Arkadaşımın Yaşam Standartlarını Kıskanıyorum 😢

Şu anki şartlarda hiç mümkün değil,istediğin kadar çalış değil sıfır evi 20 yıllık evi bile alamazsın.siz doğru zamanda bunları yapmışsınız.her şeyi de sadece çabaya bağlamak gerek.

Yaşınız zaten genç çocuk için.konuya gelince kıslançlık duygusunuz hiçbir zaman tam olarak geçebileceğini düşunmüyorum.ama denetlenebilir.bana psikoloğum kıskandığım şeylerin aksi düsünceleri yani aslında olması gereken düşünceleri bir kağıda uzun uzun güzelce yazıp, gece yatmadan okumamı tavsiye etmişti.ben yaptım.baya da işe yaradığını düsünüyorum.hani derler ya ne düşüneceğime ben karar veririm diye.büyük oranda doğru aslında.beyin de eğitilebilen bir organ.bir süre sonra gerçekten öyle düşünmeye başlıyor.yanlış düşünüyorsa doğru düşünmeyi öğretebiliriz.

Ben evi 2 sene önce aldım hanımefendi 10 sene önce değil… ve sanırım siz okudugunuzu anlamamıssınız ben calısmama ek arsa al satı yaptım, zaten bu sayede alabildim.. şimdi de yine aynı söylediğiniz devirden bahsediyorsak Allahtan bi mani cıkmazsa temmuza kadar bir arsa ve tiny house planım var. Calıskan insanlar herseyi cabaya baglı kılarken, kendinde bu gücü göremeyenler cabayla alakası olmadıgını söyleyecektir ben cok duydum bu lafları… he kimine miras kalır alır, koca parası olur, piyango fln vurur o ayrı

Kiskanmaniz normal diyemeyecegim, bazi insanlar daha sanslidir ya da Cok calismistir vs vs. Siz sadece kendinize odaklanin, baskalarinin hayatini bosverin

Kusura bakmayın ama siz ne diyorsunuz Allah aşkına.zaten ekonomik kriz 2 sene önce çıktı eskiden iki sene öncesine kadar herşey bu kadar pahalı miydi?ben çabaya bağlı değil mi dedim bazen ne yapsanız da olmaz dedim.burda çabayla ilgili son laf söyleyeceğiniz kişi ben olabilirim.cok şükür elimden geleni yaptım Allah'ta karşılığını verdi.disarda binlerce işsiz var en basitinden yıllarca uğraşıp atanamayan bı sürü insan var.ne yani onlar çalışkan değildi cabalamadi öyle mi?benim söylediğimi siz anlamamissiniz ben bazen ne yapsakta olmaz demiştim

Elinizde olmayana üzleceğinize sahip olduklarınıza şükredin ve mutlu olun herkes ister daha iyi şartlar ancak değiştiremeyeceğin şeye üzülmek mantıklı değil

Kendini başkalarıyla kıyaslamak çok insani bir durum. Kendinizi suçlamayın ama bu durumdan çıkmaya çalışın. Ben size şunları öneriyorum:

Hayatınızdaki güzelliklere ve kendinizi güçlü hissettiğiniz yönlerinize odaklanın
Sahip olduklarınız ve en önemlisi sağlığınız için şükran duyun
Bu kıyaslama hali genel bir durumsa sosyal medyayı, özellikle instagram'ı azaltın. Mümkünse tamamen kapatın.
Herkesin kendine ait bir yolculuğu olduğunu unutmayın.

Son olarak daha pratik bir şey...İş bulmanızın önündeki engelleri tespit edip o yönde çalışın. Mesela sizi diğer başvuru sahiplerinden ayıracak özellikler edinmek için çaba gösterin. Bu fazladan bir yabancı dil olabilir, bir programı kullanma yeteneği olabilir, bir konuda edinilmiş sertifika olabilir

Tanımadığınız bir çok insan çok daha fazlasına sahil belki de.

Ancak insan kendine en yakında olan ve kendine denk olarak gördüğünü kiskanirmis sadece ya da denk algısında olduğunu.

Sizin durumunuz da bu bence. Yani aslında denk değilsiniz meslekler olarak belki yaşlarınız da değil evlilik süreleriniz değil eminim farklı insanlarsınız bir şekilde.

Ama iş yerinden arkadaş diye, sanki bu algıya girip gözünüz uzerlerinde olmuş.

Öncelikle bi salın onların hayatını, gözlemlemeyi bırakın. Sizin istediklerinizin olmama nedeni onlar değil, bu tür hisler size Sizin isteriklerinizi vermeyecek.

O nedenle kendinize odaklanıp, siz daha iyi ne yapabilirsiniz ona odaklanın. Emin olun o çevrede bir şeyler elde edenler size ya da bir başkasına göre değil kendi aile içlerindeki kişisel hedeflerine göre yaşadıkları için bir şeyler elde ediyorlar. Siz de oturun bizim aile hedefimiz nedir, biz birlikte neler yapabiliriz diye eşinizle düşünün. İlerlemek istiyorsanız Sizin iyi bir takım olmaktan başka çareniz yok.

Benim ne yapsakta olmazdan anladıgım ile, sizin ne yapsakta olmazdan anladığı aynı sey değil öncelikle.. benim ne yapsakta olmadı demem salt maasa yad atanmaya hayatını baglamamıs ek isler yapmıs, e ticaret olur al sat olur , bi yeteneğin varsa ondan ek para kazanmaya calısmak olur tüm bu yolları denediysem ve hala bisey elde edemediysem ben bu cümleyi kurarım… :) umarım net sekilde anlamıssındır… ve dahası size diyorum ki hani 2 sene önce kriz yokken aldınız diyorsunuz ya, ben şimdi de arsa ve tiny house alacağım bu şans mı sizce? Şans değil, size göre cabalamıs olmak oturıp atanmayı beklemek cv atmak ise ben gider en kötü toptan tshirt alır satarım yine aktif olurum.. iste ben bu kafa yapısı sayesinde annesiz babasız oldugum bu hayatta kendimi cıkarttım. Diğer kafa yapılarına da elbet saygım sonsuz . İkisinin de sonuclarınu görüyoruz

Ay bizim aile de böyle biri var milleti kıskana kıskana hasta oldu kafayı yedi , korkudan evlerimize cagirmıyoruz resmen , size tavsiyem tedavi olun yoksa sonu daha kötü...

yalnız atanmak için yıllarca uğraşmak normal bir şey mi Allah aşkına?
bunu asla anlamayacağım....

hayatımda devlette çalışmadım, istemem de. atanamamış da b.k atıyor ya da atanmış da atanamayanı küçümsüyor değilim. tamamen dışarıdan bakıyorum.

ben de çok kıskanıyorum o bir beyaz yakalı bense öğretmenim.. hayat herkese adil davranmıyor üzülmeyin

Vallahi ben de bazen çocuksuz ya da çalışmayan arkadaşlarıma özeniyorum Neye odaklandığınızla ilgili. Her durumun/seçimin avantajı dezavantaj farklı. Bence odağınızı değiştirmeye çalışın.

Kesinlikle normal değil bende sizinle aynı fikirdeyim.sadece örnek vermek istedim.tembellik yapmaya sonuna kadar bende karşıyım tek bir yere umut bağlamaya.benim söylemek istediğim her çalışanın çok iyi şartlara gelemeyeceği.bazen isler yolunda gitmez onu demek istemiştim.yoksa boş boş oturup bir yerden sihirli değnek beklemek kesinlikle yanlis.

Ben konu sahibi için söyledim yoksa ben tembelliğe sonuna kadar karşıyım.bende üniversitedeyken çalıştım,eşimle hic kimseden destek almadan evlendik, ev araba aldik.sadece söylemek istediğim bazen sizin dediğiniz şeyleri yapıp işler bı turlu yoluna girmez.diger türlüsünü bende kabul etmiyorum.

farklı konular olsa da benzer duygular içerisinde olabiliyorum, belki şu an çocuk sahibi olmanız hayırlı değildir böyle düşünün , umarım en yakın zamanda iş bulursunuz ve mutlu olursunuz başvurmaktan vazgeçmeyin

Buna katılıyorum. Bazı insanlar şanslı oluyor. Aynı bölümden mezun olduğum ve benimle benzer iş deneyimlerine sahip bazı arkadaşlarım hemen master dan mezun olur olmaz büyük şirketlerde işe girdiler çok yüksek maaşlara. Benim onların yakaladığını yakalayabilmem 1 yılımı aldı, 200 den fazla başvuru yaparak, her seferinde strateji değiştirerek, elimden gelebilecek herşeyi yaparak. Sonlara doğru o kadar motivasyonum düşmüştü ki, giydim gömleğimi pantolonumu, aldım elime onlarca CV kopyası, kapı kapı market gezdim onlara bile başvuru yaptım. Bir şekilde yine olmadı olmadı. Benim şansım 1 yıl sonra döndü onca uğraşa rağmen. Bazı arkadaşlarımsa hala çabalıyor 3 yıl oldu, onlarda bana nazaran şanssız diyebiliriz.
Bazısının ayağına geliyor anında, bazınında çok çok çabalaması gerekebiliyor.

Ozamanda isler yolunda olmamıs olur, her düsmenin kalkması, her gecenin sabahı vardır. Konu sahibine kendimden yola cıkarak o kişinin gecmis olabileceği yollari nacizane acıkladım. Yoksa koca ile bunları yapmak eminim daha kolaydır tek bir kisinin yapmasına göre öyle değil mi? İstanbul sartlatında bunları tek yapabilmis ve daha direnen biri olarak sanırım azımsanmayacak bir tecrübem olusmustur diye düşünüyorum… Bu tecübeme istinadende yazdıklarımın arkasındayım!.. fyi

gayet insani duygular...ama gerçekten kimsenin iç dünyasında neler olduğunu bilemeyiz bazen imrendiğimiz hayatlar aslında içinde ne acılar barındırabiliyor..her şeyin hayırlısını istemek en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…