Arkadan konusan, adımiza hesap yapan eş ailesi

Dobra anne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2021
733
987
33
Çok uzatmak istemiyorum sevgili arkadaşlar,sadece bana fikirden öte biraz teselli,akıl verin ya da doğrusu ne ise..
Biz eşimle çalışan,üniv.mezunlari,memur,makul yaşayan,ve makul miktarda ev ve çocuk gecindiren normal bir aileyiz,kimseye muhtaç olmadan yuvarlanıp gidiyoruz.(bunları soylememde ki neden daha iyi anlaşılsın diye) Hayatta da hiç kimseyle oturup para pul konuşmayız..Yeri gelir tatilimizi yaparız yeri gelir gezer tozariz ki bundan kime ne normalde değil mi??
Ama harika olan(!) eltim gil, ( bu arada bu bir kaç defa kulağımıza geliyor)orda burda bizim ev alıp alamayacağımizi hesapliyorlar ve bunu her yerde kaynanamlara dahil bahsediyorlar..
Bir iki çok takmadım konuşacak başka konuları yok belli ki dedim ama bu sefer inanın çok canımı sıktı,çünkü ben insanlara ne plan yaptigimdan bahsetmek zorunda miyim kendileri gibi anlamadim...ki orayı geçtim ben ev almak Kat almak zorunda miyim?
Siz olsanız bozulmaz misiniz,önümde konusunu açarsa ağzının payını vermeyi düşünüyorum her kim olursa olsun sizce napmaliyim?

Tam olarak ne demiş?
Art niyetli mi değil mi anlasilmiyor
Ama şu kesin bunu size soyleyen iyi biri olsaydı soylemezdi

Alırsak anca taş çatlasın 2 odalı eve cikarmisiz,ama o bile çok zormuş sanki beraber kazanıp beraber harciyoruz
Eltinizle direkt bunu konusun ben boyle bisey duydum ama....diyerek konuyu netlestirin derim...benimde sizin sartlarinizda bi ailem var kimsenin bu sekilde konusmasini istemem konusulmus diye duyduysam emin olmak icin 1.agiza sorarim...eger sormazsaniz bu konuşmalara daha yenileri eklenir gibi duruyor

Önümüzde de söylediler ilk zamanlar oradan eminim derler yani,ama tabi biz bir şey demedik abartmadik yani ama bu süreklilik arz edince ne alaka diyorum simdi

başkalarının hayatına karışmak hiç güzel birşey değil ama laf taşıyıp arayı bozmakta iyi değil.
Siz bunları size anlatan kişiyle de aramıza mesafe koyun derim.

Insanlar konuşur konuşur konusur bu değişmez. Siz kulaginiza tipa takacaksiniz ki su kaçmasın sizi ugrastirmasin çıkarmak icin o suyu. basta tedbirinizi alacaksınız. Sallayın gitsin kısaca

Sınırlarını aşıyorlarsa eltinize '' gel canım beraber plan yapalım belli ki hesap kitapta iyisin benimle de paylaş '' de İnanın her yerde var bu tipler. Bizim akrabalarımız evimizi satmamıza bile engel olmaya çalışıyorlardı. Biz kafaya kesin koyduk ve sebeplerini de söyledik aynısını yaşasalar hiç düşünmeden giderler ama bu mutsuzluğumuzla mutlu olduklarından '' aman nereye gitsen öyle, sen deli misin ev satılır mı, kafayı mı yedin, satma '' bir değil iki değil sürekli. Ben tabi lafını veriyorum ama yüzsüz olunca takmıyorlar gülüp geçiyorlar birde Müstakil evi sattık Allah'a bin şükür çok daha iyisine hatta hatta hayalini kurduğum ama imkansız bulduğum semtte ev sahibi olduk. Kötü komşu insanı mal sahibi edermiş derler çok doğru. Ben zaten anneme '' iyiliğini düşünmüyorlar tamamen fesatlıktan olmayan aklını vermeye çalışıyorlar '' demiştim. Kadını ağlattıkları gün haklı çıktım. Bi ara evimiz yarıda kaldı zorlandık teyzem '' hahahahah ben demedim mi size yapmayın satmayın evinizi diye nolduğğ şimdi ahahah ha birde bahçenize ağaçlar çiçekler dikecektiniz değil mi siz? '' diye resmen kadının acısıyla dalga geçmiş. Ağlayarak geldi eve ben orada olsa yerin bin kat dibine sokardım ama akraba katliamı çıkardı kesin :) Yani düşün annemin mutsuzluğu ile kötü ruhunu besleyen sözde kardeş gibi büyüdüğü biri bu. Daha beterleri var emin ol. Ve evimize bir kere bile bakmaya gelmedi. Ne tür bir içinde kin, kötülük besliyor bilmiyorum ama bu kanserden çok daha büyük bir hastalık bana göre. Kendisini yiyip bitiren bir durum. Allah herkesi kalbi temiz insanlarla karşılaştırsın.

Büyük ihtimal sizin eltigil çalışmayan tek işi kim kimle ne yapıyor ne edıyor ne yapmış etmiş diyerek gününü böyle geçiren bir kadın .
Yoksa kime ne ne kadar kazandığınızdan harcadığınızdan , ev alabılecek durumda olup olmadığınızdan .
Yanınızda konusu açılırsa ağzının payını verin bence . Herkes kendı hayatıyla ilgilensin .

Bazi insanlar boyledir.
Niyetlerini bilemem elbette hani kv'lere para yonetimini bilmiyorlar mi demeye calisiyorlar yoksa ekonomi konusulurken konu ev almaya geliyor da oradan mi bos muhabbet ceviriyorlar bilemem ama sebep ne olursa olsun ben boyle bir seye kizmazdim ya, benim adima plan yapiyorlar falan diye dusunmezdim yani.

Konu acilirsa da maliye bakani yapalim sizi, muhasebemizi siz tutun, ev aliyormussunuz her gun bize, e hadi madem destek olun ev alalim vs vs derim gulerim gecerim.

Ben olsam hiç ses etmem sonra bir gün pat diye öyle bir laf sokarım ki çok iyi anlarlar her şeyi bildiğimi. Aman hiç takmayın namınız yürüsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…