Arkadaşımın yalan üzerine evliliği...

tamamda sen mecbur değilsin ki olayı aydınlatmaya?
sen mecbur değilsin ki gidip nişanlısına bu kız bakire değil demeye
hakkın yokki buna, neden suçlu olacaksın?

hani nişanlısının arkadaşı olsaydın ve bunu öğrenseydin tamam gider söylerdin ama sen kızın arkadaşısın ve bana göre arkadaşlık iyi günde kötü gündedir. hatasız kul olmaz
ayrıca ben bu sebepten dolayı o kızla arkadaşlığımı bozmazdım,o kadar ucuz değildir benim arkadaşlığım. arkadaşım cinayet bile işlerse ben arkasında olurum.çünkü bilirim ki arkadaş olarak seçtiğim insan bunu yapmışsa illa bi sebebi vardır. bu bir misal, simdi mot-a-mot okuyupta bana saldırmayın..yada saldırın farketmez

neyse....
sen fikrini söylemişsin, kız ister uygular ister uygulamaz, o ona kalmış.

Ama kızın nasıl kandırdığını biliyor. Suçu biliyor ama bunu o kişiye söyleyemiyor.
söylemek zorunda mı?
Tartışılır.
Ama çok büyük bir yük bu bildikleri bence.

ben bunu bir yük olarak görmem
ikiside yetişkin insanlar, ergen değiller ya
o nişanlısınında şüpheleri varsa iyi düşünsün öyle hareket etsin
şimdi herkes dicek ki ama kızla birlikte olmuş, kızın bekaretini bozdu sanacak

eee beraber olmasın kardeşim, madem o kadar namusuylsa şeyine sahip çıksın, kız tecavüz edecek değil ya ona

Son düzenleme:

en başında ona söyledım,sırf sana sahıp çıktı dıye evlenme,öncekı ilişkinin etkisiyle bunu düşünüyosun dedım, benı sevıyor ,sahıp çıkıyor, adam gibi adam dedi..daha ne dıyebılırım ki, birde o kadar hızla geliştiki bu anlattıklarım aralıktan bu yana yaşananlar,sadece 3,5 4 ay

Kesilikle katılıyorum, ne yazık ki öyle bir toplumdayız ki sen istersen dünyanın en saygılı, en iyi niyetli, en dürüst insanı ol , kızlık zarın yüzünden alacağın sıfat bazen bu meziyetlerin hiç birinin önüne geçemiyor.

Ama şu var ki o evleneceği insan da bu toplumun bir parçaası.

Arkadaşın herhalde nişanlısıyla zorla ilişkiye girmedi değil mi?Peki bakire olmasaydı nişanlısı onunla nişanlanacak mıydı?Belli ki nişanlısı da toplumun "çarpık" değerlerine sahip birisi.Bu yüzden ben senin yerinde olsam bu meseleyi hiç bu kadar takmazdım.

Bir erkek şayet bakireliği takacak kadar namus timsali ise, o zaman evlilik öncesi ilişkiye ya hiç bulaşmayacak ya da birlikte olacağı kızla evlenme niyetinde olacak.

canım benim olayı aydınlatma nıyetım yokki,hep söyledımiolayı anlatmayı hiç düşünmedım nasıl yaparım ki? sır olarak anlattı bana onaylamadım,karşı çıktım ama nereye kadar? sadece bu olay benı rahatsız edıyor dedım,o yüzden az görüşmek kanaatındeyım ve içimdekı huzursuzluğu anlatmak ıstedım.nişanlandılar mayıstada evlenıyorlar zaten,yollarını çizdiler,böyle olmasaydı bıle , benı ılgılendırmezkı ben uyardım kendi seçimi

Diğer konuyla bu konu arasında büyük fark var.
O konuda kadın anlatmış olmaz yapamayız demiş ama adam ikna etmiş kadını.
Sonra da kalkmış iğreniyorum diye yazmış bir de.
İki yüzlü....

o zaman sorun yok, görüşmezsin olur biter ama biliyosun dimi, kınadığın şeyi yaşamadan ölmüyormuşsun
büyük konuşmamak lazım hiç bir zaman

evet söyleyemıyorum ve hayatım boyuncada söylemıycem, bu nedenle daha az görüşüyorum.Evlilik bu,kutsal bir şey,yalan üzerıne de kurulamaz..

hayatın evliliğin kurallarını sen mi belirliyorsun? Fahişe olarak çalışmış ama adam tutmuş evlenmiş evinin hanımı olmuş bu kadın evlenmesin mi? Evlilik ve kadın,kurallarınız yanlış doğrularınız şaşırıyorum

evet bende aynı şeyi düşündüm,çocukta bu konuda tutucu yada namus düşkünü ozaman ilişkiye nıye girdin?

bu arada ben eşime hergün yalan söylüyorum hep kandırıyorum onu

link varmı? mesaj olarak göndersene bana egecim
umarım kapanmamıştır

konu silindi canımbir bey konu açmış(gerçi bey mi o da şüpheli)erkeğim eşimle ilgili yardım edin diye;
eşi evlenmede 2 sevgilisiyle birlikte olmuş.bu beyle tanışınca durumu açıklıkla anlatmış.tabii o zaman olabilir diye zorla kızı evliliğe ikna etmiş.evleneli 4 ay oluyormuş ve karısıyla birlikte olurken karısının bir gözünde bir sevgilisini,diğer gözünde de diğer sevgilisini görüyormuş nasıl oluyorsasonra karısını bırakıp ayrı oda da yatıyormuş.sözde karısını çok seviyormuş ama ondan ağzından burnundan gözünden bile kusacak şekilde iğreniyormuş,böyle bir hikaye işte

evet bende aynı şeyi düşündüm,çocukta bu konuda tutucu yada namus düşkünü ozaman ilişkiye nıye girdin?

o kaşınmış işte
o yüzden vicdanın rahat olsun

eğer çocukla evlenseydi, ve evlenmeden önce onunla beraber olmasaydı, ve gerdek gecesi o zarrı kullansaydı, ve o çocuğun gerçekten düzgün, namuslu olduğunu bilseydik yorumlarım belki farklı olabilirdi..

tövbe estağfirullah, hele bak sen kamile
adam olmuşta forumda konumu açarmış
hem nasıl oluyor o, bi gözünde bi sevgili bi gözünde bi sevgili

Ya ben ilişkilerde dürüstlük ve hatta şeffaflık konusunda uç noktada hassas bir insanım, evlilikte de sevgililikte de. Dolayısıyla yalan söyleniyor olması elbette kabul edilebilir değil. Ama kızı da sen böyle anlatınca çok üzüldüm ya. Gencecik bir insan doğanın dürtüsüne uymuş, gönlünün seçtiği ile aşkın en özel anını paylaşmış. Ama çevremizi saran kıkaç nasıl bir kıskaçtır ki ve ona dayatılan değer yargıları nedeniyle bilinçaltında duyduğu suçluluk ne kadar derindir ki resmen kendini -çok özür dileyerek yazıyorum- kakalama ihtiyacı duymuş. Kız olduğunu inandırdığı birini bulur bulmaz daha birbirlerini tanımadan evlenmeyim adım temize çıksında ne olursa olsun derdine düşmüş. Zarı marı geçtim, yalanı malanı geçtim. Belli ki sırf evlensin de bu yük bitsin diye evleniyor. Daha önce nişanlısının size sorduklarını ve bu mesajınızda yazdıklarınızı düşününce belli ki durum bu. Sırf zarı yutturdum diye bir ömür mutsuz olma riskini almış yaaa. Acınası halde, yazık. Elbette bu söylediği yalanı örtmez de geniş perdeden bakınca o da ne kötü durumda aslında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…