Arkadaşım haklı mi?

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
sevgili hanımlar,

Buraya her konu açmaya niyetlendiğimde nasılsa hallolacak, aciz olma diyorum... dayanamayıp açtığımda sonrasında kendimi çok kötü hissediyorum...

Türkiye çoğunluğuna göre iyi sayılabilecek bir hayatım var. Çocuklarım yabancı kolejde eğitim alıyorlar, yatılı yardımcım var, iyi bir evim, görece sosyal hayatım var. yılda iki yahut üç kere yurt dışı tatili imkanım var.

Evlatlarım... Sağlıklı, Allah’a şükür çok da sevimliler. Eşim iyi kariyerli, eli yüzü ve en mühimi ahlakı düzgün biri.

Lakin ben mutsuzum. bu mutsuzluk genele yayılan bir şey değil. Nadiren de olsa boğazıma oturan ve yutkunmadığım bir şey.

sorun eşim ile hayat tarzı farklılığımız ve bunun etkileri.

konu bugün kıyafet üzerine vukuu buldu. Akşam çok önemli, eşli bir iş yemeği vardı. giyeceğim elbiseyi fotoğraf yolladım. Fikrini sorduğumda:

- saç makyaj yaparsan ve elbise giyersen gitmem, götürmem. Giy kot üzerine sweatshirt yoksa götürmem. giyinmeyi bilmiyorsun, abartıyorsun. Diye bir yanıt aldım ve boğazımda bir yumru ile öylece kaldım.

kimse yoğurdunun ekşiliğini kabul etmez ancak sosyo kültürel seviyesi güçlü bir ailede büyüdüm, gerek giyim gerekse tavırlarıma çok dikkat eden biriyim. Eşimle farklılığımız benim özendiğini her şeyin onun için sıradan olması.

misafir gelecek hazırlanan masa abartı.
İş yemeği olacak kıyafetim abartı.
Toplantısı vardır giysisini seçerim, o abartı.
Doğum gününde plan yaparım o abartı. ona kalsa evde yemek yapsam ve yesek... dışarıda planlanan şeyi bile kendim için yapıyorum...

eşimi çok seviyorum. Böylesi anlarda Attila ilhan’ın dediği gibi; felaketim oluyor, ağlıyorum.

bir arkadaşıma anlattım bugün olanları. Kendisi eşimin beni aşağıladığını, hakir gördüğünü, psikolojik şiddet uyguladığını ve boşanmam gerektiğini söyledi.
Ben böyle düşünmediğimi söylediğimde de beni kendimi kandırmakla itham etti.

sizce ben kendimi mi kandırıyorum?

Arkadaşınız kendinize gelmeniz için biraz abartmış ama haksız sayılmaz.
Eşiniz sizin seçimlerinize saygı duymuyor.
Her şeyin doğrusunu o bilir,
Her şey onun fikrine göre olsun gibi yaşıyorsunuz diye anlıyorum bu soylediginjzden.

Evli barklı kocaman kadınsınız,
Nerede ne giyeceğinizi bu şekilde dayatmamalı.

Yada ozendiginiz bir sofraya teşekkür etmek yerine abartmışsın eleştirisi yapmamalı.

Bu boşanma sebebi mi?
Kişiye göre değişir.
Problem mi? evet.

Aslında kararlarını kendi alan biriyim ve genelde evde hep benim isteklerim gerçekleşir.
Sorun eşimin daha mütevazı benim ise daha görsel odaklı olmam. Ona göre gazete kağıdında da yenir maksat muhabbet olsun, bana göre ise su bardağı altında tabak olmadan servis edilemez...

yorumunuz için teşekkür ederim lakin rahat batması için sorun çıkaranın ben olmam gerekir. Ayrıca ben boşanayım da demiyorum. Arkadaşımın sözlerini sordum ve aslında neden böyle bir tepki verdiğini anlamaya calısıyorum

Siz eşinizin annesi değilsiniz neden onun giyeceği kıyafeti siz seçiyorsunuz? Aynı şekilde siz giyeceğiniz kıyafeti ne diye resim çekip atıyorsunuz gidince gorsun. Bana çok eş odaklı yaşıyorsunuz gibi geldi.

Tutumlu bir ailede buyumustur ya da kendisi tutumludur gibi hissettim.
Ya da asiri sacan bir ailede buyumus ve kendince boyle olmamaliyim kalibina burunmustur psikolojik bir cikarim yaparsam.
Ancak yatili yardimci, kolej ve yillik tatiller konusunda boyle degil sanirim.
Yani sizin her seyi abartili yasadiginizi dusunuyor demektir bu.
Hic konustunuz mu sebebi neymis
Ornegin disarda dogum gunu kutlamasini abarti bulma sebebi şaşaalı seylerden hoşlanmamasi ve bu sebeple sizi gosteriş delisi gibi goruyor olabilmesi ihtimal dahilinde sonucta ozel gunse bu onun ozel gunu ve boyle seylerden hoslanmadimi biliyor olmali diye dusunebilir ama kiyafetiniz ya da hazirliginiz icin heves kirmasi problemdir

ben ailemden öyle gördüm. Giyilecek takımın gömleği, kravatı hazırlanır ve asılırdı. Bunu devam ettirmek istedim kendi çekirdek ailemde ama hiç muvaffak olamadım.
Yollama nedenim de bir Arap ülkesinde yaşıyoruz. Yemekte bulunacak kişiler için uygun düşer mi diye fikir almak içindi. Yoksa kendi ülkemde olsam zaten fikir alma ihtiyacı duymazdım.

Canım arkadaşının boşaman gerektiğini söylemesi bana garip geldi.arkadaşının sana bunu nasıl düzeltebilirsin diye yardımcı olmalıydı.moral vermeliydi...bunu alabilirsin demeliydi. Bilemedim en yakın arkadaşım eşiyle öyle böyle bir tartışma yaşadı ki benim ağzımdan boşamalısın kelimesi çıkmadı.

Arkadaşınız abartmış. Ortada boşanılacak bir durum yok. Siz görselliğe önem verirsiniz eşiniz vermez. Zevk ve tercih meselesi. Kıyafetinize karışması doğru değil ama bu aşılabilecek birşey ve kesinlikle boşanma nedeni değil.

Son düzenleme:

eşim el ele verip bir şeyler üretmiş bir anne babanın çok iyi okumuş ve okuyarak bir yere gelmiş evladı.
Ben varlıklı bir ailede hiç hesap kitap yapmadan büyüdüm.

ne müsrifiz ne de tutumluyuz. Bulunduğumuz sosyal çevreden fazla yahut eksik olmadan hayatımızı idame ettiriyoruz.
Eşim çok mütevazı. Çok evcimen ve doğal. Ona her türlü hazırlık yapay geliyor. Oysa ben de bunları hürmetten sayıyorum.

Bence boşanma sebebi değil bu zira erkeklerin çoğu düz öküz işte giyimden mücevherden anlamaz

Flört ettiğim öküze yeni pırlanta küpemi göstermek adına sırnaşıyordum. Bu da dedi ki "bunun neresi 1 karat ortasındaki taş futbol sahası"

Başka bir gün bir davete giderken giyeceğim elbiseyi gösterdim cevap: "Bunun neresi gapalı la"

Başka bir gün etek giymeme laf etti

vs
vs
vs
Gayet yüksek eğitimli olsa da modern geçinse de kazma işte ne yaparsınız

Bence istediğiniz gibi giyinip kuşanın bu herife de fikrini sormayın

işte ben de onu anlayamadım

teşekkür ederim.

Konunun en basında hayat standardinizi niye anlattiniz konuyla bir ilgisi var da ben mi cözemedim

bir daha hayatımla ilgili cevap verip insanları yormamak, toptan bilgi vermek için

Cherry özlemiştim!
Yeniden seni görmek çok güzel. Sevgiyle kal

Tamam ama siz eşinizi bu konuda eleştirildiğiniz gibi eleştiriyor musunuz?
Bizde de sizinki kadar uçurum olmasa da benzer farklılıklar var.
Ama masayı hazırladığımda eline saglik yerine aman ne gerek vardi demesini istemem.
Derse de sinirlenirim.
Benim için önemli demekki böyle tercih etmişim

Burada önemli olan iş yemeğinin nerede yapıldığı , kot tişört gidilebilen bir yer ise ciddi bir iş yemeği değil gibi , eşiniz bunu düşünemiyor mu?

Bazı durumlar yere ve amaca uygun değil ise abartılar komik oluyor gerçekten.
Ama,
Ciddi iş yemeğine ilk defa gidilmiyorsa kot giyinmenin uygun olmadığının , bilinmesi lazım ikiniz tarafından, bilmem garip geldi bana.

Ben çok eleştirdim kavga ettim başta, sonra zamanla bıraktım. Dediğim gibi çok sevdiğim için değiştiremeyeceğimi kabul ettim. O da hiç beni değiştirmeye çalışmadı. Yan yana biri Anya biri Konya olarak yol almaya devam ettik.
Lakin bazen bu adamın içine bir şey kaçıyor. İşte o zamanlarda da böyle oluyor.

bu bosanma sebebı degıl arkadasınız bıraz abartmıs bunun dısında soyledıklerı haklı
esınıze nıye soruyorsunuz kı ne gıyecegınızı
hanı ıkı elbıse arasında kalsanız fıkır almak ıcın sorulur da ne bıleyım ... sahsen ılk okuldan sonra ben ne gıyecegımı ınsanlara sormayı bıraktım yanı , ınsan canı ne ısterse onu gıyer nerde nasıl gıyınmenız gerektıgını zaten sız bılırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…