- 6 Temmuz 2010
- 9.151
- 13.870
- 498
- Konu Sahibi zombimilena
-
Birincisi burada boşanmak istiyorum , şiddet görüyorum,kocam beni aldattı vs vs diye konu açan her bayana sorulan ilk soru "çalışıyor musunuz? " dur .Tavsiyenizin gerekçesini sorabilir miyim? Bebegim 1 yaşında. Hala birakip gidemem. Birakilmamasi gerektigini düşünüyorum. Hele ki bakıcıya. Konu sahibinde anneanne babaanne problemi var malesef. Olmasaydi, belki kandan candan biri daha iyi bakabilirdi. Ama bakıcıya nasil guvenilir, nasil icine siner cok ama cok zor.
Üstelik 2 aylik bir bebekten bahsediyoruz. Ve calismanin tek sebebi birikim yapmak.
Yuzde 80 bakiciya verdikten sonra, 2 aylik bebegi birakmanin vicdan azabi nasil yuklenilir?
İlk bebeginiz olacagi için bir yenidogana bakmanın ne kadar zahmetli ve yipratici olabileceğini tahmin edemiyorsunuz. Ben de emzirip seveceğim, çeşit çeşit giydirip cikaracagim zannetmistim ama doğduğu andan bu gune 15 aydır uyumuyorum insan gibi. Bazı bebekler çok zor oluyor, umarım sizinki kolay bir bebek olur ama özellikle ilk 3 ay zor olma ihtimali çok yuksek. Bence şimdiden 2 yıl sütten kesene kadar evde kalmayı göze alin. Baktınız bebeğiniz uyumlu kolay bir bebek, o zaman bakıcı konusunu yeniden gözden gecirirsiniz. Fakat kararınız her ne olursa olsun verdiginiz orneklerden sonra kayınvalide seçeneğini şimdiden elemenizi tavsiye ederim.Haklısınız. Patronum işyerinde bakabileceğimi söyledi sizce 2 aylık bebek için nasıl olur peki. Hem kv ile aynı binadayız. böyle de uzak tutmuş olurum diyorum ama acaba bebeğime istemeden zarar verir miyim git gel olayından
Uzak durun derim böyle saçma düşünceli bir insana bebeğinizi teslim etmeyin ayrıca 2 aylık bebeği bakıcıya da vermeyin kendiniz bakın biraz büyüyene kadarMerhabalar,
Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?
6 aya kadar şu vermeye bile gerek yok anne sütü herşeyi karşılıyorIyyy yumurtami 26 yasindayim 26 sene daha yemesem aklima gelmez heraldeneyse konumuz bu degil burdaki hanimlar da bana kizmasin cahilligimden soruyorum
40 gunluk bebege herhangi baska bise yedirilse yani zaten yiyemez disi yokta iste bisey olurmu ki?
Benim arkadasim bebegi 40 gunlukken acılı kısır yedirdi sanirim acıya alışsın diye urfalilards oyle bisey yaparmış hattaama bise olmadi cocuk sut emmeye falan devam ediodu yani kaynananiz sacmaliyor mu yoksa bise olmazmi bundan merak ettim
Onin disinda davranışları sacma ne demek meme gostermek falan bebege cocuga en iyi annesi bakar bence canim yaa siz birikimi sonra yapsanız ise illa geri donersin izin bitince olmazmi hem icin rahat eder hem.kafan rahat eder..esin ne diyor bu duurma
Böyle birşey olduğunu bilmiyordum. bir araştırayım bunuCanım özel sektördeysen 4 ay ücretli 6 ay da ücretsiz izin kullanma hakkın var, 6 ay ücretsiz izni talep ettiğin anda işverenin yasal olarak vermek zorunda, zaten bebiş te biraz daha büyümüş olur, o zaman bakıcı düşünebilirsin
3 sene birikim yapmayıverin sizde.. kendiniz büyütün kimse sizin çocuğunuza siZden iyi bakamaz ki. çocuğum yok ama olursa da bakıcıya verme düşüncem yok şahsen. Maddi zorluk çekenlerin bebek konusunda tekrar tekrar düşünmeye davet ediyorum şahsen bakamayacağınız çocuğu yapmayın çocukların da günahına girmeyinMerhabalar,
Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?
bana bunu kendi müdürüm bizzat söylemişti eğer istersen vermek zorundayız diye :) zaten araştırırsan da hemen ulaşabilirsin canım bu bilgilere. , ki benim çalıştığım işyerinde de herkes bu şekilde kullanıyor, lütfen haklarını kullan sen de, önemli bir durum buBöyle birşey olduğunu bilmiyordum. bir araştırayım bunu
Teşekkür ederim. Aslında çalışmak istemiyorum bende bütün zamanımı çocuğuma verip bilnçli bir çocuk olması için çabalayacağım ama zaten onun için çalışmak istiyorum. Erkeğe sırtımız dayalı pek iyi birşey olduğunu düşünmüyorum. Aksine çocuk içinde girişimci annenin daha özgüvenli hisettirdiğini düşünüyorum. Yalnız ev hanımları yanlış anlamasın zaten hepimiz ev hanımı değil miyiz yani :)bana bunu kendi müdürüm bizzat söylemişti eğer istersen vermek zorundayız diye :) zaten araştırırsan da hemen ulaşabilirsin canım bu bilgilere. , ki benim çalıştığım işyerinde de herkes bu şekilde kullanıyor, lütfen haklarını kullan sen de, önemli bir durum bu
Canım eğer işinden memnunsan , al doğum iznini mis gibi bebişinle ol 10 ay boyunca, sonra yine devam et işine çünkü bu zamanda tek kişinin eline bakmak zor , e bebek te geliyor masraflarınız da artacak haliyle, sen benim dediğim izni araştır, zaten Allah büyük o zamana kadar da düşünülür biryol bulunurTeşekkür ederim. Aslında çalışmak istemiyorum bende bütün zamanımı çocuğuma verip bilnçli bir çocuk olması için çabalayacağım ama zaten onun için çalışmak istiyorum. Erkeğe sırtımız dayalı pek iyi birşey olduğunu düşünmüyorum. Aksine çocuk içinde girişimci annenin daha özgüvenli hisettirdiğini düşünüyorum. Yalnız ev hanımları yanlış anlamasın zaten hepimiz ev hanımı değil miyiz yani :)
Tamamdır. İçim rahatladı valla biraz teşekkür ederim :)Canım eğer işinden memnunsan , al doğum iznini mis gibi bebişinle ol 10 ay boyunca, sonra yine devam et işine çünkü bu zamanda tek kişinin eline bakmak zor , e bebek te geliyor masraflarınız da artacak haliyle, sen benim dediğim izni araştır, zaten Allah büyük o zamana kadar da düşünülür biryol bulunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?