- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.016
- 498
Ben yerli yersiz, hadli hadsiz, ota moka yorum yapan, durmadan fikir belirten insanları hiç sevmem Nihalciğim. Herkes her şey hakkında ne kadar çok şey biliyor, vay anasını. Ben böyle insanları iyi niyetli de görmüyorum, satır araları en çok ben bilirim kibri taşıyor.Swancım gerçekten çok kırıldım. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Ben çocuğuma neden kötülük yapmak isteyeyim. Ama uyumuyor ve bende onu oyalamaya çalışıyorum. Karanlık odada ağlamasına razı mı geleyim?
Evet bebekler ilk zamanlar melatonini anne sütünden alıyor.Uyumuyorsa uyumuyor zorla değil ya ... Arkadaşınız da bu işi eksik biliyor, insan epifizi 1-2 yaşına kadar gelişir/büyür sonra sabit kalır. Sizin bebek yeni doğmadı mı, epifizi daha gelişme veresindeyse zaten hormon salgılama kapasitesi de azdır. Hormonlar ve beyin gelisimi tam olmadığı için bebeklerde gece-gündüz kavramı olmaz zaten. Kısaca saçmalamış.Yazdığı şeyler çocuklar için doğru, 2 yaşından sonra düzgün melatonin salınımı için çocukların erken yatması gerek , tabi ki yetişkinlerin de.
Evet benim eşim mesela. Psikologa gitmeye başladık ve çocukluktan gelen bağlanamama durumundan dolayı cidden çok zorluk yaşıyor. Para tuzağı o durum resmen :) çok ünlü olan bir uyku eğitimcisi var 8 bin alıyor eğitim için. Bir de garanti veriyor kendi kendine uyuyacak diye. Benim bebeğimde zor dalıyor ama en azından koynumda uyuyor ve uyurken harap olmuyor. Kadına açık açık dedim ki yani çocuğu çaresiz bırakıp, uykuya mı mahkum edeceğiz, anlamadım dedim. Sizinle ben çalışamam dedi2 tane zırtapoz psikolog kılıklının uydurması yüzünden kaç milyon çocuk kafadan kontak oldu o anlayış yüzünden. Çocuk ağlarken hiç ilgilenmeyin falan. Çocuk annesine güvenmek ister. Güvenli bağlanma bu şekilde gerçekleşir. Ağlarken bırakılan bebekler gelecekte kaçıngan bağlanma stiline sahip olur, hiçbir insan ilişkisinde dikiş tutturamaz.
Evet bebekler ilk zamanlar melatonini anne sütünden alıyor.
Ben de yapmadım, şimdi 8de uyuyor. Erkene çekmek için hiçbir şey yapmadım.Ben mesela asla yapmam. Yapamam değil yapmam. Bana çok ters geliyor. Ağlaya ağlaya uyuyacak bende alışsın diye bekleyeceğim. Onu yapacağıma 1 saat geç yatar ama mutlu yatar.
Ay bu benim herbokolog eski kankam, kurdugu cumle yapisi bile ayni, gece gece sinirlendim simdiİyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sabırsız değil dayatılan bir annelik var. İnsta kapattım bu yüzden. Sürekli bir eğitim verme hali. Saçma sapan şeylerle insanları kandırıyorlar. Eğitim verenlere bakıyorum kendilerine hayrı olmayan tiplerBen de yapmadım, şimdi 8de uyuyor. Erkene çekmek için hiçbir şey yapmadım.Sabırsız şimdi anneler sanırım.
Çalışamaz tabi, keriz değilsiniz çünkü. Ağlayan bebekle ilgilenilmezse çooook sağlıksız bir yetişkin olma yolunda en büyük katkı konulmuş olur ortaya. Çocuk büyütmek de bu yüzden zor zaten. Ağlayınca hemen odaya atıp sallamayacaksak hemen yapardım valla. Ama sağlıklı çocuk yetiştirmek istiyorum, geleceğin ıssız adamını değilEvet benim eşim mesela. Psikologa gitmeye başladık ve çocukluktan gelen bağlanamama durumundan dolayı cidden çok zorluk yaşıyor. Para tuzağı o durum resmen :) çok ünlü olan bir uyku eğitimcisi var 8 bin alıyor eğitim için. Bir de garanti veriyor kendi kendine uyuyacak diye. Benim bebeğimde zor dalıyor ama en azından koynumda uyuyor ve uyurken harap olmuyor. Kadına açık açık dedim ki yani çocuğu çaresiz bırakıp, uykuya mı mahkum edeceğiz, anlamadım dedim. Sizinle ben çalışamam dedi
Oğlun varsa tanışalım zjjdjdÇalışamaz tabi, keriz değilsiniz çünkü. Ağlayan bebekle ilgilenilmezse çooook sağlıksız bir yetişkin olma yolunda en büyük katkı konulmuş olur ortaya. Çocuk büyütmek de bu yüzden zor zaten. Ağlayınca hemen odaya atıp sallamayacaksak hemen yapardım valla. Ama sağlıklı çocuk yetiştirmek istiyorum, geleceğin ıssız adamını değil
Kaç çocuk büyüttünüz?Arkadasiniz haklı. Ama ben olsam demem arkadasima ya da başkasına. Her anne kendi bildigini yapar ve danişmak istese anisir zaten bilgi veririm. Durduk yere asla bilgi ya da uyarı sozleri soylemiyorilum. Ja burada anonim yazmisinız söyluyorum arkadasiniz haklı
Mesela erken uyumuyorsa o zaman ne yapmayı tavsiye ediyorsunuz ? Ama bir saniye o da annenin suçu değil mi ? Bebek dediğin 8 de yatacak ! Yatıramayan ana beceremiyordurArkadasiniz haklı. Ama ben olsam demem arkadasima ya da başkasına. Her anne kendi bildigini yapar ve danişmak istese anisir zaten bilgi veririm. Durduk yere asla bilgi ya da uyarı sozleri soylemiyorilum. Ja burada anonim yazmisinız söyluyorum arkadasiniz haklı
Bunlar yabancı kaynaklardan öğrenilmiş bilgiler. Bizim kültürümüze, yaşantımıza ve aile ilişkilerimize tamamen ters. Bir tracy hogg ılımlı diyorlar. Millet istiyor ki hemen işime döneyim, hemen hayatıma döneyim, hemen zayıflayayım, bebeğim bana uysun. Bunlar uzun vadede düşünüldüğünde doğru yaklaşımlar değil.2 tane zırtapoz psikolog kılıklının uydurması yüzünden kaç milyon çocuk kafadan kontak oldu o anlayış yüzünden. Çocuk ağlarken hiç ilgilenmeyin falan. Çocuk annesine güvenmek ister. Güvenli bağlanma bu şekilde gerçekleşir. Ağlarken bırakılan bebekler gelecekte kaçıngan bağlanma stiline sahip olur, hiçbir insan ilişkisinde dikiş tutturamaz.
Bebeğim 1 aylık derse şaşmaKaç çocuk büyüttünüz?
Sen çok biliyosun gel uyut, tövbe tövbe ya. Ablacım bebek 2 aylık, kızım şu saatte yat bu saatte uyan dediğinde hemen uyuyacağını falan sanıyor herhalde. En nefret ettiğim insan tipi.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ben cevap bile vermezdim iki tanesi büyüdü simdi üçüncü bebegimi büyütüyorum emin ol bunun bi standardı yok her bebek kendine ozgu uyumak istemeyen bebegi zorla uyutamazsinİyi akşamlar arkadaşlar.
Kesinlikle. İnsanı delirtiyor. Sürekli bir yetersizlik hissi. Emeklemesi için her gün günde bilmem kaç dk yerde zaman geçirsin diyorlar. 3 aylıktan beri hep yerde oyun halısında. Yok anam 9,5 aylık emekledi işte. Çocuk canı ne zaman isterse o zaman yapıyor. Sen istersen bi tarafını yırt, etkinlikten etkinliğe koştur. Neyse o oluyor sonunda.Sabırsız değil dayatılan bir annelik var. İnsta kapattım bu yüzden. Sürekli bir eğitim verme hali. Saçma sapan şeylerle insanları kandırıyorlar. Eğitim verenlere bakıyorum kendilerine hayrı olmayan tipler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?