Arkadaşımın kayınvalidesi

Niye herkes berili haksız bulmuş?

Herhangi birisi sizlerden bu diye bahsetse ne kadar kaba deriz. Ha bu demiş ha öteki demiş. Beril demek çok mu zor?

Ben olsam ben de üzülürdüm çünkü ben de kayınvalidemi severim. Beril de sevdiği için alınmış.

Bu kadarcık şey eşe söylenip adam huzursuz edilmez. Ufak tefek şeylere takılarak adamın gözünde inandırıcılığını ve geçerliliğini yitirir söyledikleri. İleride bir gün ciddi problemler yaşarsa sen en başından beri anneme takmıştın demesi çok olası sonra kocanın. Ama ben olsam kayınvalideyi bir incelemeye alırdım. Öteki lafı olay edilecek bir laf değil ama pek de hoş değil. Samimiyetten yoksun bir laf. Yüzüne karşı kızım derken arkasından öteki diyen bir kayınvalideyi hiçbir şey çaktırmadan az izlerdim ben.

Bence beril hakli. Burda anlatilan kv modelleri o kadar ileri derece kötü ki insanlar haline sukretsin yorumlari yapiyo ama yanlis:KK12: olayi haline sukretten cikaralim lutfen bi arkadasmis gibi dusunelim yuzune cok samimi davranip arkandan bu muameleyi yapması hos degil:63:

Önce can sonra canan.

Evladı üzüldü diye kızmıştır.Gelinim yok ama ben de kızarım benim yanımda evladıma laf etse.

Gitsinler evlerinde ne halleri varsa görsünler.Alınganlık yapmış.

Fazla narin olmamak lazim sanirim. Ama icerden neseli bir ses tonuyla "uyumadım anne" deseydi o anda yüzleşmiş olurdu. Sonradan büyütmenin gereği yok.

Hiç bir gelin kayınvalide, anne kız gibi olamaz. Beril arkadaşınıza bir sorun annesi kendisine öteki dese alınır mıydı? Tabi ki alınmazdı. Ben anneme söylediğim şeyleri kayınvalideme söylesem şimdiye kırk kere adım çıkmıştı kötü gelin diye. Annemin de bana söylediği şeyleri kayınvalidem söylese belki de işi boşanmaya kadar götürürdüm. Ama annem benim neyi ne niyetle söylediğimi bilir, ben annemin. O yüzden bence arkadaşınız o "kayınvalidemle anne kız gibiyiz" sularında çekilsin yavaş yyavaş.

Bunun dışında kayınvalidesinin söylediği laf alınılacak birşey değil bence. Çok üstüne düşmesin arkadaşınız.

Kızlarr akşamınız güzel geçsin :KK54:

Bu akşam çok yakın bir arkadaşım için rahatsız ediyorum sizi.
Arkadaşım, Beril yeni evli kayınvalidesine gitti eşiyle 3 günlüğüne uzak oturuyorlar.

Kv'si ile anne-kız gibiler, Beril de çok saygılıdır 1 senelik evliler hiç problem yaşamadılar şimdiye kadar. Bugün sabah döndüler.

Dün akşam eş, kv, Beril otururlarken eşiyle bir sürtüşmesi olmuş Beril'in biraz soğumuş ortam ama kv hiç karışmamış büyük bir durum da yokmuş zaten. Yarım saat sonra da yatmışlar. Yatak rahatsız olduğu için kolu ağrımış eşinin, kv de ayaktaymış eşi kalkmış annesinden ağrı kesici istemiş kv'de Beril için "öteki uyudu mu?" diye sormuş Beril'in eşine. Sonrasında sessizlik olmuş eşi de hemen yanına gelmiş.

Arkadaşım çok üzüldü, kendisinden öteki diye bahsedilmesine normalde "kızım napıyor,kızım geldi mi" şeklinde konuşurmuş.

Bana alınganlık yaptı gibi geldi, size soralım dedik bir de sizce alınganlık mı? Ve Beril eşine söylemeli mi, "öteki uyudu mu?" cümlesine kırıldım diye?

Teşekkürler şimdiden, tekrar iyi akşamlar :dondurma:

Arkadaşınıza söyleyin ne olursa olsun asla eşiyle aileler yanında tartışma sürtüşme laf sokması dahi yaşamasın.

Aynen bu şekilde oğluna illa bukızı alacaksın diyen kv nin sırf bu olaydan sonra boşan gitsin diyenini biliyorum ki görüp görebileceğiniz en iyi kv lerden...

Anneler bu konuda çok hassas oluyor, tartışmasını eve saklasın orda olayı kapatsın, kv büyük ihtimal ses çıkarmadı ama içinden bozuldu ve o yüzden "öteki" dedi.

Kv işte. Belki tartışma nedeniyle o da geline tavır takınmıştır. Karışmasa da oğlundan taraf olur.
Çok takılmasın öz annesi de sanmasın..

bende bişey sormak istiyorum,
kayınpederiniz sürekli size maaşınızla ilgili birşey sorsa onları ilgilendirmedigini gösteren net ne diyebilirsiniz?

geçen gittgimizde bana senin birimin değişti kıdem basmışsındır maaşında artmıştır var mı öyle bir şey dedi?

halbuki zam almıştım. yook öyle birşey aynı alıyorum dedim ama sinir oldum . Hala maaşıma karışmasına , onu ne ilgilendirir.kendi babam bile sormazken herseyden önce eşim sormazken

Back
X