- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.779
- 83
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
normal istedim sancı da cekyim bayag bayag ama sezeryana döndü.sancı unutuluyor ancak sezeryanda sonra 7gün cok zorlandım dogrulmakta hareket etmekte . 40günde hareketlerimi ancak toparladım sendeleyerek yürüyodum .Kızlar en son kendim için konu açmıştım eşimle ilgili ama o konu günler sonra halloldu aileler araya girdi babam hatrına..şimdilik çok şükür bi sorun yok
Bu konuyu bi arkadaşım için açtım kendisi eski iş yerimden ama hala görüşürüz..kendisi hamile doğumuna 2 ay var ve doğumdan korkuyor :/
Ben de tecrübeli olan sizlere sormak istedim sezeryan mi daha iyi normal doğum mu??
Sezeryanda en azından doğum sancısı yok diye biliyorum hatta şimdilerde estetik dikişler oluyormuş ve doğum sonrası da öyle günlerce yatılmıyormuş doğru mu doğum yapan arkadaşlar yazarsa sevinirim
Pespese oldugu icin belirli sayidan sonra bebekler otomatik doguyor zaten :)Valla eskiden annelerimiz ninelerimiz küçük yaşta peş peşe nasıl doğruyomuş uyuşturmadan bide:/
Sezeryanda ic deriniz rahminiz dahil kesiliyor normal dogumda vajina girisi kesiliyor.Normal dogumda da alt kisima yani vajinaya kesik atip dikis oluyor mu?oyle duymuştum.ozaman sezeryandan ne farki var bence.ben sezeryan oldum cok rahattim aksama normale döndüm. Yani normal doğumdan sonra o dikisler yuzunden aylarca acısından oturamayan kisiler duydum.tabi tam bilmiyorum.birde sezeryan da gobekte iz kaliyorsa,vajinada da genisleme kalabiliyor.kisaca istedigini secsin.bana gore ikisindede olucaksa bi sikinti illaki olur.olmicaksa da olmaz.korkuyorsa sezeryan en guzeli.
O dayanılamayan ağrılar doğum çok yaklaştığı sırada oluyor, her zaman şiddetli 15 20 saat çekmiyosun yaniNormal doğumda da şöyle bişey yok mu sancı 3-5 saat te sürebilir 12 saat te :/
Zorla normal yapsın mi yazmışım? Bebek için en sağlıklı yöntem hangisi öncelik o olmalıdır. Anne adayı kendini hazirlamalidir. Tabi ki psikolojisi çok etkilenecekse ona göre seçim yapabilir. Ama ağrı çok oluyormuş deyip gerisini doğrusunu düşünmeden, kendini yapabilir miyim diye tartmadan sezeryana yönelmek doru değil. Doktoruyla oturup planlama yapması gerekir.Tabi ki anne adayı da seçecek doğum yöntemini... ne kadar yanlış bir düşünce bu... kadın o gücü kendinde bulamıyorsa onu zorlamak ne kadar doğru?
2 kere sezeryan oldum 4 saat sonra ayağa kalktım..Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
Zorla normal yapsın mi yazmışım? Bebek için en sağlıklı yöntem hangisi öncelik o olmalıdır. Anne adayı kendini hazirlamalidir. Tabi ki psikolojisi çok etkilenecekse ona göre seçim yapabilir. Ama ağrı çok oluyormuş deyip gerisini doğrusunu düşünmeden, kendini yapabilir miyim diye tartmadan sezeryana yönelmek doru değil. Doktoruyla oturup planlama yapması gerekir.
3 hafta sonra doğumum var nasipse ben ne yapicam sana katılıyorum her ikisi de korkunçDoğum olayından komple korktuğum için her ikisi de korkutucu geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?