neyse hıc cezam yok ceza almıyım sımdı yonetımden.
mantıklı oldugun ıcın sevgılınden(!) vazgecmemısısn sadece aılenın akıllı tepkısıne kası ara vermısısn
ayrıca sızı gordukce anne olmaktan korktum. Allah anne babanıza sabır versın
fark etmez bu daha ilk aşkınız olduğu için böyle düşünmeniz normal. Ama yani 2 kuzen bence rahatsız edici bir durum. Tamam ilk aşkınız hayaller kuruyorsunuz beraber ama ilk ve son olacak diye bir şey yok.
Sonra ayrıca biz akraba olarak evleniriz sonra çocuk sakat doğarsa Allah'tan emanettir gibi bir mantık da yok ayrıca. Sen akrabanla evlen sakat çocuk olma riskini yükselt sonra Allah'tan de... Olmaz öyle şey. Konu ayrıca sadece çocuk değil.
Şimdi tamamen anladım ben yani sizin ilk sevgiliniz ondan bu kadar çok heyecanınız var. Ben de 21 yaşındayım ben de ilk sevgilimle ne hayaller kuruyordum ama ne oldu şimdi yanımda mı hayır kaç yıl beraber oldum 3 yıl,çok ağladım sızladım o gidince bir yerimden bir şey de eksik olmadı, ilk başta tanıdığım kişi miydi hayır olmasını umduğum kişi miydi hayır... Yani şimdi siz tabi sevdiğinizden olumsuz görmüyorsunuz bu durumu ama dışarıdan bakanlar sakıncalarını görebiliyor. Aynı ailenin mensuplarının sevgili olması garip ve hoş olmayan bir durum. İlk sevgilinizle yaşlanılmıyor genelde, hayat öyle değil ben de öyle diyordum ama öyle olmuyor genelde ilk ve son aşk filmlerde ancak...
evet sevmekten vazgeçmiyorum buna nasıl engel olabilirim ki ,şuana kadar ailemi utandıracak hiç birşey yapmadım yapmam da çok kötü yorum yapmısınız gerçekten çok üzüldüm beni tanımadan bunları söylebiliyorsunuz ailem benle her zamn gurur duymuştur.
ilk sevgilin olduğundan böyle diyorsun sonra anlarsın elbet ilk sevgilinle de evleneceksin diye bir şey yok. Ailen doğru yapıyor. Senin ileride kızın olsa kuzeniyle ilişki yaşasa rahatsız olmaz mısın? Ayrıca bunların da rahat olmakla alakası yok, etik denen ahlak denen bir şey var. Ensest denen de bir şey var. Rahat olmak insanın her canı istediğiyle ilişkiye girmesi de demek değil. Hakikaten anlayamıyorum ben sizi. Nasıl düşündüğünüzü bir türlü kavrayamadım.
30 yaşına geldiğinde kendine güleceksin bence, şimdi ilk sevgilinin heyecanıyla böyle davranıyorsun.
bnde beni nasıl anlıyorsunuz anlamadım kuzenimi seviyorum bunda kötü olan ne var herkes birilerini severken benim kuzenimi sevmem mi kötü ,ahlak denen bişey var demişsinzi gercekten anlayamadım kuzenimi sevmem mi ahlaksızlık ...
bnde beni nasıl anlıyorsunuz anlamadım kuzenimi seviyorum bunda kötü olan ne var herkes birilerini severken benim kuzenimi sevmem mi kötü ,ahlak denen bişey var demişsinzi gercekten anlayamadım kuzenimi sevmem mi ahlaksızlık ...
islam dinimizde de hukukta da kuzenlern evlenmesi yasak değil.Akraba evliliği yapan bir çok kişi var bu konuyu açınca gördüm yorumlardan da .sizin yorumunuza göre akraba evliliği yapan herkes ahlaksız oluyor bu durumda .Yani kişisel anlamayın ama, iki kuzenin birbirini sevmesini ben ahlaki bulmuyorum, aynı ailenin içinden iki bireyin bir aşk ilişkisi yaşamalarını da doğru bulmuyorum hadi diyelim ki oldu, ailenin buna izin vermemesi normal bir şey... Daha ayrıntılı yazmak istemiyorum ama "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diye laf varya, böyle kusura bakmayın çarpık diyorum çarpık ilişkiler oldukça daha bu "enişte" vak'alarından çok olur bu toplumda.
Size ahlaksız demiyorum, ama bir insanın kuzenine aşık olması normal değil. Kuzen o, aileden. Evlenme daha da beter. Resmen aile içindeki bu ilişkileri resmileştirmek hiç doğru değil. Çok çok uzaktan akrabalara belki kabul edebilirim ama kuzen çok yakın akrabadır.
evet sevmekten vazgeçmiyorum buna nasıl engel olabilirim ki ,şuana kadar ailemi utandıracak hiç birşey yapmadım yapmam da çok kötü yorum yapmısınız gerçekten çok üzüldüm beni tanımadan bunları söylebiliyorsunuz ailem benle her zamn gurur duymuştur.
annemin tarafi hep beni akrabaya vermek istemislerdi, babam cok karsi cikmisti, suan diyorum ki, cok iyi yapmis. annem zaten dunden razi erkkek kardesime teyzemin kizlarindan birisini yapmak icin (yani senin durumun), erkek kardesim karsi, ve biz yabanci gibiyiz desek yerinde, cunku biz yurtdisinda buyumusuz, ve yasiyoruz...
yani dunyada o kadar erkek var, neden kuzenine goz dikdin kizzzzzben seni yargilamiyorum, yanlis anlama canim, sakin, ama yani karar sonucta senin. biz burada yorum yapabiliriz, sadece o kadar, son karar senin..
tabikide istemem , çok sevindim allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip eder inşallahmrb canım bende akraba evliliği yaptım baba tarafından ben 3.kuşak eşim 4. kuşak evlendik.baba tarafından evlenince çocuğun sakat olma ihtimali var biliyorsundur biz doktorlara sorduk uzaksınız dediler sen bilirsin bir çocuğun hayatını karartmak ona acı çektirmek istermisin çok iyi düşün derim.sevmek çok farklı vazgeçmeyide bileceksin yeri geldiğinde..çok şükür bebeğim sağlıklı testlerimiz temiz şükürler olsun..
herkesin görüşü farklıdır saygı duyuyorum bnde önceden olmaz derdim ama insanın başına gelince anlıyor herşeyi
canım seni çok iyi anlıyorum. insan akrabasına tabiki aşık olabilir. bizde sevgilimle amcamın kızının düğününde karşılaştık. benim dedemle (baba tarafından) onun babannesi kardeşler. ama bizim birbirimizden haberimiz yoktu. o gün tanıştık. yani babamın kuzeninin oğlu. biz çok seviyoruz birbirimizi. onun ailesi halaları falan durumdan memnun ama benim babamlar karşı çıkıyorlar. ayrıldık biliyorlar. ama biz hala beraberiz. üstelik babamda zamanında annesinin teyzesinin kızına aşık olmuş. onlar kavuşmamış. izin vermemişler. bize de izin vermiyor. bizi en iyi o anlamalıydı
bazi asklar vardir, yeri geldiginde birakmasini bileceksin, ki biliyorsun imkansiz dersin onsuz yapamam, yine bi omur boyu seversin gizlice, ama eger herkez mutlu olacaksa birakirsin.. uzaktan seversin. :44:
aynı durumdayız yani allah yardımcın olsun arkadaşım ya çok zor bi durum inşallah izin verirler mutlu olursunuz
anlıyorum bnde cok gördüm stajımda olsun kreşte çalıştığım zamn olsun benim öğrencilerim akraba evliliğinden değildi her evliliklerde bir ihtimal vardır bu akraba evliliğinde daha çoktur tabi her insan sonuçta engellli adayı allahım herkese sağlıklı evlatlar versinrehabitilasyon merkezinde en sık gördüğüm engelli çocuklar akraba evliliğinden oluyor...öyle bişey gelse başınıza allah korusun ask mesk görmez gözün..bi insan amcaoğluna nasıl aşık olur anlamıyorum yahukardeşsiniz siz:44:
inşallah canım. inşallah size de olumlu bakarlar. belki şu an geçici olduğunu dşünüyorlardır. ilerde ilişkiniz bittiğinde aileler ters düşmesin diye karşı çıkıyorlardır. ama zaman geçtikçe evlenmeyi düşündüğünüzde ciddi olduğunuzu,geçici olmadığını görebilirler, ve izin verirler. diye düşünüyorum.
şimdi onu yapıyorum herkes mutlu olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?