- 7 Aralık 2015
- 38
- 3
- 1
- 35
- Konu Sahibi kutsalselin
-
evet canım çok doğru bir tespit yaptın, gerçekten öyle. rapor çıktığımda kendisini daha özgür hissedecek haklısıno zaman kesinlikle psikolojik olarak hazır olmadan bu olaya girmesin.. sonra altından kalkamayabilir..
acele etmesin.. belki rapor çıkınca yani onay verilince bir rahatlık hissedecektir.. yani artık durumunun onaylandığı ve istediği zaman bu ameliyatı olabilceği bilgisi onun daha sağlıklı karar vermesini sağlayacaktır..
şimdiki durumda istemediği bir bedende hissediyor kendini ve bunu değiştirme şansı yok..
ama rapor çıktığında değiştirme şansı olduğunu bilecek işte o zaman daha sağlıklı bir karar verebilir.. kapana kısılmışlık hissi ortadan kalktığında yani..
ruhen bedenen ve dış görünüş olarak tamamen kadın cinsiyetine geçmek istiyorPsikolojik olarak düzelemiyor muymuş. ne bileyim ya da baska bir çözüm yok mu illa cinsiyet mi degistirmesi lazım
Benim çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi erkek ama uzun zamandır ruhen ve bedenen kadın olduğunu ve dış görünüşünü de değiştirmek istediğini söylüyor. Tabi bu durumunu kimseye anlatamıyor çok yakın arkadaş olduğumuzdan bana anlatma cesaretinde bulundu. Bana anlatması yıllar sonra oldu tabi kendisinin bu durumunu 13-14 yaşlarda farketmiş, kimseye anlatamadığından ve istediği şekilde davranamadığından yıllarca acı çekmiş. Doktorlara falan gitmiş ve cinsel kimlik bozukluğu teşisi konulmuş. Şu anda bir karar aşamasında ve ameliyat olmak istiyor. Bu konuda onu cesaretlendirmemi, ona yardım etmemi istiyor. Ben nasıl yardım edebilirim, nasıl yönlendirebilirim bilemedim. bu konuda sizlerin görüşleri nedir doğrusu merak ettim...
benim arkadaşımda öyle düşündü abilerinden babasından dayak yedi zorla evlendirmeye çalıştılar yıllarını verdi ama ailesi kabullendi.en büyük korkusu ailesi her türlü ailemi kaybedeceğim diyor söylese de söylemese de kaybedecek
arkadaşımda gerekli işlemleri başlattı
cinsiyet degistirme ameliyatindan onceaile farkında gibi ama ailesi bu konu ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığı için fikir yürütemiyor...durumu gerçekten hormonal vücut hatları kadınsı hatta göğüsleri çıkmış durumda gizlemeye çalışıyor ama belli ediyor yine de
şimdi tanık olduğum olaylar var bir de aktarılanlar var ben bir yanlışlık göremiyorum bir de konumuz dil bilgisi değil kiarkadaşım
yazım dilin bana enteresan geldi
bir cümle yazıyorsun sanki o an oradaydın, şahitsin, biliyorsun
bir cümle yazıyorsun -mış, -miş
bir insan bir olayı anlatırken genelde hep aynı "zaman" çekimini kullanır
yani ya geçmiş zamandır ya -mişli geçmiş (duyulan) zamandır
bir öyle bir böyle olunca....
evet ama daha mutsuz olmaz mıydı çünkü tamamen kadın olmak isteyen birinden bahsediyoruzcinsiyet degistirme ameliyatindan once
meme kucultme ameliyati , kalcadaki yaglari aldirmasi ya da yuzunde tuy cikmasini saglayici girisimlerde bulunabilirdi arkadasiniz neden bunu da dusunmuyor ?
Allahim ıslah etsin diyecek bişey bulamadım. inşallah bu büyük günaha girmez.ruhen bedenen ve dış görünüş olarak tamamen kadın cinsiyetine geçmek istiyor
şimdi tanık olduğum olaylar var bir de aktarılanlar var ben bir yanlışlık göremiyorum bir de konumuz dil bilgisi değil ki
ya şimdi Allah ıslah etsin deme çünkü işlediği bir suç yok, sapıklık yok doğuştan yanlış cinsiyette doğmuş bu kendi tercihi değilAllahim ıslah etsin diyecek bişey bulamadım. inşallah bu büyük günaha girmez.
ben sabırlı, anlayışlı ve saygılı bir insanım, fevri davranmak, sinirlenmek bir meziyet değildir. olay bundan ibaretbir de yapılan her imayı alttan alarak geçiştirmeniz var, anlamamış gibi
normalde sinirlenilecek şeye de sinirlenmeyip düz geçiyorsunuz
neyse, bilemedim, ben uzaklaşayım konudan
suç işlediği için demedim zaten. ıslah etsin kelimesini inşallah bu fikrini uygulamaz anlamında dedim. yanlış Anlaşılmasın.ya şimdi Allah ıslah etsin deme çünkü işlediği bir suç yok, sapıklık yok doğuştan yanlış cinsiyette doğmuş bu kendi tercihi değil
ben bunun sebebinin kendini farkli gormesinden kaynaklandigina inaniyorum. Ona asla gerçek bir kadın olamiycagini soylemelisiniz . Bu ulkede ne konuda olursa olsun farkli dusunen , farkli giyinen farkli gorunen her insaninin pervasizca yargilandigini bilmeli .Vucudunun onu boyle dusunmeye itmesi normal.ama asla istedigi kadar ameliyat olsun gercek bir kadin olamayacak . suan sadece saglik sorunu olarakta gorulebilcek bu durum , cinsiyetini degistirdikten sonra daha mutsuz olmasinada yol acabilir . Cunku eminim kadin olmasi icin one surdugu sebeplerden daha cok erkek oldugunun kaniti var . Matematiktede sayilari hep virgulluyse en yakin olana yuvarlariz bu heryerde boyledir .Ayrica ona bu ulkede kadinlarin ugradigi tacizlerden tecavuzlerden ihanetlerdende bahsedin kadin olursa hayat onun icin iki kat daha zor olcak bunu bilerek atmali adimlarinievet ama daha mutsuz olmaz mıydı çünkü tamamen kadın olmak isteyen birinden bahsediyoruz
sorun gerçekten ne istediği, erkek olarak hayatına devam etmek istemiyor
ben sabırlı, anlayışlı ve saygılı bir insanım, fevri davranmak, sinirlenmek bir meziyet değildir. olay bundan ibaret
kamu spotu değil her insanda var olması gereken asgari insani değerlerkamu spotu için teşekkür ederim!
neyse, siz beni anladınız
iyi geceler
RABBİM böyle uygun görmüş. Arkadaşınızı erkek bedeninde yaratmış. Demek ki uygun olan bu. Hisler de psikolojik tedavi ile düzelir sanırım. Vücudu değiştirmeye gerek yok. Bir bakıma ALLAH'IN yarattığına isyan olmuyor mu bu?Benim çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi erkek ama uzun zamandır ruhen ve bedenen kadın olduğunu ve dış görünüşünü de değiştirmek istediğini söylüyor. Tabi bu durumunu kimseye anlatamıyor çok yakın arkadaş olduğumuzdan bana anlatma cesaretinde bulundu. Bana anlatması yıllar sonra oldu tabi kendisinin bu durumunu 13-14 yaşlarda farketmiş, kimseye anlatamadığından ve istediği şekilde davranamadığından yıllarca acı çekmiş. Doktorlara falan gitmiş ve cinsel kimlik bozukluğu teşisi konulmuş. Şu anda bir karar aşamasında ve ameliyat olmak istiyor. Bu konuda onu cesaretlendirmemi, ona yardım etmemi istiyor. Ben nasıl yardım edebilirim, nasıl yönlendirebilirim bilemedim. bu konuda sizlerin görüşleri nedir doğrusu merak ettim...
Hiç anlayamayacağım bir konu sanırım
Yanı öyle dogmayipta öyle hissetmek bana pek inandırıcı gelmiyor
Bu doğallığı bozan şeyi gerçekten merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?