Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

Elinin hamuruyla karışma der gibi .bulent Arınç çok itici gelmeye başladı bana

Hdp bu terör olaylarin arastirilmasini istemis. Bil bakalim bu arastirmaya kim karsi gelmis? Elbette akp ve mhp! Ancak agizlari ile bik bik yapmayi biliyorlar, asil kendileri sov yapiyorlar. O terör olaylari için niye arastirma komisyonu kurmak istemiyorlar acaba? Herkes biraz gözlerini açsa, aslinda birçok sey adeta ortada!

disiplini sağlamak için söylemiş hııım tamam o zaman, tabii kadınları terbiye etmek lazım!

arınçın orada bulunmasının sebebi, disiplin sağlamak mıydı acaba?

Kadinlar için "kahkaha atan kadin iffetsizdir" dedigindede mi disiplini sagliyordu acaba?

Bir kadin olarak susun artik!
Size kim konusma hakki verdi yav? Saci uzun akli kisalar sizi.. Elinizin hamuru ile erkek isine karismayin. Sizin basinizda erkek yok mu? Gonderin o gelsin..

Yahu bu zihniyet değil miydi ki " hamileler dışarda gezmesin başka şey anlaşılıyor, kadınlar çalışmasın, Fiş ve prizlerin şekilleri değişsin cinsel çağrışım yapıyor "diye bağnaz bir düşünceye sahip kişilerin bu tür açıklamaları konuşmaları inanın hiç şaşırtmıyor.. Ve bunlara kör kütük bağlı olan kadınlarında iyi yöne çekmesi beni her ne kadar Çıldırtsada buna da alıştık..

Madem hdp bir terör örgütü, yada bir terör örgütünü yardim ediyor, neden dokunulmazligi kaldirip onlari yargilamiyorlar? Bunu hiç kendi kendine sordun mu? Ki hdp dokunulmazligin kaldirilmasi taraftari. Ne kolay degil mi ülkeyi karistirmak? Kaç genci kurban ettirip, hepsinin suçu pkk'ye atip, kendilerini aklamak. Sonrada bu adamlari kahraman olarak görüyorsunuz ya, pes diyorum, resmen pes.

Ne kastınız bu kadar hatunlar adamın konuşmasına müsade etmiyor ne deseydi daha az gündem olurdu hadi siz söyleyin..
ben orada konuşuyor olsam bır erkek böyle mudahale etse bir erkek olarak susun saygılı olun desem cinsiyetci şövenist mi olacam bırakın bunları yahu..saldırmak için daha geçerli sebebler bulun pambık bık bık gibi adam : ))

Ya lütfen, biraz tarih ögrenin

vikipedi'den:

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneren Clara Zetkin (solda) Rosa Luxemburg ile.
İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman
ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda (3. Enternasyonal Komünist Partiler Toplantısı) gerçekleşti. Adı da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak belirlendi. Birincive İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti.

Ayrica evet dogum günümü kutlamasini beklerim esimden, sevgililer gününde bir gül almasi bile yeter olup, beraber disarda yemek yeriz,.. bunlar guzel seylerdir. Evliligin monotonlugun disina çikmaktir, yeni bir enerji katmaktir, tekrar birbirinizi ne kadar sevdigini düsünüp mutlu olmaktir. Yani bu tür günlerin kutlanmasi ve kadin haklarin ezilmesi arasinda nasil bir baglanti kurdun sasiriyorum gerçekten.

videoyu izledim arınç konuşurken müsade etmediler dinlemediler

KANLARINA dokundu tabi söyledikleri

hayır ifade biçimi yanlış

ancak bayan olmanın zerafetini dile getirmiş olabileceğini düşünüyorumda

haksız hakketen arınç yahu kime hatırlatıyorsun zerafeti

o Bayanı haklımı görüyorsunuz yani

şansalın söylediklerini bi güzel evirip çevirip masumlaştıranlar !! duyamıyorum sizi

Bunların çoğu kadınlarla konuşmayı, kadın bayan ayrımını, kadın haklarını bilmeyen insanlar. Kimseyi yadırgamıyorum ama sosyal konularda bu kadar geri kalıp öyle yükseliyorsa bir insan, düşman da eksik yerini keşfedip vuruyor.

Beni bilirsiniz akpden zerre haz etmem. Arınç genel olarak kibar adam ama bu konularda kafa yapısı çok geri. Yapacak bir şey yok. Adamın ağzını açtırmadılar. Bu da konuştu ve karşı tarafa koz verdi yine. Haketti evet. Demek ki arınç bey konuşmayı öğrenicez karşı tarafı daha güzel susturmayı öğrenicez. Oralara yükseldiysek yol yordam öğrenicez.

Mesele sus demek degil.. Mesele "bir kadin olarak sus" demek.. HDPli erkek olsa idi ne diyecekti? "bir erkek olarak sus!" mu? Ne kadar da meraklisiniz cinsiyetiniz kullanilarak hedef gosterilmeye.. Sen bir "PKK yandasi olarak sus!" dese idi kimsenin sesi pek cikmazdi, madem HDPye bu kadar kizgin herkes, ama "kadin olarak" ne demek?

Konuyu abarttığınızı düşünüyorum. Haklı ve haksız belli zaten. Yaptığınız radikal feministlik. Feminizm ve abartılı sonuçları için mervecik01 'i konuya davet ediyorum.

Kadin olarak dememeli. Hanim efendi susar misiniz müsade eder misiniz deseydi kimse bu kadar abartmiyacakti

Birinden susmasını istiyorsanız eğer cinsiyet belirtmenize gerek yoktur. Kadında diyemez bir erkek olarak sus diye.Birini neden susturmak istersiniz ya tezinizi çürütüyor yada duymak istemediklerinizi söylüyordur Durup dinleme zahmetinde bulunursanız eğer söyleyecekleri bitince zaten susar ve siz konuşursunuz Burda mevzuu kadına ve kadın sesine tahammülsüzlüktür net.

Bir kadin olarak susun artik!
Size kim konusma hakki verdi yav? Saci uzun akli kisalar sizi.. Elinizin hamuru ile erkek isine karismayin. Sizin basinizda erkek yok mu? Gonderin o gelsin..

Ben o deyimi hiç bir zaman çözemedim. Eskiden babaannem (birat patavatsizdir kendisi) hep derdi, saçi uzun akli kisa diye benim için. O zaman bile, çoçuktum anlayamazdim. Saç ile akil'in baglantisi ne diye

Ben o deyimi hiç bir zaman çözemedim. Eskiden babaannem (birat patavatsizdir kendisi) hep derdi, saçi uzun akli kisa diye benim için. O zaman bile, çoçuktum anlayamazdim. Saç ile akil'in baglantisi ne diye
Valla bilmem.. Belki de bu yuzden hep kisa sacli gezerdim cocukken.. Hic olmazsa goruntuyu kurtaralim..

Valla bilmem.. Belki de bu yuzden hep kisa sacli gezerdim cocukken.. Hic olmazsa goruntuyu kurtaralim..

O zaman simdi saçini uzatabilisin Saraylim, akilli oldugun gün gibi ortada, bak benim onayim var ve uzun saçin ile üzerine kalite mühürünü basarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…