Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

Bebegim 2.5 aylik su an imkansiz onu birakip calisamam. 2 yasina girince krese birakirim diyodum ama daha gecen gün bizim burda kreste 1 yasinda bebek ölmüs ondan da korkar oldum
Evlat kolay emanet edilmiyo

2-3-4 yada 5 aylık herneyse yani yeni doğmuş bebeyle para biriktirmek için iş yerine gidip çalışmayı mı planlıyorsunuz? ben yanlış anlamış olmalıyım..Hayırlı doğumlar dilerim.

İkisinide yapmaz bebeğime ben bakmayı tercih ederdim bir müddet birikim yapmayın bence ne olacakki. O zamanlarını hep kaçıracaksınız mecburiyet olsa farklı tabi. Ama iki şıktan birisi olacaksa bakıcıyo tercih ederdim sanırım. Bu durumdada maaşınızın kaçta kaçı bakıcıya gidecek değer mi diye hesap yapardım. Maaşının yarıdan fazlasını verip üstelik bebeğiniz sizden siz bebeğinizden mahrum kalacaksanız mantıklı olmaz

Şu başkasının çocuğuna meme verme olayı da nasıl bir psikolojik hatta belki de alttan altta cinsel manyaklık örneğidir yahu! Yumurta verirmiş bir de tövbe yarabbim

Bence iş yerinde bakma imkanınız varsa götürün bebeğe hiçbirşey olmaz zaten günün büyük kısmını uyuyarak geçirecek kaynananız böyleyken bakıcının bebeğe ne yapacağı belli değil. Kaynananız sapkın bence de ne demek kendi göğüslerini oynatmak. İğrenç bir durum yemek vermesi hadi cahillik de bu bambaşka. Eğer ki maddi olarak çok sıkıntıya düşmeyecekseniz bebeğe kendiniz balın. Sonrasında bir kreşe verip çalışabilirsiniz. Kremleri denetlemesi çok daha kolay ve yaptırım uygulama gücünüz var. Evde ne olup bittiğini bilemezsiniz ispat etmesi çok zor. Sizin için zor bir süreç olacak Allah yardımcınız olsun

Ya bu ülkede bebekler/çocuklar gerçekten survivor yarışması parkurları gibi şartlarda yaşıyor ve büyüyorlar sanırım. Gerçekten kutlamak lazım bu bebekleri ve çocukları...Acılı kısır nedir? Yumurta nedir yahu daha duymadığımız bilmediğimiz neler var acaba...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahah cok kötü güldüm. Bilmiyorum boyle tuhaf seyler var ama ne diye yaptiklarini bende anlamıyorum

2 aylik bir bebekle, işiniz arasında kaldiginizda neden işinizi tercih ediyorsunuz? 2 yil sonra da iş bulunabilir. Ama bebegin ilk gunleri geri gelmez.
Anne kokusu, anne sütü, anne kucağı ihtiyacı, neden çalışma hayatından daha degersiz? Bunu anlayamıyorum
Oglunuzun gözündeki profilinizin "tek" sebebinin bu olmasina da üzüldüm. Annem beni her istedigimde emzirdi, doya doya koynunda uyuttu, her anımda yanimda oldu, ilk anne deyisimi duydu, ilk adımımı gördü, beni büyütmeyi kariyerine tercih etti, diye gurur duymasini tercih ederim. Kendi adıma

Zaten hepsini gördüm Ay'da çalışmıyorum ben .

Kamu personeli değildim evet maddiyatımız yetti şükür birikim için evladımı bırakmayı göze alamadım ben

en azından ilk 6 ay sen bak ya çok minik 2 aylıkken nasıl bırakacaksin zaten yüreğin dayanmaz benim 4 aylık bebeğim var o uyurken bile çok özlüyorum

Emin olun ne çocuğunuz kariyeri yerine onu tercih etmenize minnet duyar , ne eşiniz saçınızı süpürge etti bu kadın bana der .
Ben zaten kendi adima konuşuyorum. 2.5 sene emzirdim. Dogum iznini parcalar halinde kullandim.4 ay izin yapmadim. Erken dogum oldu 2 zy tam izin kullandim. Sut iznimi de ekledim. Isyerime soyledim. Haftada 3 gun calisirim .Şöför iki kere eve süt birakir bebegim 1.5 yasina gelene kadar düzen bu dedim. Kabul ettiler.
Arkamı dönüp baktığımda en ufak pişmanlığım yok. Kadınların hamilelik ve doğum sonrası başlarına gelen genel konulardan biri ile karsilasma ihtimali , kendimi kimseye dayamadan ayakta kalma inancı ağır bastı .

Bence önce bir sakinleş ve şöyle düşün bu kadın senin eşini büyüttü, hangi bakici olursa olsun kimse bir nene merhametiyle bakmaz. Bakiciyla bile surtusmeler yasayip 10 kez degistiriyorsun ben kv ile güllük gülistanlık olacak demiyorum ama sorunlarida guzellikleri de ancak yasayarak deneyimleyebilirsin. Belki hareketleri serttir belki alisik olmadigin bir anne tipidir ama ne güzel ki bakmaya istekli bir kv var. Ayrica bir cok anane babaanne memesini alip torununa vermeye meyillidir komik ama bende cok denk geldim cevrede, eski günlerini yad ediyolar kendilerince heralde, anlayamadim ama gülünç birsey işte :)) nasil bakacak nasil tutacak diyene kadar bi bakmissin okul cagina gelmis bile
ha baktin olmuyor birakirsin calismayi kendin bakarsin yavruna ama lütfen once su korku ve onyargilarini kafandan at yapici olmaya calis.

Daha 24 yaşındasınız parada birikim de olur ama bir daha çocuğunuz bebek olmaz.ilk bebeğimde 2 yıl ücretsiz izin aldım sonra kreşe verdim 3 defa kiralık ev değiştirdim para biriktiremediğimiz için ev alamadık ama yine iyiki kendim baktım diyorum.sonra çocuk daha önemli dedik 2.yi yaptık yine 2 yıl ücretsiz izin aldım.Önemli olan sağlık ve onların anne ihtiyaçları.Halen ev alamadık ama olsun bir daha bize bu kadar ihtiyaçları olmayacak.Eğer para sizin için daha önemliyse neden çocuk yaptınız daha doğmadan 2 aylık bebeği napsam diye düşünüyorsunuz.Oturun bebeğinizle rahat rahat sarılın vakit geçirin

İki çocuklu bir anne olarak, bir çocuğunda çalışmış bir çocuğunda evde olan bir anne olarak söylediklerimi kesinlikle dikkate almanızı isterim;
Calismayin oturun kendiniz bakın.
Büyükanne dede baktı, anne sütü nden tütün ek gıda uyku gelişim herşeyi problem. 5 yaşında şuan çocuğum pedagog psikolog gezdiriyorum ki bende çok sıkıntı yaşadım ve hala yaşiyorum.Bebeginizin sadece anneye ihtiyacı var para kazanmak evet iyi güzel ama öyle psikolojisi bozuk insana emanet etmeyin bebeğinizi, o kadar masum ki, konuşmaz halini derdini anlatmaz, bir ömür pişman olacağınıza iki yıllık çalışma hayatınızdan vazgeçin.

2 aylik bebegin birakilmasi bencede cok zor tabi Allah kimseyi mecbur birakmasin ama cocuklar büyüyünce ah annem iyiki beni emzirmis yanimda durmus ise gitmemis demiyorlar malesef.. Tabiki ilgi ve sevgi dahilinde, guzel sartlari olan Güzel okullara gidip kaliteli giyinip guzel sicak bir yuvası olunca mutlu oluyorlar bu guzellerin hepsi de para dan geciyor eger iyi kazanan bir esiniz yoksa destek olmak zorunda kaliyorsunuz. Calisma hayati zor ama kadina ozguven veren bir mecradir calisan anne olmak büyük fedakarlik ister buradaki ince cizgi yeterki evlatlarimizi ihmal etmeyelim.

maddi olarak sıkıntıya gireceğinizi bile bile bakma imkanin olamayacağı halde niye çocuk düşündünüz. .birikim yapip öyle çocuk yapsaydiniz..hem iki aylık yavruyu nasıl bırakıp işe gideceksin..oonun tek ihtiyacı senin kokun ve sütün.

Kv basli basina sorun da kav cok iyi bakan biri olsa bile bu soylediklerini yapmasa dahi 2 aylik bebek yalnizca anneye muhtactir iki yasina kadar anne bakmali hem sizin akil sagliginiz hemde bebegin gelisimi icin 2 yasinda da verirsiniz krese ben calismiyorum iki oglumuda ben buyuttum calismak cocukla herhalde cok.zordur evde oldugum halde bazen cok yorulup sabrimin tastigi oluyodu halada oluyo ama bebekken oyle zamanlar oluyor ki sabaha kadar uyumuyosunuz kaldi ki 2 ayda bebegin dunyaya alismasi sizin bebege uyum saglamaniz cok zor ise donmek icinde cok erken bi zaman imkaniniz varsa calismayin en azindan ilk 2 sene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…