Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Arkadaşınız bence lüzumsuz birisi gerçekten iyilik olsun diye söyleyen birisi olsa böyle eşleştirel şekilde konuşmaz ben olsam çok fazla muhatap olmam mesafe koyarım üslup çok önemli arkadaşınızda da üslup yok. Ayrıca her bebeğin kendi düzeni oluyor kurmalı bebek mi bu yat kalk yapsın

Reflüsü olan çocuk büyüttüm hiç de öle sanıldığı gibi uyku saatimiz olmadı daha doğrusu olamadı. Çocuğumla yorgunluktan sarılıp değişik saatlerde uyuduğumuz günler oldu. Aman kokuna alışmasın, uyuma bu saatte gece uyumaz, kucağına alışmasın inmez gibi gibi… Allah’a şükür hiç bişicik olmadı

Ha ha 2 aylık bebekten uyku rutini olusmasini beklemek.Aķım derken b*kum demek bu.Cok biliyor o arkadaşınız.En enn nefret ettigim tür bu tür.Iyiligini istiyorum kisvesi altinda karsindakini alaşağı edenler.Soyledigi kiyida koseden dogru olsa bile,1 bunun icin daha cok erken,2 soyleme sekli bu degil.

Şey ben acaba konuşma resmini kaldırsanız mı diye düşündüm. Kendisi buradaysa görüp kızabilir. İsmi falan da yazıyor. Daha önce böyle konularda sorunlar yaşandı o yüzden uyarmak istedim
Arkadaşınızın tavsiyesine gelince erken yatması konusunda haklı. Yalan söyleyemeyeceğim. Doktorlar da öyle öneriyor. Belki sizi acemi gördüğü için böyle yazdı. Lakin eminin siz de erken yatırmak isterseniz. Düzeniniz yavaş yavaş oluşur. Stres olup hemen kendinizi kasmayın.
Ha daha güzel anlatabilirdi mi, anlatabilirdi.
Benim mesela 2-3 aylık bebeği akşam saat 10da uyuyunca, çocuğu zorla uyandırıp 12de uyutan bir arkadaşım var. Sebebi de ne biliyor musunuz, “gece çok uyanmasın”. Yani böyle olmamalı. Ki yine de ben böyle yorum yapamadım Nasıl yani diye şok oldum sadece

Ben mesela asla yapmam. Yapamam değil yapmam. Bana çok ters geliyor. Ağlaya ağlaya uyuyacak bende alışsın diye bekleyeceğim. Onu yapacağıma 1 saat geç yatar ama mutlu yatar.

Yapmayın Allah aşkına ya iki aylık bebek düzenli uyku bilmez ki sanki her bebek aynı da atıp tutmuş çok bilmiş arkadaşınız kaç çocuk büyütmüş kendisi.Eger empati yapsaydı şayet yeni bebeği olan anneye bunlar söylenmez. Yada anne ise eğer yeni anne olan birinin dıştan yapılan yorumlar karşısında nasıl bunaldığını anlaması lazım.TAkmayın kafaya siz bebeğinizle bugünlerin tadını çıkarın çok çabuk büyüyor çünkü kuzular.

Seni en çok bn anlıyorum reflü desen var gaz desen var reflüden ağlama krizlerine girip 40 takla atıp susturmak için neler yaptığını bn biliyorum.

Bildiğin gibi buyut .. bebegini kulak asma kimseye ..

Yazık derine demesi ne ya hadsiz!!

Herkes her şeyi biliyor ya akıl veriyorlar bir de. Yerinde olsam benim çocuğum neyin doğru neyin yanlış olduğunu ben bilirim sen meraklanma derdim

Burcucum çok güzel çıkmışsın önce Türkçe yazmayı öğren derdim

Ben mesela asla yapmam. Yapamam değil yapmam. Bana çok ters geliyor. Ağlaya ağlaya uyuyacak bende alışsın diye bekleyeceğim. Onu yapacağıma 1 saat geç yatar ama mutlu yatar.
2 tane zırtapoz psikolog kılıklının uydurması yüzünden kaç milyon çocuk kafadan kontak oldu o anlayış yüzünden. Çocuk ağlarken hiç ilgilenmeyin falan. Çocuk annesine güvenmek ister. Güvenli bağlanma bu şekilde gerçekleşir. Ağlarken bırakılan bebekler gelecekte kaçıngan bağlanma stiline sahip olur, hiçbir insan ilişkisinde dikiş tutturamaz.

Sizi çok çok çok iyi anlıyorum. Ben de bir dönem kendimi sürekli suçlar, kötü hisseder olmuştum bu çok bilmiş uzmanlar yüzünden. Yok şu kadar uyanık kalmalıymış bu kadar uyumalıymış. Şu oyuncaklarla oynamamalıymış, öyleymiş böyleymiş. Çocuğum benim yüzümden gerizekalı olacak, cüce kalacak falan diye ağlıyordum bir ara asla okumuyorum şimdi, bir yerlerden bir şeyler duymuşlar yazıp duruyorlar. Arkadaşınız da onları okuyor muhtemelen. Hep aynı laflar çünkü. Melatonin salgılayamıyooo diye paniğe gerek var mı bilmiyorum. Sabaha kadar beşik sallama sözünün lügata girdiği ülkede her çocuk bir şekilde büyüdüğüne göre kimse melatoninsiz kalmıyor demektir. evet bazı bilimsel gerçekler var ama aşşırı abartılıyor bazı şeyler. Dikkat edersiniz, erken yatsın iyi beslensin diye çabalarsınız ama geç yattığı 3-5 günde bütün gelişimi alt üst olacak değil. Anneleri germeyin artık ayhhh!

Haklı ama hadsiz. İnsanlar diğerinin hayatını bilmeden yorum yapıyor ya sinir oluyorum. Benim annem de her gün dokuzda uyut çocukları der. İşten gelip yemek yapıp yedirip, ödev, ders derken saat dokuzu çoktan geçiyor. Bildiği halde her telefonda der bunu, biraz önce de dedi, sustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…