Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

burada kadınlara yapılan psikolojik baskı,sözel şiddetten bahsedilirken buldanın yaptığı arınç efendiyi haklı mı gösterecek.al birini vur ötekine

Egem iste bunun icin bu durumlardayiz ya. Yapacak bisey yok.
haklı göstermek değilki şunu anlamıyorsunuz hanımlar bu kelimeleri söyleyen bir kadın olduğunda kelimeler masumlaşıyormu.. ..???? birebir olmasada aynı lafları kullanmışş ... eeeee ben bir tanenizden bir tanenizi eleştirirken görmedim.. burada mesele nedir biliyormusunuzz sevmediğiniz bir PARTİ ve istemiyorsunuz.. şöyle bir hata yapsalarda saldırsak diye bekliyorsunuz.. amaaa hak veriyorum size çünkü insanoğlunun yapısıdır buu.. sevmediği insanlarla aynı9 nsafta ,, aynı kelamda,, ortak olan güzelliklerde bulunmak istemezzz..

kısaca insanların cinsiyetini vurgulayarak yapılan her türlü konuşma,cevap susturma yanlıştır.
ne kadının kadına, ne erkeğin erkeğe ,nede erkeğin kadına.
karı gibi ağlama denir erkeğe
erkek gibi ol birraz denir.
karı kılıklı denir
kadın gibi kıvırma denir,.a
aklıma gelenler.
bu terimler hiç hoş değil.
ha baştakilerin sıradan insanlardan daha dikkat etmesi gerekir buna.
çünkü göz önündeler ve örnek alınıyorlar.

kakao yapma işte Pervin Buldan'ın dediği için ayrımcı bir ifade demişim, daha ne diyeyim? onu da eleştiriyorum ki ben HDP'li falan değilim, Pervin Buldan'a bayıldığım da söylenemez, kendisiyle siyasi olarak çok ayrı kutuplardayım.
ama bu ayrılığımı hakaret ederek göstermiyorum.
ben hiç sizlerin "aaa evet, bu da olmamış" dediğinizi bile görmedim. yanlış olan bir olayda bile, tıpkı şu an yaptığınız gibi X partinin yanlışını bulup bakın biz işemedik miki işedi diyorsunuz.
savunmayın yahu yanlış işte kadın da dese yanlış AKPli vekil dese de yanlış.
Şafak Pavey'in yaptığı da yanlış, bak buyur, ben bunu diyebiliyorum.
siz çıkıp ayrımcı bir ifade kullanılmış, olmamış, demeyi başarın, bizi sonra eleştirirsiniz.

Mesele Arınç'ın kime dediği değil. Ne dediği. Bu lafı Emine Ülker Tarhan'a söylemiş olsa haksız, Nursel Aydoğan'a söylese haklı olmamalı.

Eğer ortada yanlış bir laf varsa (sizce yanlış olmayabilir, buna da saygı duyarım) lafın muhatabı değil, lafın kendisidir önemli olan.

Burada mesele nedir biliyor musunuz, sevdiğiniz bir parti ve destekliyorsunuz. Şöyle bir hata yapsalar da savunuyorsunuz. Ama hak veriyorum size çünkü insanoğlunun yapısıdır bu. Sevdiği insanla aynı safta, aynı kelamda bulunmak, haksızken bile savunmak toz kondurmamak ister.

yapma arkadaşım şöyle bir geçmiş konuları oku tüm arkadaşlar ayıptır dedi.. yapmayınn amaaa diye gerisinide getirdilerrrr..

yapma arkadaşım şöyle bir geçmiş konuları oku tüm arkadaşlar ayıptır dedi.. yapmayınn amaaa diye gerisinide getirdilerrrr..
konuyu başından beri okuyorum kakao, en fazla okuduğum yorum neydi biliyor musun "ağzına vursaydı, ben bu teröristlerin konuşmasına tahammül edemiyorum."

bak kakao senin konudaki ilk mesajın;
söz uçar yazı kalır demişler.

aynen. çoğu zaman tuttuğum partide yapılan yanlışları kaç kere yazdım buraya. yanlışa doğru demedim. ama akp savunucularının yanlışa yanlış dememek için bak şuuda oldu,sizin partide bunu dedi yaptı, buda oldu diye başka örnekler verdiğini çok gördüm.
iyi tamam diye çok yazdım.
ama bu verilen örnekler yapılan yanlışı doğru yaptı mı
. fanatizmi ruhumuzdan söküp atmadıkça,yanlışı kendi savunduklarımızda yaptığında evet yanlış bu demedikçe,işte maalesef çözüm asla olmuyor.
yanlışlarda devam ediyor.
kısaca, bu noktaya bende dikkat ediyorum.
şu konuda bile savunanların aa evet cinsiyetçi bir yaklaşım bu. demediğini görüyorum
. şaşırıyor muyum.
hayır.
çünkü siyaset bölümünde kanıksadım bunu

bak kakao senin konudaki ilk mesajın;
söz uçar yazı kalır demişler.
bak canımm buda sonraki yazımm..

kakao inan bazen seni anlayamıyorum. bir konuda bir öyle bir böyle yazıyorsun. şaşırıyorum çoğu zaman. benimle karşşı olduğun konuda gelip mesajımı beğeniyorsun mesela..

bak canımm buda sonraki yazımm..
yani?
"ağzına vursaydı" dedikten sonra terbiyesizlik yaptı demen beni ikna mı etmeli?
ağzına mı vurmalıydı, terbiyesizlik mi yaptı? hangisi kakao.
bir kere de ama demeden bir şeye yanlış deyin diyorum.
terör evet bir sorundur ama birebir kendisiyle aynı konumda olan bir kadına "sus" demek de bir problemdir.
ilki kadar önemli değil evet, ortada can meselesi yok.
ama bu ülkede kadınların sinek gibi öldürülmesinin sebebi bizzat bu bakış açısıdır.
lütfen amalarla, aslında böylelerle açıklamaya çalışmayın diyoruz.
çalıştığınızda çelişiyorsunuz çünkü, bizzat senin verdiğin örnek bunu gösteriyor.

Suda bir gercekki, ben gözümle görmedim, kulagimla duymadim, ama Arinci gözümle gördüm, kulagimla duydum.
Onun icin duydugumu gördügümü Dogru bulmuyorsam elestiririm !
Eger öteki olayida kulagimla duyarsam gözlerimle görürsem bunuda elestiririm. Ama taraf tutmam, dogruyu konusurum !!!

Kakao ve Ben gercekten bak seni severim ama sakin alinma bazen seni tutarsiz buluyorum. Bu cok tehlikeli.
Cizgin olsun canisi, yani ne olursan ol ama bir yerde bir sabit görüsün olsun. Ayni olayi HDP baraji gecsinde oldu, senle ben isteyenlerdendik, sonrada böyle bir tavir sergiliyorsun bu hic uymuyorum canim. bak seni sevdigimide bilirsin...

chpliyim. özgecanın ölümünde chp milletvekilinin ( Aylin Nazlıaka,) salakça danslı prottstosunu burada sonuna kadar protesto ettim.
chpliyim, cumhurmbakkanlığı seçiminde adayları olan ekmeleddini sonuna kadar eleştirdim, yanlış yaptılar dedim
,chpliyim ,chpnin bazen elitist bakış açısındaki içlerindeki kişilere kızdım,
yazdım
chpliyim yine içlerindeki ulusalcı görüşlere karşı yazdım.
bu olmalı olay. yanlışa yanlış diyebilmektir asolan

Konu gercekten ATAERKIL ERKEKLER !!! Baskada birsey degil, bunun altinda baskada kötü birsey yatmiyor ama erkeklerin bize otoriter davranmasina artik bizlerde " SUUUUUUSSSS; YETERRRR ARTIIKKK " demek istiyoruz. Biz kadinlariz diye her istediginizi yapamazsiniz !!!

kakao inan bazen seni anlayamıyorum. bir konuda bir öyle bir böyle yazıyorsun. şaşırıyorum çoğu zaman. benimle karşşı olduğun konuda gelip mesajımı beğeniyorsun mesela..
hangisiymiş okyy..bunu anlamicak ne varki at gözlükleriyle bakmıyorum olaya evet ben akp ye verdim oyumu ve yüzde 75 buçuk takdir ettim dedimm.. diğer yüzdelik kınadığım asla tavsip etmediğim hareketleri dedimm.. ben burda hdp mecliste söz sahibi olsun dedim bunu derken güneydoğuyu onlar iyi tanıyor hep beraber orayı o bölgemizi kalkındıralım dedim orayada refahlik gelsin kadınlarımız okusun berdeller bitsin, kaçakçılık bitsin istedim..kız çocukları gelin olmasınlar dedim oky.. neyine şaşırıyorsun şafak pavey burası egolarınızı tatmin edeceğiniz yer değil dedi alkışlayan ben oldum oky..bülent arınç için AYIP etmiş diyen benim .. amaa hassas konuda konuşurken o hatunun neyi savunmasını yaptığınıda ekledim okyy...ben fırsat kollamıyorum aman demiyorum tutmadığım parti bir hata yapasında hakaretlere başlayayım demiyorum oky..

altta açıklamasını yaptımm.. olivyaaa..

ya gercekten artik o Kadar bir birimize alistikki yazimlarimizdan karekterlerimiz belli oluyor aslinda. Ama bazi üyeleri gercekten anlayamiyorum. Ha seviyorumda yani kötü bir his hic bir zaman kimseye besleyemem ama anlayamiyorum neden renkleri belli degildir ?Adresleri belli degildir ? Bu arada Sertab Eerener`in bir sarkisi var cok severim :
Neresi acik adresin, neresi yören ??? O cümleyi hep sevmisimdir o sarkida.
Ben insanlarin dürüst, acik, net, olmalarini istiyorum karsimda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…