- Konu Sahibi Honeybonny
-
Peki ortak arkadaşlarınız varmıydı ?Aptal ya ve ezik. Bende de vardi bunun gibi bir tanesi kompleksli, neden kocasıyla mutsuz ,ve koca kölesi. Böyleleri mutsuzdurlar ondan yapiyorlar Ben yol verdim cok mutluyum. Gorusmuyorum aramiyorum sormuyorum son yazdiginda da cevap ta vermedim anlamistir artik ne hali varsa görsün. Bu rezille görüşmemek cok yerinde bir karar olmus ogluna vurmasi konusuna girmiyorum bile. Burda kufur ediyorum. Gunluk sporumu yaptirdi bana o kadin.
Neden çocuğun yanılma ihtimali, kadının vurma ihtimalinden daha fazla geliyor size? Taciz tecavüzcüler de iste buradan cesaret alıyorlar.Dört yasında yiğenim var ablama sen ananeme bidaha vuramazsın ben seni döverim vs diyor
Cocugunuz dört ay önceki olayı gercekten hatırlıyormu yada kadın baskasına vururken gördü aklında o kaldı ve onumu anlatıyor
Ben bu konuda çol titizim yani.erkek çocuk olsa bile tacize uğrayabileceğinin bilincindeyim birisi ona istemediği birşey yaparsa ne yapacağını anlattım mizaçlama yaptık...öncelikle çocuğunuza odaklanın. neden bunu size 4 ay söylemedi bu önemli bir nokta. kadindan mı korktu? inanmazsınız diye mi düşündü?
bu konuda çocuğunuza güven verin. biri sana senin rahatsız olacağın biçimde dokunamaz, bir dokunuştan rahatsız olursan( vurma olması sart değil) yapma de ve bağır. hemen gelip bana söyle diyin. hatta canlandırmasını yapın. bu konu çok çok önemli. ne zaman size gelirse ona inanacağınıza söz verin. bu konuya ilişkinizde siz de hassasiyet gösterin.
kadına gelince, bir daha aynı ortamda bulunmam söz konusu dahi olamaz benim. açıkça neden yaptığını sorun. çocuğunuza inandığınızı belli edin. şikayetçi olacağınızı söyleyebilirsiniz. Çocukla gidip karakola ifade vereceğinizi falan söyleyin korksun biraz. Yaptığı korkunç ve cidden cezası var.
Çocuk doğru söylemiyorsa diyenler olmuş, bu konularda çocuğun beyanı esas alınır. Ne kadar çok şiddet taciz vakasının üzeri çocuğa inanmayarak örtülüyor ve ne kadar çok çocuk inanmazlar diye gidip yetişkinlere söyleyemiyor.
Yeni bi olay değil 4ay önceki bi olay ve cocuk cok kücük genelde kücük cocuklara kötü bişey yaptıgında hemen şikayet ederlerNeden çocuğun yanılma ihtimali, kadının vurma ihtimalinden daha fazla geliyor size? Taciz tecavüzcüler de iste buradan cesaret alıyorlar.
Kıyamam ona. Benim kızım da çok sevgi dolu. O sebeple ekstra takıntılıyım bu konuda.Ben bu konuda çol titizim yani.erkek çocuk olsa bile tacize uğrayabileceğinin bilincindeyim birisi ona istemediği birşey yaparsa ne yapacağını anlattım mizaçlama yaptık...
Benim oğlum çol sevgi pıtırcığıdır herlese sarılır öper v.s gwçen gün konuşuyordum dedim sen x teyzeyi neden öpmüyorsun çğnkü bana vurdu dedi , olayı da öyle anladım.
Hemen anlattım birisi sana birşey yaparsa gelip bana söylemen gerekir bi sana asla kızmayız diyede anlattım... Ama o konuda haklısınız
Şu alaka, boyle bir şeye cesaret eden insanlar çocuk nasilsa söylese de kimse inanmaz diye düşünüyor.Yeni bi olay değil 4ay önceki bi olay ve cocuk cok kücük genelde kücük cocuklara kötü bişey yaptıgında hemen şikayet ederler
Taciz tecavüzcülerin cesareti ne alaka yahu yazdıgımı kendi kafanıza göre saptırmayın
Elbetteki öyle ama kendi yiğenimden örnek verdim bizimki kendi hayal dünyasında ablamın annemi dövdügünü yaşatabiliyor meselaŞu alaka, boyle bir şeye cesaret eden insanlar çocuk nasilsa söylese de kimse inanmaz diye düşünüyor.
Hemen şikayet etme durumu, yaşanan olaya ve çocuğun mizacına göre değişir.
Yanlış anlamayın nolur, cidden cok onemli çocuğun sözüne inanmak.
Olsun, inanmasınlar. Çocuk bilecek annesinin tavrını. Annem bana inandı ve yanımda diyecek.Elbetteki öyle ama kendi yiğenimden örnek verdim bizimki kendi hayal dünyasında ablamın annemi dövdügünü yaşatabiliyor mesela
Birde üstünden zaman gectigi ve aralarında azda olsa husumet oldugu icin ortak arkadaslarıda daha önce böyle bi durum görmedilerse inanmayabilirler
Aile ve ogretmen disinda kismini okuduktan sonra gerisini okumadim ! O nedemek ya ne yani terbiye adi altinda COCUGUN yedigi tokatlar mubahmi kendinize gelin baskasi vurmus etmis onun hesabindan once kendi zihninizi duzeltin sonra da gidin o kadinin kapisina dayaninİyi akşamlar hanımlar
Benim oğlum sayesinde tanıştığım bir arkadaşım vardı ilk başlarda iyiydik ama sonları biraz tuhaf hareketlerini görünce kendimi çektim ama ben bu kişi ile oetak arkadaşımız çok fazla o grupla da baya nir gezme falan oluyor. Birde günümüz vardı benim oğluma kendi gününde vurmuş 4 ay önce oğlum bugün söyledi oğlum 4 yaşonda ve anlattığı vurma şeklini de görüşmüştüm birkaç kere çocuklarına vururken.... Yani oğlum yalan söylemiyor eminim....
Vurmada şöyle eline vurmuş ha eğer diyeceksrniz ki ne var bir şey yazmayın çünkü ben grupta ve normalde kimsenin çovupuna laf bile söylemem bırak vurmayı...kimsenin haddi değildir terbiye vermek aile ve öğretmen dışımda...
Sinirimden nefes alamoyorum yani böyle bunun hesabını sormsk istiyorum...
Zaten grup içünden de bir iki kişi bana dedikodusunu yaptı ama ben genç düşünememiştir falan dedim zaten bana da tuhaf tuhaf konuşuyor rencide etmeye çalışıyor ben alttan alıyorum genelde salağa falan yatıyotum çünkü hıxursuzluk çıksın istemiyordum ve kendim götüşmeyi de bırakmıştım şimdi arada grupta toplsnınca götüşüyoruz...
Çocuğuma yapılan şeyin hesabını sormak istiyorum ve oğlumdan özür dilemesini..
Bana bir yol gösterin....
Küçücük çocuğun lafıyla yola çıkmak riskli..İyi akşamlar hanımlar
Benim oğlum sayesinde tanıştığım bir arkadaşım vardı ilk başlarda iyiydik ama sonları biraz tuhaf hareketlerini görünce kendimi çektim ama ben bu kişi ile oetak arkadaşımız çok fazla o grupla da baya nir gezme falan oluyor. Birde günümüz vardı benim oğluma kendi gününde vurmuş 4 ay önce oğlum bugün söyledi oğlum 4 yaşonda ve anlattığı vurma şeklini de görüşmüştüm birkaç kere çocuklarına vururken.... Yani oğlum yalan söylemiyor eminim....
Vurmada şöyle eline vurmuş ha eğer diyeceksrniz ki ne var bir şey yazmayın çünkü ben grupta ve normalde kimsenin çovupuna laf bile söylemem bırak vurmayı...kimsenin haddi değildir terbiye vermek aile ve öğretmen dışımda...
Zaten grup içünden de bir iki kişi bana dedikodusunu yaptı ama ben genç düşünememiştir falan dedim zaten bana da tuhaf tuhaf konuşuyor rencide etmeye çalışıyor ben alttan alıyorum genelde salağa falan yatıyotum çünkü hıxursuzluk çıksın istemiyordum ve kendim götüşmeyi de bırakmıştım şimdi arada grupta toplsnınca götüşüyoruz...
kız ya ablan anneni dövüyorsa? bi araştırsanıza ya dogruysa?Elbetteki öyle ama kendi yiğenimden örnek verdim bizimki kendi hayal dünyasında ablamın annemi dövdügünü yaşatabiliyor mesela
Birde üstünden zaman gectigi ve aralarında azda olsa husumet oldugu icin ortak arkadaslarıda daha önce böyle bi durum görmedilerse inanmayabilirler
Sonuna kadar haklisiniz 4 yasinda ustelik kim oluyormus o terbiyesiz kadin yolardim direk okulda az kavga etmedim cocukla ilgili oyle bi dunya yok herkes haddini bilecek kimse cocugundan degerli degil insanin hadsiz cok sinirlendmİyi akşamlar hanımlar
kız ya ablan anneni dövüyorsa? bi araştırsanıza ya dogruysa?
Evet çocuktan çocuğa fark ediyor gerçekten ama anne olarak çucuğunun fıtratını biliyorsun..Şu alaka, boyle bir şeye cesaret eden insanlar çocuk nasilsa söylese de kimse inanmaz diye düşünüyor.
Hemen şikayet etme durumu, yaşanan olaya ve çocuğun mizacına göre değişir.
Yanlış anlamayın nolur, cidden cok onemli çocuğun sözüne inanmak.
Ben %99 eminim , ve bütün sakinliğimi koruyup haklıyken haksız konuma düşmeyeceğim yani.Küçücük çocuğun lafıyla yola çıkmak riskli..
Yetişkin şahidiniz yok.
Karşıdaki makul biri olsa, bir şekilde konuşulur ama bu durumda zor.
Evwt mesela ne kadar büyük tramva...Daha bgn bir veli oglumjn sinifinda ki bir cocugi ariyodu hayirdir ddm noldu ogluma tekme atmis hesabini soracam diyo pardon siz kimsiniz dedim kmsenin cocuguna hesap sormaya hakkinz yok bi derdiniz varsa idareye bildirin ben soracam hesabini diyo dengesiz 40 yasind akadin 9 yasindaki cocuga hesap soracakmis bak bak bak sen hemen mudure gttm bildrdim dengesiz
Siz gerekeni yapin. Oglunuz annesinin ona inandığını ve yaninda olduğunu görsün onemli olan o. Bu onun için çok onemli, ömür boyu unutamayacağı ve onu türlü tehlikeden koruyacak bir ders olacak.Evet çocuktan çocuğa fark ediyor gerçekten ama anne olarak çucuğunun fıtratını biliyorsun..
Arkadaşımın oğlu var annem babam bana vuruyor yemek vermiyor falan diyor ama kesinşikle yok böyle birşey..
Yani anne olmadan önce duysam böyle birşey uydurıyor diyebilirdim ama her çocuğun huyu farklı oluyot ben oğlumun yalan söylemeeiğine eminim yani....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?