Arkadaşımın Korkusu

Ben normal dogum diyorum.Suni sanciyla dogum yaptim.Epiduralsiz.
Sanciya dayanamaz acikligi 6 cm den az olursa epidural alabilir.
Dogum aninda bir durum olur , bebek ters gelir, kordon dolanir bunlarda sezeryan yapiliyor zaten.
Onun haricinde sezeryana karsiyim.

Doğum yöntemine anne adayı değil doktor karar vermeli. Pazardan karpuz seçer gibi seçim yapılmaz öyle. Oncelikle hiçbir doğum acısız ağrısız olmaz. Herkesin bünyesi farkli. Ben mecburi sezeryan oldum. İkinci gün ben ölüyorum diye ağlamıştım acıdan ki hiç mizmiz biri değilim. Karşı odamdaki kadin doğum yaptığı gün elinde epidural kartuşu, fink fink geziyordu.
Arkadaşınız doğum yöntemine değil de bebeğine odaklansin, doktoruna güvensin.

Normal doğum yaptım, arkadaşınız gibi en büyük korkumdu, bir daha yapar mıyım ? Asla!!! Çünkü insan korkunca acısı ağrısı ikiye katlanıyor ve doğumum zor oldu... Sağlık olarak evet en iyisi vajinal doğum ama ruh sağlığı da önemli... Beni depresyona soktu aklıma gelip gelip ağlıyordum... Tabi burada ne dersek sadece fikir olur, en iyi kararı doktoru verir zaten..

Herseyi seyrinde giden bir gebelik icin tabi ki normal dogum en guzeli...ama malesef ben saglik problemi yuzunden sezeryan oldum.estetik dikiş yeri cok az belli,3.gun ayaktaydim acisi agrisi illaki oldu ama bakmak zorunda oldugun bi evladin olunca mecbur kalkiyorsun ☺

Tabi ki anne adayı da seçecek doğum yöntemini... ne kadar yanlış bir düşünce bu... kadın o gücü kendinde bulamıyorsa onu zorlamak ne kadar doğru?

Normalciyim ben öyle de yaptım
Sancısı var evet ama sonrasında çok iyi
Şahsen ben doğumdan sonra enerji patlaması yaşadım :)

Herzaman en guzeli normaldır tabıkı
Ben sezeryan oldum normal dogurabılsem dogururdum...

kişinin bünyesine bağlı bişey bu doktoru ne önerirse o, ben normal doğumdan cok memnun kalanıda gördüm doğumdan sonraki yıllarda cok sorun yaşayanıda. Arkadasım epudural doğum yaptı onunkisi son anda belli oldu ama, ertesi gün eşine kalkıp kahve yapmıs karsılıklı içmişler :)

Normal doğumda da şöyle bişey yok mu sancı 3-5 saat te sürebilir 12 saat te :/
24 saatde surebılır 10 dk da

Eger doguramam dıye kasarsa kendını olmaz
Zaten rahim agzı acıldımı adet sancısından bıraz daha agır sancı gırdımı kramp gıbı ...bı an once dogsunda kurtulım dıye bı ıkınıyosun bebek pırtlayıp cıkıyor :)

Medıtasyonlar var normal dogum öncesı gıdebılır... kurslar var nefes egzersızlerı ona da gıdebılır

Eğer herşeyiyle normal doğum yaptıran bir hastane bulsaydım, normal tercih ederdim... ama bulamadığım için, sanki Allahın emriymiş gibi her normal doğumda epizyotomi kesiği atıldığı için sezaryen tercih ettim... (hayır herdoğumda gerekmiyor, gayet kesisiz doğum yapan insanlar var) arkadaşımın oturma banyoları, büyük wc ihtiyacı giderirken çektiklerini anlatması da artısı oldu :)

Sezaryen olduğum akşam ayaktaydım... son doğumuma 18 ay oldu, bir yere değince sızı, ağrı falan hissetmiyorum... teknoloji ilerledi baya, yara izi bile belli olmuyor...

Perine masajı kesi ihtimalini büyük oranda düşürüyor. Perine masajını araştırın.

Dunyanin en korkak insani olmama ragmen iki cocugumuda normal dogurdum devlet hastanesinde ikiside dört kilo dogdu ve dogumdan cikip kemdimi lavaboya atip sacima basima ceki duzen verdim normal adi ustunde normal olan bence

Perine masajı kesi ihtimalini büyük oranda düşürüyor. Perine masajını araştırın.

Perine masajının kesi ihtimalini düşürdüğüne dair kesin bir sonuç yok ne yazık ki... doktorlar normal doğum sürecine zaman tanısalar kesi oranı büyük oranda düşecek... suda doğumda aynı şekilde...

ben normal dogum yaptim yakin zamanda 30 mayis.
Yani yaptim mi yapamadim mi bilmiyorum.
Acilmam takir takir oldu 10 cm.aciklikla 8 saat suni sanci verdiler doguramadim.
En sonunda bebegim yirtarak geldi,bende cok sayida dikis var,bebegim enfeksiyon kapti kuvozde,ben de ciddi drecede enfeksiyon kaptim.
Devlet hastanesinde yapmak.zorundaydim yenidogan unitesi gelismis oldugu icin.
Cok kalabalik bir sanci odasinda kadinlar can cekisiyordu.
Sancim gelince saclarimi yoldum.durdum.
Hepsi teker teker dogum yapti.bi ben kaldim.
Dr larin hepsi basimda onlar.bana yalvariyo ikin da bebegini kurtar ,ben onlara yalvariyorum yapamiyorum diye.
En sonunda daha kidemli.bi dr geldi.
Tip dilinde bisey soyledi ,siddetli bir el muayenesiyle dogum masasina goturduler,
Bende bitmistim artik bebegi zorla cikardilar,yirtarak geldi bebegim.
Allah bebegime saglik sihhat versin, ne normal ne sezaryen,
Doguma tovbe yani..

Sabah 10.40'ta oglum sezeryanla dunyaya geldi.
Aksam 19.30 gibi yurumeye basladim. Ertesi gun sadece uzandigim yerden kalkarken ufak destek aldim onun disinda her seyi kendim yaptim.
Suan dogum yapali 2 hafta oldu ve ben coktan eski hayatima dondum.
Dikislerim estetik dikis. Suan ne agri ne baska bir sey var. Izi de neredeyse yok gibi.
Normal dogum nasildir bilemiyorum. Ben tercih etmedim ve hic pisman degilim.

Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
Ilki sezeryan di sorunsuz 2.gun kalktim ayağa ama narkoz alerji yapti kasinti 15 gun surdu öldüm öldüm dirildim.
2.dogumum normaldi oda sancisiz harika bir dogumdu ama dikisim vardi ve ne benzer sezeryan dikisine 10 sezeryan olsaydimda boyle aci yaşamazdım.Bence acı olayi kişinin bünyesine göre değişiyor.kimi daha kolay,kimi daha zor atlatiyor ağrıyı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…