Arkadaşım evlenmek zorunda hissediyor

kararsizbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
274
269
18
Selam kızlar bu sefer yakın bi arkadaşım için yazıyorum umarım linç yemem
iki yıl sevgili olup başta iyi giden ama sonlara doğru çok da anlaşamadığı bir ilişkisi vardı yine de aileleri tanıştı.
Aileler de araya girince iyice işler kötüye gitti ve kız ayrılmayı düşünüyor (adam için sorun yok o devam etme taraftarı) ama sırf zamanında cinsel olarak yakınlaşmaları olduğu için kendini kötü hissediyor ve cesaret edemiyor.
İlk sevgilisiydi ve ilk defa böyle şeyler yaşamıştı evlenmek zorunda hissediyor.
Onunla nasıl konuşmalıyım sizce ?

işte bunlar hep biz çocukken beynimize sokulan düşüncelerden dolayı..
şimdi bekareti düşünür sırf bu yüzden evlenir sonra da anlaşamayıp 1 ayda boşanır artık boşanmış biriyim bana kim bakar diye düşünür arkadaşınız... malesef bu toplum bizi bunlara itiyor.

Anlasamiyorsa sırf onun için evlenmesi resmen "benim hiç değerim yok ben bir s* objesiyim öyle bir şey yaptığım için bu erkege ömür boyu muhtacım" demek gibi bir şey kendine değer versin sacmalamasin inancli biri mi bilmiyorum inançlı biri ise tövbe etsin değilse bundan sonra guvenecegi kişileri dikkatli secsin karşısına daha iyi biri inşallah çıkar hayırlı ise çıkmazsa ömür boyu bekar kalmak bile mutsuz evlilikten iyidir bence

Bence evlenmeye mecbur değil . Aralarında ne boyutta cinsellik yaşandı bilmiyorum ama yine de mecbur değil

iki yıl sevgili olup başta iyi giden ama sonlara doğru çok da anlaşamadığı bir ilişkisi vardı yine de aileleri tanıştı.
Aileler de araya girince iyice işler kötüye gitti ve kız ayrılmayı düşünüyor (adam için sorun yok o devam etme taraftarı) ama sırf zamanında cinsel olarak yakınlaşmaları olduğu için kendini kötü hissediyor ve cesaret edemiyor.
İlk sevgilisiydi ve ilk defa böyle şeyler yaşamıştı evlenmek zorunda hissediyor.
Arkadaşım diye kendinizden bahsetmiyorsunuz değil mi? Yanlış anlamayın benzettim olayları biraz.

Çünkü biz kadınlar iki bacak arasındaki zardan ibaretiz. Bu yüzden değerimizi oradakinin varlığı ve yokluğu belirliyor. O zarı hediye ettiğimiz ilk erkekle evlenmezsek , ömür boyu sevilmeyi ve saygı duyulmayı haketmeyiz değil mi?

Korkarım ki arkadaşınızın kafası bu şekilde çalışıyor. Eğer kendine değer veren, kadınlarında erkekler kadar sevişebilme haklarının olduğunu bilen bir kadın olsaydı, bu zamana kadar, bu şekilde kötü giden ilişkisine katlanmak zorunda hissetmezdi. Hatta evlilik ikilemine düşmezdi

Arkadaşım diye kendinizden bahsetmiyorsunuz değil mi? Yanlış anlamayın benzettim olayları biraz.
yok hayır benim ailem zaten tanışmayı falan kabul etmiyordu aynı kişi değiliz onun ailesi tanıştı eğer kızımız isterse yanındayız diyor ama kızın ilişkisinde zaten ailelerden ziyade farklı sorunlarda varmış

Evlensin! kısa ve net...
Çok kızıyorum böyle konulara... Sonunu düşünen kahraman olmaz modunda yaşanan bir hayat sonra yaşanılanın sorumluluğunu kaldıramama.
Evlilik öncesi cinsellikte herkesin görüşü farklı elbet ama insani açıdan şunu söylemek istiyorum. "hayatımda bu insanla devam etsem de etmesem de ben yaşanmış cinselliğin sorumluluğunu kabul ediyorum, toplum kuralları beni ilgilendirmiyor, canım istedi yaptım, bu kadar " diyemeyecekse bir insan hiç bulaşmasın bu işlere...
Biz ne yazarsak yazalım sonunda bu kız bu erkekle evlenir. Bir kaç ay sonra da nasıl boşansam konusu okuruz.

Mutluluğun bekaretten daha önemli olduğunu söyleyin.

Sunu da eklemek isterim: Sahsen kizim yok, ama eger olsaydi, sirf birseyler yasadi diye yalnis erkege kendini mecbur hissetmesini asla istemezdim. Bu konuda biz annelere babalara da cok is düsüyor. Cocuklarimiz onlari ne olursa olsun koruyup kollayacagimizi hissetmeli. Hissetsinler ki kendilerini yakmasinlar

Pofffff bosver, böyle düşünüyorsa evlensin , mutsuz olunca boşanır. Herkesin kendi hayatı. Sen ikna edersin ayrılır,sonraki sevgilsi geçmişe takıntılı biri olur (ki bu kafa yapısındaki kız boyleleriyle sevgili olur) sonra 'ah evlenseydim,en azından edebimle bosanirdim' diye seni suçlar.

Anlasamiyorsa sırf onun için evlenmesi resmen "benim hiç değerim yok ben bir s* objesiyim öyle bir şey yaptığım için bu erkege ömür boyu muhtacım" demek gibi bir şey kendine değer versin sacmalamasin inancli biri mi bilmiyorum inançlı biri ise tövbe etsin değilse bundan sonra guvenecegi kişileri dikkatli secsin karşısına daha iyi biri inşallah çıkar hayırlı ise çıkmazsa ömür boyu bekar kalmak bile mutsuz evlilikten iyidir bence
Evet inançlı biri ve zaten bence günahkar hissettiği için ayrılamıyor evlenimce günahı silinecek gibi düşüniyor galiba.
Dini konular yasak olduğu için pek girmek istemiyorum

evlenip boşandığında ne oluyor? aynı şey.. yine belli bir süre seviştiğin adamla ayrılmış oluyorsun ama o sevişme yasal oluyor sadece..
böyle biriyle evlenince boşanacağı kesin olduğuna göre hiiiç hayatını sıkıntıya sokmasın. boşanmak çok daha zor.

Evet inançlı biri ve zaten bence günahkar hissettiği için ayrılamıyor evlenimce günahı silinecek gibi düşüniyor galiba.
Dini konular yasak olduğu için pek girmek istemiyorum
Evlenince çocuklar mutsuz bir ortamda büyürse onlara yazik o daha günah cocuklarin hayati kaymasi tövbe etsin samimi bir şekilde illa evlenmek zorunda değil ayrıca evlenince günah silinmez pişman olunca silinir sadece o kişiyle evlilik mümkünse olması iyidir ama şart değildir fazla girmeyelim evet özelden isterseniz yazayım😂

Son düzenleme:
Cinsellik normal ve sağlıklı bir durum, sırf cinsellik yaşadı diye evlenmek zorunda hissetmesin sevmiyorsa ayrılsın 1700'lü yıllarda değiliz. Bu saçmalıkları bu kadar takıntı etmeyin artık kendinize saygınız olsun biraz. Sadece size değil genel.

Back
X