bence ailen haklı
Ben amcamın oğluyla sarmaş dolaş yatarım bana kötü gözle bakmazz tabi yöre farkıda var bizde komşu çocuğuna bile bakılmaz trakyada böyle şeyler asla olmazzzne bilim trakyayı boşverdim ben yapamam hani amcamın oğlunla yada dayımın oğlunla böyle bişey gelmez aklımaaa
kesinlikle katılıyorum komuşu çocuğuna bile yan gözle bakılmaz bizim trakyada bence bu yetiştirme tarzıylada alakalı bazı yörelerde amcaoğlu dayı oğluyla görüştürmezler kızları daha sonra bişekilde evlenidirilirler bana göre terss
yaa akraba evliligine neden bu kadar karsisiniz gercekten hic anlamiyorum!!!
kan bagi olunca sakat cocuk riski cogaliyo gibi soylemissiniz?? benim annemle babam öz ve öz amca cocuklari ve benim 4 tane saglikli kardeslerim var.. teyzemle amcam evliler ve onlarda amca cocuklari, 3 tane sapa saglam cocuklari var. halamla amcasinin oglu evliler ve yine 4 tane saglikli cocuklari var. ve daha bitmedi teyzemle amcamin oglu ve halamla amcasinin oglu'nun kizi evliler ve onlari nur topu gibi oglu var.
insanlar akraba evlilgii istemedigi icin sakat cocuklari bahane ediyorlar. sakat cocuk akraba evlilginde degil herkese ama herkese olabilecek bisi. akraba evliligi bu sekilde kotulemeniz yanlis bence, iki ayri ulke insanlarin bile sakat cocuklari oluyo.
ve bende nisanliyim. benim nisanlimin annesi ve benim babamla amca cocuklari oluyo. ben cokda mutluyum nisanladigim icin ve gorucu usulu ile nisanlanmadim. ona asik oldum ben, cokda mutluyum. ayrica kaynanamin akrabam olmasini kendime avantaj olarak goruyorum. cunku elimi soguk sudan sicak suya koymuyo:82::82:
sizinki ensestlik olmuş resmen. amca oğlu,teyze oğlu. yuhhh diyorum. sonucunda mutlu olmanız demek takdir edilecek birşey olduğu anlamına gelmiyor. sakat beyinlerin eseri bence bu evlilikler. sağlıklılar demişsinde.hiçte sağlıklı durmuyorlar.
pardon canim ama saglikli durmuyorlar demissinde neyi gordun saglikli problemlerinii.. bi kere akraba evliligi niye bu kadar karsilar anlamiyorum ben cok mutluyum esimle iyikide evlenmisiz ve iyikide kaynanam akrabam... ayrica annemle babaminda akraba olmasina cok seviniyorum ben butun akrabalarimi seviyorum biz mutluyuz bu seni niye bu kadar incittikii saglikli olmadiklarini dusunuyorsun.... ayricaa yuhunuda kendine saklaa!!!!!
cnm Türk toplumunda bir yargı var bilirsin. ne gelirse akrabandan gelir, düşmanını uzakta değil yakınında ara vb bir sürü şey. bence dip dibe büyümedilerse neden sorun olsun ki. ben dayımın oğluna da dayı diyorum mesela o kadar yakın görürüm bana tuhaf geliyor şahsen ama kimseyi de yargılamaya hakkımız yok. ayrıca ensest ilişki:1.dereceden akrabayla olur. dayıyla amcayla abiyle..
peki niye turk toplumunda bunu soylerle dusundun mu??? cunku hic kimse akrabasi disinda yabanciyla okadar yakin degil.... tamam komsularin olur arkadaslarin olur ama bi terslik oldumu onlari silmek kolaydir ama akrabalari silemiyo atamiyo.. akrabaya bagli oldugun icin oyle oluyo.. boyle dusunuyorum ben....
haklisin insan dusmanini uzakta aramicak yakinina bakacak ama bu yakini arkadasi komsusuda olabilir..
bende dayimin ogluna abi diyorum bende o gozle bakamiyorum ama kismetinde varsa eger kusura bakmaa akraba evliligide olur....
herkesin kismeti zaten bellidir.
ben cümlemin devamını getirmemişim :) ya ben seni takdir ettim anlamında söyledim sen memnunmuşsun seviyormuşsun ya akrabalarını o yüzden. normalde senin sevmen bizim türk toplumana ters çok nadir insanlar akrabalarıyla anlaşabiliyor anlamında söyledim.
sorun değil ben de farkındaysan söyledim... ensest ilişki 1.derecede olur fazla ağır konuşmuşlar. evet ben de öyle bişi düşünmem bana da ters çünkü birlikte büyüdük. uzakta olmayan bir akrabam yok o yüzden nasıl bir duygu bilmiyorum ve tartışmak da bize düşmez gönül bu işte ne olacağı belli olmuyor ayrıca nasip işi de...
yöreye göre değişir denmiş ama..ben şuan düşünüyorum teyzemin çocuğuna nasıl aşık olabilirim o benim kardeşim yahu...o zaman kardeş kardeşle de evlensin normal yani..valla bana göre ayıp derim..ben trakyalıyım bizde komşu kızına bile yan gözle bakılmaz tabiki olabilir komşu kızı el sonuçta ama önce kardeşsindir emanettir o sana mahallede..arkadaşındır..aklım almıyor halamın oğlu mesela aman allahım düşünmesi bile acayip..1.derece akrabanın birbirine nevsi nasıl kabarır yaa beynim duruyor sorarken bile
evet canim haklisin esimle kucuklukten olma anilarimiz olsaydi azla o gozle bakamazdim ama sukurkii karsilasmamisiz.. aslinda bi akrabagimizin dugununde ikimizde vardik ama ne tesadufki kucucuk yerde birbirimizi hic gormemissiz... nasip iste...allah mutluluğunu dim etsin..senin ki biraz istinai bi durum daha önce eşinle akrabasınız ama hiç tanışmamışsınız sanırım bu yüzden aşık olmuşsunuz çünkü geçmişte çocuklukta kardeş gibi yaşadığınız anılarınız yok..ama bu şekilde beraber kardeş gibi büyüyen yakın akrabaların evlilikleri bana yanlış geliyor..
:))) doğru diyorsun ve bence kimse büyük konuşmamalı insanın başına her şey gelebilir!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?