Evliliğe de sevgiye de saygım var, sevginiz yuvanızdan mutluluğunuz daim olsun, umuyorum sizi incitmeden yazmayı başarabilirim.
Çoğu evliliklerde çiftler zaten birbiriyle dört dörtlük uyumlu değildir çünkü ne olursa olsun yetiştiğimiz aileler, ailelerin kültürü, yaşam biçimi, hayata bakış açıları farklı, her birey kendini yetiştiği ailesinden bir tık öteye taşısa da mutlaka yetiştiği kültürün izlerini de taşır.
Eşiniz sizden farklı yetişmiş ya da işi gereği edindiği çevrenin sürekli bir protokole tabi olması, katıldığı iş yemekleri, kokteyller, toplantılar, seyahatler, hep bir düzen, intizam, samimi olmayan yüzeysel ilişkiler içinde bulunmak onu sıkıyor olabilir, evine gelince ceketi kravatı atıp dizi çıkmış eşofmanlarını giyerek, kendine koltuğa attığı gibi tv kumandasını eline alıp hanım bugün yemekte kuru fasulye soğan mı var oh oh miiiis demek istiyor olabilir, sorun sizde değilsiniz, zira siz eşinizi olduğu gibi kabul ettiğinizi söylüyorsunuz ama sanki o sizi olduğunuz gibi kabul edemiyor, konuyu daha iyi değerlendirmek için affınıza sığınarak geçmiş konularınıza göz attım, eşiniz belki her zaman değildir lakin arada sizi yeriyor gibi, kıyafetiniz, kayınvalidenize attığınız mesaj, doğum sonrası aşırı uykusuzluk ve yorgunluğun getirdiği sorunları anlamaması, siz onu hep anlıyor ve hak veriyorken onun sizi tenkit eden bir yanı var gibi geldi bana.
Sanırım en azından 10-12 yıllık evlisiniz, çiftler uyumsuzluk içinde bile bir uyum sağlar bu kadar senelik bir evlilikte, benim kanaatim siz eşinizin konumu itibariyle prestijini düşünerek ona gayet uyum sağlamışsınız, ki yazınız eşinize olan sevgi ve saygınızı da yansıtıyor hissettiriyor ama eşiniz size uyum sağlamak istemiyor, değişmekten bahsetmiyorum, eşler birbirleri için değişmemeli ama en azından eleştirileri veya beklentilerini dile getirirken daha naif olmalılar, örneğin giyinmeyi bilmiyorsun demek yerine katılacağımız toplantı kot tişört kaldırır hayatım, giy bir kot üstüne de bir tişört biraz saç makyaj tamamdır dersiniz, zira siz toplantıya kimler katılacak ne kadar resmî bilemezsiniz ama eşiniz bilir.
Arkadaşınız haklı mı konusuna gelirsek, eşine aşık seven bir kadına boşan demek abartılı olmuş fakat eşinizin size karşı bir üslup sorunu olduğu muhakkak.