Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

duruguzel

Only positive vibes 💕
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
7.413
24.417
298
Antalya
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• D29E7FEB-4CC9-4376-8EC7-1ED440E5625A.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 2.161
Hayatta en katlanamadığım insan tipi. Her şeyi çok bilen,1 aylık bebekle sanki asırlardır anne gibi davranan kadınlar. Sırf bu saçmalıklar yüzünden parkta bile kimseyle arkadaş olmuyorum. Her bebek sanki aynı olmak zorunda. Boşver sen bunlar bebeğe tablet vereni kınayıp , çocuğa özel tablet alan anagiller.
Ay mesajı sonra fak ettim. Ba ba baaaaa çok çok hatalı bir şey yapıyormuşsun arkadaşın dua etsin benim arkadaşım değil.

İki çocuk büyüttüm. 2 yaşa kadar büyük, 3 yaşa kadar küçük o dediğiniz saatte gece uykusuna geçmedi. Her yolu denedim. Uyku rutinleri için saatler harcadım, gündüzleri yormayı da yormamayı da denedim, uykudan iki saat önce gıdayı kestim, duş da aldırdım neler neler… hele iki aylık bebek gece gündüzü ayırt edemez daha çok erken

Çok biliyor.
İlk 4 ay bebeklerin uykusu düzenli olmaz. Siz ona uyum sağlarsınız. Yavaş yavaş gece-gündüz düzeni oluşur ki 2 ay bunun için çok erken. 4. Ayı dolduktan sonra yavaş yavaş düzen oturtabilirsiniz ya da uyku eğitimi verebilirsiniz ki gerçi bununla ilgili de çok tartışmalar var.

Öff herkesin de işine karışmasalar olmaz…

Benim çocugum karışma derim ama söyledigi şey dogru gece 8 9 gibi uyuması gerekiyor tabi bunu 4 ten sonra ara uyku yok şeklinde asla degil arkadaş da yanlış yönlendirmiş 2 aylık bebek o kadar süre uykusuz kalmaz ama yavaş yavaş bi rutin ile 8 9 gibi uyutmaya alıştırın şuan zaten yeni yeni çocuk kendine geliyor her bebek de aynı degil hepsinin huyu vs farklı bu sizin kötü anne oldugunuzu göstermez sakın öyle düşünmeyin ama inanın erken uyuması ve bi düzeni olması hem bebek için hem anne için büyük konfor ben alıştırdım 9 dan sonra kendime zamanım kalıyor ve çocugum büyüme hormonu en çok çalışan saatleri kaçırmamış oluyor çocukla yat çocukla kalk anne için çok yıpratan bişey oluyor şuan zaten uyku düzeni tam olmaz yeni yeni başlarsanız 2 aya ancak oluşur

Yani nihalcim kusura bakma ama ben öyle arkadaşın olsun istemezdim.
Bu bebek yahu evet uyuya uyuya büyür,düzen lazım ama sabaha kadar uyumayan bebekler var.
Kendi bebehinin uykusunu böyle yaparsın derdim ben bu arkadaş ve biraz mesafe koymak lazım.
Zaten anneliğe adapte olmaya çalışıyorsun,ayrıca evde ayrıca işyerinde çalışıyorsun bence sen gayet normal ve yeterli bir annesin canım
Derini çok öpüyorum boncuk kuzum

Çok bildiğini sanan ve annelik dersi vermeye meraklı biri bence. Bence çok hadsiz, bu ne cürret?
Swancım gerçekten çok kırıldım. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Ben çocuğuma neden kötülük yapmak isteyeyim. Ama uyumuyor ve bende onu oyalamaya çalışıyorum. Karanlık odada ağlamasına razı mı geleyim?

Bu herkesin akıl dağıtması! yeminle beni hayattan soğutuyor, dün anneannem ameliyat oldu her şeye karışan bir teyzem var bütün günw hatsapptan yazdı doktor onu yaptı mı buna baktı mı diye en sonunda dayanamayıp en iyisi sen neşteri kap ameliyatı sen yap teyze yazmaya kadar geldim kendimi tuttum yazmadım vallahi

Uyku eğitimi alan bir arkadaşım var. Girdiği her ortamda sürekli hımmm uykusu nasıl peki der istisnasız her bebekli anaya sorar. Sonra başlar bilir kişi gibi konuşmaya. Ben en son dayanamadım hayatta tek başarın bebeği yatağa atıp , uyumasını öğretmek olmuş sanırım dedim. Beni engelledi ÇOK ŞÜKÜR

Arkadaşınız işine baksın.
2 aylık bebek için ne çok şey bekliyor.
Kitap okur gibi konuşmak kolay.
Her çocuk kendine özel.
İki çocuk büyüttüm hele ilk aylar uyku namına hiçbir düzenleri yoktu.

İyi niyetli değil, bilmiş bir arkadaşınız var bana kalırsa. Yazık Derine falan yazması hadsizliginden.

Bunlar hep uyku eğitmeni adı altında paylaşım yapan kişiler yüzünden. Herkes uzman kesildi başımıza. Bebek henüz 2 aylık. Gece gündüz kavramı yok zaten onun. Ne yaparsan yap sık uyanacak. Kendi düzenini kuruyor zamanla zaten. Arkadaşın üslubu çok kötü. Bildiği bir şey varsa da daha kibar, kırmadan ifade edebilirdi. Kendinizi üzmeyin. Doktorunuzla konuşun iyi hissedecekseniz. Onlar bu kadar kasmıyor vallahi.

Haydaaaa putmuymuş bu yat diyince yatsın uyu diyince uyusun
Bebek zaten kendi belirliyo herşeyini
Kendini ağlayarak ifade eden bir canlı
Ağladığında 3 4 sorunu olur genelde
Uykusu gelincede ağlıyorlar zaten
Uykusunu almış, karnı tok, altı temiz, sağlıklı ve keyfi yerinde olan bir bebeyi nasıl uyutmayı düşünüyormuş acaba arkadaşın ?
Böyle bi mucize varmıymış acaba

Uyumuyorsa uyumuyor zorla değil ya ... Arkadaşınız da bu işi eksik biliyor, insan epifizi 1-2 yaşına kadar gelişir/büyür sonra sabit kalır. Sizin bebek yeni doğmadı mı, epifizi daha gelişme evresinde zaten hormon salgılama kapasitesi de azdır. Hormonlar ve beyin gelisimi tam olmadığı için bebeklerde gece-gündüz kavramı olmaz zaten. Kısaca saçmalamış.Yazdığı şeyler çocuklar için doğru, 2 yaşından sonra düzgün melatonin salınımı için çocukların erken yatması gerek , tabi ki yetişkinlerin de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…