merhaba
kısa kesmeye çalışacağım. en yakın arkadaşlarımdan biri bu arkadaşım ve bu durum beni korkutmaya başladı.
arkadaşımın annesi kanser oldu ve hala tedavi görüyor.6 kardeşler ve 3 abisi var fakat aile yapısından dolayı en büyük kız olduğu için tüm işler bu arkadaşıma bakıyor. aynı zamanda psikoloji öğrencisi.YANİ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORDU.
bir yerde kitap tahliline gitmeye basladı geçen sene ve orada çalışan bir adamı bize anlatmaya başladı.en başta sadece beğendiğini düşündüm ve normal geliyordu bana. fakat adam 10 yaş büyük ve 2 kitabı var.yazar olmasından arkadaşım çok etkilendi.(entelektüel bir kimliği vardır.kendi çapında şiirler yazılar yazıyor o da). adamla konuştu fakat devamı gelmedi.adam aslında onu geçiştirdi totalde 1 kere yüzyüze konuştular.
bu adam arkadaşıma instagram hikayesini gizlemiş,stalk yaparken arkadaşım bunu fark ediyor ve daha ilk aylar... adımı biliyor,hesabımı biliyor ,beni takip ediyor diye düşünmeye arkadaşım oradan başladı. adam ne paylaşsa paylaşımın altına ne yazsa hatta spotify hesabında hangi şarkıyı dinlese üzerine alınmaya ve ona cevap vermeye başladı. ne zaman konuşsak bunları anlatır oldu.bende o zamanlar tamam bunlar oluyordur belki fakat elimizde dişe dokunur bir şey yok git konuş öyle üzerine konuşacağımız adam akıllı şeyler olur bunlar sadece birer ihtimal diyerek adamla konuşmaya ikna ettim.fakat adamdan bir şey çıkmadı işte.
hatta başka bir kız vardı onları konuşurken görmüş asla sevgili olduklarına ihtimal vermiyor kızın adamın peşinden koştuğunu adamın istemediğini falan söylüyordu.asla gözlerini açamadım kızlar ne anlatsam boştu kendi yazdığı senaryolara insanlar bulmuş hayatını öyle yaşıyordu.
adamla konuştuktan sonra birkaç kere daha konuşmak istedi adam hep geçiştirdi. bunları bana anlattığında ben yükseldim biraz ve sert konuştum artık bu işi bırakmasını adamın ilgilenmediğini hatta o kızla belki de sevgili olduklarını söyledim. ondan sonra unutmaya çalışacağını kötü tecrübeler yaşadığını falan söyledi öylece kaldı bu olay.ben de unutuyor falan sanıyordum meğer kafasından kura kura yaşamaya devam etmiş.
ben şehir dışında okuduğum için yeni geldim dün buluştuk ve son durum ADAMIN TELEFONUNDAN BİLGİSAYARINA AYRICA SADECE ONUN TELEFONUNU DEĞİL AİLESİNİN VE YAKIN ARKADAŞLARININ DA TELEFONU FALAN İZLEDİĞİNİ hatta dinlediğini HER YAPTIĞINDAN HABERİ OLDUĞUNU söylüyor.
hatta lisedeyken telefonu çalınmıştı ,yani 5 yıl önceki olay,bilgilerine ulaşmak için telefonunu çalanın da o olduğunu o zamandan beri arkadaşımın hayatını izlediğini ve annesi kanser olduğu zaman bu zor zamanlarda yanında olmak için ortaya çıktığını fakat arkadaşımın okulu bitmediği için okulunu bitirmesini beklediğini ve o yüzden yüzyüze konuşurken de geçiştirdiğini çünkü doğru zamanı beklediğini falan söylüyor.
çok uzun ve karman çorman bir şeyler oldu ama inanın 1 yıldır anlattığı şeyleri toparlamaya çalışıyorum aynı zamanda dehşete düşmüş bir haldeyim ve çokta üzgünüm demek ki yanında yeterince olamamışım.
ŞİMDİ BURAYA NEDEN YAZIYORUM ÇÜNKÜ PSİKOLOĞA GİTMEYİ REDDEDİYOR DURUMA TAMAMEN HAKİM OLDUĞUNU,KENDİ İÇİNDE HALLETMESİ GEREKTİĞİNİ,TELEFONUNU VE HATTINI DEĞİŞTİRECEĞİNİ,SOSYAL MEDYADAN UZAK KALACAĞINI SÖYLÜYOR.
ONA NASIL YAKLAŞMALIYIM? NASIL DESTEK ALMASINI SAĞLAYABİLİRİM?BU SAPLANTIDAN ONU NASIL KURTARABİLİRİM?