Arkadaşıma nasıl yardımcı olabilirim

yanlış bir bedene hapsolduğunu düşünüyor aslında bir de doğuştan gelen hormonal bir durum var vücut hatları tamamen kadınsı...tedavi olmayı çok denedi ama olmadı
Yinede sabirla beklesin.tedavisini devam ettirsin ve bol bol dua edip yardim dilesin

Bence oyle seylerni aklindan cikarsin allaha dua etsin sukur etsin.hepimizi allah yaratin erkek kadin olarak bu allahin bize verdigi niymetidir.

hb
arkadaş bazı adımlar attı aslında hastaneden rapor almak için başvuruda bulundu ama sanırım çevresinde kendisini destekleyen kimseler olmadığından korkuyor
bu çok büyük bir sorumluluk bence hiç karışma. kendi isterse doktora gitmiş zaten orda birsürü teferruat vs var ha deyince hemen cinsiyet degiştirmiyorlar. bu çok günahmış ama. arkadaşının yanında ol bu durumu atlatana kadar. fikrinden vazgeçirmeye çalış.

Arkadaşınız kutsalsavaş mı acaba? Arada gelir buraya ne yazık ki banlanırdı.
Zor bir süreç arkadaşınızı bekliyor ama nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamasını tavsiye edin.Bu hayat onun istediği gibi yaşasın.

ailesine kabul ettirmeli çok zor da olsa bir arkadaşım başardı ve doktora gitti ameliyatla cinsiyet değiştirmesine dair belge aldı.

evet haklısın, ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum arkadaş olarak bütün sorumluluk ona ait sonuçta hayat onun
vazgeçirme konusunda ise çok kararlı zerre teredüt yok kendisinde

cinsel yönelimle ilgili bir durum değil hormonal bir durum cinsellik en son planda
o zAman psikolojik olarak digerlerinden farkli olmasi kendisi oyle hissetmesine itmeye baslamis olabilir diye dusunuyorum bence onunla konusmalisiniz . eğer butun erkekler bu goruntude olsaydi yada insanlar baktiklarinda garip karsilamasaydida ayni seyi isteyip kadin olmayi dusunurmuydu ? eger hayir dusunmezdim derse bu terapilerle ve hormon tedavisiyle biraz duzeltilebilir diye dusunuyorum . Ama arkadasinizda gercekten kadin olma istegi varsa ona bu durumun normal oldugundanve onun gibi bircok insanin varligindan soz etmelisiniz . Ailesiylede bu durumu net bir sekilde konusmali . desteklerine ihtiyaci oldugundan soz etmeli. eger gorunen bir durum varsa aileside farkindadir heralde ..

ailesine kabul ettirmeli çok zor da olsa bir arkadaşım başardı ve doktora gitti ameliyatla cinsiyet değiştirmesine dair belge aldı.
en büyük korkusu ailesi her türlü ailemi kaybedeceğim diyor söylese de söylemese de kaybedecek
arkadaşımda gerekli işlemleri başlattı

aslında herşeyi göze almış ama psikolojikmen kendisini hazırlaması gerekiyor

o zaman kesinlikle psikolojik olarak hazır olmadan bu olaya girmesin.. sonra altından kalkamayabilir..
acele etmesin.. belki rapor çıkınca yani onay verilince bir rahatlık hissedecektir.. yani artık durumunun onaylandığı ve istediği zaman bu ameliyatı olabilceği bilgisi onun daha sağlıklı karar vermesini sağlayacaktır..
şimdiki durumda istemediği bir bedende hissediyor kendini ve bunu değiştirme şansı yok..
ama rapor çıktığında değiştirme şansı olduğunu bilecek işte o zaman daha sağlıklı bir karar verebilir.. kapana kısılmışlık hissi ortadan kalktığında yani..

aile farkında gibi ama ailesi bu konu ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığı için fikir yürütemiyor...durumu gerçekten hormonal vücut hatları kadınsı hatta göğüsleri çıkmış durumda gizlemeye çalışıyor ama belli ediyor yine de

evet haklısın, ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum arkadaş olarak bütün sorumluluk ona ait sonuçta hayat onun
vazgeçirme konusunda ise çok kararlı zerre teredüt yok kendisinde
Psikolojik olarak düzelemiyor muymuş. ne bileyim ya da baska bir çözüm yok mu illa cinsiyet mi degistirmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…