Aranızda avukat varmı nolur yardım edin

siz bu "hikayeye " hiçbir hakimi inandıramazsınız
anlattığınız üzere anneniz doğru söylemiyor anlamı çıkıyor

Adam cüzdanda 800 lira olduğunu nasıl ispatlayacak? Kadının annesi markete teslim etmiş orda birinin almadığı ne malum. Ne kadar talihsiz bir olay ya.. Olmaz da demeyin herkesin başına gelebilir. Bazen öndeki müşteri paketlemeyi bitirmeden okutulan ürünlerin konulduğu tarafa sıradaki müşterinin aldıkları konuyor. O arada adam hala toplanamadıysa aceleyle ödeme yapıp cüzdanı oraya koymuş olabilir. Gözümde öyle canlandı yani.

Bir hukuk 2. sınıf öğrencisi olarak biraz yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle diğer arkadaşlarında yorumlarda bahsettiği gibi kamera kayıtlarının detaylı incelenmesi sizin yararınıza olacaktır oradan annenizin kasıtlı olarak almadığının anlaşılabileceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra annenizin psikolojik ilaçlar kullandığını ve dalgın gezdiğini söylemişsiniz , ilaç vb. geçici sebeplerle kusur yeteneği ortadan kalktığı için eğer bunu ispatlarsanız annenizin sorumluluktan kurtulacağı kanısındayım. Ama belirttiğim gibi ben henüz 2.sınıf öğrencisiyim bilgilerim sınırlı bu yüzden en doğrusu bir avukata danışmanız olacaktır. Şu konuda da sizi uyarmak istiyorum karşınızdakinin avukat olması sizin için eksi olmuş avukatlar biraz inatçı olabiliyor . Umarım çözülür problemleriniz

annenize çok üzüldüm kendisini üzmesin buna benzer bir dava başımızdan geçti 3 senemizi aldı ve biz almadığımız para yüzünden iftiraya uğramıştık.

Allah doğrunun yanında ve ne yazıkki o avukat bozuntusu üçkağıtçı mesleklerinden dolayı kolay dava açabildikleri için sizden para kazanma derdinde.

Avukat tutun yada anneniz kendisi savunma yapsın.Klasik türk kadını anladığım kadarıyla anneniz olanı olduğu gibi anlatsın utandığı için diyemediğinden bahsetsin.Hapis cezası almayacaktır.Bu kadar sorun yapmayın mahkemelerle uğraşmayan bizim gibi sıradan insanlar için bunlar çok büyük sorun oluyor lakin hakim iki üç duruşmada sizin dediklerinizin inandırıcılığına karşı tarafın cingözlüğü görüyor.

O adamın kredi kartlarıda vardır dokunsa onlarada dokunurdu bir parasınıalmış o cüzdanda parası olduğunu kanıtlamakla yükümlü bunu kanıtlıyamaz.Anneniz almadım diyorsa almamıştır ve cuzdanı tekrar getırmıstır

bir dalgınlıkla insanlar ölebiliyor ve sizin karşınıza üç kağıtçı bir avukat çıkmış malesef ki. Annenizi sessiz gördü bundan para alırım hesabı yaparak aklı sıra 800 liranınüstüne konacaktı anneniz almadım dediği için dava açıldı ve iyi ki de açıldı.

Sonuç belli hiç bir cezayı işlem olmayacak anneniz hakkında avukat tutmayın bileçıksın anneniz kendini anlatsın

konu komşu varsa marketten şahit yazın annenize bu kadın bunun içinde ki parayı almaz diye biraz uzun sürer ama sonuca bağlanır.
böyle üç kağıtçı avukatlarda bin uzak olsun

Olay anında orda mıydınız da bir avukatı üçkağıtçılıkla, avukat bozuntusu olmakla suçluyorsunuz? Kimin doğru söylediği ancak yargılama sonucunda ortaya çıkabilecekken siz kesin hükmü vermişsiniz bile. Ayrıca müştekiyi suçlarken özellikle avukat olmasından dem vurarak bir meslek kitlesini rencide ediyorsunuz. Belki gerçekten cüzdanda o kadar para vardı? Belki gerçekten hırsızlık mağduru oldu? Ben 13 yıldır avukatlık yapıyorum, sonradan ortaya çıkan ne gerçekler, ne itiraflar, ne deliller gördüm. Ayrıca dava açmak her vatandaş için kolaydır, savcılığa veya karakola iki satır dilekçe/ ifade vermekle olacak iştir. Sadece avukatlara özel bir kolaylık değil.

İnatçı derken? Gerçeği ortaya çıkarmak için gayretleri mi sebebiyle mi? Zaten öyle olmalı. İster avukat ister mühendis ister ev hanımı olsun, herkes gerçeğe ulaşmak için kararlı ve inatçı olmalı, değil mi sayın müstakbel meslektaşım?

Aynen öyle demek istedim müstakbel meklektaşım. Altında bir art niyet aramanıza sebep olacak bir şey söylediğimi düşünmüyorum. İnsanın hakkını ararken inatçı olmasında yanlış bir durum da göremiyorum , olumsuz bir anlamda söylememiştim . Sonuna kadar gitmek isteyeceğini kastettim.

Avukatim ve annenizin yaptigi yanlislari bastan sona sayiyorum:

1- dalginlikla bile bosta duran cuzdan alinmaz arkadasim. O kadar dalginsan alisverise sen cikma derler yani bunu hicbir hakim yemez

2- evde market posetinden cikan cuzdan markete geri goturulmez, emniyete goturulur ve durum izah edilir. Onlar da adami arar teslim eder. Haberlerde de mi gormediniz? İste copte buldugu cuzdani polise teslim eden ab'ye, cuzdanin sahibi tarafindan odul teklif edildi vs vs

3- annenizin olayi farkli anlatmasina hic deginmiyorum bile, o tam felaket.

Velhasili kendinize iyi bir ceza avukati bulun. Hapis yatmaz, onceden sabikasi yoksa hukmun aciklanmasi da geri birakilir ama anneniz bu dalginlikla benzer bir suc islerse ikisinin cezasi birlestirilip infaz edilir

Ve son olarak, meslektasima karsi tavrinizi cok rahatsiz edici buldum. Hicbir avukatin 800 tl icin bir insana suc isnad edecegini sanmiyorum, o iste baska bir is var iyi arastirin derim

Ben annenize inandim olabilir yani insanlik hali dalginlikla posete koymus olabilir ayrica bu kadin hirsizlik yapsa cuzdani niye geri goturusn.
Mahkeme de aynen anllatsin yanlislikla posete koymusm farkedince geri goturdum soylemeye utanip kapida buldum dedim desin.
Bir kere de benim cuzdani baska bir musteri koyuyordu ben farketmeden ay canim pardon dedi geri verdi olabilir yani bana cok astronomik gelmedi

Evet hırsız olsa niye getirsin, kalın bir cüzdandı diyor annem açmamış hiç demekli k. Kartı falan vardı hırsız olsa gider kartını kullanır vs yapar bişey

Kaç sayfa okudum tam anlatmamışsınız hiç
Anneniz nasıl koymuş poşete ? Nekadar dalgın olursa olsun cüzdan ya kahverengi ya siyah dikdörtgen el kadar bileydir markette öyle bişey alma ihtimali yokki
Görüntü varda siz niye izlemediniz ?
Adam hemen farkedip gitmiş mi markete geri neara izlemiş görüntüyü ?
Anneniz gittiğinde adam orda mıymış ?

Açmamış kalın bi cüzdanmış ama kredi kartı varmış diyosunuz açmadan nasıl biliyo kartı ?
Aklı olan önce o kartları iptal ettirir bankadan sonra diğer işlerin peşine düşer

Çünkü o bir avukat, sorun miktar değil aslında. Benim de param çalınsa miktarına bakmam, şikayet ederim.
Mahkeme de makamlar degil haklar kazanir...
Onun avukat olmasi mahkeme kararina etki etmez.
Su zmanda kim cuzdan da 800 tl tasiyormus hic inandirici gelmedi.
Konu sahibi sakin calmadiginiz parayi odemeye kalkmayin.
Annenizin basina gelen durum hepimizn kine gelebilir.anormal bir durum degil kasada yanlislikla cuzdani posete koymak.sadece buyuk talihsizlik

Beni yanlış anlamışsınız, benim demek istediğimle sizin yazdıklarınızın zerre ilgisi yok. Neyse konudaki fikrimi dedim, adamın niçin iftira atmayacağını vs. Benden daha iyi TCK-CMK-Avukatlar kanunu biliyorsanız helal olsun ne diyim.

Yoo amacim tartismak degil ama o avukat sozunuza istinaden yazdim.
Kanunlari da az cok biliyoruz cok sukur.

Yoo amacim tartismak degil ama o avukat sozunuza istinaden yazdim.
Kanunlari da az cok biliyoruz cok sukur.
Ben orda o avukat derken, para onun için mühim değil, adamın mesleği bu olduğu için peşine düşüyor demek istedim.

Bu yorumu okudugum cok iyi oldu valla bende saf gibi gider markete verirdim

Basimdan gecen bir olayı anlatiyim sizlere madem avukatsiniz bu olay ile ilgilide yorumunuzu beklerim :)

Esim sokakta bir bayan cüzdanı buldu eve getirdi icinde para yoktu sadece (buyuk ihtimal kocasina ait) kredi karti vardi..
Esimin alma nedeni kötü niyetli insanlarin eline gecmemesi.Hemen bankayi aradik durumu anlattık elimizdeki kartın bilgilerini vs verdik karti kullanima kapattılar.Esim ve ben iki iyi niyetli olarak kart sahibinin numarasini istedik cuzdani teslim edelim diye (yaşadığımız yer kucuk bir yer elden teslim ederiz dedik.)

Banka bize numara vermedi bizim numaramızı karşı tarafa verdi onlar bizi aradi adam arabasiyla kapimiza kadar gelip aldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…