Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

Delirmiş olmalı Valla aklı başında bir bakıcıyı tercih ederdim ben. Eve gelsin baksın bebeğinize. Sizin dediğinizin dışına çıkamaz. Kamera sistemi kurdurun iş yerinden izlersiniz.

Kv ye guvenmiyorsaniz bakiciya vereceksiniz

Ikisine de guveniyorsaniz isi birakacaksiniz

Baska care yok ki?

Dünyanın en gereksiz işi; birikim yapmak. 2 sene yapmayın, az yiyin, az gezin. Maddi açıdan çalışsa bile el bebek gül bebek yaşayan var mı gerçekten? Gelire bağlı oluyor insanın gideri.

Kayınvalideniz çok bilinçsiz ve cahil gözüküyor, en azından meme konusunda. Kim olursa oldun zaten, asla nasıl bakıldığından emin olamayacaksınız. En iyisi içiniz rahat olsun, çocuk mutlu olsun. Bebeğe de yazık, yanında kalın.

Birincisi burada boşanmak istiyorum , şiddet görüyorum,kocam beni aldattı vs vs diye konu açan her bayana sorulan ilk soru "çalışıyor musunuz? " dur .
İkincisi ben de anneyim iki çocuk büyüttüm iki çocuk emzirdim , bir manevi evladım daha var . Çocuklar arkalarında güçlü anne görmek isterler . Ve bu bayan 2 aydan fazla evinde kalamayacaksa ( 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorsa başka) ve bu yüzden işinden olacaksa kaybetmemek gerekli diye düşünenlerdenim . 17 yaşında ki oğlumun gözünde bu kadar güçlü bir profil çizebilmemin tek sebebi ( anneliğim dışında ) kariyerim , ilim , mesleğim ve kazancım .
Siz evde çocuk büyütebilirsiniz. Saygı duyarım . Ama bu benim için geçerli değil
Para ile alakası yok
İhtiyacı olsa da olmasa da çalışmalı bir kadın ...
Vicdan azabı kısmına hiç girmiyorum bile .
Bebeklerini bırakıp işe giden kadınlar vicdansız değiller...

Ben olsam çalışmam 2 yaşa kadar bakarım çocuğuma.
Sonrasında da kreşe veririm,ille çalışacaksam.

Bu kayınvalide ile olmaz.
Bakıcı fikri zaten saçma olur,çalıştığınızı bakıcıya vereceğinize kendiniz bakın.

Birikimi 2 yıl sonra yaparsınız.

İlk bebeginiz olacagi için bir yenidogana bakmanın ne kadar zahmetli ve yipratici olabileceğini tahmin edemiyorsunuz. Ben de emzirip seveceğim, çeşit çeşit giydirip cikaracagim zannetmistim ama doğduğu andan bu gune 15 aydır uyumuyorum insan gibi. Bazı bebekler çok zor oluyor, umarım sizinki kolay bir bebek olur ama özellikle ilk 3 ay zor olma ihtimali çok yuksek. Bence şimdiden 2 yıl sütten kesene kadar evde kalmayı göze alin. Baktınız bebeğiniz uyumlu kolay bir bebek, o zaman bakıcı konusunu yeniden gözden gecirirsiniz. Fakat kararınız her ne olursa olsun verdiginiz orneklerden sonra kayınvalide seçeneğini şimdiden elemenizi tavsiye ederim.

Canım özel sektördeysen 4 ay ücretli 6 ay da ücretsiz izin kullanma hakkın var, 6 ay ücretsiz izni talep ettiğin anda işverenin yasal olarak vermek zorunda, zaten bebiş te biraz daha büyümüş olur, o zaman bakıcı düşünebilirsin

Iyyy yumurtami 26 yasindayim 26 sene daha yemesem aklima gelmez heralde neyse konumuz bu degil burdaki hanimlar da bana kizmasin cahilligimden soruyorum
40 gunluk bebege herhangi baska bise yedirilse yani zaten yiyemez disi yokta iste bisey olurmu ki?
Benim arkadasim bebegi 40 gunlukken acılı kısır yedirdi sanirim acıya alışsın diye urfalilards oyle bisey yaparmış hatta ama bise olmadi cocuk sut emmeye falan devam ediodu yani kaynananiz sacmaliyor mu yoksa bise olmazmi bundan merak ettim
Onin disinda davranışları sacma ne demek meme gostermek falan bebege cocuga en iyi annesi bakar bence canim yaa siz birikimi sonra yapsanız ise illa geri donersin izin bitince olmazmi hem icin rahat eder hem.kafan rahat eder..esin ne diyor bu duurma

Uzak durun derim böyle saçma düşünceli bir insana bebeğinizi teslim etmeyin ayrıca 2 aylık bebeği bakıcıya da vermeyin kendiniz bakın biraz büyüyene kadar

6 aya kadar şu vermeye bile gerek yok anne sütü herşeyi karşılıyor

Kayınvalidenize bırakirsanız emzirirde,yumurta da yedirir zira potansiyel var o aşikar. Bakıcı da istemiyorsunuz geriye tek bir seçenek kalıyor kendiniz bakıp işe ara vermek.
Ben olsam 2 sene birikim vs düşünmez kendim bakardım,sonrasında da kreş düşünürdüm dört duvar arasında bakıcı ile vakit geçirecegine akranları ile olmasını tercih ederdim.

Böyle birşey olduğunu bilmiyordum. bir araştırayım bunu

3 sene birikim yapmayıverin sizde.. kendiniz büyütün kimse sizin çocuğunuza siZden iyi bakamaz ki. çocuğum yok ama olursa da bakıcıya verme düşüncem yok şahsen. Maddi zorluk çekenlerin bebek konusunda tekrar tekrar düşünmeye davet ediyorum şahsen bakamayacağınız çocuğu yapmayın çocukların da günahına girmeyin

Böyle birşey olduğunu bilmiyordum. bir araştırayım bunu
bana bunu kendi müdürüm bizzat söylemişti eğer istersen vermek zorundayız diye :) zaten araştırırsan da hemen ulaşabilirsin canım bu bilgilere. , ki benim çalıştığım işyerinde de herkes bu şekilde kullanıyor, lütfen haklarını kullan sen de, önemli bir durum bu

Teşekkür ederim. Aslında çalışmak istemiyorum bende bütün zamanımı çocuğuma verip bilnçli bir çocuk olması için çabalayacağım ama zaten onun için çalışmak istiyorum. Erkeğe sırtımız dayalı pek iyi birşey olduğunu düşünmüyorum. Aksine çocuk içinde girişimci annenin daha özgüvenli hisettirdiğini düşünüyorum. Yalnız ev hanımları yanlış anlamasın zaten hepimiz ev hanımı değil miyiz yani :)

Birikimizi bir kac yil gec yapabilir misnz calismamak sizi cok.zora sokmayacaksa bence calismayin o kv ile cok sorun yasarsinz huzurunuz olmaz iyiyken kotu olmak.deyimi var ya aynen öyle olursuniz bence ben bakacagim.diyin ve 1 yas veya 18 aylik olana kadar siz bakin sonrasinda 1 yil kadar bakiciya verin 3 yas civarida kres iyi olur

Canım eğer işinden memnunsan , al doğum iznini mis gibi bebişinle ol 10 ay boyunca, sonra yine devam et işine çünkü bu zamanda tek kişinin eline bakmak zor , e bebek te geliyor masraflarınız da artacak haliyle, sen benim dediğim izni araştır, zaten Allah büyük o zamana kadar da düşünülür biryol bulunur

Tamamdır. İçim rahatladı valla biraz teşekkür ederim :)

Herşeyi bir tarafa bırakında 2 aylık bebeye yumurta yedirmek ne ya alerjisi varsa şok mu geçirsin bebe allah korusun kıt kanaat geçinin kendiniz bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…