Arkadaşım aç sussuz kalmış..anlayamadığım tavir

Herkese sizin gibi bir arkadas diliyorum
Madem tavir yapiyor sizde mesafenizi koruyun , en azindan sormussunuz bukadar manali lafa gerek yok ..
Hem nasil ac kaliniyor onu da anlamadim en azindan ekmek arasiyla doyuyur insan karnini ..
Sonuctaa en azindan disaridan biseyler alabilirdi , sizinde aileniz cocuklariniz var ..

Bilmiyorum bende 2.cocuktan sonra basladi:/
Bence doktora gitmeniz lazım. Normal dogum mu yaptınız o esnada zorlanmadan kaynakli ya da çocukları kucakta taşımaktan dolayi bel kaymasi bel fıtığı Allah korusun olmus olabilirsiniz
Insallah yoktur bisey
Ama bence ihmal etmeyin ayaginiza bacaklariniza vuruyormus çünkü.

Yeni taşındım kimseden ne yardım istedik ne yemek. Çünkü her yer lokanta. Aç kalacak bir durum yok. Diyelim ki lokanta yok al bi kutu peynir bi ekmek ye kalk. Kesinlikle mesafe alın. Arkadaşınız fazla tripci .

Bu kimseden bisey isteyememis hali mi?

Yazık gercekten arkadaslar arasında böyle kırgınlıkların olmaması gerekiyor. Ne gerek var bu tribe? Dışardan yemek yiyemiyor belki ama sizi arayıp açıkça yardım isteseydi elinizden geleni yapardınız eminim, ki 2 küçük çocuğu olan birinden yardım istemek/beklemek hiç akıl kârı değil, siz çok farklı bir imaj çizmişsiniz arkadaşınıza. vicdanınız rahatsa boşverin

Teklifini neden geri çevirmiş, yalvarmani mi bekliyormuş?

Ayrıca niye ac kalıyormuş ,annesi ve kardeşi yanında, bi kap yemek pişirip yiyememişler mi ? Yapamıyorsan da dışardan sipariş verirsin yani nedir ?

Arkadaşınıza ne yapsanız yaranamazsınız zaten. Niye aç kalıyor ki, ekmeğin arasına koysun bi şeyler yesin. Az mı öyle doyurduk karnımızı

Bende buna üzülüyorum işte. Esasen iyi anlaştığımız biri. Ben kendimi ince düşünceli sanırken o bunun iki kati gibi sanki...yada beklentili mi?
Grupta ki diğer arkadaşim bana "sen kac kere sordun hep gerek yok filan dedi, öyle diyince daha napabilirsin zorla gidemezsin, cok düşüncelisin ama herkesin bi hayati var" dedi. Bunu sonra yüz yüze beraber konuşuruz dedi ama benim tadım çok kaçti hanımlar.
Insan bu devirde zor arkadas buluyor, o nedenle kaybetmekte istemiyorum ama bu kadad acizlik ve sitemide kabullenemiyorum.

Teklifini neden geri çevirmiş, yalvarmani mi bekliyormuş?

Ayrıca niye ac kalıyormuş ,annesi ve kardeşi yanında, bi kap yemek pişirip yiyememişler mi ? Yapamıyorsan da dışardan sipariş verirsin yani nedir ?
Annesi hep onlara yardım ettiği için yük olmak istememis.
Böyle bi durumda malzememi alır gider annemde yemegi pişirir getiririm, ama o bizden beklediği için sitem etti. Ve biz grupta yarin yürüyüşe çocuklarla ciksakmi degisiklik olur diye 2 cümle yazistik. O tasiniyor diye biz ailemizi hayatimizi ona göre mi ayarlayalim?

Sonuna kadar katıliyorum, fakat farkli bir imaj ciźmişsiniz derken ne demek istediniz?

Çok büyük saçmalıyor ..
Hayatını başkalarına göre yaşamana gerek yok .nasıl biliyorsan öyle yap .gocunacak olan kendi rızasıyla yakın arkadaşlık kontenjanından çıkıp, boşa yer işgal etmesin .arkadaşın çok gereksiz biri gibi göründü gözüme. .

Sonuna kadar katıliyorum, fakat farkli bir imaj ciźmişsiniz derken ne demek istediniz?

Pardon mesajim çok uzun gibi olunca yüzeysel ve eksik bırakmışım o cümlemi.

Yani 2 küçük çocuğunuz var, eminim evde hergün ev işleri ve çocuklar için desteğe ihtiyacınız oluyordur ama sıkıntılarınızı belki çok dillendirmiyorsunuz, arkadaşınız da sizin bu durumunuzu tasavvur edemiyor empati kurabilmeye en yakın insan olmasına rağmen. Aç susuz kaldık demiş, kilo verdik demiş nasıl bir abartıdır bu? Ben şahsen çocuklu bir insandan yardım istemeye utanırım. Dışarda yemek yemeyi bazı insanlar tercih etmez, ki 1/2 gün katlanılır böyle istisnai durumlarda ama hadi o da olmadı peynir ekmek alınır. Ama sizin bu kadar abartılı trib hak etmeniz için çocuksuz olmanız ve arkadaşınızın yardım ricasını reddetmeniz lazımdı.

Sıkıcı insanlar. Kimseden birşey beklememeyi öğrenemiyorlar hiç sanki sizin evinizi taşıdı tavıra bak. Bende ev taşıdım ilk iki gün ev yemeği yapan lokanta bulduk mis gibi doyduk. Kahvaltılıklar zaten dolapta hazır oluyor çaycıda çay demli durdu hep acıkan bir şekilde doydu yine aç kalmadı. Sonra doğalgazım açıldı zaten. Çok nazlılar madem anası kardeşi varmış çözüm bulmak isteyen bulurdu. Birde ailecek zayıflamışlar komedi.

En kötü dışardan yiyebilir niye ondan bundan medet umuyor ki ?
Annesi kardesi dediniz annesinin evinde de bişeyler hazırlanıp getirebilir.

Yumurta pisirme makinasi detayina takildim ben ben de kim aliyor su makinayi diyordum, 1 kisi buldum sukur

Arkadasinizin yerinde olsam ben de bozulurdum. Cok gelenek goreneklerine bagli biri sayilmam ama bizim goreneklerimize gore arkadasin tasinirken yardim edersin, yemek yaparsin vs. Hatta hic tanimadigin kisi komsu olarak apartmana tasinirsa bir kap yemek ona bile goturulur. Ben yardim iceren gelenekleri seviyorum sanirim, su an bunu anladim (gosteris icerenleri at cope)

3 ve 1 yaslarinda bebek varmis sizde de...hic takmayin ayip etmis

Enerjinizi cocuklariniza harcayin bence. Size bu sekilde hissettiren, ite kaka giden iliskiler elbet bir yerde patlayacaktir. Eleme sansiniz yoksa mesafeli kalin derim. Gercekten degmez. Bazen ilk baslarda gordugumuz kucuk isaretleri ciddiye almak, yillar sonra yasayacagimiz hayal kirikligini onler bence. Cocuklarinizla bol bol gidiklamali gulmeli zamanlar ayirin bence kendinize. Simdi tam o yastalar :)

Kimseye fazla değer vermicen bence aynı konudan bende muzdaribim bu aralar bazı insana kötülük olmasın aman ben oyunbozanlik yapmayim kirmayim derken bi bakiyosun sen kötü oluyorsun sen elinden geleni yapmissin davetteyz dediğinde de zorla göturemezsin ki yemek sen ona gerçekten yardıma gerek olduğunda çekinme söyle diyecek kadar samimiysen o da biz e yiyecek birseyler getirebilir misin diyebilirdi ha zaten mecbur değilsin o ayrı ama ...
Yakın zamanda bnmde komşum arkadaşım dedigim her zor anında koştuğum insan da bencillik yaptı bana göre su an mesafemi koruyorum ama gerçekten üzüldüm..sizde ben gibi kötü olmayalım diyen birisiniz sanırım kimse vazgeçilmez değil tabi ama birine ne kadar değer veriyorsam o kadar da görmek istiyor insan senin onu kaybetmek istemediğin kadar o da oyle olsun istiyorsun...maalesef olmuyor içini ferah 'tut bence sen elinden geleni yapmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…