Arkadaşımın Korkusu

normal istedim sancı da cekyim bayag bayag ama sezeryana döndü.sancı unutuluyor ancak sezeryanda sonra 7gün cok zorlandım dogrulmakta hareket etmekte . 40günde hareketlerimi ancak toparladım sendeleyerek yürüyodum .

Bünyeye göre değişir kimi normal çok rahat dıyo kimi sezeryan. Ben normal yaptm çok kolaydı korkarak gttim doğumdan snra bumuydı ben boyle 10 tane doğururm demiştim snrada hemen kalktm makyajımı yaptm çok rahattm allah arkadaşınıza kolay hayırlı doğum nasip etsn hiç.korkmasn bu bebek bi.şekilde çıkacak

Normal dogumda da alt kisima yani vajinaya kesik atip dikis oluyor mu?oyle duymuştum.ozaman sezeryandan ne farki var bence.ben sezeryan oldum cok rahattim aksama normale döndüm. Yani normal doğumdan sonra o dikisler yuzunden aylarca acısından oturamayan kisiler duydum.tabi tam bilmiyorum.birde sezeryan da gobekte iz kaliyorsa,vajinada da genisleme kalabiliyor.kisaca istedigini secsin.bana gore ikisindede olucaksa bi sikinti illaki olur.olmicaksa da olmaz.korkuyorsa sezeryan en guzeli.

Ben bebek için değilde, miyom aldırmak için ameliyat olmuştum. Sezeryan gibi, aynı kesi.sadece bebek yerine kocaman miyomlar çıkardılar. Doğrulmak yada yerden bir şey kaldırmak zor oluyor. Yardım gerekiyor. Ama öyle çok zorlayıcı bir durum değil. Ayağa kalkabilmek için eşim yardım ediyordu. Sonra gidip çamaşır bile astım. Yemeğimi pişirdim.

Ben normal doguramazdim sanırım doguranlari da tebrik ediyorum. Bana kalsa sezeryan derim ama diğerini bilmiyorum. Ikisini de yapmış olana sormak lazım

Valla eskiden annelerimiz ninelerimiz küçük yaşta peş peşe nasıl doğruyomuş uyuşturmadan bide:/
Pespese oldugu icin belirli sayidan sonra bebekler otomatik doguyor zaten :)

Arkadasin bilmedigi icin korkuyor insanlar bilmedikleri herseyden korkar cok normal ama kendi icin dogal olani vucudunun dogasinda olani denemeli.

Sezeryanda ic deriniz rahminiz dahil kesiliyor normal dogumda vajina girisi kesiliyor.

Vajina girisini dikiyorlar gerisi icinde kegel egzersizleriyle hic dogum yapmamis hale getirenler varmis.
Kegel ezgersizlerini her kadin gunluk yapmali zaten cok faydali.

Hayatimda boyle sacma konu duymadım. Vücut yapısı ve bebegin sağlığı normal doguma elverisliyse ama sancidan korkuyorsa, hamilelik yogalari, nefes kurslari, dogum korkusu için terapiler var. Onlara katılsın. Sonrasında hala korktuğunu düşünüyorsa, sanci halinde panikleyecekse, yani normal seyrinde giden bir doğumu korkusuyla zor hale getirecekse, kendine de bebegine de yazik etmesin. Çünkü sanci da cekse sonu sezeryan olur..
Sezeryanin da normal dogumun da kendine gore sıkıntısı var. Normal yapıp 3 ay dik oturamayan da gördüm, sezeryan yapıp tek bir parol bile icmeyen de gördüm..

Normal doğum yaptım sancıda çektim ama doğumdan sonra hiçbirşey olmamış gibi bebeğimi aldım evime gittim  yine olsa normal derim ama tabi doktor hangisini uygun görürse o.

Burda onu yap bunu yap demek yanlis olur.
Bazi kadinlar " ama normal dogum dedi kk hanimlariii" diye bas bas sezeryani reddeder, sonra bi bakmissin anneninde cocugunda sagligi riske girer.
Doktor ne diyorsa o.
Sacmalamayin.

Tabi ki anne adayı da seçecek doğum yöntemini... ne kadar yanlış bir düşünce bu... kadın o gücü kendinde bulamıyorsa onu zorlamak ne kadar doğru?
Zorla normal yapsın mi yazmışım? Bebek için en sağlıklı yöntem hangisi öncelik o olmalıdır. Anne adayı kendini hazirlamalidir. Tabi ki psikolojisi çok etkilenecekse ona göre seçim yapabilir. Ama ağrı çok oluyormuş deyip gerisini doğrusunu düşünmeden, kendini yapabilir miyim diye tartmadan sezeryana yönelmek doru değil. Doktoruyla oturup planlama yapması gerekir.

ilk mesajınızda pazardan karpuz seçmekle ilgili alakasız bir örneğiniz de vardı... evet, annenin düşüncelerini, endişelerini doktoruyla paylaşıp, ortak karara varmaları en sağlıklısı olacaktır....

Sezeryan yaptım,kan sulandırıcı iğne kullanıyordum doktorum normal doğum sakıncalı doğumdan 1 gün öncesine kadar iğne olmalısın 1 gün öncesi de iğneyi bırakmalıyız demişti.çünkü o iğnelerle kanama zor duruyor mecburiyettendi tamamen.doğumum çok rahat konuşa konuşa geçti.bebeğimi getirip bi sürü resim çektiler yanak yanağa...sancı mancı hiçbişey duymadım...ancak eve gelince 1 hafta 10 gün epey ağrı sızı oldu,bayağı zorlandım.yatıp kalkamadım,ayağa kalkamadım zor toparladım..bünyeyle ilgili sanırım herkesin böyle ağır olmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…