Arkadaşıma nasıl yardımcı olabilirim

ya şimdi Allah ıslah etsin deme çünkü işlediği bir suç yok, sapıklık yok doğuştan yanlış cinsiyette doğmuş bu kendi tercihi değil

Kişi kendi kararını kendisi verir tabiki, ben kendi hayat görüşüme göre konuya yorum getiriyorum,
Yaratildigi bedende yasamak zorunda. 'Doğuştan yanlis' demissiniz, Yaratıcı hata mı yapmış oluyor bu dediğinizle?
Bir suç, sapıklık işlememiş olması isteğini meşru kılmıyor.
Bence arkadaşınız bu düşüncesinden önce neye inandığına, inanmak istediğine neyi yaşamak istediğine karar versin.
Neden hayatta olduğunu,ne için var olduğunu düşünsün
Bunların hepsinin cevaplarını buldukça isteğinin 60-70 yıl yaşayacağımız bir hayat için makul olup olmadığını dusunsun.
Cinsellikle alakası da yok diyormus, insanlar evlenmeden yaşayabilir. Enerjisini, düşüncesini, dertlerini başka şeylere kanalize etsin.
Destek mi olmak istiyorsunuz? Yeni insanlarla tanıştırın
Ona bir şey katacak, hayatının saplantisindan ibaret olmadığını gösterecek, yeni şeyler öğretecek, farklı bakış acılarını gösterebilecek insanlarla. Belli ki kendisi işin içinden çıkamamis, psikolog, ilaç ve sizin de faydalariniz olmuyor.

İşi hemen yaratıcı yanlismi yapıyora götürüyorgunuz. Kalbi delik doğan çocuğunuzu hemen tamir için doktora goturursunuz. Çocuk çift cinsel organla doğsa onunda birini mutlaka aldirirsiniz. Onlarda da deyin ozaman Yaradan böyle göndermiş olmaz ameliyat deyin. Herşey işinize geldiği kadar başınıza geldiği kadar. Ben nekadar doğru yorum yapmışım bu ülkeyi terketsin yazık bu beyinler öldürur zaten o kişiyi. Kendilerinden olmayanı linç eden bi toplum yzik ya

Herkesin görüşü kendine tabi. Ama nasıl bir çocuk birden fazla kafa, değişik biçimlerde doğabiliyorsa, genetik kodlaması yanlış olabiliyorsa, bu durumda da olabilir. Sonuçta bedeni kız gibiyse, ortada tıbben ortaya konulabilecek bir genetik bozukluk var. Bu durumda sadece psikolojik diyemeyiz dimi.
O zaman doktordan tıbbi rapor alsın. Ne bilim hormonları, genetik yapısı vs kadın olduğunu gösteren deliller olmalı. Onu ailesine gösterirki. Bu da etrafındakilerin cinsel sapkın olarak bakmasını engeller. Bunun dinen de sakıncalı olacağını düşünmüyorum.
Ha ama piskolojik bir durumdur. Tıbben hiçbir sorun yoktur. İşte bu biraz düşündürücü bir durum. O zaman bunu bir hastalık gibi düşünüp düzeltmekte fayda olacağını düşünüyorum.

Sağlıksız dünyaya gelen ve çözümü olan hersey için elbetteki sonuna kadar elden gelen yapılmalı. 'Sağlık'

Tamamen sağlıklı bir bedenden bahsediyoruz yanlış anlamadiysam. Çift cinsiyetten falan değil.
Ben 5 parmakla dogdum ama 6 olmalıydı diyene de 'evet ameliyat hakkı sağlıklı düşünüyor' diyebilir misiniz?

Başta da söyledim, kendi görüşüm, böyle bir insani yermek yada dislamak gibi bir davranışım söz konusu değil. Ben kendi arkadaşım olsa ne söylerdimse onu söyledim.
Tercihinin cinsellikle alakası olmadığını söylüyor, eger yoksa geri donusu olmayan bu israr neden? Hayatinda kadin olmak neyi degistirecek? Daha mutlu olacak sa eğer cevap mutlu olmanın başka yollarını hatta her yolunu denemiş mi?

Kendi inancima göre aynı inancı paylastigimizi düşünerek böyle bir şeyi yapmaktansa bu düşünceyi kendinden uzaklastirmanin daha dogru olacağını düşünüyorum.

Bunun için de insanlara kadin-erkek olarak bakmak zorunda değil. Çevre edinmek, yeni insanlar tanımak, yeni mutluluklar aramak denemeye değer olsa gerek.

Valla siz yanlış yere konu açmışsınız.
Bursaki insanların çoğu muhafazakar. Eşcinselliğin yaratılış olduğunu yanlış veya sapkınlık olmadığını boşuna yazmayın kimse anlamaz.

Allahın yarattığına aykırı bik bik bik diyenler, Allah da o zaman bu adamı bu şekilde yaratmasaymış, toplumdan dışlanmak kaderini alnına yazmasaymış? Eşcinsel/kadın ruhlu birey yaratıp sonra da sen neden böyle oldun yerin cehennem demek Allah tanımına uymuyor bence.

Konuya gelince arkadaşınıza yardım edemezsiniz. Hayatı boyunca taşlanacak. Tek tavsiyem para biriktirip Berlin, Amsterdam gibi gay friendly olarak bilinen bir şehre taşınması. İstiyorsa cinsiyet değiştirme ameliyatı da olsun. Lakin ona kadın olarak da erkek olarak da bu ülkede hayat yok.

Hepsi düzelmiyor. Rabbim her insanı kusursuz yaratmıyor biliyorsunuz, tedavisi mümkün olmayan hastalıklar da veriyor, dermanı olmayan dertler de veriyor.
Ben bunun yanlış olduğunu düşünmesem de, siz düşündüğünüze göre şöyle söyleyeyim bunun tedavisi yok. O his ne yaparsa yapsın geçmeyecek.

Kesinlikle, bu durumda yaratıcı hata mı yapmış oluyor falan demiş biri evet hata yapmış oluyor tedavisiz bir hastalıkla doğan çocuk anne karnına öyle düşmüş hata olmuyor mu bu ? Herkes işine geldiği kadar dindar bu memlekette...

Keşke yardım edebilseniz ama maalesef edemezsiniz.
O,zaten bedeniyle ruhunun çelişmesinin acısını içinde yaşıyor üstüne bir de Türkiye'de yaşıyor.
Ülke olarak nerede eşcinsel ünlü görsek boynuna atlarız fotoğraf çektiririz ancak sohbet ederken hemen tahtaya vururuz .Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
Umarım mutlu olabileceği bir hayat yaşar...

Herkes işine geldiği kadar takılıyor cidden.
Doğada , bazı hayvanlarda,primatlarda eşcinsellik var kardeşim. Dünya,doğa ve populasyon genetiği hayatında 1 tane bilimsel yayın okumamış insanların etrafında dönmüyor.

Bunları geçtim genetik anomalilerle doğan pekçok bebek var. Onların kromozomları oluşurken Yaratıcı nerdeymiş? Tedavi edilebilecek genetik hastalıkları da Allahın gücüne gider diye tedavi etmeyelim zaten.

Tıp, genetik hikaye. Ülkemiz Ortaçağ zihniyeti forever.

Yine dinden dem vurulmus sasirmadim tabi...

O halde her turlu ameliyat , estetik vs de Allah a isyan etmek oluyor..
Evrende hersey kusursuz degil. Cift başlı canlılar var , yapisik ikizler var , var oglu var..
Ne denli zor bir durum. Icinde bulundugun bedene ait hissedememek..
Dunyaya bir kez geliyoruz. Herkes özgürce yasayabilmeli.
Sonuç olarak arkadaşın coook zor bir sürecte. Cok tepkiler alacak. Dilerim mutlu olur.

evet ama daha mutsuz olmaz mıydı çünkü tamamen kadın olmak isteyen birinden bahsediyoruz
sorun gerçekten ne istediği, erkek olarak hayatına devam etmek istemiyor
Arkadaşınızın durumu kendi isteği. ALLAH onu imtihan ediyor öyle yaratmış. Üst tarafta yorum yalan arkadaşın söylediği gibi cinsiyet değiştirmek yerine başka şeyler yapabilir. Kesinlikle çok yanlış. Bence arkadaşınızın amacı bundan kurtulmak değil külliyen kadın olmak. Madem bunu istiyor neden sorun olduğunu düşünüyor?

ya şimdi Allah ıslah etsin deme çünkü işlediği bir suç yok, sapıklık yok doğuştan yanlış cinsiyette doğmuş bu kendi tercihi değil
Yanlış cinsiyette olduğunu söylemek, yanlış bedene hapsolduğunu düşünmek... bunlar ALLAH'IN yarattığına karşı çıkma, beğenmeme. Yapmayın bunu lütfen. Arkadaşınıza da söyleyin istekleri uğruna dinden çıkacak. ALLAH'A karşı gelmesin...

"Yaratıcı hata yapmış" cümlesini nasil bu kadar rahat söyleyebiliyorsunuz?

ALLAH aşkına diyorum ...
Vücudunda hastalık var olarak doğan bebekler var, sonradan hasta olan insanlar var, daha neler neler var. Bunların hepsi ALLAH'tan geldi "Amenna ve saddakna..."

Bize sadece sabretmek düşer...

Şunu soracağım size. Kötü durumlar, hastalıklar, belalar olduğunda "Yaratıcı neredeymiş?" diyorsunuz da; dünya üzerindeki milyonlarca güzellik, vücutlarımızdaki uyum, mutluluklar, sevinçler varken neden "Yaratıcı var." demiyorsunuz?

Ben ne Yaratıcı nerde diyorum ne de Yaratıcı var diyorum tıbbi durumlar karşısında.

Tıbbi durumların bilinen ya da bilinmeyen sebepleri var buna imtihan vs. olarak bakmıyorum.

Burda günah Allaha isyan vs yazan insanların tarzını bu şekilde yazdım. İşlerine gelince Allah'a isyan etme vücudunla oynama, söz konusu kendi evlatlarıysa doktorun kapısında yatar kalkarlar. Ben insanların kafalarına göre müslüman olup, kafalarının bu konuda karışık olmasından belki de işlerine geldiği gibi düşünmelerinden bahsettim. Ne dediğimi anlamamışsınız.

İkinci olarak madem her şey Allahtan diyorsunuz, eşcinsel insanlar da Allahtan neden onları da olduğu gibi kabul etmeyip sapkınlık vs yazıyorsunuz?

İnanclar aynı olmak zorunda mı..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…