• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Çok yorucu sizi çok iyi anlıyorum , benimde arkadaşım hamile ve sürekli aldıklarını ne zaman çanta hazırlayacağını en az 10-15 kez anlattı. 5 dk sesli kayıtlar atıyor, ama benim iki küçük bebeğim var bu kadar konuşamam her gün konuşmayalım diyecektim, eşim yanlış olur dedi. Yazdıklarına çok geç ve kısa cevaplar verin ben şuan öyle yapıyorum, zamanımı ona ayırmıyorum. Yoksa günlük 3-4 saatimi alır. Hayır farkına da varıyor anlamıyorum bunalttığını anladığı halde devam ediyor. Çözüm ya söyleyeceksiniz kaybedeceksiniz, ya da kısa ve geç cevaplar. Doğurmalarını beklicez 😂

Ki insan gerçekten bütün hayatı bebek oluyormuş. Yani gündemimde başka hiç bişey yok. İşte bile kafamda sürekli bebek var, arta kalan zamanda işi yapıyorum 😄 hamilelik sürecinde benimle bunu paylaşamayan insan bebek doğduktan sonra daha zor ki paylaşması. Bende de var böyle bi tane arkadaş, okudukça o aklıma geliyor 😄
Niye sanki ben kötü bir şey yapıyormuşum gibi konuşmuşsınuz? 2 gün değil 2 aydır böyle bu durum

Niye kopmak istemiyorum diyorsun ki? Sen mesafe koysan, aramalarını açmasan emin ol kızın umrunda olmaz. Seni dinlemiyor, seni sallamıyor yani. Hamilelik vs. bahane. Ciddi ailevi meselelerden geçiyorum diyorsan tabi bunu ciddiye almaması normal mi sence? Ki sen de bir ilginçsin hamile arkadaşına anlayış göstersen dahi bundan rahatsızlık duyuyorsun? İkiniz yakın arkadaş falan değilsiniz. Açma telefonunu, dinleme. Kopmayacaksınız sadece mesafeli olun. Yakın falan değilsiniz. Sen öyle sandığın için içine dert oluyor.
Ya sen beni nerden tanıyorsun ya? Burda ne kadar yukardan yorum yapan insanlar var böyle ? Anlattığım tek bir şeyle her şey hakkında bilgi sahibi olamazsın. anlayış göstermekten mi rahatsızlık duyuyorum? Bunu mu anladın? Senin tarzındakiler bana yorum yapmazsın. Burdan uzaklaşabilirsin

Son düzenleme:
Seni de anlıyorum ama hayatın bazı gerçekleri var. Hayatın farklı dönemlerinde olan arkadaşların paylaşacak şeyleri azalır. Ve hamilelik bunlardan en büyüğü. Nişanlılık, evlilik filan bisey değil. En yakın arkadaşlarım nişanlandı evlendi, ben nişanlandım evlendim. Bu süreçte aramızda hicbisey değişmedi. Ne zaman ki onların bebekleri olmaya başladı işte o zaman hersey değişti. Onlar artık anne. Henüz doğurmasa bile. Hormonları duyguları vs... Onlar artık baya başka tür insan oluyo benim gözümde 😅 Ne sen onu anlarsın ne o seni. Boşver bir süre mesafeli oluver, sonra senin de beben olunca yine ortak bi şeyleriniz olur inşallah.

Bi de yani dinlese hamile kıza dert mi anlatıcan cidden? Ben öncesinde kavgalı olduğum is arkadaşlarıma bile hamile kaldıklarında anlayışlı davrandım, yardımcı oldum filan. Tamam sen kocası değilsin, her nazını çekmen gerekmiyor. Ama derdini de anlatmayıver be gülüm. Hamilelikteki mide bulantısı nasıl bisey bilmiyorum ama bir ara uzun süreli bi hastalik geçirdim şiddetli mide bulantısına sebep olan. Ay inan ki bırak arkadaş filan kocamı anamı babamı bile göresim yoktu. Kimsenin derdi de umrumda olmazdı yani 😅
Anlatmasam da olur ama ben bu durumu çaktırdıysam hala onun midede bulantısını dinlemek zorunda değilim. Kötüyaem kötüyümdür

Yani hamilelik bir sorumluluk bunu bilerek bu yola adım atıyor insanlar. Bence insan o süreçte yönetebilmeyi öğrenmeli en azından eşi dışındakilere bu kadar psikolojik olarak yük olmamalı. Eşinin de çocuğu çünkü her türlü çekmek zorunda. Ama ben ayrı bir bireyim. Anlatabilmişimdir umarım
O zaman hiç arkadaş olamamissiniz demek oluyor bu.hamilelikte gecirmemissiniz anladığım kadarıyla. Hamilelik hastalık değil belki ama hergun farklı bir yerin ağrıyor.bunalara da engel olamıyorsunuz malesef.her hamilelikte aynı geçmiyor. Benim ikinci hamileligim ilkinde çok rahattım ama şuan ağrımasın yerim yok.hayat enerjim bitti.
Dediğim gibi karşılıklı olarak sıkıntılar var gibi duruyor

O zaman hiç arkadaş olamamissiniz demek oluyor bu.hamilelikte gecirmemissiniz anladığım kadarıyla. Hamilelik hastalık değil belki ama hergun farklı bir yerin ağrıyor.bunalara da engel olamıyorsunuz malesef.her hamilelikte aynı geçmiyor. Benim ikinci hamileligim ilkinde çok rahattım ama şuan ağrımasın yerim yok.hayat enerjim bitti.
Dediğim gibi karşılıklı olarak sıkıntılar var gibi duruyor
Ya sen nerden bileceksin ki arkadaş olmadığımı? Ya da bu dediğin şeye ne kadar maruz kaldığımı? Kimse kimsenin 2 ay boyunca her gün mide bunlantosını dinlemek zorunda mı sence ? Her gün diyorum bakar abartmıyorum hem de kendi dertlerim varken

Ya siz ciddi misiniz? Benim kendi sorunlarım var diyorum. Ne kadar dar bir bakış açısıyla bakıyorsunuz? Böyle insanlar hayret editörüm
Çok takılma bence bizim ülkede hamile kadınlara kutsal muamelesi yapılıyor. Dokunulmazlıkları var sanıyorlar. Sadece kendi durumlarını anlatmanın verdiği rahatsızlığın farkında değiller 🤷🏻‍♀️

Çok takılma bence bizim ülkede hamile kadınlara kutsal muamelesi yapılıyor. Dokunulmazlıkları var sanıyorlar. Sadece kendi durumlarını anlatmanın verdiği rahatsızlığın farkında değiller 🤷🏻‍♀️
Ya tek bir şeyden benim dost olmadığımı falan söylemişler gerekçelerimi dile getirmeme rağmen . Çok ciddi hayret ettim

Mesala bu değil hanımefendi. Evet herkesin kendi derdine büyükse bencillikten uzak bir tavırla arada bir nasılsın dememek için mide bulantısı bahane değildir bence değil mi :)
sürekli mide bulantısıyla yaşamak ,sürekli kusmak kolay mı sanıyorsun?insanın kimseye tahammülü olmuyor bu dönemde..valla ben kimseyi görmek istemiyordum o dönem..Doğumdan sonra da farklı olmayacak,bulantının yerini aşırı yorgunluk, stres,eş sorunları..vs alacak..çocuk okula başlayana kadar arkadaşlık beklemeyin bence☺️

Ya tek bir şeyden benim dost olmadığımı falan söylemişler gerekçelerimi dile getirmeme rağmen . Çok ciddi hayret ettim
Herkes hamileyle empati kuruyor da ondan. Aynı heyecanı, ağrıyı, sızıyı bizim de duymamızı bekliyorlar. Olmayınca da dostluğunu/kardeşliğini sorguluyorlar

sürekli mide bulantısıyla yaşamak ,sürekli kusmak kolay mı sanıyorsun?insanın kimseye tahammülü olmuyor bu dönemde..valla ben kimseyi görmek istemiyordum o dönem..Doğumdan sonra da farklı olmayacak,bulantının yerini aşırı yorgunluk, stres,eş sorunları..vs alacak..çocuk okula başlayana kadar arkadaşlık beklemeyin bence☺️
Sürekli kusmak kolay değilse arayıp 2 saat midesinin nasıl bulandığını anlatmasın madem😌

Ben kızıma hamileyken çok kötüydüm. Bulantılar o kokular neler neler ama kalkıp da kimssye sürekli bundan dert yanmadım. Ne alaka yani? Sizin arkadaş ilgi manyağıymış. Gerçek bulantısı olanların konuşacak dermanı bile kalmaz. 7/24 mide bulanmıyor herhalde bi sizi de sorabilir değil mi?
Kendinden başkası önemli değilmiş bn olsam iletişimi azaltırım.

Herkes hamileyle empati kuruyor da ondan. Aynı heyecanı, ağrıyı, sızıyı bizim de duymamızı bekliyorlar. Olmayınca da dostluğunu/kardeşliğini sorguluyorlar
Yo ben empati kurdum onla ama benim de bir hayatım var. Hayatımdaki sorunları bilmesine rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasını hamilelik aklıyorsa bide bu bakış açısıyla bakıp vicdanlarını sorgulasınlar bu yorumları yapanlar

Yo ben empati kurdum onla ama benim de bir hayatım var. Hayatımdaki sorunları bilmesine rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasını hamilelik aklıyorsa bide bu bakış açısıyla bakıp vicdanlarını sorgulansınlar bu yorumları yapanlar

Yo ben empati kurdum onla ama benim de bir hayatım var. Hayatımdaki sorunları bilmesine rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasını hamilelik aklıyorsa bide bu bakış açısıyla bakıp vicdanlarını sorgulasınlar bu yorumları yapanlar
İşte sizin konudaki "sen gerçek dost değilmişsin" denilecek kişi arkadaşınız, siz değilsiniz. Ama çoğu kişi abartılı şekilde arkadaşınızı savunmuş.
Hamileler kutsal görülüyor demiştim dimi?

Beni anlamayanlardan biri daha :) evet kolay değildir çok doğru. Ama iki aydır bununla empati kuruyorum zaten ben de insanım benim de dertlerim var

Niye sanki ben kötü bir şey yapıyormuşum gibi konuşmuşsınuz? 2 gün değil 2 aydır böyle bu durum
Tekrarlıyorum. Hamile kaldığınızda o süreçten geçerken aklınıza ilk şu an yaşanılan şeyler gelecek :) kötü bir şey yapmıyorsunuz ama süreçleriniz çok başka

ben de hamileyim midem bulanıyor. ama kimseyi her gün arayıp ağlamıyorum. onları dinlemek bi nasılsın diye sormak zor gelmiyor. arkadaşı da arayıp midesini anlatacak kadar iyiyse karşısındakini de dinleyebilir.

Back
X