- 4 Eylül 2014
- 1.675
- 7.128
- 358
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Netten araştırdım.Hastalik yeni oluştuğunda ilaçla kremle diyetle egzersizle geçiyor.Ama bu hastalık ilerlerse isim ameliyata kaldı ki.Ben annemde zaten ilaç istemediği için ben kendime bakicam egzersiz yapicam beslenmeme dikkat edicem dedi.Etti genede şeker komasına girerek vefat etti.
1 ay insan WC çıkamaz mi ? Ara ara çıktım dese tamam ? Ki kendisi hep ağır yemekler yemiş ben reflü den beri ne acı yiyebiliyorum.Ne baharatlı.Ekmek yiyemedim.Vucudum çoğu şeyi almıyor.Abartan demişsin ama onun 1 ay çektiğini ben 2 gün zor çektim diyorsun. Belki de o konuda abartmıyordur.
Ama diğer konularda diplomanı hangi duvara astın ya doktor olduğunu bilmezdim de geç, kafaya takılacak bi konu değil
O acıya dayanabilecekmisin endoskopiye gir ama yediğine içtiğine dikkat et.Endoskopiyi kolay mı sandın.Diyorum ki dogrulamiyorum.Sirt üstü yatiyorum.İlac kullandım yoksa akşama kadar yatıyorum hep işte başkası yattığıma sabretmezmis.Bicak kesiği gibi ağrı saplanıyor.Ne oturabiliyorum ne yuruyebiliyorum ilaç hafifletti şuanda ağrim var sizi şeklinde.
Allah razı olsun.Anestezi olmayacakmış ama.Mekanı cennet olsun annenizin. Korkmayın endoskopi acı verici bir şey değil, ben yaklaşık 3-4 kez oldum işlem sırasında baygın oluyorsunuz zaten, bittikten sonra uyandırıyorlar. Yaklaşık 10 dakika kadar sürüyor. Anlamıyorsunuz bile. Geçmiş olsun şimdiden.
Çok geçmiş olsun, endoskopi illaki zordur ama bu kadar katlanılamayacak olsa zaten bu kadar sık yapılabilir bi işlem olmaz. Sen dinleme onu hastayken sana destek olacağına köstek oluyor1 ay insan WC çıkamaz mi ? Ara ara çıktım dese tamam ? Ki kendisi hep ağır yemekler yemiş ben reflü den beri ne acı yiyebiliyorum.Ne baharatlı.Ekmek yiyemedim.Vucudum çoğu şeyi almıyor.
Bende ona kızıyorum mesela.4 yaşındaki çocuk hala bebek arabası kullanıyor.Gecen düşmüşler oğluyla.Cocugu kucağına almış.15 20 dklik yolda dedim yoruluyorsa ara ara dinlenseydiniz.Cocuk bütün gün evde duruyor dışarı çıkınca bebek arabası çok kosuyormus yetisemiyormus çocuğa.Kıyas yaptığında “herkes bir değil” de geç.
Ben hamileyken bu durumu yaşıyordum. Çoğu kişi “ikizlere nasıl bakacaksın, bakamazsın, masraflı, yorucu” gibi beni ve eşimi dibe çeken şeyler söylüyorlardı ve biz ciddi ciddi oturup üzülüyorduk. En son “siz beceriksizseniz biz ne yapalım?” dedim. Son oldu. Yapıştır cevabı geç
Beslenmene dikkat et.Hijyen önemli diyor.Çok geçmiş olsun, endoskopi illaki zordur ama bu kadar katlanılamayacak olsa zaten bu kadar sık yapılabilir bi işlem olmaz. Sen dinleme onu hastayken sana destek olacağına köstek oluyor
Allah razı olsun.Anestezi olmayacakmış ama.
Sanane :) ya da konuya dahil etmiyorum.Şuan biraz rahatsizim ağrım var.Krem ve ilaç kullandım.Hafifledi sizi şeklinde oluyor.2 3 gündür atak geçiriyordum.Arkadasimda yillar önce bu rahatsızlıktan geçirmiş ve 1 ay çekmiş mümkün değil ben 2 gün zor dayandım.Herseyi abartir.İste sen çocuk dogurursan hiç dayanamazsin buna bile dayanamiyorsan diye konuşuyor.Endoskopiye girme.Sen niye doktora gittin sana ilaç vereyim sen endoskopinin ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun diyor.Boyle abartan kendi yorumunu katan insanlara ne cevap veriyorsunuz ?
15-30 dk arası sürüyormuş.O dedi galiba 30 cm korktum.Zaten muayene olurken çekindim kendimi kastım.Anestezisiz denemedim, imkanınız varsa başka bir hastaneye gidin, ama tecrübe ettiğim kadarıyla anestezi ile çok kolay ve acısız oluyor. Kolaylıklar dilerim, arkadaşınız her türlü abartıyor emin olun.
15-30 dk arası sürüyormuş.O dedi galiba 30 cm korktum.Zaten muayene olurken çekindim kendimi kastım.
Sen yaptirdinmiözelde yaptır anestezili.
Sen yaptirdinmi
Öyle insanları çevremde bulundurmuyorum. Dibe çekmek için bir kez çırpındığını gördüğüm an salıyorum. Hiç işim olmaz.Şuan biraz rahatsizim ağrım var.Krem ve ilaç kullandım.Hafifledi sizi şeklinde oluyor.2 3 gündür atak geçiriyordum.Arkadasimda yillar önce bu rahatsızlıktan geçirmiş ve 1 ay çekmiş mümkün değil ben 2 gün zor dayandım.Herseyi abartir.İste sen çocuk dogurursan hiç dayanamazsin buna bile dayanamiyorsan diye konuşuyor.Endoskopiye girme.Sen niye doktora gittin sana ilaç vereyim sen endoskopinin ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun diyor.Boyle abartan kendi yorumunu katan insanlara ne cevap veriyorsunuz ?
En iyisi galiba.Dr'un verdiği ilaç açımı hafifletti birazda perhiz yapmaya çalışıyorum.Öyle insanları çevremde bulundurmuyorum. Dibe çekmek için bir kez çırpındığını gördüğüm an salıyorum. Hiç işim olmaz.
O acıya dayanabilecekmisin endoskopiye gir ama yediğine içtiğine dikkat et.Endoskopiyi kolay mı sandın.Diyorum ki dogrulamiyorum.Sirt üstü yatiyorum.İlac kullandım yoksa akşama kadar yatıyorum hep işte başkası yattığıma sabretmezmis.Bicak kesiği gibi ağrı saplanıyor.Ne oturabiliyorum ne yuruyebiliyorum ilaç hafifletti şuanda ağrim var sizi şeklinde.
Anestezisiz dedi doktor.Kimisi korkulacak birşey yok diyor.Ahh nuran bu mide sorunlari hep sinir stresten oluyo. Kocan olcak o adam aramadi mi hic?
Endoskopi islemini ozel hastaneler sedasyonla yapiyor bu arada yani uyutuyorlar.
Kendisine beni sadece boşanma işi için ara dedim ve büyük ihtimal burada yazdiklarima gücendi aramıyor.Anestezisiz dedi doktor.Kimisi korkulacak birşey yok diyor.
Kendisine beni sadece boşanma işi için ara dedim ve büyük ihtimal burada yazdiklarima gücendi aramıyor.
Özelimizi yazıyorsun diye kızıyor.Kiskanclik ta var.Sevmiyor 3 ncü kişiye birşey anlatılmasıni.Ozel hastane anestezi ile yapar.
Askta gurur olmaz bence. Ne yazdin ki gucendi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?