- 1 Ekim 2009
- 18.530
- 1.705
- 448
- Konu Sahibi kumralimkumral
-
suç ortağı yanlış bir tabir olabilir de , öncesınde ve sonrasınd akonuyu bildiğim için bu hissiyatım...burda paylaşıp huzursuzluğumu atmak istedim neticede bırazda öyle oldu,çok büyütmemem gerektiğini anladım
Ama kızın nasıl kandırdığını biliyor. Suçu biliyor ama bunu o kişiye söyleyemiyor.
söylemek zorunda mı?
Tartışılır.
Ama çok büyük bir yük bu bildikleri bence.
Bence arkadaşına o adamla mutlu olamayacağını anlatın, daha yararlı olur burda yersiz yere vicdan yapmanızdan. Çünkü arkadaşınla nişanlısı farklı dünyaların insanı. Biri için hayati olan şey diğeri için önemsiz bir ayrıntı. Bu konuda kandırdı diyelim, ya hayatın geri kalanı. Bekareti önemseyen biri ile önemsemeyen birinin hayat tarzı aynı olabilir mi? Mesela ileride bir kızları olduğunda hangisinin yaşam tarzına uygun yetiştirecekler?
kaçırmışsın carrie epey atraksiyonlu bir konuydu
toplumdaki tabuların hiçbirisi olmasaydı ve bu yalan söylenseydi kınardım
ne gerek var yalana derdim..
ama toplumun hali belli
o yüzden "kişinin kendi vicdan muhasebesi" der geçerim
gidip de "arkadaşım yalan üzerine evlilik kuruyor, vicdanım çok rahatsız, kendimi onun suç ortağı gibi hissediyorum" deyip sızlanmam
yalanı sempatik gördüğüm yok
sadece bu abartı canımı sıkıyor
vicdan rahatsızlığı, suç ortaklığı falan filan..
link varmı? mesaj olarak göndersene bana egecim
umarım kapanmamıştır
tamamda sen mecbur değilsin ki olayı aydınlatmaya?
sen mecbur değilsin ki gidip nişanlısına bu kız bakire değil demeye
hakkın yokki buna, neden suçlu olacaksın?
hani nişanlısının arkadaşı olsaydın ve bunu öğrenseydin tamam gider söylerdin ama sen kızın arkadaşısın ve bana göre arkadaşlık iyi günde kötü gündedir. hatasız kul olmaz
ayrıca ben bu sebepten dolayı o kızla arkadaşlığımı bozmazdım,o kadar ucuz değildir benim arkadaşlığım. arkadaşım cinayet bile işlerse ben arkasında olurum.çünkü bilirim ki arkadaş olarak seçtiğim insan bunu yapmışsa illa bi sebebi vardır. bu bir misal, simdi mot-a-mot okuyupta bana saldırmayın..yada saldırın farketmez
neyse....
sen fikrini söylemişsin, kız ister uygular ister uygulamaz, o ona kalmış.
canım benim olayı aydınlatma nıyetım yokki,hep söyledımiolayı anlatmayı hiç düşünmedım nasıl yaparım ki? sır olarak anlattı bana onaylamadım,karşı çıktım ama nereye kadar? sadece bu olay benı rahatsız edıyor dedım,o yüzden az görüşmek kanaatındeyım ve içimdekı huzursuzluğu anlatmak ıstedım.nişanlandılar mayıstada evlenıyorlar zaten,yollarını çizdiler,böyle olmasaydı bıle , benı ılgılendırmezkı ben uyardım kendi seçimi
evet söyleyemıyorum ve hayatım boyuncada söylemıycem, bu nedenle daha az görüşüyorum.Evlilik bu,kutsal bir şey,yalan üzerıne de kurulamaz..
kapandı canım, yoksa çok eğlenirdin coştuk valla
ben bunu bir yük olarak görmem
ikiside yetişkin insanlar, ergen değiller ya
o nişanlısınında şüpheleri varsa iyi düşünsün öyle hareket etsin
şimdi herkes dicek ki ama kızla birlikte olmuş, kızın bekaretini bozdu sanacak
eee olmasın kardeşim, madem o kadar namusuylsa şeyine sahip çıksın, kız tecavüz edecek değil ya ona
link varmı? mesaj olarak göndersene bana egecim
umarım kapanmamıştır
evet bende aynı şeyi düşündüm,çocukta bu konuda tutucu yada namus düşkünü ozaman ilişkiye nıye girdin?
konu silindi canımbir bey konu açmış(gerçi bey mi o da şüpheli)erkeğim eşimle ilgili yardım edin diye;
eşi evlenmede 2 sevgilisiyle birlikte olmuş.bu beyle tanışınca durumu açıklıkla anlatmış.tabii o zaman olabilir diye zorla kızı evliliğe ikna etmiş.evleneli 4 ay oluyormuş ve karısıyla birlikte olurken karısının bir gözünde bir sevgilisini,diğer gözünde de diğer sevgilisini görüyormuş nasıl oluyorsasonra karısını bırakıp ayrı oda da yatıyormuş.sözde karısını çok seviyormuş ama ondan ağzından burnundan gözünden bile kusacak şekilde iğreniyormuş,böyle bir hikaye işte
hayatın evliliğin kurallarını sen mi belirliyorsun? Fahişe olarak çalışmış ama adam tutmuş evlenmiş evinin hanımı olmuş bu kadın evlenmesin mi? Evlilik ve kadın,kurallarınız yanlış doğrularınız şaşırıyorum[/QUOTben ne kuralı çizdim acaba, yada konuyu açtığımda erkek arkadaşına nasıl söylerım mi dedım yada nasıl evlenırler tu allahın cezalarımı dedım.herkesın değer yargısı kendıne benım içime sınmediğini huzursuz olduğumu söyledım.Konuya vakıf olun bence
en başında ona söyledım,sırf sana sahıp çıktı dıye evlenme,öncekı ilişkinin etkisiyle bunu düşünüyosun dedım, benı sevıyor ,sahıp çıkıyor, adam gibi adam dedi..daha ne dıyebılırım ki, birde o kadar hızla geliştiki bu anlattıklarım aralıktan bu yana yaşananlar,sadece 3,5 4 ay
bu arada ben eşime hergün yalan söylüyorum hep kandırıyorum onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?