Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

Bu pankartı bir parti üyesi mi açmış? Ayrıca kim ses çıkarmadı böyle iğrenç bir ithama kimse sessiz kalmadı.
İlla parti üyesininmi söylemiş olması lazım eleştirmek için? zamanında onu eleştirdiyseniz şimdi bunu eleştiriyosanız samimisinizdir zaten.

işte onu bende merak ettim. buraya yazanlara bu suçlama. ama ben her konuyu takip etmiyorum. gördüğüme yazıyorum

Böyle cinsiyetçi, çirkin, varoş bir söylemi aklı başında hiçbir kadın takdir etmez. Kaldı ki bu pankartı da açan bir parti üyesi değil. İkisini kıyaslamak bile anlamsız yani.

İlla parti üyesininmi söylemiş olması lazım eleştirmek için? zamanında onu eleştirdiyseniz şimdi bunu eleştiriyosanız samimisinizdir zaten.

Bu durumla kıyaslıyorsanız bir parti üyesinin bunu söylemesi, partiyi destekleyen kadınların da bu lafları desteklemesi lazım. Farklı caseleri aynı olayda ele alıp kıyaslamak abes. Kaldı ki dediğim gibi aklı başında hiçbir kadın da böyle bir söylemi onaylamaz.

konumu açıldı bunla alakalı. iyide her konuya yorum yazmakmı gerekiyor.
illa bir şeye yanlış demek için başka bir şeyede yanlış dememizmi gerekiyor. yanlış yanlıştır. ona yanlış denmemişse ,bu diğer yanlışı doğru yapmaz.
.kaldıki hiçbir kadının, o konu sitede varsa okumadım,
ama kalkıp oh ne güzel demişler diyeceğine inanamıyorum. çünkü hepimiz kadınız. bunu diyemeyiz
dersek kendimize hakaret etmiş oluruz

Arınç 'ın kadınlara ne zihniyet olduğunu sağır sultan dahi duydu ,açıklaması samimi değil

Lütfen gerilim olmasın.
Zaten bir sürü acı yaşıyorken ülkece, birde birbirimize girip itham etmenin anlamı yok.

yok partili değildi ama açıldı o pankkart sonra ne oldu bilmiyorum yo ben eminim bilseydin tepkini onada verirdin.. oky
verirdim ya. çok ayıp. siyasete çok girmiyorum. genelde bdvdeyim. şu an bakkiim dedim. bu konuyu gördüm. yoksa bir kadın olarak başka bir kadına yapılan terbiyesizliğe 2 çift lafım benimde olurdu. bel aşağı lafları ve belden aşağı hakaretleri zaten hiç sevmem. nefret ederim. bir kadına bu şekilde hakaret etmek acizliktir zaten

annesini değil beni dinlesin
Iste bunuda dogru bulmuyorum inan Mune. Yani herkes herkese saygi duyacak. Belki bu cümleyi 1000 kere her degisik konuda yazmisimdir. Benim favori cümlemdir hep. Herkes herkese saygi duyacak diye.
Onun annesi ise benimde kayinvalidemdir ve bende saygimi gösteririm. Simdi diyeceksinizki ama her kaynana öyle degil, hak etmiyor falan olabilir belki hayatta insanlarla alakali cok sansliydim. Saygi veren saygi aliyor, Sevgi veren Sevgi aliyor. Bu formül benim hayatimda hep dogru cikti.
Tabi Arinc gibi bir adamin zihniyetindeki bir insani zaten kabul etmem imkansiz, onada kafamdan gecen dogrulari yüzünede söylerim. hayatimdan elimine ederim yani... bunu herkesede tavsiye ederim.
Dogru insanlarla hayatinizi doldurunki, dogrular hep sizi bulsun !

Lütfen gerilim olmasın.
Zaten bir sürü acı yaşıyorken ülkece, birde birbirimize girip itham etmenin anlamı yok.

Mune zaten diğer konumda polemikten kapandı, kadınlar forumda kadınlar olarak kadınlara yönelik sözlü şiddetide tartışamayacaksak neyi tartışcaz ki

Sen gezi zamani sanirim buraya uye değildin. Burada herkes tepki göstermişti

iki gerizekalının bir sosyal medya palatformunda böyle iğrenç bir söz yazmasıyla bir parti temsilcisinin ki kendisi partinin sözcüsü (ya da eski sözcüsü), kadına yönelik ayrımcı söylemi bir değildir.
biri kişinin kendisini bağlar, diğeri tüm partiyi.
X şahıs başörtülülerden nefret ediyorum dediğinde bu kişisel bir sorundur (ayrımcılığı yapan kişinin kendisidir)
ama XF partisinin sözücüsü/temsilcisi/vekili başörtülülerden nefret ediyorum dediğinde bunu tüm partiye mal etmez misiniz? hatta partiye oy verenlere de edersiniz değil mi?
ben ederim şahsen.
şimdi de aynı durumdayız.
eğer bir partinin sözcüsü "bir kadın olarak sus" diyorsa, diyebiliyorsa o partinin kadınlara bakışı çok da güzel özetlenmiş olur.
Emine Erdoğan ile ilgili mevzu da.
hayatımda okuduğum en tiksindirici şeylerde başa oynar. kişi olarak E.E'yi severim, sevmem, ayrı mesele ama sırf kadın olduğu için, kadınlığı vurgulanarak "üzerinden geçmek" gibi cinsel ayrımcılığı da geçip kadın düşmanlığını bile zorlayan bir ifadeyi takdir eden, beğenen, paylaşan, "ay ne komikmiş" diyen, diyebilen kadına acırım. kendi kadınlığına hakaret ettiği için.
o ifade bana facebookta liste temizletmiş bir ifade bu arada.

Almanya BILD gazetesinde, ki en cok satilan bir gaezetedir Almanya`da, Arincin davranisina : Macoluk ve saygisizlik olarak yazmis.
Yazik rezil oluyoruz gün gectikce baska ülkelere !

Mune zaten diğer konumda polemikten kapandı, kadınlar forumda kadınlar olarak kadınlara yönelik sözlü şiddetide tartışamayacaksak neyi tartışcaz ki
Tartışalım tabiki ama iş o parti bu parti seviyesinde ve kırıcı olmamalı bence.Çünkü şu aşamada o parti bu partinin bir önemi yok.

Tartışalım tabiki ama iş o parti bu parti seviyesinde ve kırıcı olmamalı bence.Çünkü şu aşamada o parti bu partinin bir önemi yok
Ama biz burda bir erkegin bir kadina hakaretinden konusuyoruz sevgili Elif, hangi parti fark etmez ! Analiz ediyoruz, niye böyle bir cümle kullanilir diye ? neden hala 2015`de bir yabanci erkek bir kadina sen susss diyebiliyor ?
Senide rahatsiz etmedimi bir kadin olarak ?

Forumun genel durumu için dedim Olivya.Etti tabii.Üstelik bu kadın meclis başkanı.O andaki işi oturumu idare etmek

aaahhh Elifim senelerdir seninle tanismisligim var, belki ilk seni tanidim burda, kac sene oldu belki 15 sene olmustur ? Hep ayni nickle burda degilmiyim ?
Inan bana, bir erkek tarafindan kadinlik gururuma dokunuldugu zaman cok hassasim bu konuda.
Diyeceksinki baska derdimizmi yok ? Tabiki bu son zamanlar her ölen icin yüregimiz kan agliyor.
Ama bu konuyuda enine boyuna kadinlar kulubünde konusmayacagizda nerede konusacagiz. Artik bu Arinc gibi zihinler yok olsun istiyorum, aydin, esitci ve özgür beyinler olussun istiyorum. Bizi yönetenlerde öyle olursa cok mutlu olacagim ülkem adina. Cünkü biz kadinlar bize esit davranilmasini istiyoruz !

Olivya anlıyorum ama inan şu durumda o onu dedi bu bunu dedi önemi yok gözümde.Yeterki içinde bulunduğumuz durumdan yüz akıyla çıkalım.Yani denen kötüde olsa umurum değil.Şehit olan polislerden yakılan yıkılan yerlerden kötü olamaz.

Tartışalım tabiki ama iş o parti bu parti seviyesinde ve kırıcı olmamalı bence.Çünkü şu aşamada o parti bu partinin bir önemi yok.

kırıcı olmama konusuna ben de katılıyorum canım, ama kadınlar olarak, kendi cinsimize ait sıkıntıları konuşabilmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…