arkadaşım yıllardır hayatını birinin takip ettiğini düşünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şizofreni diye teşhis getirmeyin arkadaşlar hemen, bipolar atak mevsimleri geliyor, hareketlilik enerji hali nasıl arkadaşınızın? Konuşmaları çok ve hızlı mı? Uyku durumu nedir? Ya da depresyon durumundan bir psikoza filan mı bağladı ki?

Elbette bir psikiyatr, klinik psikolog görmeli, ben annesine çok üzülüp tetiklendiğini düşündüm, illa şizofreni olması gerekmiyor şu halin yaşandığı pek çok psikolojik durum mevcut, okb de dahil tedavi edilmediği sürece böyle ilerleyebilir.

Arkadaşınızın ailesi ile bir konuşun, abilerine kardeşlerine babasına vs bi anlatın gözlemlerinizi,gidişatın iyi olmadığını.
hep çok ve hızlı konuşurdu.bu aralar çok kilo verdi ve depresifti derslerden dolayı çok koşturduğundan bahsediyor aynı zamanda part time çalışıyor okulda.yani hep koşturuyor yorgun ve depresif

Bu tip hoşlanılma sanrıları erotomani olarak geçiyor bildiğim kadarıyla. Genel olarak ise hezeyanlı bozukluk olarak adlandırılıyor diğer şizofreni belirtileri yoksa. Ama içgörüyü etkileyen herhangi başka bir hastalık kaynaklı da olabilir tabiki.
Bu durum benim başıma gelse, durumu farkedenlerin acilen ailemle iletişim kurup benim psikiyatra gitmemi sağlamalarını isterdim. Bence sizde öyle yapmalısınız arkadaşınız için. Belki annesi hastalığı için destek alıyormuş gibi yapabilir o sırada kızını da yanında getirmiş gibi yapabilir. Ya da siz bir psikiyatristten randevu alıp arkadaşınızı psikoloji okuduğu için destek olarak yanınızda getirmiş gibi yapabilirsiniz. Önden siz girer konuşursunuz sonra psikiyatrist arkadaşınızı çağırır.

Bu durum ilerlemeden ailesini bilgilendirmeniz iyi olur ama. Böyle hastalıklarda kişinin uyku düzeni yanında aşırı duygusal tepkiler verilmemesi vs. Önemli. Ailesi bilirse ona göre hareket ederler daha çabuk toparlar arkadaşınız.
adama gidip açıldığı için bunun abileri ve babası tarafından öğrenilmesini hoş karşılamaz annesine uygun bir dille anlatmaya çalışalım o zaman. gerçi bir aile dostları vardı şuan aklıma geldi ay ona ulaşabiliriz

hep çok ve hızlı konuşurdu.bu aralar çok kilo verdi ve depresifti derslerden dolayı çok koşturduğundan bahsediyor aynı zamanda part time çalışıyor okulda.yani hep koşturuyor yorgun ve depresif

Ailesi ile iletişime geçin siz, daha ilerlemeden bu hal. Biz buradan ne desek boş, bir doktorun görmesi, müdahale etmesi gerekiyor ailesi eşliğinde.

Geleceğin psikoloğu, psikoloğa gitmeyi reddediyor. İlginç. Hiç normal değil annesiyle paylaşsanız böyle bir durum olduğunu nasıl bir yapıdalar ailesi

kendini yalnız hissettiği için bunlara sardı ve sonuçta yakın arkadaşım yanında olamadığım için kendimi suçluyorum
Kendinizi suçlamayın bence zaten destek oluyorsunuz ama çok daha fazla yanında olsaydınız bile muhtemelen bu konuda bir değişiklik olmazdı.

Geleceğin psikoloğu, psikoloğa gitmeyi reddediyor. İlginç. Hiç normal değil annesiyle paylaşsanız böyle bir durum olduğunu nasıl bir yapıdalar ailesi
mum dibine ışık vermez.psikoloğa gitmesini ilk söylediğimde ben deli değilim dedi. normalde psikoloğa giden insanların deli olduğunu düşünmüyordu tabiki. genel bir inkar halinde.onu yargılamak yerine anlamaya çalışıyoruz.
aslında ailesi çok katı ve yargılayıcı değil fakat bu durumu annesi kaldırabilecek mi bilemiyoruz.hasta çünkü.

Adama söyleseniz adam birşeyler yapamaz mi acaba. Bilemedim bu konularda hic bilgim yok ama. Psikoloji öğrencisiymiş birde. Allah yardımciniz olsun. Bence bir annesiyle konuşun, veya hocaları ile.

Adama söyleseniz adam birşeyler yapamaz mi acaba. Bilemedim bu konularda hic bilgim yok ama. Psikoloji öğrencisiymiş birde. Allah yardımciniz olsun. Bence bir annesiyle konuşun, veya hocaları ile.
adamın yanına gitmeyi düşündük hatta arkadaşımıza da dedik ama sonra mantıksız geldi. normal hayatını yaşarken birkaç kişinin gelip böyle şeyler anlatması ve içinde değilsin ama içindesin de of çok şaşırtıcı

Öncelikle arkadaşınız psikolog olduğu için kesinlikle çok daha iyi bir psikiyatr/psikologa gitmeli. Eğer sınıf arkadaşı varsa tandiginiz iletişim kurup bunu onunla paylaşın. Çünkü kendisi oturduğunda carpitmalarinin farkında olur hatta ne yapacağını da bilir fakat süre sonra bu onu bastırmaya itebilir.

Arkadasin bu kisiyi sevdigini söyledi mi size yoksa kendi varsayiminiz mi bu?

Sonucta takip edildigini düsünüyormus ve rahatsiz oluyormus?
Rahatsiz olmasa sosyal medya hesaplarini kapatmazdi.

Yani arkadisiniz sevmiyor bu kisiyi.. kendiniz öyle cikarimlarda bulunmussunuz gibime geliyor..

Öncelikle arkadaşınız psikolog olduğu için kesinlikle çok daha iyi bir psikiyatr/psikologa gitmeli. Eğer sınıf arkadaşı varsa tandiginiz iletişim kurup bunu onunla paylaşın. Çünkü kendisi oturduğunda carpitmalarinin farkında olur hatta ne yapacağını da bilir fakat süre sonra bu onu bastırmaya itebilir.
okuldaki arkadaşlarına da anlatıyor diye biliyorum yani çevresindeki herkesin haberi var ama kimse bir şey yapmamış

Arkadasin bu kisiyi sevdigini söyledi mi size yoksa kendi varsayiminiz mi bu?

Sonucta takip edildigini düsünüyormus ve rahatsiz oluyormus?
Rahatsiz olmasa sosyal medya hesaplarini kapatmazdi.

Yani arkadisiniz sevmiyor bu kisiyi.. kendiniz öyle cikarimlarda bulunmussunuz gibime geliyor..
keşke öyle olsaydı... dün yine söyledi

okuldaki arkadaşlarına da anlatıyor diye biliyorum yani çevresindeki herkesin haberi var ama kimse bir şey yapmamış
Tamam güvendiğiniz biri ile iletişime geçip öncelikle yardım edebilecek hocaları varsa onunla bi öngörüsme yapıp en azından yol göstermelerini isteyebilirsiniz. Fakat uzun vadede bunu muhakkak annesi ile paylaşın. yasadıgı şeyler, varsa genetik yatkınlık, tam olarak psikozlu durumların ortaya çıkma yaş aralığında.

Tamam güvendiğiniz biri ile iletişime geçip öncelikle yardım edebilecek hocaları varsa onunla bi öngörüsme yapıp en azından yol göstermelerini isteyebilirsiniz. Fakat uzun vadede bunu muhakkak annesi ile paylaşın. yasadıgı şeyler, varsa genetik yatkınlık, tam olarak psikozlu durumların ortaya çıkma yaş aralığında.
benim okulum başladığı için ben burada olamayacağım ama kendi okulumda psikiyatrideki hocamla görüşüp adım atmaya karar verdim. ayrıca aile dostlarıyla görüşeceğiz. teşekkürler

mum dibine ışık vermez.psikoloğa gitmesini ilk söylediğimde ben deli değilim dedi. normalde psikoloğa giden insanların deli olduğunu düşünmüyordu tabiki. genel bir inkar halinde.onu yargılamak yerine anlamaya çalışıyoruz.
aslında ailesi çok katı ve yargılayıcı değil fakat bu durumu annesi kaldırabilecek mi bilemiyoruz.hasta çünkü.
Hocalarıyla konuşmak da ne kadar doğru olur bilemedim sonra okulda sıkıntı falan çıkarmasınlar. Siz gitseniz psikoloğa durumu anlatsanız saçma mı olur bilemedim

pardon neye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım ama bilale anlatır gibi anlatayım ADAMI SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ okey?

niye sinirleniyorsunuz? Karsit fikirlere acik degilsiniz anlasilan.

bence arkadasiniza karismayin.
ki zaten psikoloji okuyormus. sizden yardim da istememis. yani sizi ilgilendiren bir durum yok.

Bahsettigi konular hosunuza gitmiyorsa bu konulari duymak istemiyorum dersiniz konu kapanir.

Konuda celiskiler var. Sonucta rahatsiz oldugu bir durumdan bahsediyor size ve sevdigini söylüyormus.
Ikisi bir arada olmaz.
Takip edildigini dinlendigini söylüyorsa ondan nefret etmeli rahatsiz olmali sonucta?

Ortaligi karistirma ve arkadasin hayatini aile dostlarina oraya buraya dökme hakkiniz yok.

Son düzenleme:
niye sinirleniyorsunuz? Karsit fikirlere acik degilsiniz anlasilan.

bence arkadasiniza karismayin.
ki zaten psikoloji okuyormus. sizden yardim da istememis. yani sizi ilgilendiren bir durum yok.

Bahsettigi konular hosunuza gitmiyorsa bu konulari duymak istemiyorum dersiniz konu kapanir.

Konuda celiskiler var. Sonucta rahatsiz oldugu bir durumdan bahsediyor size ve sevdigini söylüyormus.
Ikisi bir arada olmaz.
Rahatsiz oldugun insani sevmezsin degilmi..

Ortaligi karistirma ve arkadasin hayatini aile dostlarina oraya buraya dökme hakkiniz yok.
uzun uzun yazmaya gerek bile görmüyorum umarım hayatınızdaki insanların size asla ihtiyacı olmaz gidip konuyu tekrar okuyun falan.zaten ne yazsam boş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X