aranızda akraba evliliği yapan yok mu

Allah daha çok mutluluk verir inşallah ama bebeğini aldırdın diye çok da yıpratma cnm kendini ya

bencede insan büyük konusmamali...
ben esimle evlenmeden once oyle laf arasi soylemislerdi ismini bende buyuk konustum ben onla evlenmem demistim...
simdi onunla evliyimmm

canim rabbim mutlu etsin sizi.. kizini size bagislar ins
cok guzel anlatmissin tebrik ederim kaynana konusunda haklisin kotu biri oldugu zor allah yardimcin olsun ama yabanci bi kaynanada kotu biriyse yinede hayat zordur.. herneyse canim ama benim anlamadigim insanlarin bu kadar tepki gostermesi niye??? herkes kendi hayatini yasar ve yasamakta ozgurdur.. kimi akrabayla evlenir kimi evlenemez... ama nedense akraba evliligi yaptim dediginde herkes gozunun icine bakiyoo zorlamiiiii diyeee..
akrabasiyla evlenen evlenir evlenmeyen evlenmez bu kadar basit...
bu kadar tepki niye anlamiyorum

bencede insan büyük konusmamali...
ben esimle evlenmeden once oyle laf arasi soylemislerdi ismini bende buyuk konustum ben onla evlenmem demistim...
simdi onunla evliyimmm

tatlimm yaa cokk sekersinn rabbim sizi hep mutlu etsinn kankican

tatlimm yaa cokk sekersinn rabbim sizi hep mutlu etsinn kankican

sende oylesin kankican
o yuzden büyük lokma ye büyük konusma lafina cok inanirim...
ALLAH SIZIDE KAVUSTURSUN MUTLU MESUT ETSIN KANKICANIM

sende oylesin kankican
o yuzden büyük lokma ye büyük konusma lafina cok inanirim...
ALLAH SIZIDE KAVUSTURSUN MUTLU MESUT ETSIN KANKICANIM

tsk ederim canim amin rabbim herkesi mutlu etsin ins
bende zaten artik buyuk buyuk lokmalar yiyorum

yaa lokma dedimde karnim aciktii beaa

Güzel temennilerin için teşekkür ederim Allah cümlenin evladını sağlıklı kılsın inşallah .. Tepkilerde Eskilerden bu güne gelen sakat doğum hikayelerinin bir bölümü akraba evliliği olduğundan genelde hoş bakmıyorlar çağımızın şimdiki en medeni insanları bile korkuyor ama Canı verende Allah Alanda Allah ne demişler deveyi sağlam bağlayacaksın teknoloji herşeye müsait şimdi çocuğun cinsiyetini bile istediğinde değiştiriyorlar kaldıki akraba evliliği için hüküm verilmesin varsa bi sorun zaten çiftlere bildiriliyor Haa.. biz illahada seviyoruz tüm bunları göze alıyoruz derlerse oda onların seçimi saygı duymak lazım Dediğin gibi herkez özgür önemli olan sağlıklı evlilik huzurlu Yaşamak ..

tsk ederim canim amin rabbim herkesi mutlu etsin ins
bende zaten artik buyuk buyuk lokmalar yiyorum

yaa lokma dedimde karnim aciktii beaa

AMINsanada yemekten bahsedilmeye gelmiyor nasil kilo almiyorsun anlamadim

bende acıktım yaw :/
yaaa canim avatar resmindeki abiyeyi ben buna benzer kinam icin gormustum ve cok begenmistim ama askim giymeme izin vermedii..... yaza gider gibiiii siyahhh olmazzzz demistii avatarini gorunce o geldi aklimaa
haklisin canim... akrabaligin adi cikmis 9a inmiyo 8e rabbim herkesin gonlune gore verir ins...
AMINsanada yemekten bahsedilmeye gelmiyor nasil kilo almiyorsun anlamadim
yaa sabah boyle degilim amaa hic bisi yemiyorum... boyle gece oldumu bende bisiler oluyoo

yine sabah olsa eritirsin gece yiyip yation kilo alacan cik cik cik konu disi mesajlar basliyor cezayi yemiyelim kankican

yine sabah olsa eritirsin gece yiyip yation kilo alacan cik cik cik konu disi mesajlar basliyor cezayi yemiyelim kankican

haklisin kankimm topigi boyle doldurmayalimm

konu sahibi arkadasimizda ins kendi istegiyle evlenir

Büyük konuşmak değil benim yaptığım ama akraba evliliğine karşıyım.
Dışarıda onca erkek dururken akraba niye ?
Onun dışardakilerden farkı olduğu için ona akraba denilmiş zaten.
Düşünemiyorum kendimi amcamın oğluyla , teyzemin , halamın , dayımın oğluyla.
Akraba evliliği yapan insanlara sıcak bakamıyorum.
Biz amcamlarla alt üst oturuyorduk ve hep 6 kardeşiz derdik. Abi dediğimde hem abim hem amcamın oğulları bakardı. İsimlerini ekleyip hiç abi demedim daha onlara. Abimmmm onlar benim. Canlarım.
Öyle ama biz uzun süre görüşmüyorduk gibi sözlerde benlik değil.
Teyzemin oğullarıyla en son 8 yaşında görüştük ama telefon iletişimiz msn internet hep vardı yüz yüze tekrar görüştüğümüzde ben 18 büyüğü 20 idi.
Başka şehirden buraya geldiler , canım onlar benim , kardeşim.
Keza dayımın oğulları beraber yattık kalktık canımı bile veririm gerekirse onlara.
Öyle büyüdük biz. Ama hep kardeştik.
Benim için akraba evliliği şöyle ha abimle ha amcamın oğluyla.
Ha kardeşimle ha dayımın , teyzemin oğluyla.
Belkide yetişme tarzı bilemiyorum.

Ama benim fikrim bu , hoş karşılamıyorum.
Kınamıyorum da yanlış anlamasın kimse.

Şimdi burada kızdım işte sizee , çocuğumuz engelli olsa bile bzim için sorn değil biz evlenicez diyorsunuz.Diyelim ki doktora gittiniz gebelik öncesi soy ağacını vs. çıkardılar ve size büyük bir ihtimalle çocuğunuzun özürlü doğacağını söylediler.Bunu o çocuğa yapabilir miisinn? Annen aşk için senin sakat doğmana izin verseydi? ne düşünürdün ?

Sen burada zaten fikir almaya gelmemişsin , sen net karar vermişsin kuzeninle olan ilişkine devam ediceksin.Burda hiç birimiz sana ayrıl vs. tarzında birşey söyleyemeyiz bu senin kararın..Ha ben doğru bulmuyorum orası ayrı..

Fakat Madem iki ailede istemiyor yol yakınken bence vazgeçin iikinzde ailelerinizi üzmeyin..Karşınıza eminim bir başkası çıkacaktır.Ya ne bileyim kuzenle olan ilişki veya herhngi bir akrabyla benim midemi bulandırıyor açıkcası

Gerçekten çok zor bir durum.Kalbe söz geçirmek de zor ama bir olay ne kadar imkansıza yakın olursa insanı o kadar cezbediyor galiba yasaklara ve engellere karşı içimizde acayip bir istek ve merak oluşuyor nedense.Bu işin farklı yönlerde zorlukları var.Ailede herhangibi bir olay yada kavga çıktığında tarafsızlık göstermek çok zor öncelikle evlenip anlaşamadığında ayrılmak çok zor tüm aile etkileniyor en önemlisi de çocuk şimdi hayatta sadece ikimiz varız deseniz de evlendikten bir süre sonra insan çocuk ister genetik bir problem yoksa sorun çıkmayabilir yada hamilelik öncesi ve sırasında tetkiklerle bu durum düzene sokulabilir ama şöyle söyleyeyim evlenmeden önce sizi yeğeni hatta çocuğu gibi gören amca,teyze,hala,yenge her kimse muhatap evlendikten sonra otomatikman kaynana,kayınpeder formatına dönüşüyor benim gözlemim bu maalesef.Ama bilirim gönül ferman dinlemez ama ailelerinize kulak vermenizi öneririm neden istemediklerini anlayıp dinleyin onlar sizden daha tecrübeli ve tarafsızlar belki göremediğiniz kusurları var karşı tarafın iyi birisi ama sen ...... nedenden dolayı olunla yapamazsın diyorlarsa göz ardı etmeyin derim

Bizim komşumuz var teyze çocukları evlendiler.Kız hamile kaldı ve şuan yoğum bakımda akraba evliliğinden dolayıymış ablası öyle dedi üzüldüm gerçekten.Akraba evliliği yaparken iyi düşünmek gerekiyor bence..

selm kizlar, bisey sorucagim ama yanlis anlayin istemem, trakyali arkadaslar? hani siz dedinizya bizim buralarda komsu cocuguna, kuzene mahalledekilere evlilik gozuyle bakilmaz diye? ogrene bilirmiyim o zmn bi evlilik nasil gerceklesiyo oralarda, gorucu usulumu oluyo sizde?tanimadiginiz birisiylemi evleniyosunuz?

Son düzenleme:
su benim durumumda aynen seninki gibi
soyle basliyim,ben yurtdisinda yasiyorum ve sevdgim evlenmek istedigim erkekte turkiyede yasiyo, sevdgim benim kuzenim oluyo,ben yaklasik bi senedir cocuklarimizin sagligi hakkinda cok korktum, internetten arastirdim ve farkli sitelere farkli konular actim,ama herkes kuzeninle evlilik olmaz felan diye laflar etti ve hastalikli cocugumz oldugunda bu benim sucum olacagini soyledi ve ben cok uzuldum

benzeyen yanimiz su: sevdgim kisi benimde ilk sevglim,galiba seninde ilk sevgilin oluyo,yani ben oyle algiladim yorumlardan felan.
ilk sevgilin aman nolucak unutursun diyolar cogu kisi, ama ben kendim icin konusursam ben oyle sevgili islerine karsiyim,guvendigim inandigm birini buldum ve ilk bastaki dusuncem onunla evlilik, amaaan unutursun dilenlere cevabim,>>ben sevgili olmak icin secmedim sevdgim erkegi,evlilik hayallerimle ortusen biri oldugu icin sevgili oldum onla,yani nasil unutursunki?<<<

simdi ogrene bilirmiyim durumlar nasil?konusuyomusunz sevdgin erkekle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…