- 17 Ocak 2017
- 104
- 126
- 18
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Ikisinin acisini da cektim , normal dogumunkini tercih ederimİşte ikisinde de aynı şey de ama o da doğum sancısı çekmek istemiyo
Doğum yöntemine anne adayı değil doktor karar vermeli. Pazardan karpuz seçer gibi seçim yapılmaz öyle. Oncelikle hiçbir doğum acısız ağrısız olmaz. Herkesin bünyesi farkli. Ben mecburi sezeryan oldum. İkinci gün ben ölüyorum diye ağlamıştım acıdan ki hiç mizmiz biri değilim. Karşı odamdaki kadin doğum yaptığı gün elinde epidural kartuşu, fink fink geziyordu.
Arkadaşınız doğum yöntemine değil de bebeğine odaklansin, doktoruna güvensin.
24 saatde surebılır 10 dk daNormal doğumda da şöyle bişey yok mu sancı 3-5 saat te sürebilir 12 saat te :/
Perine masajı kesi ihtimalini büyük oranda düşürüyor. Perine masajını araştırın.Eğer herşeyiyle normal doğum yaptıran bir hastane bulsaydım, normal tercih ederdim... ama bulamadığım için, sanki Allahın emriymiş gibi her normal doğumda epizyotomi kesiği atıldığı için sezaryen tercih ettim... (hayır herdoğumda gerekmiyor, gayet kesisiz doğum yapan insanlar var) arkadaşımın oturma banyoları, büyük wc ihtiyacı giderirken çektiklerini anlatması da artısı oldu :)
Sezaryen olduğum akşam ayaktaydım... son doğumuma 18 ay oldu, bir yere değince sızı, ağrı falan hissetmiyorum... teknoloji ilerledi baya, yara izi bile belli olmuyor...
Perine masajı kesi ihtimalini büyük oranda düşürüyor. Perine masajını araştırın.
Ilki sezeryan di sorunsuz 2.gun kalktim ayağa ama narkoz alerji yapti kasinti 15 gun surdu öldüm öldüm dirildim.Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?