Arkadaşım aç sussuz kalmış..anlayamadığım tavir

Yine dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan bir gereksiz daha...
Ben de küçük bir çocukla taşındım, kayınvalidem yakındaydı, arada bir gelip ne yaptınız dite sordu o kadar yemek falan getirmedi, sitem çok gereksiz.
Ayrıca mutfağı yeni baştan mı inşa ediyorlar, hadi koliler açılana kadar birkaç saat sıkıntı olur sonrasında hazırlasaymış yemeğini. Hiç çekemem böyle tripleri

Tavuk doner,lahmacun soylemek ya da pet bardakla 5 litresik su almayi da mi siz ogreticeksiniz.Bosuna aciklama.yapmissiniz bir de.Ne tuhaf insanlar var ya.Ac,susuz kalmislar.

Biz de çok sefer taşındık ama taşinmadan doğal gazimizi suyumuzu elektrigimizi açtırdık. Hatta en son annem tasinirken bir gece onceden mutfak malzemelerini biz kendimiz tasidik yerlestirdik. Hiç bir seferinde de ne aç kaldık ne susuz kaldık. Kimse de bize yemek göndermedi. Yapamazsan da sipariş verirsin bu kadar saçma bir şey olamaz.

Arkadaşınıza cevap yazın yemek istemeye utanıyorsun ama niye gondermedin diye hesap sormaya utanmıyorsun.

En sevmedigim insan tipi beklentisi olan, sitem eden laf sokan.boylesinden buz gibi sogurum degil bir de aciklama yapacagım.sizin de iki kucuk cocugunuz varmis ne yapmanizi bekliyormus gercekten merak ettim.

Ya kusura bakmayın da insan salak ya da parasız değilse aç kalmaz. Karnımızı doyurmak için illaki özenle hazırlanmış bir menüye ihtiyacımız yok çünkü, bir sandviç&çay bile iş görür. Kazık kadar iki insan karınlarını doyurmayı beceremeyecek kapasitedeler ise, keşke 2 çocuk yapmasalarmış ya. Bir de o kadar teklif etmişiniz, yardım istememişler. Ne takıyorsunuz ki?

En sevmedigim insan tipi beklentisi olan, sitem eden laf sokan.boylesinden buz gibi sogurum degil bir de aciklama yapacagım.sizin de iki kucuk cocugunuz varmis ne yapmanizi bekliyormus gercekten merak ettim.

Evet bende böyle insanlardan hiç hoşlanmam. Önemliyse senin için vaktinde söyle dimi. İstediğini söylemeyip sonrasında sitem etmenin neye faydası var. Amaç seni suçlamak bir nebze olsun seni kendine borçlu birakmak

çocuk değil koca kadın bu kişi niye aç kalıyorlar
bir tüp bir paket makarna pişer orada yerler
o da mı yok bir zahmet dışardan sipariş veririler
o da mı yok kek bisküvi alırlar çayla yerler
niye mahrumiyet bölgesinde yalıyor givi tavır takınmış anlamak mümkün değil
boşverin üstünüze de almayın hiç

Taşındı diye millete terör estirecekse bir daha taşınmasın otursun oturduğu yerde
Ki yanında annesi ablası da varmış. Atom mu parçalamışlar ne yapmışlar. Yarım saat mola verilip bir sandviç yapıverir insan.
Senin de küçük çocukların varmış ve yoldan gelmişsin ayıptır yahu neyin tribi bu.
Şöyle hiçbir zorluğa gelemeyen piremses sendromlulara ayar oluyorum.

İki ay önce bende taşındım, evet taşınmak gerçekten zor iş çok yoruluyorsun doğru ama taşınan insan yorulmayı da göze almalı değil mi? Beyaz eşyalarımı yeni aldım badana boya yapıldı kaba temizlik yapıldı sonra geldi buzdolabı vs. 2 çocuğum var benimde ve iki gün boyunca dışarıdan yedik ne biz aç kaldık ne de çocuklar.

Ben taşındım kimseye haber bile vermedim.
Ve iki ay öncesinde de ameliyat olmuştum.
Bir hafta bile sürmedi eşyaları kolilemek. Taşındık iki günde yerleştirdim evi.
Niye aç kalmış lokantadan yemek söyleseymiş.

Günaydın hanimlar,
Maalesef kendisinden çok soğudum
Mesaji açtım okumak için, diğer arkadaşım yazmış ki:" canim bizde tasinirken 1 ay mutfaksız kaldık, iki gözlu taşınabilir ocagin vardı onda pisirdim, o yüzden seni anliyorum..deseydin sana getirirdim"gibisinden.

Benim yazdıklarıma ise bahsi geçen trip atan arkadas şunu yazmiş:
"mutfak Kuruldu ama malesef mutfakda suyumuz akmiyor, ocagimiz calismiyor,yarin biri gelip halledecek..
Alınacaklar vardi araya pazar girdi bugün halledecekti gelemedi yine.
Kalfı yarına, annem calisti burda aksama kadar sonrada gitti bide yemek yapti yedik, bugünde x abla yemek yapmis getirmis."

Bende haberimin olmadıgıni 2.kez dile getirince şöyle devam ediyor:
Kimseden bise isteyemem canim sagol yapmis getirmis kadar oldun
X abla kendiliginden yapti getirdi, emziriyosun ac kalma dedi, hem yemek getirdim hem yardim ederim diye .
sasirdim gelecegini ummazdim aslinda iyi makbule gecti acikcasi anneme kac gündür yük oluyoduk disarda yiyecek durumda olmadi,
aksam gec saate kadar is bitmiyodu annemde izin vermedi yaparim dedi öyle gecti günler.
yarin yapilir insallah, sabah erkenden gelip halledilecek inş"

Bunun üstüne sizin yazdıklarınızı çok yazmak istiyorum ama o bile içimden gelmiyor, gece onunla uyudum sabah resmen onunla kalktım.
Ay sonu, belki masraf cok ettikleri için dısarıdan yiyememis olabilirler ama inanin annesinden 5€borc yapsa burda bi paket yumurta, bi ekmek, bi paket peynir ve 1-2tane domates alabilir...

arkadaşınızın tavrı ne kadar itici. böyle nazlı,kaprisli ve gereksiz beklentileri olan insanları hayatınızdan çıkarın duygusal vampirler deniliyor bu tiplere

herkes bir yerden bir yere taşınıyor kimse aç susuz kalmıyor abartmanın anlamı yok

siz yine iyi tahammül ediyorsunuz

Bazen veriyorsun veriyorsun her seferinde biraz daha fazla bekliyorlar. Biraz daha biraz daha derken bi bakıyorsun, kendinden önce onu düşünmediğin icin trip yiyorsun, üstelik o tarafın haklı olduğunu zannediyorsun öyle alıştirilmissin çünkü, normal geliyor. Aman küsmesin, kızmasın, önce onun işi hallolsun vs.
İki küçük çocuğun var senin, değil aç, evsiz de kalsa öncelik onun değil senin çocuklarının.
Niye cekiyorsun? Bazı arkadaşlıklar olmasa da olur, gönlüne yük olanı niye cekiyorsun? Yol ver gitsin bak nasıl ferahlayacaksın. Sonradan laf sokacak kapasite varsa “arkadasım yetişemiyorum bi kap yemek yapıp gelir misin” diyebilmeli.
Salla. Vallaha bak bi ferahlıyorsun anlatamam, evdeki eskileri atmak gibi... ben yaptım, 10 sene nasıl cekmisim aklım almıyor. Beş yıldır feci rahatım, siddetle tavsiye ederim.

Cok yardimseversiniz..bunu dert edip konu acavak kadar iyi birisiniz.
Hayat bazi insanlara ne güzel allah askina..ilk tasindigimda bebegim 10 gunluktu sezeryan agrilariyla ev taaidim bir allahin kulu destek olmadi.
2.kez tasindigimda kizim 9 aylikti ve ailemde gelemedi..bebegimde agir ishaldi ustelik..ve evi esimle tek tasidik..tek tuk yeni tanistigim karsi komsum biseyler yapti getirdi..
Ama en yakin arkadasim ne yardim etti ne hayirli olsun dedi ne bisey.
Ben ona trip atincada cunku ne yaptin diye bile sormadi..ustelik trip atiyorum diye o bana küstü,neymis sorunlari olmusta ben ilgilenmemişim..yahu haberim bile yok onu gectim 9 aylik bebekle tek basina ev tasima telasem var..insanlar bi tuhaf suan komusmuyoruz.
Anlamak zor bazilarini..siz ustunuze duseni yapmisiniz hemde 2 cocukla daha ne olsun.

Çocuklu kadın için zor yardım etmek. Sizden mi bekliyor. Siz ondan bekler miydiniz.

Insanlar malesef bi zaman sonra yaptigimiz iyilikleeri görev olaral görmeye basliyorlar ... dedigin gibi 5 € ile yeterli sey alinir hic olmadi Sandwich yapabilir...
Alt tarafi tasiniyorr bigunde öyle yesin !
Ben napiyim bana hic bi arkadasim sormadi bebegin dogucak yardima ihtiyacin varmi , canin bisey cekiyormu , ailen yok yaninda kimse demedi , herkes sadece bebek gelsin sevsin derdinde.. inan bende sogudum hepsinden.. davet etmicem oyuzden .
Kendine bak okadar baskasini dusunmek yipratiyor insani..
Biz zaten hep baskalari mutlu olsun dedigimiz icin , kendimizi unuttugumuz icin mutlu olamiyoruz .

Canı sıkılmis trip atacak yer aramış o da sana denk gelmis bnce.senlik bisey yok sen elinden geleni yapmissin bosver

Yani bu devirde kim aç susuz kalır ki ev taşınırken arkadaşınız sizin canınızı sıkmaya çalışmış yoksa basit bişey dişarken bi ekmek arası bişeyler istemek. Bence görüşmeyi kesin gerek Yok böyle küçük şeylerle insan kalbi kırıp üzmeye

Bir bahane bulup whatsapp grubundan çıksam mi ilerleyen zamanda?yoksa kalsam mi?
Instastory ayarlarinda onu gizlesem mi yoksa gayet neseli bir sekikde hayat devam ediyor gibi yaşasam? Onu çok önemsedigimi düşünmesini istemiyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…