Arkadaşıma verdiğim parayı kırmadan nasıl isteyebilirim :(

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
selam kızlar.ben bundan yaklaşık 1,5 yıl önce bir arkadaşıma borç vermiştim.şöyle oldu,o evlenecekti alyans alacaklardı düğün için kapora vermesi gerekiyordu kuyumcuya.beni aradı sen verebilir misin benim yerime elimiz düzelince veririz diye.benim de durumum müsaitti 300 tl gittim kuyumcuya verdim.düğün oldu 1 ay sonra bir konuşmada senin parayı da veremedik dedi.bende sorun değil eliniz düzelince verirsiniz dedim.1.5 yıl geçti hala tık yok.o kadar paracıl bırı degılım ama suan maddi olarak sıkısık durumdayız.yeni evlendik herşeyimizi kendimiz aldık borcun içindeyiz yani baya sıkıştık arkadaşım da zevkine düşkün biri,her hafta sonu gezerler ,alışverişler yaparlar,lüks yaşıyorlar yani.1000tl lik telefon almış geçen gösteriyor.bizde herşeyimizi kısıyoruz para yok diye.diyeceğim şu ki nasıl istesem bu parayı onu kırmadan fikirlerinize ihtiyacım var..

ondan borç iste şu zaman ödemek şartıyla de.. aradan biraz zaman geçsin
sonrada aaa sen nasılsa bana ödeyecektin bunu bana olan borcuna sayıyorum de

aynı takdiği uygula cnm bu ay bi sıkışlığımız var diye borç iste elimiz düzelince veririm de zaten o da hatırlıycaktır :)

bide utanmadan telefonumu gösteriyor.o sizin paranız kırmadan söyleyin yada bi gün acil telefon açın.Şuraya borcumuz vardı maaş gününe daha var şu anda hiç paramız yok bana 300 lira verirmisiniz de eğerki kıramadan söylemek istiyosan mantıklı bi isteme şekli derim.

Birini tanımak istiyosan borç ver diye boşuna dememişler. Almaya gelirken iyi vermeye gelince ortada adam yok pişkin insanlar. O pişkinlik yapıyorda sen niye kendi paranı istemeye utanıyorsun. Hiç lafı dolandırma direk iste!!!!!

Son düzenleme:
bence ilk kural sende onun kadar rahat olmalısın. arkadaşın senden borç isterken çok rahat davranmış ve sana durumunu izah etmiş. sende onun gibi yapmalısın. mesela sende onu onun silahıyla vurup; durumunun çok sıkışık olduğunu uygun bir dille söyledikten sonra arkadaşına şu şekilde diyebilirsin. '' durumumuz bu günlerde oldukça sıkısık eğer senin durumunn şu aralar iyiyse sana geçen yıl vermiş olduğum borcu bana ödeyebilir misin. veya bu aralar maddi açıdan şıkışık durumdayız acaba bana vermiş olduğun borcu ödeyebilir misin. '' ya da onu senden iyi tanıyamam ben onu kırmayacak sekilde içinde bulundugun zor anı anlatıp borcunu ödemesini sağlayabilmelisin :)

Valla en yakın dostum borç istese... Sonra o borcu ödemeyip, pişkin pişkin bin tl'lik telefonunu gösterse "ya canım benden aldığın 300 tlyi verebilir misin maaşı daha alamadım, eve şunu almam lazım ya da taksit vs. ödemem gerek" derim.

Emin olun bir insan borç para alınca kolay kolay unutmaz, emin olun o da unutmamıştır.
Şahsen Allah utandırmasın borç alan biri değilim ama o borcu ödeyene kadar gerekirse aç gezerim ben... Sanırım oyüzden emanet bi'şey almayı bile sevmiyorum:26:

Hiç utanıp sıkılma, para basmıyor ya kimse az bir miktar da değil, ee durumu da iyi:44:

Lafı dolandırmanın alemi yok

Git açıkça söyle

Kırılmanın hele hiç alemi yok

Şimdiden ayarlamaya çalışırsan sevinirim de bizimde kendimize göre sıkıntılarımız var de

Sen demeden anlar zaten o

1.5yıl olmus
isteyemezsen o öylece kalabilir sana söyleyim.
ha belki arkadasın borcuna sadıktır orasını bilemem ama bin liraya telefon alan insan icin bir sey diyemeyecegım.
ben de borc vermiştim öyle büyük mebla da degildi
ama o an cok lazımdı bana para. ne yapsam diye düşünürken bir cesaretle mesaj attım arkadasıma.
o da sagolsun hemen cevap verdi ben onu unutmustum iyi ki hatırlattın dedi o an getirdi parayı.

arayamazsın belki ama mesaj at pişman olmazsın

ah ah böyle insanları ne yapmalı bilmiyorum... eşim de 4 yıl önce amcasının oğluna borç vermiş eşim memur bahsettiğim kişi de işsiz biri ... askerdeyken parasız kalınca eşimden sürekli para istemiş benim eşimde iyi niyetlidir vermiş amca oğluda beş para etmezin biri... düşünün eşimin parasıyla nişanlısına kolye falan almış... geçenlerde öğrendik ki adam 20 milyarlık birikim yapmış böyle olunca isteyelim dedik terbiyesiz adam selamı sabahı kesti kendini bilmez tavır yapıyo sen mal biriktirirken iyi biz kaç yıllık borcu isteyince kötü.... çok sinirliyim bu konuda kv lere bile tavır yapıyorlarmış bide övünüyorlar şu kadar malı var ev alcaz alan diye....

valla napsam şaşırdım.hatta geçenlerde tel.de konuşurken birkaç yere borç verdiklerini,geri istediklerini ve ödenmediğini söyleyip dertleşti benle.ya benle eşim memuruz,onlar da asgari ücretle çalışıyorlar.böyle lüks yaşadıklarını görünce istesem diyorum.ama ne zaman konuşsak geçim sıkıntısından bahsediyor dert yanıyor..istememem için yapıyor olabilir..

ne borç para veririm ne isterim
lazım olan gitsin kredi çeksin kimseyle uğraşamam..
al bak şimdi kırmadan nasıl alabilirim geri diye düşünüyorsun

canım aradan 1.5 yıl gecmıs .bence bu saatten sonra o borcta ıstenılmez

keske vaktı zamanında ısteseydın .

İşi de biliyor ne güzel valla
Eminim o size borç verseydi geri isterdi ki verdiklerini istiyormuş.
Asgari ücretle çalışıp, lüks yaşamak, borç vermek, 1000 tl telefon almak baya düşündürücü
Ben olsam isterdim direk hatta verdiklerimizden istiyoruz vermiyorlar dediğinde direk söylemeliydin benim para da arada kaynadı diye.

Ben iyi niyetli yaklaşmak istiyorum, unutmuştur belki. Düğünü olmuş, sizin düğününüz olmuş vs vs...

Ben de para isteme konusunda çok sıkıntı yaşarım.

Mesaj atabilirsiniz ama. Mesajda borcu ne zaman verdiğinizi de hatırlatırsanız, ne zaman almıştım o borcu gibi sıkıntı verici sorularla da uğraşmamış olursunuz.

Umarım alabilirsiniz...

"Ben sana 1.5 sene once su kadar borc vermistim ya, simdi o paraya ihtiyacim var, geri vermek icin durumun var mi?" filan derdim ben olsam. Veremese bile hatirlasin.
Ozellikle bunu, o 1000 liralik telefonu gosterirken yapacaktin. O anda "maddi durumumuz yok" filan da dese komik bir duruma dusecekti.
Hic dallandirip budaklamam, bahane aramam, direk konuyu acardim herhalde.

Cep telefonuna mesaj at. ''Kusuruma bakma özür dilerim. Çok sıkışık olmasak sana verdiğim parayı istemezdim. Ödemelerimiz birikti. Lütfen 300 Tl'yi yarına kadar verebilirsen çok memnun olurum. Hayırlı günler.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…