Arayıp soranım yok

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
98
Merhaba.Ben, 26 yaşındayım. 6 yıl önce annem vefat etti. Bundan 2 yıl sonra, babam evlendi. Babam ve küçük erkek kardeşim, ayrı evde yaşıyor. Ben ise, annemden kalma evde tek kalıyorum.Kendi memleketimde mimarlık okuyordum, yatay geçişle başka şehre geçiş yaptım. Şu an uzaktan eğitimden dolayı, memleketimdeyim. Bizde projeler dönemlik olduğundan son projemi çiziyorum. 7 temmuzda, diplomamı alıyorum. Okulum maalesef ki uzamıştı. Yazın işe girip çalışacağım. Daha önce kısa dönemli çalıştığım oldu. Üniyi bitiremedim diye ilkokul arkadaşlarımla vs iletişimi kesmiştim biraz. Zaten görüştüğüm 4 kişi vardı. Lise arkadaşlarım başka şehre üni okumaya gittiler. Üni okuduğum şehirde farklı arkadaşlar edindim. Ama memlekete dönünce, arkadaşlarımdan uzakta kaldım. Oturduğum mahalle çok sessiz, çıkmaz sokak, hiç yaşıtım yok.Rehberimdeki bazı numaralar silinmişti.Liseden 2 arkadaşım vardı yakın olduğum, bugün birine yazdım görüşelim mi ben buralardayım diye. Bana görüldü attı ve hiç cevap yazmadı. Bana bir buçuk saat uzaklıkta oturan ve sürekli whatsapptan mesajlaştığım bir arkadaşım var. Ona dedim ki bugün, bu akşam arayayım seni dertleşelim konuşalım. Tamam dedi, fakat 2 defa aramama rağmen açmadı.Dışarıya çıkıp gezebileceğim, kahve içebileceğim, alışveriş yapabileceğim yeterince arkadaşım yok. Buraya geldiğimden beri sadece 2 arkadaşımla görüştüm. Biri evli zaten ve çalışıyor, bir daha kim bilir ne zamana görüşürüz, hem biraz uzakta. Bir de ben bu zamana kadar kına, nişan, düğün vs gitmedim. Kendim evlenmeyi düşünüyorum fakat kınama, düğünüme kimi çağıracağınız diyorum, bütün arkadaşlarımı toplasam 5 kişi kesin gelir fakat diğerleri naz yapar, 10 kişi gelir mi bilmiyorum. Evleneceğim kişiyle yıllardır karşılaşamadım. Daha doğrusu, reddettiklerim ya da anlaşamadık larım oldu. Ve uygulama aracılığıyla tanışmayı falan düşünüyorum artık o derece. Uzun bir dönem(lise dönemi ve üni in ilk yılları) içe kapanıklık yaşamıştım fakat bunu yendim ve insanlarla ilişkimi geliştirmeye çalıştım. Fakat, iletişim kurmaya çalıştığım insanlarda arayan, soran hep ben oluyorum. Yani mesajlarıma cevap verilir fakat aradığım zaman telefonumu açacak sayılı arkadaşım var, bazıları hiç açmıyor bile. Yakın sandığım bazı arkadaşlar da buna dahil. Mesela şu an tekim ve sesli konuşmak istiyorum ama konuşacak kimsem yok, içim şişiyor. Psikolojik destek alamam çünkü şu an yeterince durumum yok. Yazın çalışmaya başlayacağım. Sosyal medyadan arkadaş edinip gerçek hayatta tanışmak istiyorum fakat karşı cinsle değil hemcinsimle. Genelde, bu konuda da başarılı olamıyorum. Yardımcı olur musunuz... Sevgilim de sohbetimin kötü olduğunu ve donuk olduğumu söylemişti. Ben sohbetimi geliştirip muhabbetkar olmak istiyorum, ayrıca biraz daha sıcakkanlı olmak isterim

Mimarsınız.Bulunduğunuz ilde odanız vardır.Odalarda çok aktivite oluyor.Hem öğrenci hem de ileride mimar olarak takip edebilirsiniz.Zaten etmelisiniz.Orada geniş bir çevre edinirsiniz.Ama odaya etkinliklere toplantılara gittiğinizde uzak durmayın katılın ilgili olun çevreye.Şu anda size önereceğim tek yol bu.Ayrıca atanmak için ders çalışın Bakanlıklarda güzel kadrolarınız var ona yüklenin yani atanmaya.Şu anda dertleriniz bunlar olsun. Kendinizi mesleki yönden geliştirmeye bakın.Bu arada dil kursuna yazılın mutlaka vb...

İçinizi karartacagim belki ama malesef bu zamanda herkez çıkar peşinde,sizden bir çıkarı varsa ( illa maddi deil her türlü çıkar,tatmin her anlamda) size yaklaşırlar ama yoksa hiçte sallamazlar valla.bende bazı durumlarda bunu gördüm üzülerek. Doğum yaptım işten ayrıldım her gün yada her hafta arayanlar aramaz oldular. Anladım ki beni iş için danışmak için vb nedenlerle ariyorlarmis hep. Etiketin varsa sende varsın yoksa malesef yoksun bu sahte dünyada

Teşekkür ederim mimarlar odas fikri güzeldi.Dil kursuna falan çok önceden gitmiştim. Atanmak için de çalışacağım ama arkadaşlık farklı bir konu

Malesef ki söyledikleriniz doğru ve çok üzücü

Yazdıklarınıza üzüldüm. Benim de öyle aman aman çok arkadaşım yok çok seçiciyimdir. evlendiğim zaman 2 arkadaşım evimdeki eşyaların fotosunu atmadım diye kurup saçma sapan trip yapıp arkadaşlığımızı bitirdi geçende 15 senelik bir aşırı muhafazakar bir arkadaşım Müslüman olup olmadığından emin değilim diyip bu sebebten arkadaşlığımızı bitiridi. Suan en yakın arkadaşım eşim ve bebeğim. Demek istediğim su tarz arkadaştansa olmasın daha iyi. Muhtemelen değiliz ama aynı şehirdeysek ben arkadaşlık yapardım size. Hangi şehir bu arada

Son zamanlarda arkadaşlığın ne kadar basitleştiğini görenlerden biri oldum artık hiç bir şeyin eskisi gibi olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendi derdinde ve kimse kimseye tahammül edemez durumda. Cok sevdiğim iki arkadaşımda aynı anda yok oldular birden sorsan cok yakındık ve asla ayrılmazdık. Herşey bu kadar basit olduğu için bir arkadaş gider diğeri gelir kafasındayım. Üzülmeyin, çevrenizi değiştirin. Ben öyle yaptım onlar beni umursamadığı işin hepsini sildim artık bana değer veren arkadaşlarımla görüşüyorum yalnızca. Çünkü beni merak edip arayıp soruyorlar buluşmak vakite geçirmek istiyorlar.

Aa ben de eski Sakaryalım yani hala oralıyım ama evlendiğim için taşındım. İnşaat teknikeriyim aynı zamanda. Pek bağlantım kalmadı ama bu konuda arkadaşlık edebilirim. Uzun seneler mimari proje çizdim, yapı denetimlerde çalıştım.

Arkadaş yerine teyze hala kuzen gibi kimseler yok mu? Onlarla biraz takılsan belki moral motivasyon olur?

Kuzenlerim çok küçük. Teyzem var ama arkadaş gibi olmuyor. Siz şu an hangi şehirdesiniz

Ben Kırklareli'ndeyim.

Tabi arkadaş gibi olmaz ama işte onun komşusudur, eltisinin kızı filan derken de sosyal çevre oluşuyor. Belki kafanıza yatan bir arkadaşlık çıkar.

Adapazarı'nda imo, mimo hepsi iyi sıcak kanlı insanlardır. Dikkat etmeniz gereken tek şey yamyam erkek inşaat mühendisleri

Kırklareli mi tanıdık olmayalım

Ay o nasıl bir şey ilk kez duyuyorum benim en yakın, her derdimizi paylaştığım arkadaşlarımdan biri çenesine kadar örter örtüsünü o derece muhafazakardır 8 yıldır arkadaşız böyle bir şeyin konusu bile geçmedi sizinki muhafazakar değil de yobazmış.

Bende bi dönem senin yaşadıklarını yaşadım hatta hala daha yaşıyorum. Lise ilk okul falan filan hepsine farklı yerde okudum. Sonra o şehirden taşındık ve direk işe başladım. Çalıştığım yerde de hep benden büyük insanlar vardı. Yani hiç arkadaşım yok desem yeri var 3 5 kişi. Bence sizde benim gibi çok eğlenceli fakat arkadaş edinmek istediğiniz için bi anda samimi olmaya çalışıyorsunuz ve karşımızdaki kişilerde bundan hoşlanmıyorum. Eşim evdeyken sorun yok ama vardiya değişince bende evde çok sıkılıyorum. Çok şükür en yakın arkadaşın bebeğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…