- 14 Aralık 2013
- 8.315
- 6.282
- 448
- Konu Sahibi vargasabreu
-
Ne üzerine canim? Çerçeveyi biraz daraltirsan yardımcı olabiliriz.
sıkıntım da bu zaten :/ konu sınırı yok. merak edilen her şey olabilir... dersin ismi bile araştırma teknikleri... :)
Bölümün ne? Sunum da yapacak mısın? Ona göre dusunecegim
Bölümün ne canım?
Mühendislik falansa biraz felsefi bir şeylere kayıp ilgi çekici hale getirebilirsin :) Kendimden biliyorum. Her ucu açık konuda herkes bölümle ilgili şeyler araştırırken ben bambaşka boyutlarda gezerdim. Dandik de olsa hoca bile çakmazdı. Hata bulamazlardı ve eğlenceli olurdu :)
Düşünce mi daha hızlıdır ışık mı
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kapsami com genis tutmussun, biraz daraltsan daha yardimci olabiliriz sanirim...
Biraz klisedir ama ilk aklima geleni soyliyeyim, insanlarin uykusu geldiginde ve birisini gorduklerinde esnemeleri esnasinda beynin iki farkli kismi calisir, bu da esnemenin bu kadar tartismali bir konu olmasina sebep olur, yani senin uykun geldiginde esnediginde beyninin x bolgesi, ama baskasinda gorur ve refleks olarak esnersen y bolgesi calisir, bak bakalim belki bir seyler cikar
Ya da aklimda biraz daha bunlar bunlar var de, biraz daha bir seyler cikar belki...
Çölün atlantisi Ubar.
1990 yılında arkeolojik keşifle bulunmuş. Bu sehrin Kurani Kerimde adi geçen ad kavmi olduğu söyleniyor. Sütunlarından yola çıkarak bu kanıya varilmis. Ilgi çekici olabilir...
Kayıp kita mu hakında çok fazla bilgi var enteresan değil bence biraz ilgi çekici seçmelisin.
kapsamı hoca çok geniş tuttuğu için o şekilde söyledim ne yazik ki...
fikrin için teşekkür ederim araştırayım bi' :)
aklımda olanları yazayım...
*kayıp kıta mu
*pi sayısı
*obsesyon
*şizofreni
*dinlerin ortaya çıkışı
Ben olsam beyindeki ayna noronlarin ayna benlikle iliskisi olup olmadigi uzerine bir hipotez ortaya atardim ama tabi ben olsam
Ben de o dersi almistim ve arastirma konum olarak "sozel destegin ozguven uzerine etkisi" calismasi yapmistim
Ortaya bi hipotez atman gerekli ilk once bir sorun bulmalisin :/
Kayip kita konusunda cok sacma sapan spekulasyonlar var bence girme o ise...
Pi sayisi evet ilginc olabilir ama cok kisa olur, iki anlatir tikanirsin gibi geldi...
Obsesyon ve sizofreni hic psikoloji dersi aldin mi bilmiyorum ben deneyleri bile okurken kotu olmustum, ilgin varsa mantikli yoksa bulasma...
Dinler ilginc olabilir ama bu da bir diger spekulatif konu, eger vizyonu genis bir tartisma ortami, inceleme imkani olacaksa guzel olur ama sig bir sinif ve ortamsa gerer...
Benim aklima gelen digerlerini de ben soyliyeyim, insanlarin alt mimikleri vardir mesela, senin ve benim degil uzman olan bir insanin okuyabilecegi, anlik flas cakmalari gibi dusun, gozdeki saliselik bir isik, dudagin anlik gulumsemesi gibi, bunu sadece bu konuda egitim almis kisiler gorebiliyorlar ve seri katiller genellikle bu yolla yakalanmaya calisiyorlar sorgularda, cunku zekiler ve acik vermiyorlar kolay kolay...
Diger ilginc kisim eglenceli olabilir kadinlar ve erkekler uzerinde yapilan bir deney...
Denek bir kadin 10 gormedigi erkek, herbiri ayni tisoru ayni sekilde beslenerek, ayni dusu alarak vs tamamen surec ayni giyiyorlar, sonunda bir cam kavanoza konuyor bu tisortler, kavanozlarin her birini aliminyum folyo ile kapatiyorlar, kadin kurdanla deliyor ve kokluyor, ve ona en igrenc gelenden en cazip gelene kadar siraliyor, sonuc entresan, genetik olarak en uzak olan en cazip gelen, en fazla genetik benzerligi olanin tisort kokusu ise en igrenc olan...
Insanoglunun genetik havuzun cesitliligini surdurme icgudusu, bence arastir, guzel bir seyler cikabilir...
Amma yazdim
ya cidden ilginç şeylermiş bunlar... ödev olarak yapmasam da deli merak ettim şu an... sırf merakımdan bile araştıracağım bunları.
aynen dediğin gibi yapmam gerekiyor.
başka zaman en gereksiz şeylere bile günlerce kafa yorarım, ödev deyince kafa durdu ya
ayna noronlar ayna benlikler falan çok uzağım yaadaha başka fikirlerin var mı benimde az çok anlayabileceğim türden
Aklima daha isine yarar bir sey gelirse mutlaka yazarim...
Hakikaten ilgincler, bende bayilirim boyle soyleri okumaya...
Kolay gelsin simdiden
Ya hep psikolojiyle ilgili geliyor aklimaazicik psikolojiye baglasam
Mesela ulke insanlari hakkindaki gorusler o ulkeyi tatil yeri olarak secme konusunda etkilidir H1 hipotezi olabilir
Insan beyninin yapısı ve verdiği tepkiler.mesela yalan söylerken yada uyku esnasında beynin yaptıkları?..
Piramitler hakkında yazılıp çizilenlerin dışımda, enteresan özellikleri neler, ne tip deneyler yapılmış bu özelliklerle ilgili?..( bir kap suyun ertesi gün krem olarak bulunması bana hep enteresan gelmiştir)
Bunun dışımda tarihi bir kişiliğin bilinmeyen yönleri olabilir...yada neden tarihe geçmiş ne yapmış nasıl ölmüş ne yemiş ne içmiş?
Veya uzay hakkında bir şeyler olabilir.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?