Arkadaşımın zoraki evlilik kararı

Bazı insanlar kendilerini mutsuz göstermeye bayılıyor. Hastalık gibi bir şey sanıyorum ki. Öyle bir arkadaşım vardı. Sürekli erkek arkadaşını şikayet ederdi. Bana şöyle yapıyor, böyle yapıyor, böyle mutsuzum... Ee ayrıl, yok ama şusu iyi busu iyi derdi. Sonra bir süre aynı yerde çalıştım sevgilisiyle. Aman allahım hiç anlattığı gibi biri değil. Telefonda filan konuşuyorlar duyuyorum, bahsedilen şeyler yok. Geliyor arkadaşım görmek için, tavırlar gayet sevecen, bize anlatıyor severek çocuk. Velhasıl evlendiler, çocuk sahibi oldular. Hala şikayet ediyor ama gayet mutlu. Değişik.

Ya da daha önce de söylenmiş meslek, itibar beklentisini karşılıyor çocuk. Win win durumu. Çocuk da paravan evlilik yapıyordur. İstemediği biriyle zorla, baskıyla evlilik yapmıyordur bence ya ne bileyim.

Belki de içten içe bu kadar hor görülünce bir şey oluştu içinde çocuğa karşı. Beğendireyim, aşık edeyim vs. Böyle kapılmıştır. Size de gururuna yediremediği için bu şekilde yansıtıyordur.
 
Ben tam 10 yıl önce çok benzer bir durum içindeydim. Tam istediğim gibi biriydi. Mesleği, kariyeri, ailesi, memleketi benim beklentilerime çok uygundu. Ama Kimi zaman boyuma taktı, kimi zaman giyimime taktı. 10 yıllık arkadaşlarımın göremediği, yuzumdeki damarları gördü beyefendi.(Çok beyaz tenliyim, sivilce yok, leke yok, tüy yok, eleştirecek bunu buldu ) Sen şunu bilmezsin, sen bunu düşünmezsin vb beni kendimden soğuttu resmen. Ama ben bir gün silkelendim. Hayır efendim ben güzelim dedim, ben herseyi bilirim , kısa degilim , böyle kabul edecek adam çok. Kendimi bir güzel telkin ettim, ikna ettim. Telefonlarına cevap vermedim, mesajlarını okumadan sildim. Allah gönlüne göre versin yazdım, tekmeyi bastım. Şok oldu uzun süre cevap vermedi. İyi ki de aklım başıma geldi. Arkadaşlarıma anlatırdım ben de. Onlar vesile oldu, akıl verdiler kurtardilar beni. İnşallah senin arkadaşın da senin desteginle gözünü açar.
 
Aklıma ilk şey geldi, çocuk bad boy demek ki :))
Arkadaşlarını tanımam etmem, tiplerinide bilmem ama yakışıklı çocuk-çirkin kız ilişkilerinde genelde böyle durumlar oluyor. Oğlan yakışıklıdır kızı ezer, kızda nerden bulcam böyle yakışıklıyı belki değişir belki birgün beni sever diye umut eder. Aslında aşıktır kız :))
Erkeğin yakışıklı değildir belki ama kendini öyle sanar çok koca egosu ve kibri vardı, değişmez hiç sevsene aynı kalır. Arkadaşın büyük ihtimalle gayet gönüllü gidiyor, üzgün görünmesinin sebebiyse çektiği kara sevda,
Valla tahminim bu sadece :)
 
Valla boydan sonrasını okumadim :) ben ciddi anlamda uzunum, eşim benden kısa. Aramızda bir kere bile konusu geçmedi bunun. 3 5 cmi konu edenlerin zirnik kadar değeri yok gözümde. Insanları Allah vergisi şeylerle değil, emek vererek alın teri dökerek edindikleri şeylerle degerlendirmek lazim
 
Paravan olacak mı diyorsun. Bari bunu söyleyin kıza
 
Bunlar fiziksel ozelliklere takilmak degil, terbiyesizlik ve hadsizlik, ayrica çirkinleşmenin dibi!
Begenmek zorunda degil, begenmemis olabilir.. Ama bu ona, kızı yerden yere vurma hakkini vermez.. Kizi ezip kendi egosunu tatmin edecek, kompleksli herif! Narsizm belirtileri var cok ileri derecede, arkadasin hic olmazsa "narsist erkek" kavramıyla ilgili kucuk bi arastirma yapsin..
Ayrica arkadasin da saglikli bi kafada degil bence, sırf mesleği yaşı uyuyor diye biriyle evlenilir mi? Dahasi, kendine surekli hakaret eden biriyle?? Sebep? Kendine mi dusman, yoksa dunyada kalan son erkek bu kisi mi?
 
Evlenmek için evlenenlere bunlar mustehak.
Naparsanz yapın vazgeçmez bu tipler meraklı kendilerini ezdirmeye . Sonra bir çocukta yapar en Son bosanir geriye gözü yaşlı çocuklar kalır.
Böyle ezik kadınların aklına tukurmek lazım.
Kendini bu konuma düşüren hemcinslerimden nefret ediyorum.
 
Arkadaşınızın basireti bağlanmış.Ne deseniz boş etki etmez.Akli başına ancak evlendikten sonra gelir.Sanirim çocuk arkadaşınızın özgüvenini kırmış.Boylece garip bir şekilde kendisine bağlamış.Aslinda kız da kurtulmak istiyor ama basaramiyor.Bir psikologa gitmesinde fayda var
 
Hey Allahim evlendikten sonra Rabbim gunahim neydi ben ne yaptim da verdin bunu bana demesin.iste adam apacik belli etmis kendini bunlar bu adamla evliligin olmuyacaginin isaretleri daha ne olsun.
 
o fena şeyi bir anlamayan ben varım galiba
 
Bu kadar saçma şey görmedim. Karşımda bana sürekli boyun kısa, saçında beyaz var, kötü giyiniyorsun diyen biri olacak ve ben hala o insanla sırf aileler istiyor diye görüşeceğim hiç öyle şey olur mu arkadaşınızın hiç mi duyguları yok neden ailesine anlatmıyor bir saniye katlanmazdım iyi boyu boyuna uygun birini bul o zaman derdim evlenince daha beter olur. Görüşüp anlaşsınlar diye tanıştırılmışlar anlaşamadılarsa anlaşamadık derler bu kadar zor değil yani.
 
Kusura bakma ama arkadaşının aklından şüphe ettim
Hayır yani ona muhtaç mı ki ayrılmıyor anlayamadım
 
Herkese yorumları için teşekkürler arkadaşlar, son kez bugün yuzyuze görüştüğümüzde emin olup olmadığını sorup, evlenmek zorunda olmadığını kendisine gelmesi gerektiğini kendisi mutlu olursa bizim için problem, olmayacağını soyliycem.
Daha birşey demeye gerek yok, başlığı açarken biz mı abartiyoruz diye bir kızlara sormak istedim, herkes aynı şeyi düşünüyor, bu nedenle Kazen yoruma kapayabilirmiyiz başlığı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…