Arkadaşım haklı mi?

Yani bunun aile görgüsü ile alakası yok ki ama , bende belli bir statüde yetiştim eyvallah ama bu nerde nasıl giyinilir ile alakalı eşiniz belli bir konumda insan ise bunu anlayamıyor mu sorum buydu açıkcası.

Şayet çırağanda ki bir düğüne gidiyorsak babam anneme neden abiye giydin abartı olmuş demez ki.

Diyor işte, bazı adamlar ‘gelinlik giyseydin bari’ diyor.
Düğün sanki senin, ne bu hazırlık diyor.

Yemege diğer herkes de kot sweetle mo geliyodu

Çünkü anneniz İstanbul’da büyümüştür ve çırağanın hedef kitlesini biliyordur.
Ben bir Arap ülkesinde yaşıyorum, şirket ve muhattapları üst düzey Araplar. Elbisemin milimlik dekoltesinden bile benim emin olmam gerekeceği için yolladım.
Sanırım net ifade edebildim

malesef bu tarz yetistirilme farklari evlilikte sorunlara sebep oluyor. ancak mutsuz olacak bir durum yok. esinizin söylediklerini görmezden geleceksiniz. bi dahakine fikir almayacaksiniz.
ben de esime ugrastim 3 saat pasta yaptim dogumgununde. ne gerek var bu kadar ugrasmana bi pasta 50 lira dedi. kirildim kırılmasına ama bir daha asla pasta yapmam hatta elimi onu için yormam :) boylelikle kirilmam da.

Neticede küstük ve yemeğe gitmedik, bilemiyorum
Ciddi bir bakış açısı probleminiz var ama zaten çoğu erkek kadın arasında böyledir ama tuhaf olan kocanın bunlara müdahale etmesi yani nasıl hazırlarsan hazırlarsın sofradan sunumdan ona neymiş? Konuş kocanla ben gökten zembille inmedim annem vardı babam vardı aldığım bir aile terbiyesi var benim evimde benim mutfağıma karışma de. Fotoğraf falan da atma nerde ne giyilecegini biliyorum ben de ve bi konuda kararlı ol eger israr ederse sen benden utanıyor musun de

benşmki evde yapsam mutluluktan havaya uçar

Eşiniz sizin yanınızda komplekse giriyor olabilir mi? Belki size göre kendini daha çirkin ve kültürsüz hissediyordur o yüzden de böyle tepkiler veriyordur.
Mutsuzluğunuzun tek sebebi gerçekten eşinize göre bazı şeyleri abartılı seviyor olmanız mı? Yoksa başka problemleriniz de var mı?

O zaman, ya o adamlar nereye gittiğini bilmiyor, ya da nerede nasıl giyileceğini.

Ama konu sahibinin bahsettiği eşi bu profile uymuyor
Yok, gayet uyuyor aslında.
Şimdi nasıl yaşarsanız yaşayın, maddi manevi neye sahip olursanız olun, bununla ilgilenmeyen insanlar vardır.
İlgilenmedikleri gibi, başkalarının ilgileniyor olması da kendileri için oldukça alçalma sebebi olabiliyor.
Kendine güvenen, güzel hazırlanmış bir kadını görünce ‘neden bir kadın güzel olmaya uğraşır boş işler’ üzerine kafa yorup, bunu yanındaki insanda istemiyor.

Ya da o kadar mütevazi bir hayatı yaşıyor ki, gerçekler söylendiğinde bile alçakgönüllükten utanan, kızaran ve ola ki ailesi ile alakalı bir şeyler duyacak, insanların gözüne batacak diye aklı çıkan bir kesim de var.

Hangisi ya da sebebin ne olduğu bilinmez ama bir kadının en saçma hevesini dahi baltalamak çok insafsızca geliyor.
Konu sahibi bu şekilde yaşıyor, bazı kadın binbir emekle tatlı yapar ve nasıl olmuş diye sorar ‘bir şeye benzememiş, sen yorma kendini yapma başka’ diye bir cümle duyar.
Hiçbirinin farkı yok, bunlar mutluluk kaçıran gulyabani cevaplardır ve hayat enerjisi sömürürler.

benden utanacağı bir eksiğim yok.
eşim eğitim olarak benden üstün olsa da benim aile görgüm ve bu görgünün ait olduğu zümre ona garip ve mübalağalı geliyor.
Ona göre tabağın sunumu değil, yemeğin salçası önemli mesela...
Giyim konusunda da mevzunun çıkış şekli; çok uluslu bir sitede yaşıyorum. Ben eski İstanbul adabı ile büyüdüm. Anneannemi tayyörsüz ömrümde görmedim mesela... benim bu şekilde olmam zaten eşime garipken bir de Amerikalı kanadalı kişilerin her yere parmak arası giymesi yanında ben iyice garipleşiyorum. Ama ben buyum. Öyle olamam.

O zaman konunuzda bunu belirtmeliydiniz, yani arap ülkesinde yaşadığınızı sıradan bir iş yemeği gibi bahsetmişsiniz.

Yaklaşık beş yıl suudi arabistanda yaşamış biri olarak arap ülkesinin orası olmadığına eminim.

Neyse ben eşinizi haklı buldum iyi geceler dilerim size.

Arkadaşınızın niyetini anlayamadım . Büyük bir sebep olur bosanmalisiniz düzelmez derim de burda çok büyük problem aşılamaz olan nedir yardımcı olmak yerine direkt boşan sana saygı duymuyo demek bana acımasızca geldi kaldı ki evde benim istediklerim olur diyorsunuz .Sizin buyudugunuz aile farklı eşinizinki farklı . Zevklerinizin farklı olması gayet tabii . Gerektiği yerde siz alttan alsanız gerektiği yerde de eşiniz, birbirinizi idare edebildiginiz, kişiliklerinizin boyle olduğunu kabul etseniz ortada hiçbir problem kalmaz bence. Sonuçta bu uçurum aşırı kültür ya da eğitim farkından doğan eziklik psikolojisi sonucunda kavga değil ki . Gayet güzel de hayatınız varmış biraz da idare ediverin her zmaan ailemizde gordugumuz gibi ilerlemiyo evliliğimiz yerine göre kabına göre şekle girmek gerekebilir

arkadaşınız sizi kıskanıyor, net.. hemen ne öyle boşan diyor size, kolay mı bu kadar?

bizim bütün problemlerimiz bu ve türevi eksende dönüyor. Başka hiçbir sorunumuz yok

Suudi Arabistan’da yaşıyorum. Size de iyi geceler

çok teşekkür eder

arkadaşınız sizi kıskanıyor, net.. hemen ne öyle boşan diyor size, kolay mı bu kadar?

beni neden kıskansın ki

Aile terapisti ile yani dışarıdan bakan tarafsız bir gözle çözülebilecek bir konu olduğunu düşünüyorum. Yetişme tarzlariniz, aile yapilariniz farklı. Ancak bir uzman eşliğinde orta yol bulunur düşüncesindeyim. Rahat ol ve bi başkasının lafiyla aileni bozma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…