akraba evliliği kesinlikle karşı çıktığım asla kabullenemeyeceğim midemi bulandıran hatta benio tarz insanlardan soğutan bir olaydır..kim ne derse dersin..biz teyzeyi halayı anne yarısı amcayı dayıyı baba yarısı biliriz..çocuklarıda kardeşimizdir kanımızdır canımızdır..
bence kalbine taş koy unut gitsin...unutmak zor diyeceksin ama değil alına koydunmu öyle bir unutursunkiii
akraba evliliği kesinlikle karşı çıktığım asla kabullenemeyeceğim midemi bulandıran hatta benio tarz insanlardan soğutan bir olaydır..kim ne derse dersin..biz teyzeyi halayı anne yarısı amcayı dayıyı baba yarısı biliriz..çocuklarıda kardeşimizdir kanımızdır canımızdır..
bence kalbine taş koy unut gitsin...unutmak zor diyeceksin ama değil alına koydunmu öyle bir unutursunkiii
cevremde cok var akraba evliliği hemde 1.derece akraba..hıçbirninde çocuğu sakat değil..bana normal geliyo..çocuk düşünüldüğünde gerekli testler yapılınca endişe edilecek bişey olmaz..
evet araştırdık coook konuştuk aramızda allah nasip ederse ilerde çocuğumuzun engelli olup olmaması bize sevgimize engel değil aştık biz o konuyu ama aileler izin vermiyorlar
kusura bakmayın ama çok bencilce konuşuyorsunuz dünyaya siz bir varlık getireceksiniz ve doğuck çocuğunuzu en iyi şartlarda yaşatmanız sizin göreviniz ve siz diyorsunuz ki engelli olup olmaması önemli değil biz konuştuk o konuyu hallettik şuan şoktayım böyle dediğinize inanamıyorum . Bence siz iyice bir düşünün , sorumluluklarınızın farkına varın belkide olmaması gereken birşey aileleriniz bu kadar çok karşı çıkıyorsa.Büyükleri dinlemekte fayda var diyorum.
yapmayın bunu allah aşkına. amcam teyzemle, halam dayımla evlendi çocuklarında sorun yok. bu olay bir kuşağa bağlı değil. akrabağa evliliği yapıp, engelli çocuk sahibi olmayanları değil böyle çocuklara sahip olanları örnek alın. bu o kadar büyük bir risk ki. çocuk gelişimi okuyan biri olarak söylüyorum bunu size. biz bu durumu aştık demişsiniz ama engelli bir çocuk büyütmek demek ne demek bilmiyorsunuz. nerden biliyorsunuz demeyin, öğrencilerim var... ve inanın bu durum, '' ama ben onu çok seviyorum,i herşeyi göze aldım'' dan daha fazlası. kaldı ki akraba evliliklerinde sadece engelli çocuk riski yok, hamilelik döneminde ve doğum sırasında anne diğer kadınlara göre çok daha fazla risk taşıyor. hamileliğinde şeker hastası olan ve doğumu 28 saatte gerçekleştirip ölümden dönen bi tanıdığım var. şeker hastası olduğu için doğum sonrasında çektiklerini siz düşünün artık ( dikişlerin kapanmaması, sürekli atması vs...)
allah yardımcınız olsun.
tatlım benim bütün sülalem akraba evliliği yapmış durumda. Bizde töre gibi bişey bi evin kızında ilk hak amcasının oğlundadır o almıyorsa ancak dışardan görücü gelir. Neyse ki kızlarımız hep okumuş etmiş güçlü kadınlar ve artık bu kurala uymuyorlar (erkekler ise her zaman kuzenlerden evlenmeye gönüllüler ancak bulamazlarsa dışarıdan evlenirler)
Ben amcamın oğluyla-evlenmedim. O da bana küs 5 yıldır konuşmuyoruz. te 13 yasında cocuktum istemeye başladığında. İstemedim ve inan kendim genetikçiyim ama hastalıktan değil (genetik olarak aktarılan bi hastalık varsa ailede o zaman risk çok büyüktür evet ,ama ailenin genleri sağlamsa öyle bi sıkıntı ihtimali daha az, yine de aile içi evlilikler gen çeşitliliğini azaltması bakımından biyolojik olarak da tavsiye edilmez) ama ilişki bakımından istemedim. Kuzen evliliğini miden alır almaz bu da değil mesele çünkü bu Trakya da çok imkansızken bizim kültürümüzde normal hatta ilk seçenek, insan buna göre yetişiyor. Benim çekincem şuydu evlilik mahremin, özelin senin. Eşinle iyi günün olduğu gibi kötü günün de olacak. İnan bu durumda bütün sülalen olaya müdahil oluyor. ben 100 tane örneğini biliyorum (sülalem geniş ve %90 akrabadan evli) Sen bi evin kızı birinin gelini -yengesi vs- olma durumunu yaşamıyorsun. O kapının ne dışında ne içinde olabiliyorsun. Herşey senden bekleniyor. ne de olsa yiğensin bi yandan da. Üstelik senin bi de ailen istemiyormuş kahve pişirirken taşırsan bunu bütün sülalen duyacak ve suçlu ailesinin olayını almadan kuzeniyle evlenen sen olacaksın. İnan böyle oluyor.
teşekkür ederim yorumların için benim için güven çook önemldir sevdğim insanın şimdiye kadar bir yanlışını görsem buralara kadar gelmezdi harika bir insan ve ona çook aşığım
allah bozmasın hep mutlu olurlar inşallah , akraba evliliklerinde engelli cocuk olabiliyor sağlıklılar mı cocukları
dedim ya canım bu konuda çok konuşduk biz, bizim için değil çocugumuz ne olacak nasıl bir hayat gecicerek diye, ilerde doktor kontrollü bir hamilelik geçirim ama öyle bir çocuğumuz olursa da allahın emanetidir bize ve mesleğim gereği engelli cocuklar konusunda bilgim var dha da geliştirecem ben bencil bir insan değilm arkadasım
ben de 12tane kuzeni olan ve herbiriyle (özellikle dayımın oğluyla) gerçek kardeş gibi olanlardanım... asla akraba evliliğini aklımdan geçirmem, ama size yaptığım yorum bununla ilgili olmayacak. duygular sizin duygularınız, karar sizin kararınız, bunlara da birşey diyecek değilim, sonuçta reşit bir insansınız....cnm o kan uyuşmazlığından oluyo ama her akraba evliliğinde olmuyo evet çocuklar sağlıklı pekte güzeller maşallah bi kız bi oğlan
bence ailen haklı
Ben amcamın oğluyla sarmaş dolaş yatarım bana kötü gözle bakmazz tabi yöre farkıda var bizde komşu çocuğuna bile bakılmaz trakyada böyle şeyler asla olmazzzne bilim trakyayı boşverdim ben yapamam hani amcamın oğlunla yada dayımın oğlunla böyle bişey gelmez aklımaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?