Arkadaşım ne yapmalı???

Bugün bir arkadaşımla konuştum kendisi yeni nişanlandı ama durum bayağı karışık... Görücü usulü oldu.Nişanlısının ailesi düğünde takacakları bilezikleri düğünden sonra geri alacaklarını söylemiş çünkü ev yaptırıyorlarmış borçları varmış. Şimdiden başlamışlar fazla masraf olmasın demeye ayrıca bu kız aile apartmanına gelin gidecek en altta kaynanası üste doğru iki eltisi oturuyormuş.Kaynanasının dört oğlu var ve dördüde bir binada oturacak bu şekilde düşünülmüş.Arkadaşım kaynanasına çok ısınamamış fena birine benziyor dedi ne yapmalı bilemiyoruz.Sizin görüşünüz nedir?
Aile apartmanında oturmak bazıları için çok güzel bazı bayanlar için zulüm gibi bir şey adi üstünde nişanlılık dönemi ilk anneyi babayı eltileri bir görsün tanısin derim baktı uyusmayacak hayatini zindana çevirmesin ama oldu ki çok iyi geçindiler sevdiler ısındılar birbirine o zman bir sorun olacağını sanmıyorum .. ha birde evi varmış beliymiş,yeni evde alinmicak takılar niye alınıyormuş ? Nisanda takılan takılar kız ceyizini yapsın diye takılır , Erkek yapsın diye değil . Dişini göstersin yoksa çok ezilir .

Arkadaşım söz verildi geri dönmek olmaz diyor ama aslında onu bağlayan birşey yok şuan
Olur mu canım öyle şey. Söz verildi diye istemeden evlenilir mi? Direkt nikah kıyılsaymış o zaman neden nişanlanmışlar. Birincisi borçları varsa takmayıversinler bilezik. Millete hava atıcaz diye takıp takıp borç diye geri alıyorlar sinir oluyorum. İkincisi aile apartmanı hayatının hatası olur. Ne özel hayat kalır ne aile bütçesi ne gizli saklı. Vıcık vıcık iç içe yaşarlar, kavgası gürültüsü, kıskançlığı, daha neler olur neler. Düşündükçe daraldım, şart mı evlenmesi? Evlenmesin.

Konuyu enine boyuna düşünürsek altın konusunu düğünden sonra da duyabilirdi. Şimdi kim takabiliyor ki altını gramı olmuş kaç para.. Borca, eve, arabaya gidiyor çoğu zaman.. Kendisinin kira derdi yok, evi olacak ne güzel. Kayınvalide iyidir kötüdür ayrı bir konu. İş bozan başka ilden de gelip bozar. En azından yatıya geleni olmaz. Sıkışınca kapı çalacak birileri olur. Benim teyzem de beraber oturdu senelerce ama iyiydi eltileri güzel geçindiler. Her şey kendinde ve eşinde bitiyor. Kapısını kapatsın otursun ya da iş bulup çalışsın. Zırt pırt görüşemem, bana karışılmasın, senden başkasına haber vermem gittiğimi geldiğimi diye tavrını koysun. Adam madem dürüst biri belli eder kendini etmiyorsa da ben demiştim der ileride. Mesela evlenmeden önce eşim bana demişti babamlar gelinin kıyafetine karışır diye kusura bakma karışamaz dedim ve öyle kabul ettirdim. Kadın güçlü olmalı bazı konularda. Arkadaşınız da her şeyi ölçüp tartıp adım atmalıydı bence. Şu anda sözden dönmek ne kadar önemli değil desek de toplumumuzda önemli. İyice düşünsün, konuşsun ve bir an önce karar versin.

Zor. Yani sevse bir derece diyeceğim ama. Görücü usulüymüş üstelik. Vazgecerdim ben olsam.

Owww arkadaşınız söz verildinin 2 taraflı geçerli olduğunu bilmiyor demek ki verilen altın alınmaz ,alavam diyene söz tutulmaz ,o kadar çok sorun var ki bu işle ilgili ailesine anlatsın atsınlar nişanı

Owww arkadaşınız söz verildinin 2 taraflı geçerli olduğunu bilmiyor demek ki verilen altın alınmaz ,alavam diyene söz tutulmaz ,o kadar çok sorun var ki bu işle ilgili ailesine anlatsın atsınlar nişanı
Ailesi zaten biliyor herşeyi

Ne mecburiyeti var ki bu kadar olumsuzluk icinde evleniyor bu adamla? Elle tutulur yanı yok. Aşkından ölse onsuz yapamam falan dese bi nebze neyse de görücü usulü ise neden çeksin ki bu eziyeti? Kaldı ki şu durumda aşkından ölen evlense 3 seneye kalmaz boşanır.

Millete hava atmak için altın takıp gösteriş yapıp sonra elinden alacaklar saçmalığa bak. Yapamıyorsan o zaman elalame hava atmak için numaradan altın yapmış gibi yapmayacaksın. Hadi onu geçtim aynı apartmanda oturmak daha bi facia.

Ayarlamışlar herşeyi apartmanı daireyi, gelen kıza sormak bile yok istiyor musun diye. Bu şekilde evlenirse kocasından çok o aileyle evlenmiş gibi olacak. Sanki evlenip yuva kurmamışta başka bi aileye evlatlık gitmiş gibi olacak. Tutturacaklar yeme içme bir olsun yatmadan yatmaya evinize gidin diye.

Özel hayat olmayacak. Kocasiyla çıkıp başbaşa gezemeyecek, hemen kapıdan bacadan çıkıp hesap sorup belki de peşlerine takılacaklar.

Kavga etse duyacaklar. Yalniz kalamayacak sürekli zırt pırt kapısı çalacak. O gelmese öteki gelecek. Kocasının izin günleri bi basbasa kahvaltı edemeyecekler. Bi oturup film izleyemiycekler.

Büyükler gelmese çocuklar zırt pırt çıkıp ziline basacak. Bi misafiri bi arkadaşı gelse, gördükleri an damlıycaklar davetsiz. Hatta belki anahtar bile olacak kv de.
Daha aklıma gelmeyen bi çok olumsuzluk.

Hicbir türlü oluru yok kabul edilemez öyle evlilik yürümez. Tanımadığı etmediği adam için kendini ateşe atmasın. Çok pişman olur sonra. Kucağında çocukla boşansa, söz atmaktan daha mı iyi olacak? Aklını başına alsın arkadaşın, kendine bu hayatı mı layık görüyor cidden? Okut burayı pisman olacagi bisey yapmasın.

Arkadaşın kaynar kazana atlasın diyesim geldi. Başlığı okuduğumda.

Arkadaşına akıl verme. Karışma.

Bukadar saymış anlatmış sana bir karar kendi veremiyormu senin aracılığınla akılmı istiyor. Kendi yazsın. Kendi çaba göstersin çözüm için.

Zaten gorucu usulu, ayip olmasin diye tum hayatini yakmaya deger mi? Buyuk bir bela aliyor basina umarim farkindadir

Bugün bir arkadaşımla konuştum kendisi yeni nişanlandı ama durum bayağı karışık... Görücü usulü oldu.Nişanlısının ailesi düğünde takacakları bilezikleri düğünden sonra geri alacaklarını söylemiş çünkü ev yaptırıyorlarmış borçları varmış. Şimdiden başlamışlar fazla masraf olmasın demeye ayrıca bu kız aile apartmanına gelin gidecek en altta kaynanası üste doğru iki eltisi oturuyormuş.Kaynanasının dört oğlu var ve dördüde bir binada oturacak bu şekilde düşünülmüş.Arkadaşım kaynanasına çok ısınamamış fena birine benziyor dedi ne yapmalı bilemiyoruz.Sizin görüşünüz nedir?
Bence arkasına bakmadan kaçsın.
Bir kere takı mevzusu bastan falso. Taki geline hediyedir. Resmi olarak bile geline aittir. Eğer durumları yoksa gösteriş olarak takip geri alacaklarına bir tane yapsınlar ve hediye etsinler gözleri kalmasın yani. Ayrıca arkadaşın kaynanasının temizlikçisi, eşinin de hizmetçisi olmak istiyorsa durmasın evlendin.

İnsan kendini ateşe atmak için neden görücü yöntemini seçer ki? Başını yakabileceği başka bir ton seçenek var sonuçta.
Severek olsa bir nebze anlamaya çalışırım ama adamı da tanımıyor etmiyor.
Ayrılsın, hayatını karartmasın.

Arkadaşın canına mı susamış diyesim geldi okurken :)) Şaka bir tarafa ama madem görücü usulü ve henüz nişan aşamasında kafasına yatmayan ne varsa söyleyip kabul etmesin. Sonra bu olanlar dolduruyor bardağı ve minnacık nikah şekerinden dolayı tartışılıp düğüne bir gün kala bitiyor.

Şu yazdığınızı bir okusun. Kendini bi görsün Eminim cevabı bulacaktır

Ben şunu anlayamadım söz verdik dönmek olmaz diyorsa arkadaşınız siz buraya konu açıp neden sizin görüşünüz nedir diye soruyorsunuz ? İnsanlar ne yapması gerektiğini söylüyor ki zaten bariz ortada eğer arkadaşınız kendi hayatını düşünmeyip verilen sözü daha çok önemsiyorsa yaksın hayatını da geleceğini de öyleyse bize niye soruyorsunuz ? :olamaz:

Back
X