arapça bilen arkadaşlar lütfen yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arapca harflerine benzetemedim pek.. W gibi bi harf filan var

Yarım da olsa biliyorum Arapca. Yok bi anlamı. Varsa da yazmayı becerememis.

Konusma da ve suriyede yazi dilinde hareke yok.Sanirim ufak bir cocuk yeni yazmayi ogrenmis olmali kendi capinda karalamis

Ama bir saniye suan detaylica incelenince yazilarda hareke var

Osmanlıca biliyorum harekesiz olduğu için o şekilde okumaya çalıştım. Çok kötü yazılmış hiç birşey çıkmıyor.

Osmanlıca biliyorum harekesiz olduğu için o şekilde okumaya çalıştım. Çok kötü yazılmış hiç birşey çıkmıyor.
Aynen osmanlıca da biliyorum arapça da yok bisey cikmiyo zorladim o kadar

Aynen osmanlıca da biliyorum arapça da yok bisey cikmiyo zorladim o kadar
Bazı harflerin ne olduğu çok belirsiz olmuş. İlkini okuyacak gibi oldum Lam dan sonraki harf mi ney anlayamadım.

Mikolata,ama etrafinda harekeler var dikkatli incelersen bende ilk harekesiz zannettim ama harekeler var

Mikolata,ama etrafinda harekeler var dikkatli incelersen bende ilk harekesiz zannettim ama harekeler var
Birinci resimdeki o harf o yüzden düşündürdü beni. Mesela o kef mi yoksa üzerinde hareke olan lam mı "w" bu harf ne. Çözemedim hiç.

Kuran arapcasinda hereke olur arapca normal konusma dilinde olmuyor.anlamini bilmiyorum bu arada.

Birinci resimdeki o harf o yüzden düşündürdü beni. Mesela o kef mi yoksa üzerinde hareke olan lam mı "w" bu harf ne. Çözemedim hiç.

Bende o ikilem de kaldım :/ Garip.Ya gerçekten anlamsiz öylesine yazilmis ya da bir sey ima edilmiş gizli sakli

bunları kimin yaptığını biliyo musun

O w illah taki gibi düşünün
O aradaki lam harfiyse kelime mantıken ....ü'l.... diye gitmeli. W harfi illahtaki gibiyse sonunda güzel h yi belirten bir yuvarlak olmalıydı aslında. Ama w yi illah diye okursak ....ü'lillah gibi oluyor. Bu osmanlıca hali. Yazı dili Arapçasının da bundan çok farklı olduğunu sanmıyorum.

Bende o ikilem de kaldım :/ Garip.Ya gerçekten anlamsiz öylesine yazilmis ya da bir sey ima edilmiş gizli sakli

El yazısı olduğu için de böyle bence canım. Matbu metin olsa harfler net olurdu. Latin harfleriyle bile bazı insanların el yazısını okumakta zorlanırız ya. Bu onun gibi bişey bence :)

Back
X