aranızda öğretmen olan varsa yardımcı olur musunuz?

papatyam90

öyle bir geç zaman...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
371
1
46
İzmir
mrb kızlar. ben üniversite 4. sınıftayım. bu sene mezun olcam ve atancam inş. neresi olursa gitmek istiyorum. şu anki bulunduğum şehirde kalmak istemiyorum. çünkü kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmek istiyorum. bugüne kadar ailemden hiç ayrı kalmadım. başka bi şehirde sıfırdan nasıl başlarım bilmiyorum.
tabi başlarda ailem yardımcı olur o şehirde ev tutmamda filan.
ama zorlukları nelerdir bunları öğrenmek istiyorum. aranızda öğretmen olanlar varsa ilk atanma haberini aldıktan sonra neler yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?

İc anadolunun bir koyune atanmistim 3 yil once. O koyu o ilin halki bile bilmiyordu. neyse biz bulduk gittik Allah tan tek ogretmen degildim. Koyde lojman vardi 6 daireli. Mudur mudur yardimcilari ve ogretmenler oturuyordu. Biz bir gittik oturacagim daireye, afedersiniz kopek baglasan durmaz. Cok bakimsiz. Banyo akiyor, tuvalet akiyor.

Ben nerden geldim buraya dedim. Bir de tek basima kalicam oyle mi dedim? Hic hayallerimdeki gibi degildi.

Ailem yanimdaydi. Gunduzleri ben okuldayken onlar evin bakimini yapiyorlar aksam da merkeze polisevine kalmaya gidiyorduk. Mudur beni apar topar goreve baslatmisti. Aday ogretmensin bir sey bilmiyorsun tabi. Okulda ogrenci yok daha tatildeler. Mudur evle ilgilenmeme izin vermiyordu bos bos okulda bekletiyordu.

Neyse eve yerlestim. Okulda bekar bir ogretmen vardi. Bekar bir kiz gelecegini duyup beni gozune kestirmis tabi ben safim o zamanlar anlamiyorum. Yuz vermedigimi gorunce bana taraf olmaya basladi o ve arkadasi.

Yanima ucretli ogretmen yerlestireceklerdi. Ben evi temizlemisim, esyalarimi almisim hop gokden duser gibi yanima yabanci birisi gelecek. İlk basta sevinmistim. Cunku yanliz kalmaktan vs herseyden korkan biriyim.

Bu kiz bana para hesabi yapmaya basladi. Tv alacakmis eve bir de uydu cihazi. Parayi bolusuruz dedi. zaten hersey benim esyam. Ben ondan para istemiyorum ama o isteme hakkini kendinde goruyor

Mudurum cok dedikoducu bir insandi. Yanar doner bir adamdi. Esi annemle arkadas olmustu. Mudur mudur yardimcisi birbirine dusmandi resmen. Konusmuyorlardi gerekmedikce. Ogretmenler de mudur yandasi ve digerleri diye ayrilmislardi.

Tabi annemden dolayi beni de mudurun adami sandilar. O kiz da mudur yardimcisinin esinin arkadasiydi. Arada biz kaynadik yani. Onlarin da kiskirtmalari nedeniyle anlasamadik. Ayni evde kusluk vardi.

Mudur de kizi istememe hakkin var deyip beni dolduruyor,ostemiyorum deyince de kiza iyi gorunmek icin mecbursun diyordu.

Ha bu arada bekar ogretmen arkadas bu kiza da goz koymustu ama kiz hem onu istemedigini soyluyor hem de o arkadasa yuz veriyordu. Neyse bu kiz nedeniyle de bana iki kat cephe aldilar.

Bir tane arkadasim vardi. O da benim gibi yeni atanmisti, evliydi. O yuzden tek dairede kaliyordu. Cok destek olduk birbirimize. Hala da gorusuruz. Ankara dayiz simdi.

En sonunda kiz ve mudur yardimcisi tartisti cok kotu kavga ettiler. Bekar ogretmen bu kizin kendisine bakmayacagini anlayinca o da kizi yerden yere vurdu.

Ben de esimle tanistim evlendim ve es durumuyla Ankara ya geldim.

Sana diyecegim ailemden uzaga atanmak isteme. Sonra pisman olursun. Bir de aday ogretmeni cok fazla ezmek istiyorlar, haklarini ogren ezdirme kendini. Bir de politik davranan kazaniyor.

Bir de lojmanda fare vardi. Yollar kar yaginca kapaniyordu. Koyun yollari virajliydi. Taksiyle gidip geliyorduk. Ulasim problemi vardi.

Arkadasin evine hizmetlimiz hirsizlik yapmaya giriyormus defalarca. Arkadasim dairesinin anahtarini degistirmemis, mudur gerek yok o anahtar bir tane zaten yedegi yok demis. Sonradan ogreniyoruz ki o dairede hizmetli arkadas oturmus daha once. Arkadasimin hatasi kapi kilidini degistirmemek mudure guvenmek.

Bu hizmetli arkadas sucu kizinin uzerine atti. Arkadasim da basima bela olmasin diye sikayetinden vazgecti. Bu hirsizlik olayinda mudur arkadasima destek vermedi.

89 puanla 3. Tercihime atanmistim bu arada.

Son düzenleme:
resmen dallas gibi :)geçmiş olsun ....

Yanı sorun ne olyor kalıcak yer bı sorun
Ew tutacaksın kesınlıkle yerden yuksek 3. Kattan asya tutma en ust kat tutma.
Aılenden cok uzaklara gıtmeee hanı cok cok uzaklara gıtme bundurum senı zorlama ıhtımalı cok yuksek olur
Ee kırası 400 desen yemek gıda 300 tl ulasım 300 tl goruyosun kı mass kalmıyo doru durust
Sececegın ıllerı. Ulasım sartlarını fılan ıyı degerlendır gercı. Atama olmasıda cok zor artık memur olmak kolay degıl

atanma işi senin isteğine de çok bakmıyor aslında.Milli eğitimin hangi illeri açacağı önemli ve tabii senin kaç puan alacağın burda belirleyici.Benim zamanımda branşımda sadece doğu ve güneydoğuyu açmıştı,mecbur oralardan tercih yapmıştım.Başka ilde çalışmanın güzel tarafları çok elbette,ama zorlukları da yok değil.Kendini en iyi sen bilirsin,ben yaparım,güçlüyüm dersen dışarda başla göreve.Ben de doğuda başlamıştım,evimden çok çok uzaktaydım,çok farklıydı.Ama şimdi dönüp baktığımda iyiki de oraları görmüşüm diyorum.

resmen dallas gibi :)geçmiş olsun ....

Sagol. Dahasi da var anlat anlat bitmez, askerlik anilari gibi.

Mudur maas cekemeye merkeze gittigim bir gun televizyonunu benimle gonderdi. Tamir edilecekmis. Sen ver ben sana veririm parasini dedi. Ben verdim parayi tabi. Bana 3-4 ay sonra verdi parayi.

Tel sarj aleti bozukmus benden sarj aletimi aldi. Bende de bir tane. Ben de nisanliyim o zman. Benim de sarjim bitiyor istiyorum. Bir iki gun sonra tekrar istiyor. Cimri adamin tekiydi. Alsana yeni bir tane. Neymis onunki bozukmus, yaptiracakmis.

Mudur ust katta oturuyordu. Tuvaleti asagi akmaya baslamisti. Gittim soyledim. Ne dese begenirsiniz. Bize de ustten akiyor. Ben de sordum ee napiyorsunuz diye. Diyor ki akmadigi zamanlar giriyoruz. Neyse ki esi tuvaletin taslarina siva yapti akinti kesildi.

Herkesi kullanmaya calisiyordu.Arkadasimdan da telefon almisti( gececi sureligine) bir sene kullandi. Arkadasimin esi sinirlendi de oyle aldi telefonu geri.

Aday ogretmendik. Her ay mufettis geliyordu. Yolluk veriyorlarmis. Merkeze en yakin koy bizimkiymis. Yollugu fazlaymis o yuzden. Seminerlerde merkezdeki arkadasla biz mufettis yuzu gormedik size nasil geliyorlar uzak degil mi diye sasirirlardi. Gelip hep ezmeye calisirlardi. Bir gun dayanamadim ben de cikistim. Ben aday ogretmenim yeni ogreniyorum dedim.

Cok zor gunler gecirmistim.

ben de ailemden çok uzaklara atanmıştım. üniversite hoşuna gidiyor insanın uzak olmak falan. ama yaş ilerledikçe bana zor geldi açıkçası. aileme yakın olmak istedim. halbuki üniversiteye oynaya oynaya gitmiştim:)

ha bi de ailenin yanında olursan paran cebine kalır

branş nedir

canm ailenden uzakta olmak kendi ayakları üzerinde durmak falan bunları hiç düşünme sonra istesende yaklaşamazsın ailenin bulunduğu şehire,bnde neresi olursa giderim diye düşünerek 21i işaretledim 6 yıldır muştayım puanım birikti ama sınıfçı olduğum için gidemiyorum
terörürü mü anlatayım?-30 derece kışları mı? mahrumiyet bölgesinde yaşamayı mı?annem beyin kanaması geçirdiğinde 20 saat uzakta olmanın verdiği acıyı mı? dahası neler neler hayıslısını dile inş ailene yakın biryere atanırsın

bütün yazdıklarınızı okudum, çooook korktum ya :)
ailenin yanında kal diyosunuz da ailem de hayatım boyunca benimle olamaz ki. burda kalırsam hayatı öğrenemem :/
sizin yaşadıklarınız da gerçkten çok kötü olaylar ama tecrübe olmuş sizin için. şimdi kendinizi hiç ezdirmiyosunuzdur. ama ben burda kalırsam hayat boyu beni ezerler. ki burda kalabileceğimi sanmıyorum. çok yüksek puan alırsam belki olur. okulöncesi öğretmenliği okuyorum.

köy de istemiyorum. ama dediğiniz gibi puana göre yazcam. ilk tercihlerim merkez ve ilçeler olur herlde. doğunun merkezi, batının köyünden iyidir.
başta dediğim gibi alışmam lazım. o yüzden uzak bi yeri istiyorum. yoksa ailenin yanında kalmak tabi ki çok rahat olur ama öyle olursa da hep ezilen taraf ben olurum. başka bi yerde olursam 2-3 yıl ezilirim sonra baş etmeyi öğrenirim diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum :)

Ben de üniversiteyi ailemin yanında okudum dolayısıyla hiç ayrılmamıştım. Atama olduğunda benim şehir hiç açılmadı. Dolayısıyla 12 saat uzakta bir yeri yazdım. Kolay mı oldu hayır hiç değil zor muydu hayır. 1 buçuk sene görev yaptım sonra ailemin yanına tayin istedim özür grubundan geldim ama dışarı bir çıktın mı geri dönüş zor oluyormuş. Bir süre kaldım sonra kendi isteğimle tayin isteyip başka şehire gittim. Bence ailenin yanını yazma ama çok uzakları da yazma yakın olsun. Ama arkadaşlar yaşadıklarını anlatmışlar gözün asla korkmasın çünkü inan olay ne kadar zorsa o kadarda sende güç oluyor. Özgürlüğü yaşamalısın kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmelisin ailenin yanında olmuyor bu. Belki bazı hayallerin vardır bunları yaşamak için fırsat aile yanında olmayabiliyor. Bir de benim kendimce kuralım vardı asla gördüğün şehirden daha düşük yere gitme. Yani imkan bakımından eğitim kültürel özellikler gelişmişlik bakımından daha düşük bir şehir. Gideceksen daha iyi koşuldaki yer için git. Bir de köy de yazsan büyük bir şehirle bağlantısı olsun. Bunlar basit tüyolar. Ama tabi Meb atama işi bu senin istediğinle açılacak yerler tutmayabiliyor. Sonrası nasip bakalım iyi düşün karar ver ama korkarak değil inan herşey bir şekilde aşılıyor.

çok teşekkür ederim yorumunuz için. düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. dediklerinizi yapmak için uğraşıyorum. bi tek şu noktada ayrılıyoruz, zaten çok gelişmiş bir şehirde yaşıyorum. bu kalabalığı da sevmiyorum. bu yüzden daha sakin bi yer olmasını istiyorum. o açıdan sorun olcağını sanmıyorum. bulunduğun şehre yakın bi yeri yazmayı istiyorum da atancak doğru düzgün bi yer olursa, tabi puanım da tutarsa. :/

İlk olarak doğu görevi için neden hemen doguyu şartlıyosun ki?
Ben karadenızdeyım ve dogu gorevım bitti şükürler olsun burada.
Ayaklarının üstünde durmak bir yere kadar.Şu an ben o limiti doldurdum misal.
İzmirliyim ve evimden 1300 km uzaktayım dogu karadenızde.Uzaklık tüketiyor insanı bir zamandan sonra.
2 sene köyde oturdum.Soguktan donmak nedir anladım.Soba yakmayı öğrendim.
Zaman geldi çatıya çıkıp anten tamir ettim,pencerelere silikon çektim,kapı tamir etmeyi de..
Birde dışarıda oldugun için herşeye sen koşuyorsun.Tüm ıvır zıvır işlere.
Onun dışında kendi aayakları ustunde durmak nasıl oluyor ki?
Atanınca gidip ilçe milli eğitimle,banka işlerinle yine sen muhattap olucaksın.
He evine geldiğinde miss gibi sıcacık yemeğin hazır olur,evin derli toplu herşeyin hazır olur.
Daha ne istiyorsun :)

palavra... inanma o söze

1.canım öğretmenim zorlukları evlenince öğrenirsin. ayaklarının üzerinde de durursun. güzel zamanlarını rahatça geçir emin ol sorumluluk alacak çok zamanın var

2.sakın doğunun merkezi batının köyünden iyidir diye düşünme. batının köyünü yazarsan ama geliş gidiş yapacak bir yer olur. şehir merkezinde oturursun

3.branşın rahatmış. güzelce hazırlanırsan zaten iyi bir yere atanırsın. sınıfçı olsan derdim kesin doğu diye. hem gitsen bile doğu hizmeti bitince gelebirsin yakınlara

4. puanın iyi olduktan sonra rahat yerleri yaz.

5. eğer erkek arkadaşı durumun yoksa yakında evlilik falan batının doğu hizmeti yerlerini tercih et ya da karadeniz olabilir

6. tercihler açıldığında yakından uzağa sırala. köy yazarsan da km lerine bak ve muhakkak servis olup olmadığını sor. köyde yaşam zor

7.bekar arkadaşlarım olur muhabbet olur diye düşünme. hepsi bigün patır patır evlilik yollarına dökülür. 1 buçuk sene sonra giderler

8. başarılar dilerim

ben 2011 ağustosta atandım.
tercih dışı yerleştim. (puanım iyiydi ama alım çok az olduğu için)
egeliyim diyarbakır ın tehlikeli bir ilçesine gittim.
ilk öğrendiğim an gözlerim ekrana kilitli 10 dk baktım kaldım sonuçlara.
ailemden ayrı okuduğumdan alışkındım uzak olmaya.
ama atandığım yere gidince şoklara girdim.
öğretmenevinde kaldım 2 ay.
terör olayları vardı.
lisede çalışıyordum.
minyon biriyim ve çok zorlandım, tehdit edildiğim oldu öğrenciler tarafından :)
baktım olmuyor (aslında olurdu ama hayattan soğurdum) sevgilimle yıldırım nikahıyla evlendim.
bir ev tuttuk, biraz annem babamlar geldi kaldı yanımda onlar da yapamadılar atandığım yerde.
sonra eşimle kaldık.
kış şartları, dil problemi, okul, benim stajyerlik eğitimlerine gidişim, sosyal ortamın sıfır olması bizi çok yordu.
ağustos 2012 de eş durumundan eşimin çalıştığı şehre geldim.
şimdi olsa yine tercih dışı gider miydin diye, evet giderdim ama orada daha fazla kalamazdım. yine de özlüyorum ilk görev yerimi bazen. okuldaki öğretmenleri vs.

doğunun merkezi batıdaki ortalama bir ilçe gibi ki!
ben diyarbakırda bir ilçeden izmirin bir ilçesine geldim. ikisi de merkeze en uzak ilçeydi. diyarbakırdaki ilçenin nüfusu izmirdekinin 3 katıydı ama şu anda bulunduğum yer çok çok daha iyi. en azından kiralayacak ev var.

doğuda sürekli borç içindeydik. 400 tl ev kirası vs. geçinmek daha zor bence.

ben de ailemden 9 saat uzak bir ile atanmıştım.. manevi açıdan zorlukları zamanla atlatırsın da maddi olarak hep zorlanacaksın, tabiki atandığın şehre göre değişir bu. ev kirası, yol parası, fatura, mutfak masrafı derken elimde pek para kalmazdı. ayrıca yer değiştirmek artık oldukça zor, puanın yüksek olursa iyice düşün tercih listesi yaparken derim...

niye ezilirim gibi bir düşünceye sahipsin ki.ailenle aynı şehirde yaşayınca ezik mi olacaksın.hakkını savunmayı bilirsen hiçbir şartta ezilmezsin.rahatını düşün önce bence.ailenin yanında olsan yemekle işle fazla uğraşmazsın.paran daha çok yeter.gerçi tabi ailenin yanına atanmak da kolay değil.ama keşke yakın bir yere atansan.özellikle uzak bir yere atanmak istiyorum demen neden.allah korusun acil birşey olsa yetişemezsin.birçok sıkıntısı olur.
ben de ilk yozgata atanmıştım.orayı hiç unutamam.çok rahat bir yerdi.baştan küçük şehir olunca biraz zorlandım ama sonra alıştım.güvenilir bir yerdi,insanları sıcaktı.bir de küçük şehirler rahat oluyor ulaşım açısından falan.gerçekten ezilme takıntını çok anlayamadım.insan eziyet çekince güçlenir,ezilmez diye düşünüyorsun sanırım ama bu hem karakterine bağlı hem de kendine güvenli bir insan olmana.bir de bence rahatın yerinde olursa,yorgun argın olmazsan daha rahat ve kendine güvenli bir insan olabilirsin.

işte ben tamir işlerini, antenin nasıl çevrildiğini öğrenmk istiyorum şimdi bu gibi şeyleri hep annem-babam yapar. yemekleri bile. bu yaşıma geldim yemek yapmayı bilmiyorum :) bu evde kaldıkça da hiçbişey öğrenemicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…