Arkadaşım evli bir adamla görüşüyor

Aslında 2-3 yıl önce biz biryere eğlenmeye gitmiştik ve bir adam buna yanaşmıştı. Numara falan aldılar o gece. Ve adam 'ben karımla boşanma aşamasındayım, birde oğlum var ama seni çok beğendimi lütfen buraya gel adresim bu.' dedi biz eve varmıştık.. Dedim ki gitme 'boşanma aşaması' ne demek, adamın çocuğu bile varmış yapma bunu belliki boşanma falan yok ama macera arıyor.. Dinlemedi, o gece beni evde bırakıp gitti maceralara..O günden beri sinir oluyordum zaten. Ama bu son söylediği şey...... iki çocuklu evli bir adam..... nasıl beraber olabilirsin anladın mı... Muhtemelen bana da başta yargılarım diye demedi ama. şimdi yargılıyorum. Bu bana hiç normal gelmiyor. Ne olursa olsun... Allahım lütfen başıma verme 🤮

Hayran kaldım gerçekten arkadaşlığınıza. 15 yıldır kardeş gibiyiz dediğiniz arkadaşınızın onu hiç tanımayan insanlarla dedikodusunu yapmak için konu açmışsınız resmen

Aslında 2-3 yıl önce biz biryere eğlenmeye gitmiştik ve bir adam buna yanaşmıştı. Numara falan aldılar o gece. Ve adam 'ben karımla boşanma aşamasındayım, birde oğlum var ama seni çok beğendimi lütfen buraya gel adresim bu.' dedi biz eve varmıştık.. Dedim ki gitme 'boşanma aşaması' ne demek, adamın çocuğu bile varmış yapma bunu belliki boşanma falan yok ama macera arıyor.. Dinlemedi, o gece beni evde bırakıp gitti maceralara..O günden beri sinir oluyordum zaten. Ama bu son söylediği şey...... iki çocuklu evli bir adam..... nasıl beraber olabilirsin anladın mı... Muhtemelen bana da başta yargılarım diye demedi ama. şimdi yargılıyorum. Bu bana hiç normal gelmiyor. Ne olursa olsun... Allahım lütfen başıma verme 🤮

Ben bu tarz durumlarda direk kapı dışarı ediyorum, ne açıklama dinlerim ne şans veririm kimsenin saçmalıklarını teselli edemem dinleyemem

evet, insanlar değişebiliyor yıllar içerisinde! Ve özelliklede bu ve benzer konularda...
Hayran kaldım gerçekten arkadaşlığınıza. 15 yıldır kardeş gibiyiz dediğiniz arkadaşınızın onu hiç tanımayan insanlarla dedikodusunu yapmak için konu açmışsınız resmen

Ben hep olumsuz yorum yaptım iş arkadaşım da öyleydi ama aklı başına geldi sonu yok anladı. Arkadaşlığımı bitirmem ama bu sebeble.

Çok yakın bir arkadaşım var, üniversite zamanlarından beri görüşüyoruz, kendisi benden 6 yaş büyük şimdi 37 yaşında.
Geçen yıl bir şekilde Amerikaya gitmişti, oraya göçmeyi düşünüyordu. Bir erkek arkadaşı aracılığı ile gittiğini ve onunda iş bulduğunu, çok iyi bir insan olduğunu falan söylüyordu. Ama orada şartlar zor gelmiş olmalı ki (bu bir nevi kaçak, oturum izni yok, bir restoranda garson olarak çalışıyordu orada, belki günde 12 saat falan çalışıyor, hep ayakta), 5 ay sonra geri dönme kararı aldı.

Bu sürede, ona yardım eden erkek arkadaş detayından çok haberdar değildim. 'aah, benim işyerinden arkadaşım 2 yıl önce buraya gelmiş, iki çocuğu var, karısı ve çocukları türkiyede ama onların hayatları için burada çabalıyor, şu an oturum izni falan durumlarından türkiyeye gidemiyor ama onlara para gönderiyor, ve legal olduğunda onları braya getirtmek için çabalıyor, çok iyi insan banada buraya gelmemde yardım etti' falan gibi konuşuyordu.
Ama 1 ay önce telefonda bir şekilde bir konu geldi 'aah Ahmet (ismi kafadan attım) ile ilişkim Amerikada şöyleydi de böyleydi, ben TR ye gelince aynısını bulamadım, son ilişkim 'Ahmet' ileydi o özeldi çok güzel bir ilişki yaşıyorduk' falan dedi. O konuşmada tepki vermedim, ama garipsedim, anlamaya çalıştım, o kişi (evli) ile bir ilişkisi olduğunu bilmiyordum.

Sonra bugün konuştum, Amerika da tatilde ve onunla imiş....

Hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden, evli insanla olabilen arkadaş ilerde benim kocamada göz dikebilir gibi geliyor. Ama olayın detayı ne, neden o insanla beraber, onuda bilmiyorum, hiç detay vermiyor, mesela geçen yıl Amerikada onunla iyice ciddi bir ilişki içindeymiş ama ben bilmiyordum, bana bişey söylemiyordu, sadece ona yardım etmiş olan bir eski iş arkadaşı olarak biliyordum (aylarca).
Ama tiksiniyorum, ve güvenmiyorum. İlerde sevgilim olsa, yada evlensem, o adamı onunla tanıştırmam herhalde. Arkadaşlığımıda sorgular oldum. Ama benim dışımda olan bir olay için arkadaşlık bitirilir mi? Biz 15 yıldır kardeş gibiyiz, aç kaldık birbirimizi doyurduk, birimiz kirayı ödeyemedi, diğeri ödedi, hönküre hünküre ağladık diğeri oradaydı ve hep beraber ağladık, çok derin ve yakın bir arkadaşlık kurduk, hiç küslüğümüz kırgınlığımız olmadı, cidden aile gibiyiz. Sadece yaptığını şu an o adamla tasvip etmiyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum.

Ve ne diyeceğimi ve nasıl davranacağımıda bilmiyorum...
Ne yaşamış olursam olayım öyle bir insanla arkadaşlık kurmam. Kısa ve net bir yanlışa göz yummak da o yanlışı yapmaktan farksız bence

Çok yakın bir arkadaşım var, üniversite zamanlarından beri görüşüyoruz, kendisi benden 6 yaş büyük şimdi 37 yaşında.
Geçen yıl bir şekilde Amerikaya gitmişti, oraya göçmeyi düşünüyordu. Bir erkek arkadaşı aracılığı ile gittiğini ve onunda iş bulduğunu, çok iyi bir insan olduğunu falan söylüyordu. Ama orada şartlar zor gelmiş olmalı ki (bu bir nevi kaçak, oturum izni yok, bir restoranda garson olarak çalışıyordu orada, belki günde 12 saat falan çalışıyor, hep ayakta), 5 ay sonra geri dönme kararı aldı.

Bu sürede, ona yardım eden erkek arkadaş detayından çok haberdar değildim. 'aah, benim işyerinden arkadaşım 2 yıl önce buraya gelmiş, iki çocuğu var, karısı ve çocukları türkiyede ama onların hayatları için burada çabalıyor, şu an oturum izni falan durumlarından türkiyeye gidemiyor ama onlara para gönderiyor, ve legal olduğunda onları braya getirtmek için çabalıyor, çok iyi insan banada buraya gelmemde yardım etti' falan gibi konuşuyordu.
Ama 1 ay önce telefonda bir şekilde bir konu geldi 'aah Ahmet (ismi kafadan attım) ile ilişkim Amerikada şöyleydi de böyleydi, ben TR ye gelince aynısını bulamadım, son ilişkim 'Ahmet' ileydi o özeldi çok güzel bir ilişki yaşıyorduk' falan dedi. O konuşmada tepki vermedim, ama garipsedim, anlamaya çalıştım, o kişi (evli) ile bir ilişkisi olduğunu bilmiyordum.

Hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden, evli insanla olabilen arkadaş ilerde benim kocamada göz dikebilir gibi geliyor. Ama olayın detayı ne, neden o insanla beraber, onuda bilmiyorum, hiç detay vermiyor, mesela geçen yıl Amerikada onunla iyice ciddi bir ilişki içindeymiş ama ben bilmiyordum, bana bişey söylemiyordu, sadece ona yardım etmiş olan bir eski iş arkadaşı olarak biliyordum (aylarca).
Ama tiksiniyorum, ve güvenmiyorum. İlerde sevgilim olsa, yada evlensem, o adamı onunla tanıştırmam herhalde. Arkadaşlığımıda sorgular oldum. Ama benim dışımda olan bir olay için arkadaşlık bitirilir mi? Biz 15 yıldır kardeş gibiyiz, aç kaldık birbirimizi doyurduk, birimiz kirayı ödeyemedi, diğeri ödedi, hönküre hünküre ağladık diğeri oradaydı ve hep beraber ağladık, çok derin ve yakın bir arkadaşlık kurduk, hiç küslüğümüz kırgınlığımız olmadı, cidden aile gibiyiz. Sadece yaptığını şu an o adamla tasvip etmiyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum.

Arkadaş komşu gibi bu tarz konuları hiç anlamıyorum .Bir de bu kadar uzun uzun ve detaylı yazacak kadar ..

Sizlik bi konu yok içerik ve hissiyatınız ne olursanız tasvip etmiyorsanız mesafeli kalır ya da bitirirsiniz ,bu kadar .

Benzer bir durumu ben de yasadim sizin kadar uzun sureli bir dostlugumuz yoktu amaa baya yakindik
Adam evliydi ve cocuklari vardi uyardim ayrilmasini istedim
Ve ogrendim ki oncesi de hep boyleymis
Hep sevgilisi olan yada evli olan erkekler
Baba ile problemi vardi arkadasin psikolojik oldugunj dusunuyorum onu anlamaya calistim duygularinin samimi olmadigini onu evli insanlara iten seyin psikolojik oldugunu..
Ama anlamadi
Benim de erkek arkadasim vardi o zaman yeniydi tanistirmadim😀
iyice taniyinca tanistirmayi dusunuyordum
Sonra zmaan gecti koptuk belkinsiz de konusmayi deneyebilirsiniz ama ikna olacagini sanmiyorum ayrica arkadasiniz gozkoysa bile size sadakatli olan erkek onu tersler mesafe koyar
Siz de karsinizdakini sevgilinizi ve dostunuzu iyi tanirsinz
Bu kadar les insanlarsa ne guzel hayatinizdan cikmis olurlar

o sizi tanıyor nabza göre şerbet veriyor ama siz onu tanıyamamışsınız. Belki daha önce de nabza göre şerbet vermiştir. Ben güvenemezdim, söylediğiniz gibi yanındakine göz koyar diye değil. Hangi konuda ne kadar dürüst davranacağını ya da eskiden davranmış olacağını kestiremeyeceğim için güvenemezdim.

Lisede çok yakın bir arkadaşım vardı lise bitti biz geldik 25 yaşlarına kardeş gibiydik.Arkadaşımın ablası evliliğinde aldatılıyordu ve yurtdışında yaşadığı için sadece telefonda annesine ve kız kardeşine yani arkadaşıma dert yanıp ağlıyordu.Bşr süre bu böyle devam edince ablası dayanamadı Türkiye ye döndü baba evine sonra koca olacak şeref yoksunu yalvar yakar götürdü tekrar ve şu an halâ evliler.Şimdi bunun benim konumla alakası ne derseniz ablası bu kadar acıyı yaşarken benim arkadaşım meğer o sıra o da evli biri ile birlikteymiş.İlişkinin başında haberi yoktu biliyorum suçu yok ama öğrendikten sonra ayrılmadı.Bu olay arkadaşımdan biraz soğumama sebep olsada "arkadaşı olarak ilk hatasında yanlız mı bırakayım doğru yolu göstermeliyim diye"kendime aptalca bir vazife edindim.Çok dil döktüm ablanın yaşadıklarını sende şimdi başkasına yaşatıyorsun olmaz neler neler anlamadı. Ben de arama mesafe koydum gidip gelmemeye aradığında açmamaya başladım .Tabi ben gitmesemde kendi geliyordu koparamıyordum bağımı açıkça söyledim ya bitir ya da arkadaşlığımız bitsin dedim tamam bitiricem dedi sonra beni kandırdı ayrıldım dedi.Ben de salak gibi günlerce boşlukta kalmasın o şeref yoksununu aramaya fırsat bulamasın diye sürekli yanında oldum.Ama bir gün otururken mesajını gördüm mesajda adam eşinin dün mesajları okuduğunu ve çocuğunu düşük yaptığını yazmıştı .O an beynim durdu başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Dedim bir çocuğa sebep oldun yazıklar olsun daha beni arama sorma diyerek ayrıldım yanından Bu arkadaşımla o kadar yakındık ki ablamda kendisiyle konuşurdu. Aradan zaman geçti ben evlilik teklifi aldım ve kabul ettim .Nişan söz olurken ablamı arayıp gelmek istediğini söylemiş ama ablam engel olmuş gelmesine doğal olarak.Bu arada evlendiğim adam arkadaşımı tanırdı onlarında kendi çapında bir arkadaşlıkları oluşmuştu benden dolayı.Düğğn gününde ablamı arayıp yine gelmek istediğini söylemiş ablamda benim görüşmek istemediğimi bildiği için hatasını yüzüne vurup evli adamla birlikte olduğun için seninle görüşmek istemiyor gelip kardeşimi huzursuz etme demiş. Ve cevaba bakar mısın ablama karşılık olarak Neden benim gelmemi istemiyor yoksa onun kocasını da mı elinden alırım diye korkuyor demiş.şu korkunç karaktere bakar mısınız? İyi ki geri adım atıp barışmamışım bu insanla. Yani siz de uzak durun böyle insanlar asla etrafınızda olmasın.çok uzun oldu kusura bakmayın.

Arkadaşın yaptığı yanlışı biliyor olması lazım kocaman kadın ama yinede yanlış olduğunu sizden duysun biraz sert konuşun ki tavrınızı belli edin. Sonrasında kafasına dank etmezse hemen ilişkinizi bitirin ahlâksızlık çünkü bu yaptıkları.

Ve evet sizin de sevgiliniz kocanız olsa guvenmemekte haklısınız sonuna kadar...

o sizi tanıyor nabza göre şerbet veriyor ama siz onu tanıyamamışsınız. Belki daha önce de nabza göre şerbet vermiştir. Ben güvenemezdim, söylediğiniz gibi yanındakine göz koyar diye değil. Hangi konuda ne kadar dürüst davranacağını ya da eskiden davranmış olacağını kestiremeyeceğim için güvenemezdim.
aynen biraz öyle oldu. O beni tanıyor, o nedenle o ilişkisini benden geçen yıl sakladı. Sonrada söyledi bir şekilde ama ağzından kaçtı gibi oldu. Şimdide, o ilk söylediğinde tepki vermediğim için açıkça anlatmaya falan başladı.
Tiksiniyorum ya, hiç hoşlanmadım bu durumdan. Ama diğer taraftanda, ben hiçbir arkadaşımın benim hayatıma müdahale etmesinden hoşlanmam, mesela 'bu kötü adam ayrıl ondan' yada 'bu iyi bununla devam et' yorumları yapamazlar bana bende onlara yapmam. Ben zaten yetişkin bir insanım, onlarda öyle ve yardım/fikir istemediğim sürece yönlendirilmekten, yorum yapılmasından hoşlanmıyorum. Yanlış bile yapsam benim yanlışım. Bende onlara hep öyle davrandım bu güne kadar. Ben özeline, yatak odasına karışmam, yorumda yapmam sadece dinlerim. Arkadaşlarımda bana yapmaz. Ben hoşlanmıyorum o ikili ilişkilere karışmayı. Ama şimdi beraber olduğu adam evli olunca, aşırı rahatsız hissediyorum. 37 yaşında eğitimli falan bir kadını, nasıl azarlayayım, uyarayım şimdi? O biliyor mudur ne yanlış ne doğru? Tabiki biliyordur, ve bu yanlışı yapmayı seçiyor. Ve bu bana, yarın birgün bana da bu yanlışı yapar mı düşüncesi getiriyor

Çok yakın olabiliriz ama mesela ben onu özel ilişkilerime karıştırmam. Yanlış bir adamla isem bile bana yorum yapamaz. Bende hiç ona yapmam. Diğer arkadaşlarımla ilişkilerimde böyledir. 15 yıldır kardeş gibiyiz ama ben yetişkin bir insanım o yetişkin bir insan, kendi hata ve doğrularımız var, ikimiz aynı kişi değiliz. Bu arada ortak tanıdıklarımıza bunları söylesem dedikodu olur evet ama sizden zarar gelmez diye düşünerekten akıl istedim 😇

Çok yakın olabiliriz ama mesela ben onu özel ilişkilerime karıştırmam. Yanlış bir adamla isem bile bana yorum yapamaz. Bende hiç ona yapmam. Diğer arkadaşlarımla ilişkilerimde böyledir. 15 yıldır kardeş gibiyiz ama ben yetişkin bir insanım o yetişkin bir insan, kendi hata ve doğrularımız var, ikimiz aynı kişi değiliz. Bu arada ortak tanıdıklarımıza bunları söylesem dedikodu olur evet ama sizden zarar gelmez diye düşünerekten akıl istedim 😇

Dedikodu birini çekiştirmek, kınamak demek. Tanıdık, tanımadık farketmez ki. Yüzüne karşı yorum yapamadığınız arkadaşınızın özelini forum sitesinde hiç tanımadığı insanlara döküyorsunuz. Benim arkadaşlık tanımama uymadığı için garipsedim sanırım

Bence yakın arkadaş değilsiniz. Onu öyle biliyordum ya da böyle olduğunu bilmiyordum diye diyorsunuz. Hiç önüne arkasına bakmayın kesin arkadaşlığınızı bence. Zihnen de yoracak sizi böyle ne gerek var

Sandığın gibi can ciğer değilsiniz bi kere öyle olsa zaten detaylarıyla bilirdin. Cokta kafa yormaya gerek yok bence görüşme.

aynen biraz öyle oldu. O beni tanıyor, o nedenle o ilişkisini benden geçen yıl sakladı. Sonrada söyledi bir şekilde ama ağzından kaçtı gibi oldu. Şimdide, o ilk söylediğinde tepki vermediğim için açıkça anlatmaya falan başladı.
Tiksiniyorum ya, hiç hoşlanmadım bu durumdan. Ama diğer taraftanda, ben hiçbir arkadaşımın benim hayatıma müdahale etmesinden hoşlanmam, mesela 'bu kötü adam ayrıl ondan' yada 'bu iyi bununla devam et' yorumları yapamazlar bana bende onlara yapmam. Ben zaten yetişkin bir insanım, onlarda öyle ve yardım/fikir istemediğim sürece yönlendirilmekten, yorum yapılmasından hoşlanmıyorum. Yanlış bile yapsam benim yanlışım. Bende onlara hep öyle davrandım bu güne kadar. Ben özeline, yatak odasına karışmam, yorumda yapmam sadece dinlerim. Arkadaşlarımda bana yapmaz. Ben hoşlanmıyorum o ikili ilişkilere karışmayı. Ama şimdi beraber olduğu adam evli olunca, aşırı rahatsız hissediyorum. 37 yaşında eğitimli falan bir kadını, nasıl azarlayayım, uyarayım şimdi? O biliyor mudur ne yanlış ne doğru? Tabiki biliyordur, ve bu yanlışı yapmayı seçiyor. Ve bu bana, yarın birgün bana da bu yanlışı yapar mı düşüncesi getiriyor
Yanlış ya da doğru diye uyaranazsınız tabi onun hayatı. Sadece bundan daha önce bahsetmemiş olmasını yadırgadığınızı, içinde bulunduğu ilişkiyi onaylayamadığınızı-sizi huzursuz ettiğini söyleyebilirsiniz. Onun sınırına müdahale etmiyorsunuz kendi sınırınızı çizmiş oluyorsunuz.

Evet bitirilir, yarın senin kocana da yazar ahlaki değerleri olmayan kim varsa onla ilişkinizi bitirin yoksa bigün o kişi sizin de canınızı yakar.

Ele acımayan size de acımaz.
Bisiy sorucam iş yerinde 20 yaşında bir kız vardı adam evli 40 yaşındaydı kızın dedikodusu çıktı. Çıktıktan sonra ortalık yerde kavga ettiler kiz karısına da söyledi kocana sahip çik beni rahatsız etmesin dedi kizi hala sahte hesaplardan rahatsız ediyor ama karisi kocasına toz kondurmuyor ise gelip kıza küfürler falan ediyor bizde izliyoruz sizce kiz kandirilmis mi yardım etmek gerekir mi destek olmak falan kendimi sorumlu hissediyorum düşünceme göre 20 yaşındaki kız 40 yaşındaki adamı kandiramaz diye düşünüyorum

Bisiy sorucam iş yerinde 20 yaşında bir kız vardı adam evli 40 yaşındaydı kızın dedikodusu çıktı. Çıktıktan sonra ortalık yerde kavga ettiler kiz karısına da söyledi kocana sahip çik beni rahatsız etmesin dedi kizi hala sahte hesaplardan rahatsız ediyor ama karisi kocasına toz kondurmuyor ise gelip kıza küfürler falan ediyor bizde izliyoruz sizce kiz kandirilmis mi yardım etmek gerekir mi destek olmak falan kendimi sorumlu hissediyorum düşünceme göre 20 yaşındaki kız 40 yaşındaki adamı kandiramaz diye düşünüyorum

40 yaşındaki adam kandırmıştır tabi, kızla aralarında cinsellik geçmiştir kız da bağlanmıştır adama, adam da karımla boşanıcaz formalite evlilik vs demiştir.

Adamın Evli olduğu ortaya çıkınca ya da boşanmayınca da 20 lık kız karısına söylemiş olaylar patlamış.Burda da kandırılan kadınlar eşine sevgilisine söyleyeyim mi yazıyorlar o hesap.

Kızdaki hatada şu : evli bir erkekle görüşülmez, hadi kandırıldın bekar sanıyordun,ilişkinin hangi kısmında evli olduğu ortaya çıkarsa o zaman bitirmesi gerekir, ha ortada ilişki yoksa da yanlış anlaşılmalara mahal vermemesi gerekir.

Ben bekar bir kadın olarak,evlilere çok soğuk davranıyorum, herhangi bir yanlış anlaşılma durumu olursa car car yarışıyorum benden uzak duruyorlar,her kadın bunu yapmalı bu toplumda, adın çıkacağına canın çıksın.

Adamın karısı da aldatıldığının farkında ama niye kocamdan olayım diye sığ toplumdaki sığların yaptığı gibi güçsüz olan cinse yani kadına saldırmayı daha kolay buluyor.

Siz şunu yapın bi kere patron kim (umarım 40 yaşındaki bu kart horoz değildir olsa bile ona söyleyin) ona söyleyin böyle karısı gelmesin işe diyin, müşteriler vatandaşlar şikayette bulunuyor kaos oluyor diyin.

Olayı bilmediğiniz bir şeyde taraf tutmayın, sadece böyle kötü kavgalardan uzak tutun iş çevrenizi yeter.

Back
X