Arkadaşımın sırrı bana yük

Paylaşımımı dikkatlice okuduğunuz için teşekkür ederim. acaba ben mi yanlış ifade ettim diye düşünmeye başlamıştım. Mesele tamamen sizin anladığınız gibi.

Benim iki arkadaşım sizin tabirinizle hayatını sıfıra çekti.Eşlerini de tanıyorum hiç de vicdanım sızlamıyor.Birinin 11 yaşında diğerinin 6 yaşında çocukları var. O onların vicdanıdır ,hayatıdır banane yahu? Ben arkadaşım dediğim kişileri sorgulamam iyi günde yanında,kötü gününde ise destekçisi olurum.
Ben sıfırlamaktan hoşlanmadığım için eşime yalan söylemedim eşim de bunu dert edecek olsaydı işte kapı bu da sapı derdim.Benim gibi olmayanlara da aaa çok yanlış tukaka diyemem.Evet yalan söylenilmesi kötü ama kadınları bu yalana mahkum eden düzen yerin dibine batsın sonra her kadın dürüst davranır bence.

Karsi tarafin daha önce beraberliği olmadiysa bence bilmeyi hak ediyor, olduysa da söylememekle en doğrusunu yapmis arkadasin
Ama bunu sizin söylemeniz ne kadar dogru olur o tartisilir sizin üstünüze sıcramasin sonra.

Bana kalsa bende söylerdim. Zaten seven öyle de kabul ederdi. Ama sıkıntıyı su ki evlendiginde bir şekilde ogrenirse o evlilik sıkıntıya girebilir
Öğrenemez sanmıyorum. Kürtaj anlaşılıyor mu acaba bilmiyorum gerçi.

Hiç karışmayın. Dertsiz başınıza dert almış olursunuz. Bişey olur kabak sizin başınıza patlar. Arkadaşınızın vicdanı rahatsa bu durum sizi hiç bağlamaz. Arkadaşınız nişanlısına durumu söylemediyse herşeyi göze almış demektir. Bırakın kendi düşünsün. Sizlik bir durum yok.

Yük oluyorsa arkadaşını hayatından sil tamamen ve bir daha görüşme. Bu konuyu gidip söylediğinde omuzlarından bir yük kalkmicak çünkü. Olaylar kopar muhtemelen ve buyüzden arkadaşın intihar bile edebilir bu yükü taşıyabilecek misin? Ben böyle bir risk alamazdım.

artik bu sırrı bizde biliyoruz..keske bukadar ağır bir sorumluluğa girmeseydiniz.. soylemeyecegim diyorsunuz ama vijdanim sizliyor siz olsanız bilmek istermiydiniz diyorsunuz heran söyleyecek gibisiniz..Herkesin kendi hayati siz vijdanen mutsuzsaniz arkadaşınız ile konusun nisqnlisina boyl3 büyük bir sir ile gitmesini doğru bulmadığınızi belirtin gerisi sizi bağlamaz . .ki nisanlisinin da geçmişini bastan assagi kiza anlattigini düşünmüyorum

Eşinizle size gerçekten mutluluklar dilerim. Eş olmak dürüst olmayı gerektirir her şeyden önce çünkü.

Kızı yada beni tanıyor musunuz? Hayır... o zaman problem de yok

Burda tek bir yanlış var oda arkadasinizin kendisi ile ilgili özel birşeyi size söylemesi ve size böyle bir yük bindirmesi .... onun geçmişi onu ilgilendirir yaptığı şeyden pismanki diktirip nisanlisindan saklıyor ...eee pişman olduğu şeyi niye başkasına anlatirki insan vicdaninin rahatlamasi için mi anlamıyorum ....siz kendinizi kötü hissetmeyin hatta bu sırrı unutun hiç anlatmamis gibi

Gerçekten güzel ve farklı bir yorum oldu. Teşekkürler

Eşinizle size gerçekten mutluluklar dilerim. Eş olmak dürüst olmayı gerektirir her şeyden önce çünkü.
Dürüstlük en önemlisi ancak ne yazık ki bunu yapamayanlar var.Bence siz hiç karışmayın.Vicdan yapmanızı da anlayabiliyorum bunu görüşmeyi azaltarak veya keserek minimum indirebilirsiniz.
Benim abimin eski eşi, abimle evlenmeden önce arkadaşınızdan çok çok daha fazla yalan söylemişti.Boşanma esnasında hastahane dosyası dava dosyasının içine gelince öğrendim. Öğrendiklerimin hiçbirini bugüne kadar abime söylemedim .Zaten boşanmanın yarattığı travma vardı bir de üstüne eski eşini yalanlarını anlatarak abimi daha fazla incitmek istemedim.Eski yengemin geçmişi sadece kendini ilgilendirir. Keşke dürüst olsaydı belki başka türlü olurdu.

Asla söyleme.. sen sakin karisma bosver

bu durumdan rahatsız olmanız normal değil ne demişler beşer şaşar,tövbesini de etmiş o arkadaşınıza mutluluklar fakat anladığım siz onun mutluluğuyla ilgilenmiyorsunuz bu iyi bişey değil belkide biraz uzaklaşmalısınız.

Ben soylenmesi gerektigini dusunuyorum yalanin uzerine evlilik mi olur insanlar her sey yasayabilir ama bazi insanlar kabul eder bazilari etmez ben etmezdm mesela karsi tarafin bilmeye hakki var kesinlikle ama bunu sizin deil arkadasinizin yapmasi lazm

Ahh güzel arkadaşım benim... şunu görse belki o da daha dürüst olmayı seçerdi. Yalanla inşa ediyor hayatını...

onun hayatını yalanla inşa etmesi onu ilgilendirir sizi değil ki herkes söylemiş zaten, benim dostum böyle bi şey yapsa ve diğer tarafı kandırsa ben dostumun yanında olurum adam beni ilgilendirmez, dostumun mutluluğu esastır benim için, elin adamından size ne anlamadım

Kadının kendi bedeni kendi hayatı
Kimseye geçmişte yaşadıklarını açıklamak zorunda değil
Onu bu yalana mecbur eden içinde yaşadığı toplum
Bakın siz arkadaşı olarak bile onu kınıyorsunuz aslında
Rahmetli annemin kaba bir tabiri vardı ; kimsenin a... nı ödünç almadım derdi, çok kaba olmasına rağmen şimdilerde hak veriyorum, herkesin kendi vücudu, kendi hayatı, kendi günahı sevabı
Ne yapacaktı yani, böyle bir şey yaşadı ve bu toplum bunu anlamıyor, yargılıyor diye gencecik bir insan tüm hayatını yalnız mı geçirecekti nedir yani ?
Şahsım adına böyle şeyleri saklamam ama benim kendim egemen olduğum hayatım oldu hep, belki baskıcı bir ailem olsaydı, tutucu bir çevre içinde olsaydım saklama ihtiyacı duyacaktım bilmiyorum bu herkesin kendi yaşam şartları içinde vereceği bir karardır. Olmuş bitmiş bir şey sizin vicdan azabı çekecek bir durumunuz yok, adama da yapılan bir kötülük yok aksine kötülük arkadaşınıza yapılıyor toplum tarafından, üzülecekseniz bunun için üzülün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…