Arkadaşıma haksızlık mı ettim

uykusuzbezelye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
100
58
28
Merhabalar, geçenlerde yine konu açmıştım erkek arkadaşımla biraz sıkıntılarımız vardı
Üç dört senedir samimi olduğum bir arkadaşım var. Adına ayşe diyeyim. Erkek arkadaşımın benden önce de arkadaşıydı.
Her neyse beni aradı ve erkek arkadaşımın geçen yıl başka bir kızla görüştüğünü, sevgilimin arkadaşlarının çoğunun bunu bildiğini daha sonra ben öğrenirim diye korkup kızla iletişimini kestiğini ve ayşenin erkek arkadaşıyle benimkinin arası bozulduğu için bunları ayşeye anlattığını söyledi.
Ayşenin erkek arkadaşı da değer verdiğim bir insan, yakın arkadaşımdı.
Velhasıl bahsi geçen kızla, bildiği iddia edilen arkadaşlarla ve sevgilimle konuştum mevzu çok farklıymış. Ayşeye yanlış anlatılmış ya da kendisi olayı abartarak bana yansıtmış.
Problem şu ki ayşenin bildiği şey yanlış da olsa o benim aldatıldığımı sanıyordu ve neredeyse bir yıldır bunu benden saklıyordu.
Burda "acaba arkadaşıma aldatıldığını söylesem mi" konularını çok görüyorum ve kesinlikle söylenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Hayır madem söyleyecekti neden bir yıl sustu? Ya olay gerçek olsaydı, benim bir yıl aptal yerine konmama müsaade etmiş olacaktı?
Ben şu an ayşe ve onun erkek arkadaşıyla görüşmüyorum. Kendimce çok kızgınım. Ama ortak arkadaşlarımız üzülmemden korktuğu için söylemediğini, iyi niyetli olduğunu falan söylüyorlar
Sizce abartıp ayşeye haksızlık mı ediyorum?

Bencede görüşmemelisin
Haksızlık falan etmiyorsun olması gereken bu

İnanın böyle düşünmenize çok sevindim.
Sanki suçluymuşum gibi "Aman uykusuzbezelye ne uzattın" tepkisi alıyorum

Bence arkadaşına şans vermelisin. Belki bir yıl boyunca oda vicdan muhasebesi yaptı. Bak sonunda sevgilin seni inandırmış öyle biley olmadığına. Belki o zaman söylese olaylar çöl daha büyük olmuş olabilirdi

Eğer böyle bir durum varsa ben ortada 'Arkadaş' göremiyorum.. Hangi arkadaş 1 yıl böyle birseyi kafasında tutabilirki

Bilemedim ki Ayse acaba gercegi mi anlatmis yoksa gercek olsugunu sandigi seyimi yani burda niyet cok onemli iki kisi arasina gironce zararli cikan sen oluyorsun buda bir gercek malesef

Bilemiyorum.Size diğerlerinin yalan söylemediğinin bir garantisi yok sonuçta.Kızın konuşması falan da garanti değil belki o da olayın içindedir.

Yanlış anladınız beni. Kızın doğru söyeyip söylemediğini bilemeyiz tabi ki.
Ama varsayalım ayşe doğru söylüyor ve aldatıldım.
Ayşe benim bir sene aldatılmama göz yummuş oluyor. Ben tartıştık napsam gönül almak için dediğimde bana tavsiye verirken bayağı aptal yerine konmama ortaklık etmiş oluyor.
Tabi söyleyip söylememe konusunda kararsız kalmış olabilir ama söyleyecekse bu süreç bir yıla kadar uzamamalıydı diye düşünüyorum.

Konusmamak yerine gidip olayin ic yuzunu anlatsaydiniz, eminim Ayse'nin de size soyleyecekleri olurdu. Hakli ya da haksiz bir aciklamasi olurdu muhakkak. Olayi boylece örtbas etmeyin bence.

aynen öyle. sizin suratınıza tatlım bence çiçek gönderip jest yap derken içinden "ah caağğnıım bu da aldatılıyor ama hala sevgilisine çiçek böcek alma derdinde" mi diyordu yani

Konusmamak yerine gidip olayin ic yuzunu anlatsaydiniz, eminim Ayse'nin de size soyleyecekleri olurdu. Hakli ya da haksiz bir aciklamasi olurdu muhakkak. Olayi boylece örtbas etmeyin bence.

Ben ayşeyle konuştum. Aslını astarını öğrendim ben, bana neden söylenmedi diye.
Bir gün söylemeye karar vermişler erkek arkadaşıyla beraber o gün de biz üçümüz birlikteyken benim sevgilim gelmiş ve onunkine selam vermiş, araları biraz düzelir gibi olmuş o yüzden onun erkek arkadaşı söylemeyelim şimdi demiş. Yani söylemeye niyetlilermiş ama erteleyip durmuşlar.
İyi de olay doğru veya yanlış madem söyleyecekseniz "ay üzülmesin" diye ertelenecek bir şey mi bu? Bir ay önce, beş ay önce her şekilde üzülmeyecek miyim ben?

Sonuçta yine kıza değil sevgilinize inandığiniz ortada belki de kız size söyleyince inanmayıp bu şekilde gorusmeyi keseceğinizi düşündü ki haklıymış kızla görüşmediginize göre

Sonuçta yine kıza değil sevgilinize inandığiniz ortada belki de kız size söyleyince inanmayıp bu şekilde gorusmeyi keseceğinizi düşündü ki haklıymış kızla görüşmediginize göre

Görüşmeyi kesme sebebim kıza inanmamam değil ki aksine ben kıza inanıp olayın üzerine gittim ve zamanında bana söylenmiş olsa yine sevgilime de inansam arkadaşlığıma yansıtmazdım.
Görüşmüyorum çünkü bir sene böyle bir şeyi benden saklamış olmasını sindiremiyorum.
Üstüne bir de bana doğum günü hediyesi fikirleri, gönül almam için destekler vs vermiş olmasını anlayamıyorum.

Senin gerçekten arkadaşın olsaydı değer verseydi öyle bisey olduğunu düşündüğü anda senin aptal yerine konmana musade etmeyip soylemeyi tercih etmeliydi hic bi kadın haketmez aldatilmayi hele bilipte susanlara çok kızıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…