- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.478
- 548
- Konu Sahibi zombimilena
-
İkisinide yapmaz bebeğime ben bakmayı tercih ederdim bir müddet birikim yapmayın bence ne olacakki. O zamanlarını hep kaçıracaksınız mecburiyet olsa farklı tabi. Ama iki şıktan birisi olacaksa bakıcıyo tercih ederdim sanırım. Bu durumdada maaşınızın kaçta kaçı bakıcıya gidecek değer mi diye hesap yapardım. Maaşının yarıdan fazlasını verip üstelik bebeğiniz sizden siz bebeğinizden mahrum kalacaksanız mantıklı olmazMerhabalar,
Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?
Ya bu ülkede bebekler/çocuklar gerçekten survivor yarışması parkurları gibi şartlarda yaşıyor ve büyüyorlar sanırım. Gerçekten kutlamak lazım bu bebekleri ve çocukları...Acılı kısır nedir? Yumurta nedir yahu daha duymadığımız bilmediğimiz neler var acaba...Iyyy yumurtami 26 yasindayim 26 sene daha yemesem aklima gelmez heraldeneyse konumuz bu degil burdaki hanimlar da bana kizmasin cahilligimden soruyorum
40 gunluk bebege herhangi baska bise yedirilse yani zaten yiyemez disi yokta iste bisey olurmu ki?
Benim arkadasim bebegi 40 gunlukken acılı kısır yedirdi sanirim acıya alışsın diye urfalilards oyle bisey yaparmış hattaama bise olmadi cocuk sut emmeye falan devam ediodu yani kaynananiz sacmaliyor mu yoksa bise olmazmi bundan merak ettim
Onin disinda davranışları sacma ne demek meme gostermek falan bebege cocuga en iyi annesi bakar bence canim yaa siz birikimi sonra yapsanız ise illa geri donersin izin bitince olmazmi hem icin rahat eder hem.kafan rahat eder..esin ne diyor bu duurma
Hahahahahahahahahahahahahahahahahah cok kötü güldüm. Bilmiyorum boyle tuhaf seyler var ama ne diye yaptiklarini bende anlamıyorumYa bu ülkede bebekler/çocuklar gerçekten survivor yarışması parkurları gibi şartlarda yaşıyor ve büyüyorlar sanırım. Gerçekten kutlamak lazım bu bebekleri ve çocukları...Acılı kısır nedir? Yumurta nedir yahu daha duymadığımız bilmediğimiz neler var acaba...
2 aylik bir bebekle, işiniz arasında kaldiginizda neden işinizi tercih ediyorsunuz? 2 yil sonra da iş bulunabilir. Ama bebegin ilk gunleri geri gelmez.Birincisi burada boşanmak istiyorum , şiddet görüyorum,kocam beni aldattı vs vs diye konu açan her bayana sorulan ilk soru "çalışıyor musunuz? " dur .
İkincisi ben de anneyim iki çocuk büyüttüm iki çocuk emzirdim , bir manevi evladım daha var . Çocuklar arkalarında güçlü anne görmek isterler . Ve bu bayan 2 aydan fazla evinde kalamayacaksa ( 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorsa başka) ve bu yüzden işinden olacaksa kaybetmemek gerekli diye düşünenlerdenim . 17 yaşında ki oğlumun gözünde bu kadar güçlü bir profil çizebilmemin tek sebebi ( anneliğim dışında ) kariyerim , ilim , mesleğim ve kazancım .
Siz evde çocuk büyütebilirsiniz. Saygı duyarım . Ama bu benim için geçerli değil
Para ile alakası yok
İhtiyacı olsa da olmasa da çalışmalı bir kadın ...
Vicdan azabı kısmına hiç girmiyorum bile .
Bebeklerini bırakıp işe giden kadınlar vicdansız değiller...
Zaten hepsini gördüm2 aylik bir bebekle, işiniz arasında kaldiginizda neden işinizi tercih ediyorsunuz? 2 yil sonra da iş bulunabilir. Ama bebegin ilk gunleri geri gelmez.
Anne kokusu, anne sütü, anne kucağı ihtiyacı, neden çalışma hayatından daha degersiz? Bunu anlayamıyorum
Oglunuzun gözündeki profilinizin "tek" sebebinin bu olmasina da üzüldüm. Annem beni her istedigimde emzirdi, doya doya koynunda uyuttu, her anımda yanimda oldu, ilk anne deyisimi duydu, ilk adımımı gördü, beni büyütmeyi kariyerine tercih etti, diye gurur duymasini tercih ederim. Kendi adıma
Kamu personeli değildim evet maddiyatımız yetti şükür birikim için evladımı bırakmayı göze alamadım bendaha önce çalışıyor muydunuz
çalışıyorsanız işiniz normal bir iş miydi ya da kamu personeli gibi bişey miydiniz?
maddiyatınız yetmiş demek ki maşallah
konu sahibi arkadaşım o kv ile olmaz
işyerinde de bebeğiniz için yatak vs ortam ayarlanabilir mi?
bilemedim çok zor gibi
en azından ilk 6 ay sen bak ya çok minik 2 aylıkken nasıl bırakacaksin zaten yüreğin dayanmaz benim 4 aylık bebeğim var o uyurken bile çok özlüyorumMerhabalar,
Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?
Emin olun ne çocuğunuz kariyeri yerine onu tercih etmenize minnet duyar , ne eşiniz saçınızı süpürge etti bu kadın bana der .2 aylik bir bebekle, işiniz arasında kaldiginizda neden işinizi tercih ediyorsunuz? 2 yil sonra da iş bulunabilir. Ama bebegin ilk gunleri geri gelmez.
Anne kokusu, anne sütü, anne kucağı ihtiyacı, neden çalışma hayatından daha degersiz? Bunu anlayamıyorum
Oglunuzun gözündeki profilinizin "tek" sebebinin bu olmasina da üzüldüm. Annem beni her istedigimde emzirdi, doya doya koynunda uyuttu, her anımda yanimda oldu, ilk anne deyisimi duydu, ilk adımımı gördü, beni büyütmeyi kariyerine tercih etti, diye gurur duymasini tercih ederim. Kendi adıma
2 aylik bebegin birakilmasi bencede cok zor tabi Allah kimseyi mecbur birakmasin ama cocuklar büyüyünce ah annem iyiki beni emzirmis yanimda durmus ise gitmemis demiyorlar malesef.. Tabiki ilgi ve sevgi dahilinde, guzel sartlari olan Güzel okullara gidip kaliteli giyinip guzel sicak bir yuvası olunca mutlu oluyorlar bu guzellerin hepsi de para dan geciyor eger iyi kazanan bir esiniz yoksa destek olmak zorunda kaliyorsunuz. Calisma hayati zor ama kadina ozguven veren bir mecradir calisan anne olmak büyük fedakarlik ister buradaki ince cizgi yeterki evlatlarimizi ihmal etmeyelim.2aylik bir bebekle, işiniz arasında kaldiginizda neden işinizi tercih ediyorsunuz? 2 yil sonra da iş bulunabilir. Ama bebegin ilk gunleri geri gelmez.
Üç dört aylık iken acı dolma içi yedirmis kvay bu kadınları okuyunca aklımda canavar tipi beliriyo. tazmanya canavarı. o hareketler ne ya. 40 ında yumurta. memesiyle oynatması. kusçam şimdi. aman Allahım. kız aç kal yinede bırakma çocuğu. tam bir canavar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?