- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
ne yani şimdi Pervin Buldan da aynı şeyi dediyse olay kapandı mı?
onunki de kötü ve ayrımcı bir ifade, eeee? şöyle haberleri anlamak için beynim fokurduyor, yeminle. Pervin Buldan da ayrımcı bir ifade kullandıysa bütün X Y Z partililer kullanabilir mi?
bir kez de partisine, kişisine bakmadan eleştirin ya da savunun bir olayı, lütfen.
burada kadınlara yapılan psikolojik baskı,sözel şiddetten bahsedilirken buldanın yaptığı arınç efendiyi haklı mı gösterecek.al birini vur ötekine
Kadin kadina kavgada etse beni fazla etkilemiyor dogrusu, erkek erkegede kavga etse yine etkilemiyor.
Ammmaaaaa bir erkek bir kadinla kavga ederse iste o zaman beynimdeki tüm sigortalar atiyor. Hala anlayamayanlara tekrar anlatiyorum, burada bir erkegin kadina yaptigi kücümsemedir !!!
@cimcimegfb sen konuyu anladinmi gercekten ? Konu erkeklerin kadinlari degersiz görmesi !
Ama yeterki sen mutlu ol @cimcimegfb tabiki genel toplumlar icin konusacak olursak insanlar her zaman birbirine saygili olmali !
haklı göstermek değilki şunu anlamıyorsunuz hanımlar bu kelimeleri söyleyen bir kadın olduğunda kelimeler masumlaşıyormu.. ..???? birebir olmasada aynı lafları kullanmışş ... eeeee ben bir tanenizden bir tanenizi eleştirirken görmedim.. burada mesele nedir biliyormusunuzz sevmediğiniz bir PARTİ ve istemiyorsunuz.. şöyle bir hata yapsalarda saldırsak diye bekliyorsunuz.. amaaa hak veriyorum size çünkü insanoğlunun yapısıdır buu.. sevmediği insanlarla aynı9 nsafta ,, aynı kelamda,, ortak olan güzelliklerde bulunmak istemezzz..Egem iste bunun icin bu durumlardayiz ya. Yapacak bisey yok.
http://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/07/31/hdpli-pervin-buldan-cok-fena-yakalandi
HDP'li Pervin Buldan çok fena yakalandı
'Bir kadın olarak sus' dediği için Arınç'ı hedefe koyan HDP'li Buldan, o gün karşısındaki kadın AK Partili olunca daha ağır ifade kullanmış…
GÜNDEM31 Temmuz 2015, Cuma
"Sabahtan beri vır vır. Sen bir sus be. Kadınlığından utan…" Bu sözler Meclis tutanaklarından bire bir alındı. Sahibi ise Meclis'teki konuşmasına sürekli müdahale eden HDP'li Nursel Aydoğan'a 'Bir kadın olarak sus' dediği için iki gündür eleştiri yağmuruna tutulan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da değil. Aksine, bu sözleriyle Arınç'ı kıyasıya eleştiren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan…
- Editöre e-posta
- Gönder
- Yazdır
Yer Meclis Genel Kurulu. Kürsüde HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir var. Söz konusu Bülent Arınç olunca kıyamet kopuyor. HDP ve CHP kadın milletvekilleri Arınç'ı özür dilemeye çağırıyor. Ancak aynı oturumda, HDP'li Pervin Buldan'ın AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'e yönelik kullandığı daha ağır ifadeler dikkat bile çekmiyor.
İşte Meclis tutanaklarından Buldan'ın sözleri:
OSMAN BAYDEMİR …Türkiye'nin bu şiddet sarmalından, bu çılgınlıktan, bu vicdansızlıktan behemahâl çıkmasının, kalıcı, onurlu bir barışın inşasının önüne neden bariyer oluşturuyorsunuz? Dolayısıyla, çözüm çok açık ve nettir. Behemahâl bu Meclis…
VEYSİ KAYNAK - Çözüm silahları bırakmaktır.
BAŞKAN - İki dakika ek sürenizi veriyorum Sayın Baydemir.
BAYDEMİR - Benim hepinize, hepinizin vicdanına bu manada çağrım var.
GÖKCEN ÖZDOĞAN ENÇ - O tarafa söyle, o tarafa!
PERVİN BULDAN - Sana söyleyecek, sana!
BAYDEMİR - Kardeşlerim, gelin, Ağrı, gelin Manisa…
ENÇ - Sana söylesin, vicdansızsınız siz. (HDP sıralarından gürültüler)
BULDAN - Sen bir sus be! Sus! Çok ayıp bir şey, çok ayıp. Vır vır vır, sabahtan beri. Kadınlığından utan biraz…
ÖZÜR FİLAN BEKLEMİYORUM
Olayı değerlendiren AK Partili Enç ise Buldan'a ve HDP'lilere tepki gösterdi. "Bunların her şeyleri gibi kadın-erkek fırsat eşitliğine inançları da sahte" diyen Enç şöyle konuştu: "Kadınlığından utan diyor, asla kadınlığımdan utanmıyorum. Pervin Buldan'ın sözlerini kınamanın ötesinde, aşağılayıcı ve nefret söylemi olarak görüyorum. Janjanlı sözleri kazırsanız altından gerçekler çıkıyor. Söylemlerinin ne kadar sahte ve kan koktuğunu gördük. Özür filan da beklemiyorum. Çünkü benim nezdimde HDP'nin hiçbir üyesinin inandırıcılığı kalmamıştır."
Türkiye
kakao yapma işte Pervin Buldan'ın dediği için ayrımcı bir ifade demişim, daha ne diyeyim? onu da eleştiriyorum ki ben HDP'li falan değilim, Pervin Buldan'a bayıldığım da söylenemez, kendisiyle siyasi olarak çok ayrı kutuplardayım.haklı göstermek değilki şunu anlamıyorsunuz hanımlar bu kelimeleri söyleyen bir kadın olduğunda kelimeler masumlaşıyormu.. ..???? birebir olmasada aynı lafları kullanmışş ... eeeee ben bir tanenizden bir tanenizi eleştirirken görmedim.. burada mesele nedir biliyormusunuzz sevmediğiniz bir PARTİ ve istemiyorsunuz.. şöyle bir hata yapsalarda saldırsak diye bekliyorsunuz.. amaaa hak veriyorum size çünkü insanoğlunun yapısıdır buu.. sevmediği insanlarla aynı9 nsafta ,, aynı kelamda,, ortak olan güzelliklerde bulunmak istemezzz..
haklı göstermek değilki şunu anlamıyorsunuz hanımlar bu kelimeleri söyleyen bir kadın olduğunda kelimeler masumlaşıyormu.. ..???? birebir olmasada aynı lafları kullanmışş ... eeeee ben bir tanenizden bir tanenizi eleştirirken görmedim.. burada mesele nedir biliyormusunuzz sevmediğiniz bir PARTİ ve istemiyorsunuz.. şöyle bir hata yapsalarda saldırsak diye bekliyorsunuz.. amaaa hak veriyorum size çünkü insanoğlunun yapısıdır buu.. sevmediği insanlarla aynı9 nsafta ,, aynı kelamda,, ortak olan güzelliklerde bulunmak istemezzz..
yapma arkadaşım şöyle bir geçmiş konuları oku tüm arkadaşlar ayıptır dedi.. yapmayınn amaaa diye gerisinide getirdilerrrr..kakao yapma işte Pervin Buldan'ın dediği için ayrımcı bir ifade demişim, daha ne diyeyim? onu da eleştiriyorum ki ben HDP'li falan değilim, Pervin Buldan'a bayıldığım da söylenemez, kendisiyle siyasi olarak çok ayrı kutuplardayım.
ama bu ayrılığımı hakaret ederek göstermiyorum.
ben hiç sizlerin "aaa evet, bu da olmamış" dediğinizi bile görmedim. yanlış olan bir olayda bile, tıpkı şu an yaptığınız gibi X partinin yanlışını bulup bakın biz işemedik miki işedi diyorsunuz.
savunmayın yahu yanlış işte kadın da dese yanlış AKPli vekil dese de yanlış.
Şafak Pavey'in yaptığı da yanlış, bak buyur, ben bunu diyebiliyorum.
siz çıkıp ayrımcı bir ifade kullanılmış, olmamış, demeyi başarın, bizi sonra eleştirirsiniz.
konuyu başından beri okuyorum kakao, en fazla okuduğum yorum neydi biliyor musun "ağzına vursaydı, ben bu teröristlerin konuşmasına tahammül edemiyorum."yapma arkadaşım şöyle bir geçmiş konuları oku tüm arkadaşlar ayıptır dedi.. yapmayınn amaaa diye gerisinide getirdilerrrr..
bak kakao senin konudaki ilk mesajın;yapma arkadaşım şöyle bir geçmiş konuları oku tüm arkadaşlar ayıptır dedi.. yapmayınn amaaa diye gerisinide getirdilerrrr..
ben olsam o kadının ağzının ortasına vururdum açıklamaları okuyor.. millet vekili yaa gösterecek kendini bik bik herkesin bir sınırı varyaa dün detaylı inceledim haberi amanınn sırf bişiler demek için arka taraflarda çemkiriyo..aaa yeter yaa..
aynen. çoğu zaman tuttuğum partide yapılan yanlışları kaç kere yazdım buraya. yanlışa doğru demedim. ama akp savunucularının yanlışa yanlış dememek için bak şuuda oldu,sizin partide bunu dedi yaptı, buda oldu diye başka örnekler verdiğini çok gördüm.kakao yapma işte Pervin Buldan'ın dediği için ayrımcı bir ifade demişim, daha ne diyeyim? onu da eleştiriyorum ki ben HDP'li falan değilim, Pervin Buldan'a bayıldığım da söylenemez, kendisiyle siyasi olarak çok ayrı kutuplardayım.
ama bu ayrılığımı hakaret ederek göstermiyorum.
ben hiç sizlerin "aaa evet, bu da olmamış" dediğinizi bile görmedim. yanlış olan bir olayda bile, tıpkı şu an yaptığınız gibi X partinin yanlışını bulup bakın biz işemedik miki işedi diyorsunuz.
savunmayın yahu yanlış işte kadın da dese yanlış AKPli vekil dese de yanlış.
Şafak Pavey'in yaptığı da yanlış, bak buyur, ben bunu diyebiliyorum.
siz çıkıp ayrımcı bir ifade kullanılmış, olmamış, demeyi başarın, bizi sonra eleştirirsiniz.
bak kakao senin konudaki ilk mesajın;
söz uçar yazı kalır demişler.
bak canımm buda sonraki yazımm..evet bendim elbet ve halada bu insanların söz sahibi olmalarını istiyorum dürüstçe, mertçe, güneydoğu sorunlarına odaklanmalarını istiyorum.. izledim diyosun bende izledim ve anlatım yapıyor iki şehidimiz var diyor KALLEŞÇE vuruldu diyor bir insan bu hassas konuyu konuşurken sen arkadan neyin savunmasını yapıyorsun kiii velev arınç değil bir başkası konuşsa idi farketmezdi.. haaa hep incelik istiyoruz ..askerler ,,polisler ölüyor yahuuu.. buradaki mesele kadın meselesi değilki buradaki mesele ocaklara düşen kor ateşlerrrr.. Arınç TERBİYESİZLİK yaptımı yaptı... dikkat olivya yaptı diyorummm..ama hassas bir konuda arkadan neyin savunmasını yapıyorsunnn.. nİYE ÖFKELİYİM BEN İYİ NİYETİMLE AMAN SÖZ SAHİBİ OLSUNLAR DİYORUM ÇÖZÜM SÜRECİ OLSUN DİYORUM kürt türk BU ÜLKE BİZİM DİYORUM OY VERMEDİM AMA MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU YAKALASINLAR İstiyorum ama bu TÜRKİYENİN kalkınması için elele vermek için.. Yahu olivya ANNELER ağlıyor sorarım sana bu kadın o cenazelere gitse bu şekil bik bik konuşsa nice olur hali biraz insan nerde neyi konuşacağını bilmeli kiii bu cinsiyet gerektirmezzz..
yani?bak canımm buda sonraki yazımm..
hangisiymiş okyy..bunu anlamicak ne varki at gözlükleriyle bakmıyorum olaya evet ben akp ye verdim oyumu ve yüzde 75 buçuk takdir ettim dedimm.. diğer yüzdelik kınadığım asla tavsip etmediğim hareketleri dedimm.. ben burda hdp mecliste söz sahibi olsun dedim bunu derken güneydoğuyu onlar iyi tanıyor hep beraber orayı o bölgemizi kalkındıralım dedim orayada refahlik gelsin kadınlarımız okusun berdeller bitsin, kaçakçılık bitsin istedim..kız çocukları gelin olmasınlar dedim oky.. neyine şaşırıyorsun şafak pavey burası egolarınızı tatmin edeceğiniz yer değil dedi alkışlayan ben oldum oky..bülent arınç için AYIP etmiş diyen benim .. amaa hassas konuda konuşurken o hatunun neyi savunmasını yaptığınıda ekledim okyy...ben fırsat kollamıyorum aman demiyorum tutmadığım parti bir hata yapasında hakaretlere başlayayım demiyorum oky..kakao inan bazen seni anlayamıyorum. bir konuda bir öyle bir böyle yazıyorsun. şaşırıyorum çoğu zaman. benimle karşşı olduğun konuda gelip mesajımı beğeniyorsun mesela..
Sanirsam gerginsiniz
altta açıklamasını yaptımm.. olivyaaa..Kakao ve Ben gercekten bak seni severim ama sakin alinma bazen seni tutarsiz buluyorum. Bu cok tehlikeli.
Cizgin olsun canisi, yani ne olursan ol ama bir yerde bir sabit görüsün olsun. Ayni olayi HDP baraji gecsinde oldu, senle ben isteyenlerdendik, sonrada böyle bir tavir sergiliyorsun bu hic uymuyorum canim. bak seni sevdigimide bilirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?