- Konu Sahibi papatyam90
-
mrb kızlar. ben üniversite 4. sınıftayım. bu sene mezun olcam ve atancam inş. neresi olursa gitmek istiyorum. şu anki bulunduğum şehirde kalmak istemiyorum. çünkü kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmek istiyorum. bugüne kadar ailemden hiç ayrı kalmadım. başka bi şehirde sıfırdan nasıl başlarım bilmiyorum.
tabi başlarda ailem yardımcı olur o şehirde ev tutmamda filan.
ama zorlukları nelerdir bunları öğrenmek istiyorum. aranızda öğretmen olanlar varsa ilk atanma haberini aldıktan sonra neler yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?
resmen dallas gibi :)geçmiş olsun ....ic anadolunun bir koyune atanmistim 3 yil once. O koyu o ilin halki bile bilmiyordu.Neyse biz bulduk gittik allah tan tek ogretmen degildim. Koyde lojman vardi 6 daireli. Mudur mudur yardimcilari ve ogretmenler oturuyordu. Biz bir gittik oturacagim daireye, afedersiniz kopek baglasan durmaz. Cok bakimsiz. Banyo akiyor, tuvalet akiyor.
Ben nerden geldim buraya dedim. Bir de tek basima kalicam oyle mi dedim? Hic hayallerimdeki gibi degildi.
Ailem yanimdaydi. Gunduzleri ben okuldayken onlar evin bakimini yapiyorlar aksam da merkeze polisevine kalmaya gidiyorduk. Mudur beni apar topar goreve baslatmisti. Aday ogretmensin bir sey bilmiyorsun tabi. Okulda ogrenci yok daha tatildeler. Mudur evle ilgilenmeme izin vermiyordu bos bos okulda bekletiyordu.
Neyse eve yerlestim. Okulda bekar bir ogretmen vardi. Bekar bir kiz gelecegini duyup beni gozune kestirmisTabi ben safim o zamanlar anlamiyorum. Yuz vermedigimi gorunce bana taraf olmaya basladi o ve arkadasi.
Yanima ucretli ogretmen yerlestireceklerdi. Ben evi temizlemisim, esyalarimi almisim hop gokden duser gibi yanima yabanci birisi gelecek. Ilk basta sevinmistim. Cunku yanliz kalmaktan vs herseyden korkan biriyim.
Bu kiz bana para hesabi yapmaya basladi. Tv alacakmis eve bir de uydu cihazi. Parayi bolusuruz dedi.Zaten hersey benim esyam. Ben ondan para istemiyorum ama o isteme hakkini kendinde goruyor
Mudurum cok dedikoducu bir insandi. Yanar doner bir adamdi. Esi annemle arkadas olmustu. Mudur mudur yardimcisi birbirine dusmandi resmen. Konusmuyorlardi gerekmedikce. Ogretmenler de mudur yandasi ve digerleri diye ayrilmislardi.
Tabi annemden dolayi beni de mudurun adami sandilar. O kiz da mudur yardimcisinin esinin arkadasiydi. Arada biz kaynadik yani. Onlarin da kiskirtmalari nedeniyle anlasamadik. Ayni evde kusluk vardi.
Mudur de kizi istememe hakkin var deyip beni dolduruyor,ostemiyorum deyince de kiza iyi gorunmek icin mecbursun diyordu.
Ha bu arada bekar ogretmen arkadas bu kiza da goz koymustu ama kiz hem onu istemedigini soyluyor hem de o arkadasa yuz veriyordu. Neyse bu kiz nedeniyle de bana iki kat cephe aldilar.
Bir tane arkadasim vardi. O da benim gibi yeni atanmisti, evliydi. O yuzden tek dairede kaliyordu. Cok destek olduk birbirimize. Hala da gorusuruz. Ankara dayiz simdi.
En sonunda kiz ve mudur yardimcisi tartisti cok kotu kavga ettiler. Bekar ogretmen bu kizin kendisine bakmayacagini anlayinca o da kizi yerden yere vurdu.
Ben de esimle tanistim evlendim ve es durumuyla ankara ya geldim.
Sana diyecegim ailemden uzaga atanmak isteme. Sonra pisman olursun. Bir de aday ogretmeni cok fazla ezmek istiyorlar, haklarini ogren ezdirme kendini. Bir de politik davranan kazaniyor.
mrb kızlar. ben üniversite 4. sınıftayım. bu sene mezun olcam ve atancam inş. neresi olursa gitmek istiyorum. şu anki bulunduğum şehirde kalmak istemiyorum. çünkü kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmek istiyorum. bugüne kadar ailemden hiç ayrı kalmadım. başka bi şehirde sıfırdan nasıl başlarım bilmiyorum.
ama zorlukları nelerdir bunları öğrenmek istiyorum. aranızda öğretmen olanlar varsa ilk atanma haberini aldıktan sonra neler yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?
resmen dallas gibi :)geçmiş olsun ....
Ben de üniversiteyi ailemin yanında okudum dolayısıyla hiç ayrılmamıştım. Atama olduğunda benim şehir hiç açılmadı. Dolayısıyla 12 saat uzakta bir yeri yazdım. Kolay mı oldu hayır hiç değil zor muydu hayır. 1 buçuk sene görev yaptım sonra ailemin yanına tayin istedim özür grubundan geldim ama dışarı bir çıktın mı geri dönüş zor oluyormuş. Bir süre kaldım sonra kendi isteğimle tayin isteyip başka şehire gittim. Bence ailenin yanını yazma ama çok uzakları da yazma yakın olsun. Ama arkadaşlar yaşadıklarını anlatmışlar gözün asla korkmasın çünkü inan olay ne kadar zorsa o kadarda sende güç oluyor. Özgürlüğü yaşamalısın kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmelisin ailenin yanında olmuyor bu. Belki bazı hayallerin vardır bunları yaşamak için fırsat aile yanında olmayabiliyor. Bir de benim kendimce kuralım vardı asla gördüğün şehirden daha düşük yere gitme. Yani imkan bakımından eğitim kültürel özellikler gelişmişlik bakımından daha düşük bir şehir. Gideceksen daha iyi koşuldaki yer için git. Bir de köy de yazsan büyük bir şehirle bağlantısı olsun. Bunlar basit tüyolar. Ama tabi Meb atama işi bu senin istediğinle açılacak yerler tutmayabiliyor. Sonrası nasip bakalım iyi düşün karar ver ama korkarak değil inan herşey bir şekilde aşılıyor.
bütün yazdıklarınızı okudum, çooook korktum ya :)
ailenin yanında kal diyosunuz da ailem de hayatım boyunca benimle olamaz ki. burda kalırsam hayatı öğrenemem :/
sizin yaşadıklarınız da gerçkten çok kötü olaylar ama tecrübe olmuş sizin için. şimdi kendinizi hiç ezdirmiyosunuzdur. ama ben burda kalırsam hayat boyu beni ezerler. ki burda kalabileceğimi sanmıyorum. çok yüksek puan alırsam belki olur. okulöncesi öğretmenliği okuyorum.
köy de istemiyorum. ama dediğiniz gibi puana göre yazcam. ilk tercihlerim merkez ve ilçeler olur herlde. doğunun merkezi, batının köyünden iyidir.
başta dediğim gibi alışmam lazım. o yüzden uzak bi yeri istiyorum. yoksa ailenin yanında kalmak tabi ki çok rahat olur ama öyle olursa da hep ezilen taraf ben olurum. başka bi yerde olursam 2-3 yıl ezilirim sonra baş etmeyi öğrenirim diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum :)
bütün yazdıklarınızı okudum, çooook korktum ya :)
ailenin yanında kal diyosunuz da ailem de hayatım boyunca benimle olamaz ki. burda kalırsam hayatı öğrenemem :/
sizin yaşadıklarınız da gerçkten çok kötü olaylar ama tecrübe olmuş sizin için. şimdi kendinizi hiç ezdirmiyosunuzdur. ama ben burda kalırsam hayat boyu beni ezerler. ki burda kalabileceğimi sanmıyorum. çok yüksek puan alırsam belki olur. okulöncesi öğretmenliği okuyorum.
köy de istemiyorum. ama dediğiniz gibi puana göre yazcam. ilk tercihlerim merkez ve ilçeler olur herlde. doğunun merkezi, batının köyünden iyidir.
başta dediğim gibi alışmam lazım. o yüzden uzak bi yeri istiyorum. yoksa ailenin yanında kalmak tabi ki çok rahat olur ama öyle olursa da hep ezilen taraf ben olurum. başka bi yerde olursam 2-3 yıl ezilirim sonra baş etmeyi öğrenirim diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum :)
İlk olarak doğu görevi için neden hemen doguyu şartlıyosun ki?
Ben karadenızdeyım ve dogu gorevım bitti şükürler olsun burada.
Ayaklarının üstünde durmak bir yere kadar.Şu an ben o limiti doldurdum misal.
İzmirliyim ve evimden 1300 km uzaktayım dogu karadenızde.Uzaklık tüketiyor insanı bir zamandan sonra.
2 sene köyde oturdum.Soguktan donmak nedir anladım.Soba yakmayı öğrendim.
Zaman geldi çatıya çıkıp anten tamir ettim,pencerelere silikon çektim,kapı tamir etmeyi de..
Birde dışarıda oldugun için herşeye sen koşuyorsun.Tüm ıvır zıvır işlere.
Onun dışında kendi aayakları ustunde durmak nasıl oluyor ki?
Atanınca gidip ilçe milli eğitimle,banka işlerinle yine sen muhattap olucaksın.
He evine geldiğinde miss gibi sıcacık yemeğin hazır olur,evin derli toplu herşeyin hazır olur.
Daha ne istiyorsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?