Arkadaşımın yaramaz çocuğu

Aslinda cocugun hic sucu yok,kucukten egiteceksin cocuklari ilgi gostermeyince simartinca her dediklerini yapinca boyle oluyor..
Ben annemin gozune bakardim misafirlikte,sofra kuruldugu zaman oturamazdim baska bir odaya gidemezdim annem isaret verirdi sofraya oturabilirsin diye bende oyle otururdum anca..
Yani bu gibi ornekler iste,guzel bir terbiye lazim annede suc evden kovmak kotu bir sonuc olmus ama kadin haketmis bence de

Son düzenleme:

Böyle tipler şımarttıkları o çocuklarla kendileri bile başedemiyo zaten
Aman ne yaparsa yapsın yeterki sussun,ağlamasın modunda oluyolar
Gökten inme gibi büyüt,sonra neden böyle oldu demiyolar mı bide

Cocuklarin dogdugundan itibaren egitilmesi gerektigini dusunuyorum, cezaya filan da inanirim. Gelecegin anti-sosyalleri iste bu cocuklar. Ailede suc.
Ayrica ben olsam ben de kovalardim, donup de arkama bakmazdim da.

valla canım heralde bu çocuğu biliyolardır heryerde böyledir zaten benide bilen biliyo ben insanları nekadar kırmasamda dobrayımdır yapı olarakta fazla laubali biri değilim oyüzden bana bişey söylenirken iki kere düşünülür başka yerlerde denk gelirsem yine konuşurum küslük falan bana çocuksu gelir ama evime istemem aman aman

Çok haklısın, böyle anneler az değil.
Geçenlerde oğlumun kreş gösterisi vardı.
Sahnede çocuklar gösteri yapacak küçük iki kız çıkmış dansediyor.
Annelerinin umrunda değil, gülüyorlar.
En son anons ettiler çocukları alın diye.
Ben olsam hemen müdahale eder önceden alırdım.
Çünkü gösteri yapacak çocuklar ne kadar uğraştılar.
Ne rahat insanlar var ya!
Sonra bunların çocukları büyüyor okulda, her yerde uyumsuz oluyorlar.
Öğretmen kızsa "psikolojisi bozulacak" deniliyor.
Bırakın ya eskiden bizim psikolojimiz yok muydu? Annelerimizden az azar, terlik yemedik mi?
Valla hiç psikolojimiz bozumadı. Gayet saygılı nesiller olarak büyüdük.
Çocuk kuralları, nerede nasıl davranılacağını bilecek.Bence bu onuda çocuk değil, ona doğruyu yanlışı öğretmeyen aileler suçlu.
Her çocuk ailesini yansıtır.

Bi ornek daha veriyim bir yere misafirlige gittik buyukler masaya oturacak cocuklarada kucuk orta sehpasinda hazirliycaklardi..
Masaya herkes oturdu bende servise yardim ediyorum tanidik kisilerdi..
Benden once 2 cocuk oturdu oraya bende obur masaya gectim o degilde cocugun annesi babasi hic demiyo ki oraya buyukler oturacak sen oturma diye,ustune bide orda otur yemegini ye guzelce diyo nasil bir terbiye anlamadim benim babam olsa beni gebertirdi

benim teyzemin torunları haftada iki gün bize gelirlerdi. vitrinde ne var ne yok indirirlerdi, dolapları karıştırırlardı, perdeleri kornişlerinden sökerlerdi . anlayacağınız, evin altını üstüne getirip öyle giderlerdi... annelerini çok severim. her huyu iyidir ama bu konuda ağzını açıp tek kelime söylemezdi kızlara. gerekçesi ise çocuk " öz güvenli " olacakmış. ama kendi evlerinde o minik minik biblolar vs. bütün eşyalar yerli yerinde dururdu. bu kızlar şimdi liseye gidiyorlar ve hala anneme geldiklerinde ne vitrini, ne de kız kardeşlerimin özel eşyalarını karıştırmadan gitmiyorlar.

ya ben küçücük çocukkne de otur denen yerden kalkmazdım tuvalete bile korka korka giderdim hala da öyle

ama mesela bi arkadaşım var eve gelir bizim dolap çekmece Allah ne verdiyse karıştırır kurcalar gider kocaman kız bi de..küçükken de böyleydi...

ben valla uyarıyorum dokunma etme diye küçük çocukları...kimseyle uğraşamam...

tamam cocuk bilmez annesine kizmissiniz ama actginiz baslik gercekten felaket..

kuduz kelimesi hic hos degil,ben hataliysam benle konusulmali cocuguma kimse kuduz cocuk ya kuduz diyorsunuz..

Allah korusun bende bir tanidiigniz biri kuduz oldu sandim..

kocaman insanlariz yani hoslanmayabilirz kizabiliriz ama kuduz demek cok ayip kacmis

Çocuğun gelişimi düzgün olsun,vay cancağızım psikolojisi bozulmasın falan fıstık diye diye bencil,terbiyesiz ve aslında ruhi dengesi oturmamış çocuklar yetiştiriyorlar farkında değiller.Çocuklar doyumsuz oluyor herşey serbest dışarda serbest,misaf,rlikte serbest evdede serbest yani disiplin yok disiplin olmayan çocukta maalesef gelecek çokta parlak olmaz.Çevremde çok var ne yazık ki sanki biz yabaniyizde sırf onlar medeni eski usul anam babam usulü yetiştirmenin zararını görmedim hiç zamane çocukları dememk lazım .İnsanlar çocuk yetiştirmeyi serbestlikle olur sanıyorlar.Her serbestliğinde sınırı ve disiplini vardır.Konuşup muhabbet ederken bile büyüklerin sesini kesip sus bi dakka diyerek evladını dinleyen tipler var .Saygısızlık işte birey olacakmış birey olması söz kesmekle mi olacak hay allam ya.Valla ne oldum delisi olmuş bazı kişiler çocuğuma kızılmasın,çocuğuma engel koyulmasın ,çocuğum kırsın,döksün,sı...,batırsın no problem canı sağolsun teyzesiiiiiiiiiiiii

Ay arkadaşım iyi sabretmişsin,aklıma benim yaşadığım olay geldi,hiç hazetmediğim bekarlıktan arkadaşım geldi oğluyla bir gün,daha oğlu girer girmez deli dana gibi saldırdı oraya buraya ,elektrik süpürgesinin sapını almış eline tutamadı tabi duvardaki aynaya çaat diye bir indirdi ayna çatladı anında,daha noluyo demeye kalmadan beşiğinde yatan kızıma elindeki oyuncak arabasını fırlattı gözü çıkıyodu çocuğun,ay afalladım kaldım nasıl koşuyo evin içinde bende anneside peşinden,kızım ağlıyo bi yandan,koştu vitrini açmık dakkada daha sürahi düştü kırıldı kabus gibiydi,kadın tuttu oğlunu gidiyoruz dedi,banada canım kusura bakma nolur dedi bi telaşla uçtu gitti:)allahtan gitti hasar büyük olacaktı çünkü.böyle çocuklar var malesef ama ben ailede buluyorum suçu eğitim veremiyorlar malesef,ben kızımla biyere gittiğimde kızım sorar anne bunu alabilirmiyim,annecim şunula oynayabilirmiyim diye,hayır dersem iki etmez asla,ana baba olmak doğurmak değil iyi terbiye vermekk demek bence.

Sinir olurum boyle annelere. Cocugu rahat durmuyorsa gitmesin kardesim misafirliğe. Ben mecbur değilim evime misafir gelen yaramaz cocuğun arkasından koşmaya. Hiç anlamıyorum boyle rahat kadınları yaa insan utanır bilemiyorum yani ayıp da kalmamış boyle insanlardan.....

Ay birden sinirlendim

yuh artık yaa bnm evimdede kırılan dökülen olur ama kimi anneler bi güzel çevirirki çocuk bi daha elini süremez ..valla hepimiz az buçuk dayak yedik yani ölünmüyor ...
çocuktan çok kadına sinir oldum

Yok artık herşeye şaşırdım ama buna daha çok şaşırdım. İnsanda biraz edep adap olur ya

yukardaki o masa muahbbeti bnmde başıma gelidi ama terbiyesizlik ve ailesinin terbiyesizliği o çock geldi diye çocuğu farkmı attı diğer çocuklara amacı ne yani ordaki ailenin ..ben öğretmenlere çok acıyorum şu dönemde valla ...çok acayip bi nesil geliyor ALLAH korusun hayırlı evlat nasip etsin...

Ben de ogretmenler icin uzuluyorum. Boyle 30-40 tane cocuk. Cocugu orman cocugu gibi egitimsiz buyuturler, sonra okul gibi sosyal bir ortama salarlar. Kizsan ertesi gun anasi sen benim cocuguma bagiramazsin, ozguvenini bozamazsin diye tepene biner. Bu devirde ogretmen de olunmaz be.

Ay arkadaşım okurken anı yaşadım sanki hem güldüm hem şaştım kaldım vallahi çocuğa ve annesinin tavrına.Kızıma doğum yaptığım zamanlarda gelinimizin ablası bebek görmeye geldi kendisi normal hayatında da çok rahattır zaten onun oğlu benim yeğen bayağı bir hareketlendiler.Çalıştığı zaman oğluna kayınvalidesi bakıyordu.Efendim kendisi anlatmaya başladı"kayınvalidem alttaki komşu sesten rahatsız oluyor diye oğlumun oyuncaklarıyla oynamasına izin vermiyor bende kızdım bilmiyor mu yukarda çocuk olduğunu tabiki ses olacak,-ben oturmaya gittiğimizde çocuğa ona dokunma buna dokunma denmesine kızıyorum ya ortada kırılacakları kaldır yada çocuğa karışma çocuk o gürültüde yapar yaramazlıkta" dedi ayyy ben şoktayım tabi evime misafirliğe gelmişsin be kadın bana anlattığına bak çaktırmadan bana mesaj veriyor aklınca.Benim ortama girdiğim deki tavırlarımı bir görseniz bir kere bir arkadaşa oturmaya gittim ben tabi herzamanki gibi kızımın peşindeyim arkadaş dediki"vallahi şaştım hiç böylesini görmedim nasıl kızının peşindesin onu yapma bunu yapma diye"dedi.Bence de evlatlarımıza sınır ve kural koymasını bilmeliyiz her yaptıklarına tamam dememeliyiz.Ben şu anda kayınvalidemler yüzünden kızıma kural koymakta onu terbiye etmekte çok sıkıntılar yaşıyorum.Her defasında konuştum onlarla ama beni takmıyorlar bilmiyorlar ki onlar yüzünden kızımı çok zorluyorum.Allah yardımcımız olsun

Burada iş tamamiyle anne de bitiyor, anne kendi evinde çocuk kırıp döktüğü zaman bir şey demiyorsa misafirlikte de çocuğun başını alamıyor... Sonra çocuğa kızar anne, çocuk napsın doğruyu yanlışı öğretmemişsin ki.

Ben çocuk gelişimciyim, çocuk yetiştirmenin eğitimini aldım. Ablamın oğlu var 19 aylık. Ben ses tonumu düzgün kullanıp gerektiğinde 'hayır' dediğim için bana hiç şımarıklık yapamıyor ve sözümü dinliyor. Ablam da öğretmen. Ama yeğenime hiç otoritesini koyamamış çocuk ağlayarak her dediğini yaptırmış ve ablama vuruyor bile, saçını çekiyor. Dudaklarını büzdüğünde kıyamıyorum hiç napıyım diyor.

Bu yazımı okuyan anneler muhakkak vardır. Siz çocuk olduğunuzu düşünün. Daha kendi yemeğinizi pişiremiyor, kendi yemeğinizi dökmeden yiyemiyor hatta kapının koluna bile uzanamıyorsunuz ama parmağınızda oynattığınız bir anne-baba var. Bu durumda kendinizi nasıl hissedersiniz? Güçlü? Evet. Mutlu? Evet. Güvende? HAYIR. Çünkü çocuklar ebeveynlerinin onlara yol göstermelerini isterler, ağlayarak her dediğini yapan bir anne onları güvensiz hissettirir.

Her neyse çok uzattım, demem o ki; başlık yanlış olmuş. Çünkü çocuklar hamur gibidir, ebeveynler şekil verir, ve çocuk ne aldıysa aileden çevresine onu gösterir. Çok eminim ki evde anneyi parmağında kukla yapmış bir çocuk o. Sonuna kadar haklısınız ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim anneye.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…