• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Zaten öyle yapıyorum fakat ben de insanım uğraştığım sorunlar var hamile değilim ama zor bir süreçten geçiyorum telefonu kapat demesene razı olurdum da yani ben derdimi anlatırken beni kesip kendine döndürmesine razı olamıyorum
Ben olsam muhattabı keserdim öylesiyle. Gitsin eşi çeksin nazını. Siz çekmek zorunda değilsiniz sizin sorunlarınızı kendi hamileliğiyle geçiştirmeye çalışan birisini

Kız sen niye kopasın kimden kopucan. Bu kızcağız arkadaşının 2 gün mide bulantısına katlanamamış yani. Bebek muhabbetini mi çekicek:)
Ki insan gerçekten bütün hayatı bebek oluyormuş. Yani gündemimde başka hiç bişey yok. İşte bile kafamda sürekli bebek var, arta kalan zamanda işi yapıyorum 😄 hamilelik sürecinde benimle bunu paylaşamayan insan bebek doğduktan sonra daha zor ki paylaşması. Bende de var böyle bi tane arkadaş, okudukça o aklıma geliyor 😄

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Of of offf en tahammül edilemez katlanılamaz insan modeli :KK11: sizi dinlemeyen derdinizi önemsemeyen tam siz bir şey anlatacakken sözünüzü kesip konuyu bir şekilde yine kendine getiren ve günün sonunda sürekli onu dinlediğinizi her lafınızın yarım kaldığını anladığınız, empati yoksunu kişilerden uzak durmak sağlığınız icin cok cok önemli. Dertleşmek cok başka bişey ama bu dertleşmek değil tek taraflı Size kötü enerjisini akıtıyor ve sizi zihinsel çöplük olarak kullanıyor. Seviye koyun. Asla değişmiyor bu tipler

Screenshot_2025-12-11-09-59-40-444_com.android.chrome.webp

Ekim ayında yazmıştım.
Gerçekten de hamile sohbeti hiç çekilmiyor ya. Geçen sene arkadaşlarım hamileydi uzun uzun konuşurlardı benim katılmamı da beklerlerdi ama o kadar anlamazdım ki onları. Mayıs ayında doğum yaptılar şimdi de bebeklerin büyüme evrelerini konuşuyorlar ve gerçekten hiç akıcı bi sohbet değil :olamaz:

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
İletişimi kes.

Ki insan gerçekten bütün hayatı bebek oluyormuş. Yani gündemimde başka hiç bişey yok. İşte bile kafamda sürekli bebek var, arta kalan zamanda işi yapıyorum 😄 hamilelik sürecinde benimle bunu paylaşamayan insan bebek doğduktan sonra daha zor ki paylaşması. Bende de var böyle bi tane arkadaş, okudukça o aklıma geliyor 😄

Ben de çalışıyorum ve iş yerinde arkadaşlarımla başka bir şey konuşmuyorum ya bi yerden sonra onları dinlemek de bekar aktiviteleri de hoşuma gidiyor ama günün sonunda konu hamilelik ve çocuk oluyor. Sıkmayayım diye susmaya çalışıyorum ama başka anlatacak bir şeyim yok resmen 😬😬😬

Hormonel durum… ağlar bağırır çağırır yine ağlar… sıkıldıysanız dost değilsiniz zaten. konuşmayın , uzak durun , bahane bulun
Ne alaka yaa insan bazen dostunun sürekli ağlamasından da sıkılabilir. Ha ses çıkarmaz belli etmez ama içten içe bıkabilir yani. Nasıl ki hamilelerin duyguları hormonları varsa hamile olmayanların da sıkılmak gibi duyguları olabiliyor. Bu dost değilsin demeye yeterli bi sebep değil

Bu tarz durumlarda ben uzaklaşıyorum. Gerçekten bir arkadaşlık yapmaya hazır olduğunda kendi geliyor zaten o şekilde canım isterse devam ediyorum. Nazları eşler çekmeli, arkadaşlar değil en azından ben çekemem yani.

Ben de çalışıyorum ve iş yerinde arkadaşlarımla başka bir şey konuşmuyorum ya bi yerden sonra onları dinlemek de bekar aktiviteleri de hoşuma gidiyor ama günün sonunda konu hamilelik ve çocuk oluyor. Sıkmayayım diye susmaya çalışıyorum ama başka anlatacak bir şeyim yok resmen 😬😬😬
Ve normal zamanda kimseye bişey anlatmam, dinleyen tarafımdır. Ama bu dönem öyle bi dönem değilmiş, yaşamayan asla anlamıyor. Bende anlamıyordum 🤷🏻‍♀️

B
Berbat çok zor bir gebelik geçiren biri olarak size hak verdim..doğum yapınca iyice çekilmez olacak yavaş yavaş uzaklaşmak daha iyi

Ya ben zaten oturup uzun süre dert anlatan biri değilim . İyi değilken iyi değilim demek özgürlüğüm olsun istiyorum. İyi değilken bile o un her gün ama her gün mide bulantısını anlatmasını mı dinleyeyim? Bu size mantıklı mı geliyor. İyi olmadığımı biliyor. Hadi sormak ona yük geliyor bari biraz daha az anlatmayı akıl etseydi
İşte zor diyorum artık onun dertleri hep bebek üzerine olacak ve doğduktan sonra da hep çocuk hakkında konuşmak isteyecek. Hayata farklı yerlerden bakınca o sizin derlerinizi anlamaz siz de onunkini. Maalesef bu işler böyle oluyor zamanla ortak paydası kalmayan arkadaşlıklara mesafe koyuluyor

Son düzenleme:
İşte zor diyorum artık onun dertleri hep bebek üzerine olacak ve doğduktan sonra da hep çocuk hakkında konuşmak isteyecek. Hayata farklı yerlerden bakınca o sizin derlerinizi anlamaz siz de onunkini. Maalesef bu işler böyle oluyor zamanla paydası kalmayan arkadaşlıklara mesafe koyuluyor.

evet evli ile brkar arkadaşlıklarda bitiyor demesemde uzaklaşılıyor maalesef. hayata bakış, yaşam tarzı, dertler, sohbet konuları tutmayabiliyor genelde. uzun uzun sohbet edilmiyor görüşülüyor ama insanlar kendi pencerelerindekilerle uyumlanıyor

Niye kopmak istemiyorum diyorsun ki? Sen mesafe koysan, aramalarını açmasan emin ol kızın umrunda olmaz. Seni dinlemiyor, seni sallamıyor yani. Hamilelik vs. bahane. Ciddi ailevi meselelerden geçiyorum diyorsan tabi bunu ciddiye almaması normal mi sence? Ki sen de bir ilginçsin hamile arkadaşına anlayış göstersen dahi bundan rahatsızlık duyuyorsun? İkiniz yakın arkadaş falan değilsiniz. Açma telefonunu, dinleme. Kopmayacaksınız sadece mesafeli olun. Yakın falan değilsiniz. Sen öyle sandığın için içine dert oluyor.

Ya boşver, arana mesafe koy, görüşme. Hamileyse hamile, onu sen hamile bırakmadın ya, ne dinleyeceksin dertlerini, ne çekeceksin nazını.?Allah sağlık versin, sağlıkla doğursun inşaallah de geç. Çocuğunu evlendirdiğinde görüşürsün tekrar. Ciddiyim bak.

Mide bulantisi icin doktor hap veriyor
Bunu soyleyebilirsiniz
Yani surekli midem bulaniyor diye dertlenmek cozum saglamaz ki
Insan mutfaktaki tencereden bile tiksiniyor o donem anliyorum onu da ama benim kimseyle konusacak mecalim yoktu
Iyi yine size dertlenecek kadar cenesi enerjisi varmis
Ama genel olarak sizi dinlemeyen hep ben odakli biriyse dogumdan sonra lohusalikta daha da gergin olacagi icin icinizden gececektir
Nazini cekeceginiz biriyse destek olun
Ama o hep boyleydi hep varsa yoksa kendi dertleri diyen biriyseniz de mesafenizi koyun simdiden

Back
X