arkadaşıma ne diyeyim?

Kesinlikle katiliyorum.

Amasi fakati yok, dengeyi saglayamadi. Kaldigi sure boyunca haftada en az 2 gun abisine tartismadan gitmesi gerektigini huzurumuzu kacirdigini anlatiyordu, sahit oldugum icin biliyorum. O da tamam kardesim gidecegim, evlilik nedir bilirim hanimini uzme, yarin bi yerle gorusmem var diye diye uzatti meseleyi. Kufur ederek, bagirarak defol git demedi ama anlayana esimin yaptigi konusmalar aslinda oldukca agirdi.

Mesajı eksik yollamisim

Dengeyi saglayamama buydu iste, yani yuz goz olup git diyorsun ama karsi taraf anlamiyorsa anladigi dile seri sekilde gecis yapacaksin.

Sino'cum seni severim, sordugun sorunun yanitini konudaki bir önceki mesajimda vermiştim.

Tesekkur ederim yorumun icin

Dimdirek söyleyin bizde böyle bir gelenek var bekarı yatılı almayız deyin. Deyin ki kız kimle arkadaş olduğunu bi görsün uzaklaşsın sizden bir an evel..

Ne geleneği bu böyle? 80 senelik saçmalık .. yıl 2024 ne biçim bir zihniyet bu evli arkadasiniz olsa kocaniza yan gözle bakmayacak, bekar tehlike mi demek .. iğrenç bir zikir , karşıdaki insan için onur kırıcı bir itam. Tamamen terbiyesizlik kusura bakmayın

Kabullenmediğiniz şeyleri kafanızda tartıp yeniden şekillendirme şansınız var. Her şeyin suçunu bilinçaltına atıp eski gelenekleri sürdürsek işimiz iş. Gece tırnak kesilmez uğursuzluk getirir derler. Nereden çıkmış? Işık yokken, tek göz odada yemeğin içine falan tırnak kaçıyorsa bi laftır tutturmuşlar. Sene 2024'te hala buna inanıyorsanız bu bilinçaltı değil batıl inanç diyoruz biz ona. Senelerce böyle büyütülmenin etkisi illaki oluyor ama bunu sorgulayıp yeni bir yoldan gitmek de elinizde.

Ha bana mantıklı geliyor ben devam ettireceğim derseniz kimseyi ilgilendirmez. Ama bilinçaltı, vasiyet falan ı ıh

Ya bu arada konuyu cok isgal ettigim icin kendim konuyla alakali bir yorumda bulunmak istiyorum konu sahibi bu senin ailenin gelenegi degil de kaynananin seni doldurusu olabilir mi?
S suigenerisim

Eşinizdir, hatasını söylemem size kırıcı gelebilir ama abisine ağır konuşmanın yetmeyeceğini biliyor olması gerekir, aynı olay bizde yaşansaydı daha kayınbirader gelmeden eşim telefon açar kardeşim gelip kalacağım diyorsun ama misafir olarak kalacaksan en fazla şu kadar gün kalabilirsin sonra kendine yer bak, küçük bebeğimiz var yengenden ne yemek ne hizmet bekleme derdi, süreyi ve ültimatomu verdi mi kayınbiraderin vakti dolduğunda kendine yer ayarladın mı diye sorardı ayarladım ayarlamadım cevaba göre 1 gün daha mühlet verir 1 gün sonra bavulu eline verir gönderirdi, hele öyle eşi ve çocuğu kardeşi yüzünden evde kalamayacak hale gelecek evden gitmek zorunda kalacaklar, kayınbirader üzerine 1 ay daha yayılarak evde kalacak ve hala daha bir aksiyon olmayacak, mümkün değil daha 10. günde patlardı eşim.

Sino'cum seni severim, sordugun sorunun yanitini konudaki bir önceki mesajimda vermiştim.

Tesekkur ederim yorumun icin
ben de seni severim, okudum. tuzağa düşürüldük, 3-5 gün dendi falan demişsin
inanılmaz kullanılmışsınız karı koca
koca herifin günde 12 biralık alkol masrafını neden karşıladığınızı da anlamadım
bu kadar sabırlı olmak iyi bişey değil

adam sana saldırma noktasına geliyor, eşim açtı ağzını yumdu gözünü demişsin
bana göre eşinin tepkisi aşırı yetersiz. erkek olsam ne demek yani birisi karıma saldıracak ve ben sadece sözle ikaz edeceğim öyle mi ?
vallahi ağız burun kırmalı bi kavga çıkmalıydı
bazen bazı kavgalar edilmeli diye düşünüyorum bazı insanlar sadece bundan anlıyor çünkü

bugün bana da bi arkadaşım iş bulana kadar biraz sende kalsam dese kabul etmem
ama 1-2 gece misafirim olmak istese sorun etmem buyur ederim

basit, zararsız ve çok kısa süreli misafirlikler için bekarsa aslaa gelemez bu evde kocam var kafasını kabul etmiyorum
tabi günün sonunda herkesin kendi tercihi yani ev kiminse misafir kabul etmeme özgürlüğüne de sahiptir

bekar diye sizin kocanıza sarkacak değil o zaman siz bekarken evli bir arkadaşınızın evine gidecek olsanız bu amaçla mı kalmaya giderdiniz?

Neden sormadınızki?
Arkadaşınız söylememeside tuhaf.

Bu arada çoğu kişi linçlemiş ama ben evliyim ve eşi evdeyse gidip birinde yatılı kalmam.

Birşey olacağı için değil hoş bulmam yani.

Eşimin erkek arkadaşı bize gelip kalsa onuda istemem.

Bence evli bi çiftin evinde arkadaş olarak yatılı kalmak tuhaf birşey. Rahat edemezdim.

Kendisi de daha farkli, daha atak davranmasi gerektiğini zaten daha olay bittigi gibi kabul etmisti, Allah'a sukur bir daha boyle bir sorun da yasamadik, yasamayacagimiza da eminim, o sarsinti ikimizin de evliligimize verdigimiz kiymeti pekistirdi. Bazen sinanmak iyidir, karsindakini tanirsin.

Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin

Şehir dışından gelen muhtemelen yatıya geliyordur. Arkadaşınıza söyleyin de boşuna gelmesin. Alınabilir. Neden bekar insan yatıya gelmesin ki?

Kusura bakmayın yaşadıklarınızda kesinlikle haklısınız. Ama sizin olayinizla konu sahibinin bekar kabul etmeme olayı çok alakasız. Misafir zaten 3 günlükler. Sizin ki ev arkadaşınız olmaya çalışan biri daha çok.

Yeni evlilere tavsiye gibi olsun bizlerin yaşadıkları veya düşünceleri.

Elbette bir misafir ağırlama kültürümüz olsun geleni iyi ağırlayalım ama evimize aldığımız kişileri de iyi ölçüp tartalım veya misafirlik vasfını yitirmeye ev sahibine yük olmaya başlamışsa resti çekmeyi bilelim.

Herkesin yaşam tarzı, kültürü farklıdır o yüzden misafir kabul etme vs gibi durumlarda herkes başka düşünebilir ama benim için değişmez bir şey var ki insanlar birbirine net olmalı, yatılı misafir istemiyorsanız sebebini açıkça söylemelisiniz ya da yatılı misafir kabul ediyorsunuzdur ama bunun bir süresi kuralı vardır, akrabalarınız, yakınlarınız, arkadaşlarınız sizin bu huyunuzu bilir ona göre hareket eder, sonradan kırılmalar olmaz her şey baştan belli olur.

Ya işte çok sabırlıymışsınız. Ben olsam kendi kirli sepetimde abisinin iğrenç kirlilerini gördüğüm saniye olay çıkardı. Sepeti de içindekilerle çöpe atardım.
Hadi ev aramıyor, iş aramıyor, bari efendi gibi otursaymış terbiyesiz.

Bir süre önce bir konu açılmıştı, konu sahibine evli çocuklu arkadaşı gelip otel gibi kullanmıştı evi. Yaptıklarını detaylı hatırlamıyorum ama okuyan herkes saçını başını yolmuştu sinirden.
Sizin baktığınız açının misafirin evli bekar, kadın erkek olmasıyla pek alakası yok aslında. Terbiyesizliğin cinsiyeti, medeni hali yok.
Ama konu sahibine yatılı kabul etme diyenlerin %99'unun derdinin bu olmadığı belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…