Arkadasimi nasil uyarayim

Şimdi benim bir tane arkadaşım var herkese stilistlik yapmaya çalışır, sosyal medyaya atılan fotonun efektine kadar karışır. Fakat şöyle bir durum var bana göre de çok erkeksi giyiniyor mesela. Bol ceketler, kahverengi-siyah tonları falan. Herkesin tarzı kendine güzel ve herkese yakışan şey ayrıdır. Anlattığınıza göre gerçekten kötü giyiniyor ama bu biraz kültür meselesi. İnsanlar çevresinde gördüklerine göre şekil alır demek ki onun çevresinde o giyim iş görüyor.

Biraz fazla üzerinize gelindğini düşünüyorum, sanırım yazım ve de inceleyiş tarzınızdan.
Dış görünüş herşeydir evet, onu öyle beğenen beğenir zaten kafasını çok iyimser buluyorum.Onu öyle beğenseler bile, dikkat çekici,giydiği yakışmış süslü hatun gördüğünde “keşke sen de böyle olsan az kendine baksan” diye içini geçirir, erkekleri tanıyoruz maalesef.
Kırıcı olmadan, ufak önerilerle şurada şöyle bluz gördüm, elbise denedim sana çok yakışacagını düşündüm tarzında konuşabilirsiniz.

Size şık ve bakımlı kadınların evlendiğini düşündüren nedir? Evlenmek istiyorsa gönlüne göre biri çıkar karşısına inşallah. Siz en fazla sosyalleşmesini tavsiye edebilir ya da birileriyle tanımasına aracılık edebilirsiniz. Size kılığını kıyafetini danışmayan birinin peri anneliğini üstlenmeye çalışmanız bu anlamda biraz saçma yani.

Niye uyarıyorsunki tarzı oversize herkes straplez giyecek değil

Nesiniz siz? Dünyanın en zevkli giyinen kişisi filan mı?
İstediğiniz gibi giyinmiyor diye kendinizde karışma hakkı gördüğünüze göre.

Vücut kıvrımını ortaya çıkarmaması, bol giyinmesi, makyaj yapmaması niye size dert oldu yani?
Koca bulamayacak diye korkmayın, bulur.
Herkesin bir beğeneni vardır. Bunca millet moda ikonu değil.

Ben iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama bence yeterince yakın değilsiniz öyle olsaydı tereddüt etmeden söyleyebilirdiniz. Benim yakın arkadaşlarım çatır çatır söylüyor bana bu ne iş kadını gibi olmuşsun yine diye benim zevkim onlara fazla klasik geliyor yaşımdan büyük giyindiğimi söylüyorlar mesela ben de onlara hak veriyorum. Tarzımı tamamen değiştirdim diyemem ama en azından derse giderken daha spor klasik giyiniyorum arkadaşlarıma danışıyorum çok da eğlenceli geliyor bana. Arada samimiyet olmayınca ne siz kırmadan fikrinizi söyleyebilirsiniz ne de o kişi sormadan söylediğiniz için fikrinize kıymet verir. Kişi tarzını tamamen değiştirmeyeceğine göre ona hiç ilgi duymayacağı kıyafetleri göstermek yerine örneğin düz tişörtlerle şu takı çok yakışır senin de tarzına uygun gibi geldi şeyler diyip aksesuar veya makyaj önerisi yapabilirsiniz. Pantolon olayında da şöyle bir senaryo olabilir, çizmeyle kot pantolon giydiğimde duruşu hiç hoşuma gitmiyordu ben de böyle bi pantolon aldım diyebilirsiniz. Fikrinizi sormadığı sürece direkt söylemeyin o yakınlıkta değilseniz.

Asla karışma. Moda trendle ilgili her yer reklam vs dolu isteyen yapar.

Kendine değer vermeyen insanlara çok değer yüklemeyin sonra tepenize çıkıp bir de sizi beğenmiyorlar...

belki durumu yok. çok düşünüyorsan ıkı parça birşey alıver arkadaşına. hediye et
bence kız zaten güzel kuulll olmasına takıldın sen.

Herkeste kendini modacı sanıyor..bir arkadaşım kıyafetimi eleştirdi.neden bunu giyiyorsun ,şöyle giyin falan... .sanane demek istedim..demedim..sanane sanane. ..kendi di de saçma sapan bir kolye takardı. Heote gözüm kolyeye kayardı..bence şunu neden takıyorsun,çıkarsana demeyi çok istedim..demedim..
Belki sende başkasına göre kötü giyiniyorsun

İlla sizin tarzınızda mı giyinmesi gerekiyor.. Öyle rahat ediyor belki de...
ay kız öyle deme benimde bir arkadaşım var öyle kötü giyinyorki sanırsın hintfakiri zevksizlik heralde ama ben karışmıyorum banane çok görüştüğüm birisi değil. ama üzülüyorum tabi..

Valla kotu giyinen biri olarak ben tavsiye isterdim. Senin vucuduna su yakisir bu yakisir diyerek soylenebilir yani bak sunu giymissin kotu durmus degilde. Ornek kiyafetler atip bak bu tarz denesene sen de cok hos durur ben soyle giyiniyorum ama sana sunlar cok yakisir dersen alinacagini sanmiyorum iyi bile olabilir.

Gerçekten evlilik, hayatına birinin girmesi sadece dış görünüşe mi bağlı artık. 36 yaşımdayım, çok yaşlıda değilim ama aramızda bir çağ var gibi hissediyorum 20li yaşlardaki hemcinslerimle. Görünüşün önemi elbet yadsınamaz ama herşey değil. Bende desensiz, etrafımdaki çoğu arkadaşıma göre özensiz giyinen biriyim. Çünkü kıyafet benim için sadece örtü. Kışın sıcak tutsun, yazın güneşten korusun, o kadar. Birde yumuşak olsun :) ve inanır mısınız bu halimle evlenene kadar yalnız geçirdiğim zaman olmadı. Ya bir sevgilim oldu ya da benden hoşlanan, benimle olmak isteyen birileri.
Kişinin içinde vardır, hoşlanıyordur modadan istediğini yapar. Onada niye görünüşüne bu kadar takıksın iki kitap okuda biraz beynin gelişsin diye terbiyesizce konuşamıyorsak, kıyafet konusuna özenmeyen birinede biraz özen diyememeliyiz bence. Hadsizliğe girer o. Herkesin kendini geliştirdiği, gösterdiği alan farklıdır, boşverin nasıl istiyorsa takılsın.

Ben konu sahibinin kötü niyetli olmadığını düşünüyorum. Bir kere bir seminerde biriyle tanışmıştım bayağı şıktım çocukla tekrar görüşelim dedik, neyse aradan zaman geçti is çıkışı kahve içelim dedi, günlerden de cuma bende kazak kot giymiştim hava buz tabi mont var üzerimde çocuk yüzüme söylemişti bugün çok farklısın diye gerizekali hala aklıma gelince sinirlerim hoplar bastım eve gittim. Konu sahibi arkadaşına destek olmak istemiş, evet birbirini sevmek için kıyafet önemli değil ama insan disini beğenmediği kişinin içini merak etmez arkadaşlar üzgünüm ama bu böyle.

Karşıdaki kişinin böyle bir talebi yok sorun orda. Konu sahibi durumdan vazife çıkarıyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…