• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın tavrı beni çileden çıkardı

sonra mesaj attı yarın gelecem davetine haksızlık yapmak istemiyorum dedi .
Baştan sonuna kadar haklısınız ama şöyle de yapabilirdiniz mesela belkide düşündü dediğiniz gibi empati kurdu ve sana hak verdi bu yüzden davetine gelmek istedi gel buyur arkadaşım diyip yüz yüze gelince konuşsaydınız her şeyi daha iyi olurdu yani bu kadar samimi arkadaşınız olduğu için sen bilirsin yazıp umursamamış izlenimi verdiniz ona o belki düşüncesizlik etti ama sonrasında da geri adım attı

Haklısınız ama benim takıldığım nokta tanımadığınız bir insanı önce dışarıda tanıyıp eğer samimi olursam veya ısınırsam eve çağırırım tarzı bir cümleniz oldu. Çok çok daha haklısınız bu cümle ile. Sonuçta ev insanın en özel yeri. Ve unutmayın davet edip etmeme, kimin gelebileceğini karar verme gücü sizde.

Merhabalar hayırlı Ramazan’lar herkese. İlk defa konu açıyorum yazım yanlıslarım veya telafuz hatası olursa şimdiden kusura bakmayın
Gelelim konumuza üniversiteden beri tanıştığım cok yakın bir arkadasım var karakter olarak uyuşuruz ve bana karşı cok hasastır sever sayar değer verir ama gecen haftalarda yaşadığımız bir tartısmayı anlatacam .(arkadaşım bekar ben evliyim ) Arkadasım benim yaptığım bir yemeği cok beğenir ne zaman yaparsam o yemeği müsaitsem onuda soylerim gelir birlikte yeriz bundan 2 ay once yine yapacaktım çağırdım ama sehir dısındayım bugun yapma dedi bende malzemeleri hazırladım yapacagım baska zaman yaptıgımda gelirsin dedim tamam dedi . Sonra aradan baya zaman gecti ben ramazanda bu yemegi yapacam onada sözüm var cagırayım dedim aradım ve yine şehir dışındaydı ne yapalım dedim bugun yapma yarın yap donecem yarın dedi bende tamam yarın üst komsum bir arkadasım var onada soylerim birlikte yeriz dedim . tamam dedi ve telefonu kapatık .
Neyse bir saat gecti beni aradı üst komusuna söylemesen olurmu dedi bende sasırdım sonucta tanıdıgı biri ama belkş yanlız kalmak istiyordur diye tamam olurda niye dedim bana bir arkadaşım var enes onunla gelsem olurmu dedi ramazandan beri bunlar iftirlarını hep birlikte acıyormus enese yamlız bırakmak istemiyormus enes sevgilisi falan degil buarada sadece kankası . Bende dedim ki olmaz istemedim çünkü tamımadıgım adamın evimde ne işi var ayrıca eşimde asla istemez . Tanısak arkadasımız olsa tamamda tanımadıgım adamı agırlamak istemedim oda bana ben olsam boyle yapmazdım . Cok ayıp ettin gibi sacma sapan bir tepki verdi neye ugradıgıma sasırdım ve bende biraz yükselip arkadasıma empati yaparmısın belki benim eşim tanımadığı adamın evimde olmasıdan rahatsız olacak herseyi gectim ben rahatsız olacam . Bana dedigi sey bana direk kestirip atmasaydın . Eşine sorsaydın . Dedi ama ben eşimi tanıyorum bizim bayan erkek arkadaslarımız gelir bizde gideriz ama tanımadıgımız insanı evimizde gormek istemez haklı olarak neyse . Sürtüşüp kapatık telefonu kapatırkende ben yarın gelmeyecegim dedi bende sen bilirsin dedim sonra mesaj attı yarın gelecem davetine haksızlık yapmak istemiyorum dedi . Bende sen bilirsin yazdım mesajda aynı seyleri tekrar tartısınca neyse ben gelmiyorum dedi bende tamam dedim ve çağırmadım o zamandan beridirde ne o yazdı ne ben yorumlarınızı bekliyorum hanımlar sizce ben haklımıyım
Çok haklısınız

Merhabalar hayırlı Ramazan’lar herkese. İlk defa konu açıyorum yazım yanlıslarım veya telafuz hatası olursa şimdiden kusura bakmayın
Gelelim konumuza üniversiteden beri tanıştığım cok yakın bir arkadasım var karakter olarak uyuşuruz ve bana karşı cok hasastır sever sayar değer verir ama gecen haftalarda yaşadığımız bir tartısmayı anlatacam .(arkadaşım bekar ben evliyim ) Arkadasım benim yaptığım bir yemeği cok beğenir ne zaman yaparsam o yemeği müsaitsem onuda soylerim gelir birlikte yeriz bundan 2 ay once yine yapacaktım çağırdım ama sehir dısındayım bugun yapma dedi bende malzemeleri hazırladım yapacagım baska zaman yaptıgımda gelirsin dedim tamam dedi . Sonra aradan baya zaman gecti ben ramazanda bu yemegi yapacam onada sözüm var cagırayım dedim aradım ve yine şehir dışındaydı ne yapalım dedim bugun yapma yarın yap donecem yarın dedi bende tamam yarın üst komsum bir arkadasım var onada soylerim birlikte yeriz dedim . tamam dedi ve telefonu kapatık .
Neyse bir saat gecti beni aradı üst komusuna söylemesen olurmu dedi bende sasırdım sonucta tanıdıgı biri ama belkş yanlız kalmak istiyordur diye tamam olurda niye dedim bana bir arkadaşım var enes onunla gelsem olurmu dedi ramazandan beri bunlar iftirlarını hep birlikte acıyormus enese yamlız bırakmak istemiyormus enes sevgilisi falan degil buarada sadece kankası . Bende dedim ki olmaz istemedim çünkü tamımadıgım adamın evimde ne işi var ayrıca eşimde asla istemez . Tanısak arkadasımız olsa tamamda tanımadıgım adamı agırlamak istemedim oda bana ben olsam boyle yapmazdım . Cok ayıp ettin gibi sacma sapan bir tepki verdi neye ugradıgıma sasırdım ve bende biraz yükselip arkadasıma empati yaparmısın belki benim eşim tanımadığı adamın evimde olmasıdan rahatsız olacak herseyi gectim ben rahatsız olacam . Bana dedigi sey bana direk kestirip atmasaydın . Eşine sorsaydın . Dedi ama ben eşimi tanıyorum bizim bayan erkek arkadaslarımız gelir bizde gideriz ama tanımadıgımız insanı evimizde gormek istemez haklı olarak neyse . Sürtüşüp kapatık telefonu kapatırkende ben yarın gelmeyecegim dedi bende sen bilirsin dedim sonra mesaj attı yarın gelecem davetine haksızlık yapmak istemiyorum dedi . Bende sen bilirsin yazdım mesajda aynı seyleri tekrar tartısınca neyse ben gelmiyorum dedi bende tamam dedim ve çağırmadım o zamandan beridirde ne o yazdı ne ben yorumlarınızı bekliyorum hanımlar sizce ben haklımıyım
Boşverin gelmesin ev sahibinin davet etmediğini niye çağırıyor.

Arkadasiniz haksız. Siz tanımadığınız birini yemeğe davet etmek zorunda değilsiniz. Hadi önceden bir tanisiklik olsa neyse de.
İstememek en doğal hakkınız. Arkadaşiniza bu durum normal geliyor muhtemelen o yüzden garipsedi. Yani tamamen bakış açısı farklılığından zit dusmussunuz. Kabul etmediginizde anlayış gösterip uzatmamasi gerekirdi. Ayıp ettin vs diyerek acayip sacmalamis

sen haklısın tabiki.. arkadaşına da önce dışarıda tanışıp ondan sonra inmi cinmi bilincli olurdum gelebilirdiz deseydiniz de olurdu. yine de iyi olun arkadaşınızla yalnız bırakmayın. yemekten mahrum olmasın :)

Bence haksızsınız , arkadaşınız arkadaş tercihlerine güvenmiyor musunuz, sonuç olarak siz de onun arkadaşısınız .

Belki o da sıkılmıştır sizin yanınızda tek yalnız olmaktan .

Hem kankasını da tanımış olurdunuz.

Kadın gelice ok, erkek gelince yok eşim istemez . Cinsiyet o kadar da büyütülecek bir şey değil alt tarafı et parçası

Bir kere başta o gün gelemem bugün gelemem dese o kadar, ben sıkılırım bir daha çağırmam. Napalım yemeği seviyor diye sürekli onun gönlünü etmek zorunda mısınız? Herşeye tamam demişsiniz bir de üzerine arkadaşını getirmek istemiş. Evli ya da bekar farketmez, getirdiği kişinin cinsiyeti de ne olursa olsun hatta tanıdığınız biri de olsa onun gelmesini istemeyebilirsiniz. Orası sizin eviniz, sizin sınırlarınız. Saygı duyması gerekirdi.

Bence her zaman evli ve bekar farkı oluyor. Eğer Enesi yalnız bırakmak istemiyor ve seni de görmek istiyorsa Enes’le konuşup sizi dışarı iftara davet edip tanıştırabilir. Gelmesin kendi bilir hiç üstelemeyin.

Ben çok fevri davrandığınızı düşünüyorum. Belli ki oldukça samimisiniz. Size gelebilir mi demiş daha farklı söylenebilirdi istemediğiniz. Sonrasında muhtemelen size hak vermiş olacak ki davetinize gelecekmiş ama yine tartışılmış ve gelmeme kararı vermiş. Ben olsaydım bu kadar fevri davranmazdım bu sebeplerden. Sizde bir birikmişlik durumu olabilir mi?

Ha
Baştan sonuna kadar haklısınız ama şöyle de yapabilirdiniz mesela belkide düşündü dediğiniz gibi empati kurdu ve sana hak verdi bu yüzden davetine gelmek istedi gel buyur arkadaşım diyip yüz yüze gelince konuşsaydınız her şeyi daha iyi olurdu yani bu kadar samimi arkadaşınız olduğu için sen bilirsin yazıp umursamamış izlenimi verdiniz ona o belki düşüncesizlik etti ama sonrasında da geri adım attı
yır sen bilirsin yazdım ama devamında benim evim sana herzaman acık burası senin evinde . Gibi cümleler kurdum basgöz üstüne ama tavrın doğru degil gelip gelmemen sana kalmıs sen bilirsin yazdım

Back
X