Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Ben yerli yersiz, hadli hadsiz, ota moka yorum yapan, durmadan fikir belirten insanları hiç sevmem Nihalciğim. Herkes her şey hakkında ne kadar çok şey biliyor, vay anasını. Ben böyle insanları iyi niyetli de görmüyorum, satır araları en çok ben bilirim kibri taşıyor.

Kimse mükemmel değil, ama sen elinden gelenin en iyisini yapmaya çabalayan bir annesin. Ve bir anne çocuğunu herkesten çok daha iyi tanır.

Evet bebekler ilk zamanlar melatonini anne sütünden alıyor.

Bilmiş bilmiş konuşmuş ama belki de iyi niyetiyle bilmediğinizi düşünüp paylaşmak istemiş olabilir .tabii geç uyudu diye sanki çocuğu gaz odasında uyutmussunuz gibi muamele etmiş ama o da onun burnubuyuklugu...
Ben insanların işine karismayi asla sevmem, eleştirilerimi kendime saklarim. Sonuçta o insan belki ömründe bir tane çocuk büyütecek,ona d neden ben karisayim ki, gönlünce büyütsün.
Ama geçen hafta küçücük çocuğu olan arkadasimlaydim tüm gün. Kahvaltıda beyaz ekmeğe sürülen çikolatadan bir isirik yedi çocuk, sonra dışarıya çıktık, acıkmistir diye pakette boyalı keklerden aldı, caprisun aldı,çocuk mizirdandi boyalı bonibonlardan aldı, şeker falan verdi.
eve döndük şöyle bir isirik dondurulmuş pizzadan zorla yedi. Annesi de 'bak işte böyle,hic yemek yemiyor' diye yakındı. Dayanamadım gün içinde bu kadar aburcubur yerse tabii ki yemek yemeyecegini söyledim, çok bozuldu. 'iste sen bilmiyorsun, bunları da yemezse midesine hiç bir şey girmeyecek' dedi. Uyuz oldu bana.
Çocuk da bir haftadır tuvalete cikamiyormus, biberonuna kola koydu, çocuğun midesini yumuşatsin diye. Hani ishalken kahve telvesi falan yedirilir ya,öyle bir şey mi gercekren yararlı mı diye merak ettim, yazdım Google'a. Asıl kabız yapan şey kolaymış.
Ne diyim, söylesem kadın kendini kötü hissedip üzülecek,bozulacak. Zaten annesi kaynanası vs devamlı elestirip durduğu için kadın çocuğundan soğuma aşamasına geldi bir ara. sussam ,üzüldüm de çocuğun karnını tutup agladigi hallerine ...
Ben de napiim, sustum, toparlanıp çıktım.
Yani demek istediğim bazen insan karşı tarafi uyarmak ihtiyacı hissedebiliyor,kendisini tutmaya çalışsa da
Belki de arkadaşınız sizin gece uykusunun önemini bilmediğinizi düşündü, sizi sevdigi için uyardı. Belki de siz gerçekten gece uykusunun önemini bilmiyordunuz, saat olarak yeterli uyusa sorun değil diyordunuz, arkadaşınızın dediği şeyden sonra araştırıp gece uykusuna önem vereceksiniz.
Neden kendinizi kötü anne gibi hissediyorsunuz ki? Daha yeni anne oldunuz, zamanla siz insanlara 'cikcikcik hiç öyle çocuk mu tutulur,belinden destekle' diyeceksiniz sadece daha çok yenisiniz. Her şeyi böyle kişisel olarak algılamamaya çalışın. Annelik sürecinde herkesin her dediğine takılırsaniz işiniz zor,sinir hastası olursunuz

Son düzenleme:
Evet benim eşim mesela. Psikologa gitmeye başladık ve çocukluktan gelen bağlanamama durumundan dolayı cidden çok zorluk yaşıyor. Para tuzağı o durum resmen :) çok ünlü olan bir uyku eğitimcisi var 8 bin alıyor eğitim için. Bir de garanti veriyor kendi kendine uyuyacak diye. Benim bebeğimde zor dalıyor ama en azından koynumda uyuyor ve uyurken harap olmuyor. Kadına açık açık dedim ki yani çocuğu çaresiz bırakıp, uykuya mı mahkum edeceğiz, anlamadım dedim. Sizinle ben çalışamam dedi

Evet bebekler ilk zamanlar melatonini anne sütünden alıyor.

Antikorlar, bazı hormonlar derken zaten anne sütü insanlar ve tüm canlılar için büyük bir besin kaynağı...anne sütü tek başına 100 kaplan gücünde. Konu sahibesi strese girerse o zaman bebeğine zararlı şeyleri sütüne geçirir. Konu sahibesi bol su içecek, besin değeri yüksek gıdalar yiyecek ve en önemlisi pozitif olacak. MUtsuz, endişeli annenin çocuğa hiçbir faydası yok

Ben mesela asla yapmam. Yapamam değil yapmam. Bana çok ters geliyor. Ağlaya ağlaya uyuyacak bende alışsın diye bekleyeceğim. Onu yapacağıma 1 saat geç yatar ama mutlu yatar.
Ben de yapmadım, şimdi 8de uyuyor. Erkene çekmek için hiçbir şey yapmadım. Sabırsız şimdi anneler sanırım.

Ay bu benim herbokolog eski kankam, kurdugu cumle yapisi bile ayni, gece gece sinirlendim simdi

Ben de yapmadım, şimdi 8de uyuyor. Erkene çekmek için hiçbir şey yapmadım. Sabırsız şimdi anneler sanırım.
Sabırsız değil dayatılan bir annelik var. İnsta kapattım bu yüzden. Sürekli bir eğitim verme hali. Saçma sapan şeylerle insanları kandırıyorlar. Eğitim verenlere bakıyorum kendilerine hayrı olmayan tipler

Çalışamaz tabi, keriz değilsiniz çünkü. Ağlayan bebekle ilgilenilmezse çooook sağlıksız bir yetişkin olma yolunda en büyük katkı konulmuş olur ortaya. Çocuk büyütmek de bu yüzden zor zaten. Ağlayınca hemen odaya atıp sallamayacaksak hemen yapardım valla. Ama sağlıklı çocuk yetiştirmek istiyorum, geleceğin ıssız adamını değil

Oğlun varsa tanışalım zjjdjd
Kızıma böyle bir damat lazım uyku eğitimi veren anaların bebekleri benim kızımı üzer
Düşünsene ilerde kriter olarak bunu soruyormuşuz

Kaç çocuk büyüttünüz?

Mesela erken uyumuyorsa o zaman ne yapmayı tavsiye ediyorsunuz ? Ama bir saniye o da annenin suçu değil mi ? Bebek dediğin 8 de yatacak ! Yatıramayan ana beceremiyordur bence konuda ki arkadaş siz olabilirsiniz Konuya arkadaşla ilgili yapılan iltifatlarda size gitsin o halde

Bunlar yabancı kaynaklardan öğrenilmiş bilgiler. Bizim kültürümüze, yaşantımıza ve aile ilişkilerimize tamamen ters. Bir tracy hogg ılımlı diyorlar. Millet istiyor ki hemen işime döneyim, hemen hayatıma döneyim, hemen zayıflayayım, bebeğim bana uysun. Bunlar uzun vadede düşünüldüğünde doğru yaklaşımlar değil.

Sen çok biliyosun gel uyut, tövbe tövbe ya. Ablacım bebek 2 aylık, kızım şu saatte yat bu saatte uyan dediğinde hemen uyuyacağını falan sanıyor herhalde. En nefret ettiğim insan tipi.

Ben cevap bile vermezdim iki tanesi büyüdü simdi üçüncü bebegimi büyütüyorum emin ol bunun bi standardı yok her bebek kendine ozgu uyumak istemeyen bebegi zorla uyutamazsin
Simdi bes yasinda olan oglum cok uslu bir bebekti herseyimiz duzenliydi
İlk ve son numaralarım evlere senlik keyifleri ne zaman isterse o zaman uyur her durum için geçerli bu hepsini ben yetistiriyorum oysa cok farklılaşma
Bi tavsiye verirsin tamam ama bu nedir ya herkes cok bilmiş ,en iyi anne

Kesinlikle. İnsanı delirtiyor. Sürekli bir yetersizlik hissi. Emeklemesi için her gün günde bilmem kaç dk yerde zaman geçirsin diyorlar. 3 aylıktan beri hep yerde oyun halısında. Yok anam 9,5 aylık emekledi işte. Çocuk canı ne zaman isterse o zaman yapıyor. Sen istersen bi tarafını yırt, etkinlikten etkinliğe koştur. Neyse o oluyor sonunda.

Bu kadın kesinlikle kötü niyetli, bence iletişimini azalt. Kasıtlı konuşuyor böyle. Yoksa iki aylık bebekten uyku düzeni bekleyecek kadar geri zekalı değildir herhalde. Derin’e yazıkmış. Yok ya, bir de bayıl istersen Feriha.

Ben uyku danışmanıyla oğlum 5 aylıkken görüştüm. Düzene sokmaya çalıştık, başardık da. Ama desteksiz uyuması için ağlamasına izin vermem gerekiyordu. Onu yapamadım. Doğru olduğunu da düşünmüyorum. Sadece gündüz uykusu oluşturabildik ve yatma saatini gece 12’den 8’e indirebildik. Ama tabii yine sürekli uyanırdı, yine uykuya dalmakta zorlanırdı. Ağrısı sızısı olduğunda saatleri şaşardı. O uyku eğitimcilerinin şu saatte şu kadar saat uyku demelerine bakma. Kimse ideal şekilde büyütmüyor bebeğini. Arkadaşımın melatonin kıtlığı yaşayan hiç uyumayan bir bebeği şu an 6 yaşında. Zehir gibi, yaşıtlarından çok çok önde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…