Arkadaşımın Yaşam Standartlarını Kıskanıyorum 😢

Gerçekten ekonomik olarak aklımı yitircem öyle bir şey ki eşimin yeri satıldı tam yetiyordu elimizde ki para evde bulmuştuk randevu ayarladık ertesi sabah aradılar iptal ettiler 1 gecede evler 1 buçuk milyon oldu ve elimizdeki yetersiz kaldı bankada duruyor ama sadece öyle duruyor maalesef işimizi görmüyor bir gecede bunun olması beni çok şaşırttı

ben bir de aile evinde çok kısa süre bir kira durumu yaşadım hep kendi evimizidi hal böyle olunca içim daralıyor

Onlar 5 yıllık evlilermis ,siz daha 2 yıllık. Onların evliliginin ilk iki yılında neler yaşadığını bilemezsiniz ki. Belki onların da zaman aldı sahip oldukları seyler
onlar da bizim gibi çıkarılıyorlardı tabii 2 yıl önce fiyatlar farklı tam napcaz derken eşinin yeri satıldı öyle aldılar ev geçtiler aynı durumdayım bizde çıkarılıyoruz eşimin yeri satıldı ama maalesef arkadaşımınki gibi ev almaya yetmiyor bizim

iş arama sürecinde bulamadığım için sanırım aldığım 6-7 tane sertifikam var ayrıca bu dönemde kpss hazırlandı atama bekliyorum ama ondan da ses yok ayrıca astroloji üzerine eğitimim devam ediyor ve haftaya özel güvenlik kartımı yeniletmek için tekrar kursa gidicem normal şartlarda yoğun bir hayatım var diyebilirim fakat bunların karşılıksız kalması bu kısır döngünün içinden çıkamama durumum beni anlam veremediğim üzen duygulara sürüklüyor

aslında yarışmak gibi bir derdim de yok çünkü dediğiniz gibi son model araba alan arkadaşlarım var ayrıca havuzlu villa alan eşimin arkadaşları var Allah daha çok versin mutlu olsunlar benim öyle şeylerde gözüm yok ama şuan ki ev ve iş durumu beni çıkılmaz bir döngü içine sokuyor.

elimden geleni yapıyorum evet ev alamıyoruz ve iş bulamıyorum ama durmadan kendime bir şeyler katmak için kurslara gidiyorum eğitimler alıyorum en çok yoran bu kadar koştururken sadece bu arkadaşım için değil genel çevremdekiler de olurken bizde neden olmuyor düşüncesi

asla öyle bir düşüncem yok ne mutluluğu ne yuvası bozulsun nede karnındaki bebeğe bir şey olsun ben bunu asla istemiyorum öyle bir şeyi istemek çok ağır bir yük sadece onlarda olurken neden bizde yolunda gitmiyor sürekli boğuluyoruz düşüncesi yoksa ben onun adına mutluyum özellikle bebeği olacak diye kıyafetler bakıyorum geçen gün kontrole beraber gittik kalp atışını duydum sevinçten ağladım ama işte içime anlatamıyorum onlarda olurken bizde niye olmuyor diye üzülüyorum.

Gercekten herkesin hayat dinamikleri o kadar farkli ki. Boyle kendini uzmene degecek hicbir sey yok. Bak kendimden ornek vereyim. Esimin isi dolayisiyla 2 yilda bir sehir degistiriyoruz. Gittigimiz yerde genelde cevremiz esimin is arkadaslari oluyor. Erkek olanlarin esleriyle veya kadin is arkadaslariyla genelde gorusuyorum ben de. Biz dugun takilariyla bir araba aldik ve baska bir çöp bile alamadik. Krediye girmek istemedik vs derken birikim eridi. Esimin babasi borc vs istedi derken elde bisey yok. Cevremizde bizle ayni geliri kazanip milyonluk arabaya binen ustune ev vs alanlar var. Az da degil. Biz de , biz hicbisey yapamadik vs diyip duruyorduk, sonra farkettik ki o alabilenlerin ya babasi destek cikiyor ya da yillar once mesleğin ilk yillarindan baya bogazlarindan kısacak kadar borclara girip alabilmisler. Bizim babalarimiz işçi. Yeri geldi biz destek olduk. Evlendigimizden beri de haftasonlari bile ufak tatiller yapar, iyi yer iyi giyeriz, senede 2 kez buyuk bi tatile gideriz vs. Pisman miyiz dedik, asla. Demek ki mülk sahibi olmasak da oluyor, olanlar da baska sekilde olabiliyor. Saglik olsun dedik, kiskanmadik ah vah etmedik. Sonraaa ben calismiyorum, ama bir kariyer hayalim var. Cocuktan sonra o hayalime ulasmakta zorlandigimi hissettim daha cok, imkansiz gelmeye basladi gozumde ve esimin kadin is arkadaslarini kiskanmaya baslamistim icten ice. Halbuki ben de onlar givi is sahibiydim bir donem, memurdum, egitimim var. Hedeflerim dogrultusunda ben biraktim isi. Ama yine de bebekle evde kalinca icim burkulmaya baslamisti . Bir gun bir iş yemeginde esimin kadin bir meslektasi dedi ki, ben sana hayranim. Nedenn dedim saskin bir sekilde. Ne guzel buyuttun evladini tek basina, ne kadar zor bir sey basardin, ben hayatta yapamazdim dedi. Bisuru cocuklu ve calisan kadin da destekledi o anda. Evet bize annemiz geldi aylarca bakti yoksa yapamazdik vs diye konusmaya basladilar. Bi anda icim huzur mutluluk doldu. Kendimi ise yaramaz hissediyorken aslinda buyuk bir sey basarmisim dedim. Kızımla da daha uyumlu daha sorunsuz olmaya basladi iliskimiz masallah. Ben projelerime calismaya bile basladim ufaktan ufaktan. Karoyer hedeflerim sonsuza dek yok olmamis, hala yapabilirmisim dedim. Kimseyi kiskanmama gerek olmadigini, ben oldugum halimle her seyimle boyle mutlu oldugumu anladim. Calissam calismasam, evim olsa olmasa hic farketmez ya. Onemli olan insanin huzuru kendine olan sevgisiymis ❤

Elinizde olmayana üzleceğinize sahip olduklarınıza şükredin ve mutlu olun herkes ister daha iyi şartlar ancak değiştiremeyeceğin şeye üzülmek mantıklı değil
sahip olduklarım için hep şükrediyorum işte ister istemez içimdekine de engel olamıyorum.

Böyle hissetmeniz normal aslında. Ben bu ülkede herkesin iyi kötü bir ev sahibi olmasından yanayım. En kötü durumda olan birinin bile evi olmalı. Keşke olsa. İnşallah o günleri de görür refah seviyemizi yükseltiriz. Kimileri aileden yana çok şanslı oluyor bende görüyorum her şeylerini gerek gelinin gerekse damadın anne babası karşılıyor. Mesela bir tanıdığımız var aileleri olması açıkçası hiç gibi bi şeyler :) ev, araba, doğal köyden gelen yiyecekler... vs. her şey para vermeden aldılar. Kimi gerçekten çok zeki ticari ve yatırım işlerinden anlayanlarda gördüm zamanında biz ağzı açık gezerken adam ne yatırımlar yapmış. Kimi mesleğinde çok başarılı daha iş için onu ararlar. Bu böyle gider... O yüzden bi evinizin, arabanızın olmasını hayal etmeniz gayet doğal. Yinede canınızı sıkmamaya çalışın, pes etmeyin elbet hayat size de güler :)

bir ara sosyal medya etkiledi girmedim şuanda da çok kullanmayı tercih etmiyorum yerimde duran biri değilim sürekli eğitim, sertifikalar ile uğraşıyorum işte bazen de içimdeki duygulara engel olamıyorum.

sürekli gözüm onun hayatının üstende değil sadece son zamanlarda dikkat ettiğimi fark ettim yaşımız bir değil doğru benden 3 yaş büyük denkliğe girersek gayette eğitim konusunda dengiz. karakter olarak tabii ki farklı insanlarız ben zaten onların sebep olduğunu düşünmüyorum sadece onlarda olurken bizde niye olmuyor o kadar çabama rağmen koşturmama rağmen hiçmi şansım yok düşüncesi işte bir sorunum daha eş konusu ben koştururken o akışa bırakmayı tercih ediyor ve zaman aktıkça her şey birbirine giriyor gibi geliyor ama eşim bakarız ya olur ya diyor sorunlarımdan biri de o

Para pul mal mülk gelip geçici
Bir depreme bakar
Değerli olan şeyler parayla alınmaz
Sağ bir anne baba,eş dost bebek
Onlarla geçirilen bir ömür,anılar.
Bunlar için her şey verilir
Antalya İstanbul gibi yerlerde 4 evi olan biri olarak yazıyorum bunları, zerre gözümde değil
Allah bir yerden alıyorsa bir yerden veriyor belki ama çok çalıştım,servet veya koca malı değil benim. Ama bugün ölsem miras bırakacağım kimsem yok.
Yani olaya bu şekilde de bakabilirsiniz.
Yakınlarınız sağ mı,sağlığınız yerinde mi ,kalan her şey alınır satılır nasibinizde varsa her şeyiniz olur
Hayatımda maddiyatla alınabilen şeylere imrenmedim,ama kalabalık aile sofralarını deli gibi kıskandığım olmuştur.
Her şey gönlünüzce olsun

farklı yaşantılarda benzer durumlarla karşılaşmışız. Sizin adınıza gerçekten çok sevindim Rabbim de gittiğiniz yolda iyisini güzelini çıkarsın karşınıza umarım bir gün bende uğraşlarım sonucu tırnaklarımla geldiğim noktada umarım gelebilirim kendimi sevmeyi inşallah öğrenebilirim. Umarım güzel günlerimiz olur hepimizin.

benim ailem de olsa yapar herhalde bilmiyorum. Doğru ama arkadaşımın 2 taraftan da ailesi yardımcı oldular ev aldılar maalesef bizde öyle değil

Şu an düşündükleriniz, hisleriniz çok insani. Siz alım gücü düşüşünü dert edinmişsiniz. Bende yeni evliyim. 2016 yılında evlenen kadın arkadaşlarım evlenir evlenmez alman marka araba aldılar altınları ile. Şimdi ben değil alman marka araba Turkiyede üretilen Fiat egea alamıyorum. Ev aldılar ucuz kredilerle. Şimdi evleri 10 katına çıktı. Şimdi bankalar 300bin anca zorla kredi veriyor. Onunla da hicbirsey alamazsın. Ben onların zamanında sahip olduğu alım gücüne özeniyorum. Eşim ve benim gibi iki çalışan eş geçmişte bir ev bir de ayağı yerden kesecek araba alabilirdi. En kötü 1+1 ev alıp oturur ileride onu satar daha büyük alırdı. Onların zamanında alım gücü yüksekti. Keşke bu zamanda da öyle olsaydı. Çok rahat ucuz kredi ile ev aldılar. Şimdi taksitleri 2500 3000 tl. Para değil. Biz alamıyoruz aynı evi almak istesem en az 4 milyonum olması lazım.
Siz de para biriktirin ekonomi düzelince krediler gene artinca 1+1 ev veya arsa veya araba hemen kredi çekin. Bence ilerisi için biriktirin. En kötü 1+1 alın anadoludan kiraya verin akmasa damlar. Şimdi kredi yok. Anca biri toplu para verecek ya da piyango vuracak. Peşinat biriktirin iyi kötü. Zamanı gelince kredi çekip alın. Bir avantajınız var çocuk yok. Şu an çocuk masrafları çok fazla. O arkadaşınız en az ayda 3 5 bin masraf yapacak. Siz sanki çocuğunuz varmış gibi kenara para atın küçük küçük peşinat yapın. Her işte bir hayır vardır. Umarım ileride gene ucuz krediler verilir de hepimiz ev araba sahibi oluruz. Umarım herkesin evi arabası olur.

Son düzenleme:
elimizdeki ile izmirde alamıyorduk ama başka şehirde alabiliyorduk ben de eşime dedim 1+1 olsada alalım elimizdeki değerlenir en azından kira gelir kenarı atarız falan tartıştık maalesef benim eşim kabul etmedi bakarız ya olur ya nasip ya diye diye hala öyle diyor oturuyor sonra da ben böyle olunca fazla abartıyorsun diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…