Özel hiçbir şey yapma bence. Gruptan çıkmak, storyden engellemek bile onu önemsediğini gösterir. Ama tabi öncelik senin ne istediğin. İcin nasıl rahat edecekse öyle davran, daha fazla taviz verme yeter.Bir bahane bulup whatsapp grubundan çıksam mi ilerleyen zamanda?yoksa kalsam mi?
Instastory ayarlarinda onu gizlesem mi yoksa gayet neseli bir sekikde hayat devam ediyor gibi yaşasam? Onu çok önemsedigimi düşünmesini istemiyorum da
Şuan bunları okuduğuma inanamıyorum bu yazılar benim bir insanla ilişiğimi kesmek için net konular..Günaydın hanimlar,
Maalesef kendisinden çok soğudum
Mesaji açtım okumak için, diğer arkadaşım yazmış ki:" canim bizde tasinirken 1 ay mutfaksız kaldık, iki gözlu taşınabilir ocagin vardı onda pisirdim, o yüzden seni anliyorum..deseydin sana getirirdim"gibisinden.
Benim yazdıklarıma ise bahsi geçen trip atan arkadas şunu yazmiş:
"mutfak Kuruldu ama malesef mutfakda suyumuz akmiyor, ocagimiz calismiyor,yarin biri gelip halledecek..
Alınacaklar vardi araya pazar girdi bugün halledecekti gelemedi yine.
Kalfı yarına, annem calisti burda aksama kadar sonrada gitti bide yemek yapti yedik, bugünde x abla yemek yapmis getirmis."
Bende haberimin olmadıgıni 2.kez dile getirince şöyle devam ediyor:
Kimseden bise isteyemem canim sagol yapmis getirmis kadar oldun
X abla kendiliginden yapti getirdi, emziriyosun ac kalma dedi, hem yemek getirdim hem yardim ederim diye .
sasirdim gelecegini ummazdim aslinda iyi makbule gecti acikcasi anneme kac gündür yük oluyoduk disarda yiyecek durumda olmadi,
aksam gec saate kadar is bitmiyodu annemde izin vermedi yaparim dedi öyle gecti günler.
yarin yapilir insallah, sabah erkenden gelip halledilecek inş"
Bunun üstüne sizin yazdıklarınızı çok yazmak istiyorum ama o bile içimden gelmiyor, gece onunla uyudum sabah resmen onunla kalktım.
Ay sonu, belki masraf cok ettikleri için dısarıdan yiyememis olabilirler ama inanin annesinden 5€borc yapsa burda bi paket yumurta, bi ekmek, bi paket peynir ve 1-2tane domates alabilir...
Çabuk panik yapan zora gelmeyen biri yazdiginizi görene kadar ben de öyle düşündüm sizin yazdiginizi da görünce tamam ya salla dedim, hanım efendi biraz hantal gevşek sanırım . Takilmayin .. anası misin danasi misin sana aç kaldık susuz kaldık diyor samimiyet de yok belli ki pek fazlaMerhaba hanımlar
Sevdiğim yakin arkadaşım taşındı. bizde carsamba günü akşamüstü trden döndük,2 gün toplma temizlemeyle geçti,
Cuma aksamindan yemek hazırlığı yaptım, cumartesi yemek götürecektim, onlarda bir yere yemeğe davetliydi, gidiyoruz oraya dedi ve öyle kaldı.
Dün hal hatır sorunca ise:"mutfak kurulacak, yarında alışverişe cikacagız"dedi. Ben tekrar tekrar yardıma ihtiyacı olursa bana çekinmeden söyleyebileceğini, gelip sadece kuru kalabalik yapmak istemedigimi dile getirdim. Cünku annesi ve kizkardeside yardim ediyordu.
2 çocuğu var arkadaşımin, biri 3 yasında diğeri henüz 6 aylık bebek.
Benimde iki çocuğum var, 3 ve 1 yaşlarında.
Akşama kadar çocuklarla ilgilen evin işini yap derken koltuk yüzü görmüyorum.
Yinede arkadaşım için bir yemek yapmaktan aciz değilim.
Demin sordum, nasil gidiyor diye.
Aynen şunları söyledi"taşınma işi ne zormuş ailecek kac kilo verdik hiç bilmiyorum,akşama kadar ac sussuzduk vs"ki bu kişi normalde özenle yazan kendini ifade eden biri.
Bana taş geldiğini anladim.
Kendisine "ama neden aç kaldiniz?sen mutfak şimdi kurulacak, eşimle sabah alisverise gidecez,fazlada bir iş kalmadı diyince bi daha sormak aklima gelmedi.Bende niyetliydim bugün biraz halsizdim ama olsun, Arkadaşız ne var bi tepsi yemek yapar yollardim. Üzüldüm şimdi sen böyle söyleyince,Sana hep diyorum bisey olursa cekinmeden söyle" dedim. Sonrasinda neyse filan diye kestirip atti, durdu ve ben kimseden bisey isteyemem filan yazmis, acip okumadim mesaji.
Sagolsun komsu ablasi bide yemege cagirmis filan.
Arkadaslar, ben tasinsam ac kalmam cünku en kötü ihtimal yumurta pisirme makinamda yumurta haslar, tost yaparim.
Biri soruncada, hele yakin arkadasima "ac sussuz kaldik kac kilo verdik" diye konusmam.
Bu arada kendisi cabuk panik yapan, zora pek gelemeyen biri.
Siz olsaniz bundan sonraki tavrınız nasıl olurdu?
Bu arada: ramazanda, bebegi 1 aylik iken yine tasinmislardi. Bu ramazanda cok zorladim cok agladim cunku cocuklar beni cok zorladi, konu bile acmistim. Onun sadece esi niyetliydi. Saat aksam 10a yakin iftar ediliyordu, yinede olsun arkadasdır diye iftara davet ettim. Cocuklar mizmizlandı uykulari geldi, hicbisey anlamadik kisacasi. Yani ben davet etmekten kacinan bir insan degilim,yinede tavrı cok kiriciydi
Bu arada dünden beri belimin çok agridigini ve agrımın bacagima vurdugubu, agridan cocugu uyutamadigimdan bahsettim.
Yani daha ne yapabilirim bilmiyorum
Tasinmak zor ama siz yemek yapmak zorunda degilsiniz disaridan soylesin yemek biz de tasindik ve disaridan soyledik yemek,kahvaltilik vs idare ettik.Ben yaptım, evine götürecektim şu an nerdesin dedim, gerek yok x yere davetliyiz dedi.
Sonrasında yardım teklif ettim "aslında bişey kalmadi ya halletik sayılır, mutfakta ocak kurulacak şimdi, yarin sabahta eşimle markete gidecegiz"dedi.
Öyle kaldı, bende düşünemedim çünkü sabah markete gidiyoruz dedi. Çocuklardan bende akıl edemedim.
Ki annesi halası amcasi kuzenleri var. Ve dışarıdan alamayacak kadar değil durumlari.
Gerci cocugunun küçülmüş kiyafetlerini ayiklamada veya dip köşe temizligine bile annesini cagiran bir insan. Herhalde taşınma onu çok aştı.
Ben şahsen kendi işimi kendim görmek isterim.
O zaman arkasından bu kadar eleştirdiğin insan için ‘yakın arkadaşım’ deme lütfen. Şu an kendini haklı çıkarmak için onun başka olumsuz gördüğün yanlarını (alıntıdaki koyulaştırılmış alan) bu platformda anlatıyorsun. Bu ne kadar etik sence?
Unutmuş olabilirsin, yoğunluktan yapamamış olabilirsin, anlarım. Ama bu o insanın kırıldığı ve senin de gönül almak yerine kendini aklamaya çalıştığın gerçeğini değiştirmiyor.
Niye haklı? Aç kaldık kilo verdik demesi ultra saçma olmuş zaten. O kadar kişi dışarıdan söylemeyi akıl edememiş mi?Arkadaşın kendisi yemek isteyemez, bu normal bir durum. Senin düşünüp yapman gerekirdi. Arkadaşının üslubuna bir şey diyemem ama gücenmekte haklı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?